- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
- 303
- Konu Sahibi baldan_madam
- #24.401
Bugun 37 gunluguz canim . Cok sagolMaşallah tebarekellah ne kadarlik oldu bebegin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugun 37 gunluguz canim . Cok sagolMaşallah tebarekellah ne kadarlik oldu bebegin
Evet artık iyice kafamı sıfırladım bu konuda rahat olucam dediğin gibi rutini yok bu işinGece daha kisa emiyoruz gunduz 10-15 dk emdigide oluyo 5 dk emdigi de oluyo yani bi rutinimiz yok hic ya .bazen tek memede doyuyo bazen doymuyo ikisini birden emiyo
Teşekkür ederim kızlar.
Benim bebeğim niye 2 en fazla 3 kez kalkıyor 7 den sonra uyumuyoruz uzun da emmiyor
Benimki 43 günlük yatış saatine göre 1-2 kez kalkıyorKızlar göğüs uçları emzirme tekniğiyle alakalı değil mi yara olması falan
Kızlar bebeğim üşütmüş düm hep içtiği gibi kustu. Aç kalıyor diye üzülüyorum
Gece de sadece 2 kez süt istedi onda da 5 dk olmadan bıraktı.
1 ayı bitmiş olanlara sorum var. Bebeğiniz gece kaç kez uyanıyor süt için mama veya emziren anneler?
Bende ara ara veriyorum canim mama yedigimiz icin doktor verebilirsin demistiKızlar bebeklere su veriyor musunuz? Ben %90 mama ile besliyorum. normalde su vermiyordum. Bugün çok kustu ve çok da sıcaktı su vereyim dedim 20 cc nefessiz içti. Daha önce denediğimde de hiç içmemişti. Ne yapmam gerek bilemedim
Yürekten amin canim inşallah alırız güzel haberleriniAllah evlatlarınızı sağlıklı ve hayırlı kılsın.
Ben ve benim gibi isteyenlerde hayırla sağlıkla nasip etsin inş.
Doğum yapan bazı arkadaşların yazdıklarını okudumda insan bir değişik hissediyor. Emmesini, uyumasını, gazını filan yazmışlar :))
İnş Allah hayırlısı ile bana da bu duyguları yaşamayı nasip eder.
Bence sut yapımı tamamen anne ile ilgili. Ben dk felan tutmadım hıc. Çocuk emmeyi bırakınca diğerine geçtim. Demekki oradaki sütü bitirdi yada istedi kadar gelmiyor diye. Şimdiye kadar da sut sorunu yaşamadık çok sukur. Bebeklerine yetecek sütüm oldu.Kızlar bişey sorucam biliyorum fazla takıntı yaptım bu konuyu ama hani şu 15 dk sol 15 dk sağ emzir muhabbeti var ya siz ne kadar süre ile emziriyorsunuz? İstediği kadar alıp memede uyuyunca sürenin bi önemi var mıdır süt yapımında bi yerde okumuştum yok hep 10 dk emerse süt üretimi yavaşlıyormuş falan diye.
Yani birinin kucagina alip 5 dk bakmasi bile bazen yetiyor ama bende tekim. Esim ilk hafta yanimdydi sonra yavas yavas basladi ise. Simdi tum gun yok. Ben tek bakiyrm hatta banyo bile denedm iki defa:) bazen sikilyrm bebegde alip cikiyrm. Tek basina bence daha cabuk ogreniyrz bisyleri tecrube ederk. Mesela ilk basta bebekle tek cikamyrdk esime bagimlydk. 2 gundur artik tek takiliyrz yavastan alismak lazim:)Arkadaslar bebegine tek basina bakan var mi? Esi isteyken bebekle yalniz kalan falan? Ben bu cocuga tek basima nasil bakicam nasil tek kalicam diye kara kara dusunuyorum, suan kayinvalideme geldim orda kaliyorum 2 gunlukken geldik hala burdayiz, eve gitmeye korkuyorum, bide huysuz biraz dksi dksini tutmuyo ya gazi oluyo ya kakasini yapmiyo 1 gun iyiyse bigun mizmiz, evde hayatta bas edemem ben esim ise gittiginde, suan 11 gunluk acaba biraz ilerde biraz daha rahatlar miyim bu konuda? Sizler bu sureclerde ne yasadiniz,gercekten ben su donemde kayinvalidem olmasaydi kafayi yerdim diye dusunuyorum
Amin canım inş.Yürekten amin canim inşallah alırız güzel haberlerini
Vallahi seni tebrik ediyorum canim, ben psikolojik olarak cok zorlaniyorum suan, bazen gazi falan cok zorluyor cayir cayir agliyor o zaman bende film kopuyor cok uzuluyorum napicam neydicem diye, ben stres yapinca hissediyorum o daha da huzursuzlaniyo kayinvalideme veriyorum hemen onda sakinlesiyor, halbuki yegenimde elimde buyudu annesinden cok beni gordu oyle diyeyim ilk defa bi bebek bakmiyorum ama insanin kendi evladinin sorumlulugu cok baska oluyormus, kendimi cok guclu sanirdim ama bu bebek beni resmen cokerttiYani birinin kucagina alip 5 dk bakmasi bile bazen yetiyor ama bende tekim. Esim ilk hafta yanimdydi sonra yavas yavas basladi ise. Simdi tum gun yok. Ben tek bakiyrm hatta banyo bile denedm iki defa:) bazen sikilyrm bebegde alip cikiyrm. Tek basina bence daha cabuk ogreniyrz bisyleri tecrube ederk. Mesela ilk basta bebekle tek cikamyrdk esime bagimlydk. 2 gundur artik tek takiliyrz yavastan alismak lazim:)
Amin canim sagol. Kafaya takmamaya calisiyorum. Saglikli olsun da kilo alir insallah.Canım Allah yardımcın olsun. Kiloya takılma. Benim sıpa 2600 ge doğdu. Bugün 55 günlük 5 kilo olmuş dr çok yedirme dedi. Zayıf bebekler daha hızlı kilo alıyor. Hiç sıkıntı yapma kendine.
Arkadaslar bebegine tek basina bakan var mi? Esi isteyken bebekle yalniz kalan falan? Ben bu cocuga tek basima nasil bakicam nasil tek kalicam diye kara kara dusunuyorum, suan kayinvalideme geldim orda kaliyorum 2 gunlukken geldik hala burdayiz, eve gitmeye korkuyorum, bide huysuz biraz dksi dksini tutmuyo ya gazi oluyo ya kakasini yapmiyo 1 gun iyiyse bigun mizmiz, evde hayatta bas edemem ben esim ise gittiginde, suan 11 gunluk acaba biraz ilerde biraz daha rahatlar miyim bu konuda? Sizler bu sureclerde ne yasadiniz,gercekten ben su donemde kayinvalidem olmasaydi kafayi yerdim diye dusunuyorum
Vallahi seni tebrik ediyorum canim, ben psikolojik olarak cok zorlaniyorum suan, bazen gazi falan cok zorluyor cayir cayir agliyor o zaman bende film kopuyor cok uzuluyorum napicam neydicem diye, ben stres yapinca hissediyorum o daha da huzursuzlaniyo kayinvalideme veriyorum hemen onda sakinlesiyor, halbuki yegenimde elimde buyudu annesinden cok beni gordu oyle diyeyim ilk defa bi bebek bakmiyorum ama insanin kendi evladinin sorumlulugu cok baska oluyormus, kendimi cok guclu sanirdim ama bu bebek beni resmen cokertti
Kesinlikle bende 40i cikana kadar yalniz kalmak istemiyorum, uykusuzluk beni de mahvediyor o zaman daha da huzursuz oluyorum, bir de ben kotu kotu ruyalar goruyorum oda hepten korkutuyor sanki eve gitsem daha kotu olacakmisim gibi geliyor.Kayinvalidemde kaliyorum ama bende mumkun mertebe kendim ilgilenmeye calisiyorum bazi zamanlarda kayinvalidem devreye giriyor ben bir ohh cekiyorum :)dilekdilek41 valla canım ben 40ım çıkana kadar yanımda birilerini istedim eşim öğretmen olduğu için o da hala yanımda ama ilk bebek olduğu için tecrübesizdik.Onların kalmaları çok iyi oldu yoksa çok rezil olacaktık.Şimdi eşimle beraber bakıyrz.Bence 40ın çıkana kadar yalnız kalma kv ile kal.İnsan yanında bir destek istiyor.1saat bile birine emanet edip uyumak çok iyi geliyor
Ben herkesin kucagina veriyorum o konuda rahatim :))Canim ben tek ilgileniyorum.. Ilk 5 gun annem yanımdaydı sağolsun daha da kalirdi ben gönderdim:) çünkü yapicak birseyleri yok. Çocuğu kimseye vermiyorum sezaryen olmama ragmen en basindan beri herseyi ile ben ilgilenmek istedim. Zaten sevilecek zamanda da değil kimsenin kucaginada vermiyorum annesi ve babasi ile takiliyo kuzum :)
Annem evimin işlerini yapti yemek yapti bana yetti de artti vallahi.. Esimde sagolsun gece bile kalkıyor yardima. Babalik izni bitip ise bir gün gidince yıllık izin almaya karar verdi bayramda araya girince yaklaşık 1 ay eşim evde olacak insallah böylece kirki cikarmis olucaz insallah..
Sadece iki gecedir hic uyumadi agladi günduzde tek oldugum icin uyumaya korkuyorum ben. Bugun esim varken uyudum gunduz cok rahatladim.. Vallahi cogumuzun bebisi mızmızdır bu zamanda galiba inan emzirdikten sonra gogusumu açık birakiyorum ve cok sonra farkına varıyorum tuvalete gitmek icin uyumasını bekledigim zamanlar oluyo.. Ben de senin gibi acaba normal zamanlari gelicek mi uyandiginda bizimle oynayacak mi ne zaman ağlamayacak vs vs diye düşünüyorum:) bu zamanlar geldi o gunlerde gelir Allahin izni ile..