- 10 Temmuz 2014
- 926
- 1.590
- 113
- 39
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #24.661
Canım zeytinyağı veriyormusun akşam verdim azıcık öyle uyudu 8den 2bucuga kadar ağladı bide nefesi kesilene kadar ağlıyor çok korkuyorum birşey olcak diye bir yeri mi ağrıyor acaba diyorum ne yapacağımı şaşırdım en son zeytinyağı rahatlattı gibi yada ağlamaktan yoruldu çok aglayinca birşey olur mu acaba ondan da korkuyorumKızlar bu arada; bizlerin bile gündüz karnı midesi rahat akşam olunca şişlik rahatsızlık yada gaz olabiliyo, hatrlasanıza gebeliğimizin ilk haftalarında gündüz karnım dümdüz akşamları davul gibi şişiyo diye yazışırdık burdan. Heh işte bebişlerimizde aynı, gündüz rahatlar akşama doğru sindirim sistemi teklemeye başlıyo. Bunların olması çok normal. Kendinize stres yapmamaya çalışın. Sabırlı olun. Bugünlerde geçecek. Ben kızıma allahıma bin şükür daha tek bi takviye, ilaç vs vermedim. Hemde arada babası mola vermeme yardımcı olsada hep tek başımayım. Şükürler olsunki gece yarılarına kadarda sürse sabırla ilgileniyorum ovalıyorum gezdiriyorum sallıyorum ne gerekiyosa artık. Sizde çok fazla damladır fitildir vermeyin kızlar. Doğal şeyler dışında pek bişeye başvurmasanız keşke. (Çok mecburi durumlar hariç tabiki) ayrıca ben çok zorda kaldığımda 1 çay kaşığı şekerli su veriyorum. Ya midesini geri bastırıyo rahatlatıyo, yada kusacaksa kusmasını sağlıyo rahatlatıyo.
Aynen canım. Belki de biz erken doğduğu için 3 demişlerdir. Sakinledi biraz. Ateşi çıkarsa veremem tekrar diye vermedim. Uyudu ama çok hareketli el kol döne döne uyudu
Kızlar dün geceyi anlatayım tecrübeli anneler bi akıl verir bana dün akşam yedide uyandı kızım gün içinde çok güzel uyku çekti herşey iyiydi saat başı uyanıp emdi on dakka yirmi dakka yedide uyandı gaz sancıları başladık yine durup dinlenip emdi bazen kırk dakikada bir zaten obur bide sancılı bebek emmek istermiş hep öyle oldu en son artık süt istediği gibi bol gelmemeye başladı sinirden de çığlık attı hep emerken savaş verdik resmen ben de banyo yaptırdım masaj yaptım 30 cc kadar da mama verdim son çare poposunu uyardım gazını çıkardık uyudu bir gibi diken üstü bekledim uyanmadı saat dörde doğru emzireyim dedim mümkün değil uyanmadı uykusunda da emmedi ağzını kilit yapıyo bayağı uğraştıktan sonra pes ettim ben de uyumuşum sabah yedide kalktık çok mutlu çok rahat şekilde bi süre yine emmedi ben çok vicdan yaptım kaç saattir aç değil mi diye uğraşırken ayildi galiba tam emdi şükür sabah yedi buçuktan beri üçüncüye emdi uyuyo sorum su bu kadar saat beslenmemesinde sorun olur mu ?
Canım ağlıyor derken nasıl ağlıyor ? Yani sen yardım edip sakinleştirdiğin yada emzirdiğin falan zamanlarda susup arada arada yine ağlamayamı başlıyo yoksa hiç durmaksızın bahsettiğin saatler boyumu ağlıyo ? Eğer durmadan ağlamaksa dediğin mutlaka dr görmeli bizim bişey dememiz olmaz. Ama şiddeti ne olursa olsun aralıklarla ağlamaksa ağlıyor dediğin çok yüksek ihtimal gaz sancısıdır. Bundada korkulacak hiçbişey yok inşallah. Sadece sabır ve bebeğine yardımcı olma gücüne ihtiyacın var. Zeytinyağını kardeşim denedi ben hiç yapmadım henüz. Onda işe yaradı. Hatta içirmekten çok onda popoyu yağ ile uyarması işe yaradı. Bebeklerde ilk aylarda gözyaşı akmaz. Bu yüzden gerçek ağlamayla, huzursuzluğunu ifade ettiği çığlık çığlığa bağırarak ağlamayı ayırt etmeniz lazım. Gerçek ağlamada genelde iç çekerler. Ötekinde siz bişey yaptığınızda anında susarlar. Mesela ben anlamak için kol altlarından güzelce tutup havaya kaldırıyorum anında susup yüzüme bakıyosa o edepsizlik ağlamasıdır. Ondan sonra ona göre davranıyorum.Canım zeytinyağı veriyormusun akşam verdim azıcık öyle uyudu 8den 2bucuga kadar ağladı bide nefesi kesilene kadar ağlıyor çok korkuyorum birşey olcak diye bir yeri mi ağrıyor acaba diyorum ne yapacağımı şaşırdım en son zeytinyağı rahatlattı gibi yada ağlamaktan yoruldu çok aglayinca birşey olur mu acaba ondan da korkuyorum
Günde 8-10 kez emme oluyormuş benimki bi saate kadar bitirdi o hakkını daha bunun akşam emme krizleri var maşallah biz 20 yi buluyoz bu kadar depo gece uyumak için demekki zor uyandırıyorum gece bide sinirleniyo bi daha uykuya dalmamiz iki saat sürüyor çok nadir arada beş dakka emip tekrar uykuya daldığıBir şey olmaz canım. Zaten acıksa ağlar. Bazen bizim sıpa da öyle yapıyor. Sık sık yiyince acıkmamış oluyor. Dün biz mesela akşam 10da mama yerken kustu. Sonra 30 cc yedi yattı 1 e kadar. Sonra 3te 5te kalktı yetmedi 40 dk sonra yeniden uyandı. Sorun olmaz yani
Çok yardımcı oldun canım sağol emzirince falan uyuyor bile ama 5dk tekrar sanciyla galiba kalkıyor sabrım var ama korkuda var ne yapsam paniği inşallah çok sık olmaz bu krizlerCanım ağlıyor derken nasıl ağlıyor ? Yani sen yardım edip sakinleştirdiğin yada emzirdiğin falan zamanlarda susup arada arada yine ağlamayamı başlıyo yoksa hiç durmaksızın bahsettiğin saatler boyumu ağlıyo ? Eğer durmadan ağlamaksa dediğin mutlaka dr görmeli bizim bişey dememiz olmaz. Ama şiddeti ne olursa olsun aralıklarla ağlamaksa ağlıyor dediğin çok yüksek ihtimal gaz sancısıdır. Bundada korkulacak hiçbişey yok inşallah. Sadece sabır ve bebeğine yardımcı olma gücüne ihtiyacın var. Zeytinyağını kardeşim denedi ben hiç yapmadım henüz. Onda işe yaradı. Hatta içirmekten çok onda popoyu yağ ile uyarması işe yaradı. Bebeklerde ilk aylarda gözyaşı akmaz. Bu yüzden gerçek ağlamayla, huzursuzluğunu ifade ettiği çığlık çığlığa bağırarak ağlamayı ayırt etmeniz lazım. Gerçek ağlamada genelde iç çekerler. Ötekinde siz bişey yaptığınızda anında susarlar. Mesela ben anlamak için kol altlarından güzelce tutup havaya kaldırıyorum anında susup yüzüme bakıyosa o edepsizlik ağlamasıdır. Ondan sonra ona göre davranıyorum.
Canım bebekler emme refleksiyle doğar. Yenidoğan refleksleri diye araştır okursun. Ağzında emzik olsada olmasada onlar her zaman emme refleksini yaparlar. Özellikle uykuda bilinçsizce daha çok yaparlar. Bizimkide öyle merak etme.Kizlar benim oglum agzini cok sapirdatiyo. Gece besiginden sap sup sesler geliyo korkup kalkiyorum hemen uyuyo oluyo. Surekli boyle neden acaba. Yuzde doksan mamayla besleniyoruz ve su vermiyorum ondan mi ki gerci doktorumuz su verme demisti. Sizlerde de oluyor mu? Sanki surekli biseyler yiyomus gibi :)
Evet sürekli bişey yer gibi yapıyo bazen tükürük yapıyo kopurtuyo uyanıkkenKizlar benim oglum agzini cok sapirdatiyo. Gece besiginden sap sup sesler geliyo korkup kalkiyorum hemen uyuyo oluyo. Surekli boyle neden acaba. Yuzde doksan mamayla besleniyoruz ve su vermiyorum ondan mi ki gerci doktorumuz su verme demisti. Sizlerde de oluyor mu? Sanki surekli biseyler yiyomus gibi :)
Bende vermstm iki defa burda gormstm ama snradan vazgectm. Bidaha vermeyi dusunmuyorum. Gaz ilaci, masaj, ortalama 15dk dik tutup sirti ovalama, burda arkadas yazmis elma yagi denedim ama bunlar bile uykuya gecmesine yardimci olmadi. Artik en son ciktim balkona koydum yastiga salladim oyle daldi:) yatirinca biraz mizmizlandi ama sonrsnda daldi mesela. Yada gunduzse sokaga cikiyorz. Cok gec saatse babasi arabayla gezdiriyor. Bide ben sunu farkttm kundak yapinca o sicak tutmasina yardimci oluyr bu yuzden daha kolay gaz cikarip kakasini yapiyr. Ama bazen kabul etmyr. Bende bu gece kollarini cikarp vucudnu sardim. Iyi geldi gibi geldi bana ya bakalim.Canım gaz sancısı gelince neler yapıyorsun valla akşam ne yapsam bilemedim panikledim sürekli gezdik evde en son zeytinyağı verdim onla uyudu onunda korkuyorum vermeye nefesine kaçar diye napcagimi bilemiyorum
Canim sekerli su bebege zararli mutlaka arastirmissindir bir cay kasigi bile olsa su anda seker almasi tehlikeli. Ilerde bir cok hastaliga davetiye cikariyor Allah korusun.Kızlar bu arada; bizlerin bile gündüz karnı midesi rahat akşam olunca şişlik rahatsızlık yada gaz olabiliyo, hatrlasanıza gebeliğimizin ilk haftalarında gündüz karnım dümdüz akşamları davul gibi şişiyo diye yazışırdık burdan. Heh işte bebişlerimizde aynı, gündüz rahatlar akşama doğru sindirim sistemi teklemeye başlıyo. Bunların olması çok normal. Kendinize stres yapmamaya çalışın. Sabırlı olun. Bugünlerde geçecek. Ben kızıma allahıma bin şükür daha tek bi takviye, ilaç vs vermedim. Hemde arada babası mola vermeme yardımcı olsada hep tek başımayım. Şükürler olsunki gece yarılarına kadarda sürse sabırla ilgileniyorum ovalıyorum gezdiriyorum sallıyorum ne gerekiyosa artık. Sizde çok fazla damladır fitildir vermeyin kızlar. Doğal şeyler dışında pek bişeye başvurmasanız keşke. (Çok mecburi durumlar hariç tabiki) ayrıca ben çok zorda kaldığımda 1 çay kaşığı şekerli su veriyorum. Ya midesini geri bastırıyo rahatlatıyo, yada kusacaksa kusmasını sağlıyo rahatlatıyo.
Canim biberona alismalari cok kolay oluyor, bende birkac gundur mamayi kesmek icin ugrasiyorum kiyamet kopuyor memeyi almamak icin deliriyor babannesine veriyorum sakinlestiriyor tekrar deniyorum oyle oyle emiyor, ama aliskanliktan illaki biberondan mama icecek aranip duruyor,normalde 60 cc sonrada bi30 cc mama icerdi artik 30 ccye kadar dusurduk onuda aliskanligindan iciyor, ama inat ettim onuda biraktiricam, 1 saat emipte ac olmasi mumkun degil cunku. Aliskanligindan biberonu istiyor sutumde geliyor cunku gelmese doymuyo derdim amaKizlar ya 2 gündür emzirme sorunu yaşıyorum. Mama zaten veriyordum. 3-4 gündür mamayi azaltıp emzirme sikligini cogaltmistim ama dün ve bugün resmen memeye yaklaştığı anda bağırmaya başlıyor. Sonra zorla emzirmeye çalışıyorum ama hep tepiniyor. Herhalde sutum gelmiyor diye düşünmeye başladım artıksanırım bırakacak beni mamayi verdiğimde çok güzel çekiyor çünkü. Mama vermezsem doymadigi için de hep ağlıyor. Çok üzülüyorum ya
Bebeğin kaç günlük canım bir aydan fazlaysa arada olabilir korkma acıkırsa hiç kimse tutamaz onu ağlar ister. KorkmaKızlar dün geceyi anlatayım tecrübeli anneler bi akıl verir bana dün akşam yedide uyandı kızım gün içinde çok güzel uyku çekti herşey iyiydi saat başı uyanıp emdi on dakka yirmi dakka yedide uyandı gaz sancıları başladık yine durup dinlenip emdi bazen kırk dakikada bir zaten obur bide sancılı bebek emmek istermiş hep öyle oldu en son artık süt istediği gibi bol gelmemeye başladı sinirden de çığlık attı hep emerken savaş verdik resmen ben de banyo yaptırdım masaj yaptım 30 cc kadar da mama verdim son çare poposunu uyardım gazını çıkardık uyudu bir gibi diken üstü bekledim uyanmadı saat dörde doğru emzireyim dedim mümkün değil uyanmadı uykusunda da emmedi ağzını kilit yapıyo bayağı uğraştıktan sonra pes ettim ben de uyumuşum sabah yedide kalktık çok mutlu çok rahat şekilde bi süre yine emmedi ben çok vicdan yaptım kaç saattir aç değil mi diye uğraşırken ayildi galiba tam emdi şükür sabah yedi buçuktan beri üçüncüye emdi uyuyo sorum su bu kadar saat beslenmemesinde sorun olur mu ?
Canım aranma refleksi de her bebekte olması gerek eğer olmazsa endişe etmeli. 3 aya kadar böyleymiş elini de değdir yanağına emmeye çalışır yanağını emmeye çalışır. :) normal yani. Bide ilk aylar bebeklerin doyma hissi olmazmış. Doğduğunda uyuklar memede ve bir süre sonra uyur ve çok yavaş çekmeye başlarKızlar hepimiz hemen hemen aynı problemi yaşıyoruz da sütümü sağmaya başladım her zaman değil ama arada önce emzirip sonra bi 50 ml sağdığım sütten veriyorum çünkü tam sağdığım ana denk geldi tesadüfen dolayısyla mememden az süt çıktı. Sonra ağladı baya ama gaz sancısıdır heralde dimi ya ben ne zaman süt vermeye kalksam hep aranıyor bu kadar aç olamaz dimi :/ şimdi de annemin kucağında baya mızmızlandıktan sonra uyumaya başladı. Ay her süt içtikten sonra böyle gaz sancısı tutarsa ben doyup doymadığını nasıl anlayacağım. Bu gece zaten 10 dk emdi memede uyudu ama bu sefer saat başı kalktı. Normalde tam doysa 2,5 - 3 saat uyanmazdı gece. Gaz sancısıyla açlığı karıştırmaya başladım benim devreler yavaştan yanmaya başaldı:/
Canım sen Nisan annesinin birde bu 2017 Temmuz annelerinin yinede hoşgeldin :)bende varım kızlar temmuz annesi olarak 4 haftalık bebişim benide ekler misiniz
Valla canım ilk kızım da 3 aydan 6 aya kadar ayakta emzirdim çok gazlı bi bebek ti bide emzik kabul etmemisti zor oluyor ama insan ona da alisiyor yeter ki emin diye benim ki emzik yapmadı henüz beni ama bi gogusum de az süt varsa orayı çok zor alıyor kavga kiyamet bide göğüslerim çok fena szliyor emdikten sonra onun acısı fena sağ gogusum zaten yara olmuş emzirken kendimi nasıl sikiyorum görmeniz lazım Velhasıl kelam annelik zor iş ama ben alışkın im zira benim ilk kız da zor büyüdü
Bide ben güzel emdiyse saat koyuyorum araya gaz sikismasi olmasın diye 2 saatte bir emziriyorum yoksa gaz daha fena yapıyor çocuğu bu da aklınızda olsun bacilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?