Arkadaşlar yardımm lütfenn...12 aylık evliyim ve hala birliktelik gerçekleşmedi...jinekologa gittim vajinismus dendii...psikoloğa gittim psikiyatri ye gönderdii ve burda güvenebileceğim bi dr bulamadım(eskişehir)..egzersizleri okudumm ve bende başlamak istiyorum..öncesinde veya sonrasında yapılacaklar ve aşamaları nelerdir deneyip başaran yada bilen herkesten yardım istiyorumm..ne durumda olduğumu söylemem gerek yok sanırım herkesle aynı durumdayım okuduğum kadarıyla....lütfen yardımmmmm!!!!!
canım öncelikle sakin olman gerekiyor çünkü o kadar çok yaşayan var ki bunu tahmin bile edemezsin. ben de başıma gelince sanki sadece ben yaşıyorum galiba bunu dedim ama bu siteyi keşfettikten sonra kafamda çok şey değişti.
zaten önemli olan beynimizi yönetebilmek... kendini rahatlat gevşe diye sürekli beynini telkin et beynini telkin ettikten sonra egzersizler başla önce kegel yap vajinismusla ilgili diğer başlıkta kegel egzersizlerini oku nefes egzersizlerini uygula ıkın bol bol bacaklarını açıp aynadan deliğini keşfet önce vajinanı tanı sonra da parmak veya aparat hanigisini daha rahat yaparsan tercih senin. ben aparatla yapabildim istersen önce kulak çöpüyle başla.ben bakkal mumuyla yaptım peçeteyle sardım streç filmle sabitleyip prezarvatife geçirdim bol bol jelleyip yaptım egzersizleri. zamanla oraya bişey girebildiğini görünce daha da rahatladım hep ıkınıp nefes aldım bolca vee verirken ittirdim. ittirirken önce vajinana yerleştirip popona doğru itiyosun.haydi kolay gelsin. egzersizleri sakın aksatma bu çok öenmli disiplinli ol.