- 12 Mayıs 2013
- 10.903
- 30.664
-
- Konu Sahibi CallanPinckney
Ahu benim mesajdaki quite leri silip altına eklersen tüm yaptığımız sporlar Altalta olur..Bu akşamki sporum
20 dk bisiklet, 1 saat 6km hızda yürüyüş,
100 mekik - 20 sağ-20 sol mekik-esneme hareketleri
Msj kutusunu Kullanım konusunda pek iyi Değilim canım:)sanırım fazla silmişim kusura bakmasın hedef arkadaşım da:)
Pazartesi basliyor asil liste bel olcunu al hemen basla. C CallanPinckney listeyi hazirliyorMerhabalar ben de spor yapabilirim benide alırmısınız aranıza
Bak canım en son listeyi paylaşan arkadaşlar cevapla ya basacaksin ya sonra su başta [ bu parantez ve içindeki quote yazılarını sileceksin ve sondaki quoteyı de sileceksin listeye de kendini ekleyip paylasacaksindeadline canim aslinda ben farkettim kendimizin ekleyecegini de ama nasil oldugunu bilmiyorum.
Sana zahmet tarif edebilir misin
Tatlim hayirli olsun :) ben de katilicam bisey sorucam sana ne kadar surecek bu yarisma yani belli bir suresi olacak mi?Neden egzersiz yapmalıyız ?
1- Alınan oksijen oranını arttırır. Akciğer ve kalbin fonksiyonlarını arttırır.
2- Günlük yaşantı kondisyonunu artırır. Bunun sonucu olarak da vücut daha az yorularak iş yapar. Mesela merdiven çıkmak eskisi gibi yormaz sizi.
3- Günlük yaşantının yarattığı gerilimi azaltır. Ki bu önemli bir faktördür. Bu sayede stresi de önlemiş oluruz.
4- Egzersiz yapan hastaların nefes darlığı sıkıntıları gün geçtikçe azalır.
5- Egzersiz, ruh halimizi de iyileştirir. Vücudumuzun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar.
6- Egzersiz yaparak bir birçok hastalıktan uzak kalabiliriz. Mesela eklem romatizması veya kanser gibi.
7- Egzersiz, sağlıklı bir şekilde kilo almamıza ya da kilo vermemize de yardımcı olur. Kilo vermek isteyende, almak isteyende egzersiz yapmalı. Bu sağlık için gereklidir.
8- Egzersiz ile kasların oksijen kullanımı artar.
9- Egzersiz, esnek olmamızı sağlar. Buda kişinin hareket kabiliyetini arttırır.
10- Egzersiz, vücut direncimizi arttırır.
11- Egzersiz, çevikliği arttırır. Mesela sabah yapılan bir yürüyüş bile sağlığınız için çok faydalı olacaktır.
12- Diyet yapmak istiyorsak, bunu egzersiz ile desteklememiz gerekir. Diyet ve egzersiz birlikte yapıldığı zaman daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olacaktır.
13- Egzersiz enerjimizi de arttırır.
Bel çevresi neden önemlidir ? http://www.biltek.tubitak.gov.tr/haberler/tip/s-500-15.pdf
YARIŞMA KURALLARI:
1) HERGÜN EN AZ 30 DAKİKA EGZERSİZ YAPILACAK
2) HAFTANIN 3 GÜNÜNDEN FAZLA, GÜNLÜK 30 DAKİKADAN FAZLA EGZERSİZ YAPMAYAN GRUPTAN ATILACAK
3) HER PAZARTESİ O HAFTANIN EN ÇOK EGZERSİZ YAPAN İLK 3 Ü İLAN EDİLECEK, O HAFTA KAÇ SAAT EGZERSİZ YAPMIŞ OLDUĞUMUZU LİSTE HALİNDE SİZE SUNACAĞIM
4) GRUPLAR BEL KALINLIĞINA GÖRE YAPILACAK
5) HER PAZARTESİ HERKES BEL KALINLIĞINI YAZACAK
Hehehe iyimisKizlar gunaydin. Kac gundur bu konudan bildirim gelmemisti, herkes bir hevesle ben de varim deyip sonra ortadan kayboldu sandim, meger konuyu takibe almayi unutmusum