Kizim yokken el ustunde tuttum ama bende insanim sabah kalkmamla sacimi bile dur toplayim demeye zamanim olmadi baska gun olsa neyse dicem ama yorgun ve bitkinim ayrica getirdigi gibi kendi baksada olur cips aliyo onu tv arkasina dokuyo meyve aliyo heryere bulastiriyo aglamak geliyo icimden uyku yuzu gormedim bide extra yorulutorum
Esim tamamen benim ilgilenmemibekliyoduNeden bu kadar aşırı tepki verdiniz anlamadım ve kıyamadım çocuğa altı üstü bir gün kalacak.Eşiniz getirdiyse eşiniz yapsın yatağını falan.
Siz de gerginsiniz ama çocuğun suçu ne ?
Konusma seklim yanlis olabilir dohrudur ben kirici konusurum yuz yuze kavga ederkende malesef bazen cikiyo agzimdan ama bende sinirlerimi burda tartisarak yztistirdim iyide geldi. Bu arada kizim herzamzn boyle degil ik gundur krampi var boyle olunca huy degistiriyo babasinida istemiyo yoksa oda ilgilense cocukta sorun degil. Ama suda net ki cocuk benim bu sekilde kizdigimi bilmiyo ben belli etmem onun sucu yok esime kizdim ben.Konuda birbiri ile zıt düşünen üyelerin yorumlarını beğendim.
Kendimle çeliştim yani, önce bunu belirteyim.
Sizi haklı buldum ama üslubunuz, tavırlarınız çok çirkin geldi. Ve bu sizi haksız yaptı.
Haklı ama haksızsınız!
Eşiniz sizin tarafınızdan gelenlere surat asıyorsa, elti ile kaynınız size ve bebeğinize karşı o şekilde davranıyorsa siz de tepkili olmakta haklısınız. Bilenir insan içten içe.
Ama çocuğa yansıttığınızı düşünmedim ben, çünkü tüm nefretinizi burada kusmuşsunuz.
Neticede çocuk. O düşüncesizliklere, hatta belki kötü niyetlere rağmen çocuktur, masumdur diye 1 gün idare ediverin, ertesi gün düzgün bir konuşma ile (eşinizle) evine yollayıverin, bitsin.
Eşinizden de rica edin habersiz olmasın bir daha.
Kaldı ki çocuk okula gitmeyecek mi?
Ve bir ayrıntı dikkatimi çekti.
Bebeğinizi aydınlıkta uyutmamanızı tavsiye ederim
Mümkünse akşam 7den sonra aydınlığa çıkarmayın hatta.
Kolaylıklar dilerim.
Acmi birakirim? Ne kadar kafanizda abarttiniz kizim rahatsizken keyfim yerimde yoktu ve edime dusuncesizliginden dolayi kizdim. Onceki yazdiklarimi gorduyseniz eger cocugu annesi babadi bi basini bile oksamaz herzaman onlarla ilgilenip sevmistirim ama benim zor donemlerim oluyo insanlik haliKoysaydiniz kapinin önüne, o kim ki size geliyor ustelik yatiya, ustelik utanmadan aç gelmiş, mecbur musunuz elin sidiklisine bakmaya? bidaha gelirsen yemegine zehir koyarim diyin, birine anlatirsan seni de kardeslerini de oldururum diyin bidaha gelmez.
Gecmis olsun, sevgisizlik tedavisi cok zor bir hastaliktir, umarim iyilesirsiniz ve amcasıyla haftasonu gecirmek isteyen bir cocuk icin kalbinizi karartmamaniz gerektigini ogrenirsiniz.
Zaten biz kizimla onlara gidince annesi razi gelmedi altini eve gidince degistir fln diyo haliyi baBen konu sahibini haklı buldum. 2 ay önce doğum yapmışsam kimsenin altını ıslatan çocuğunu ağırlayamam. Ayrıca kendi çocuğumu da kimsenin evine yollamam, ne münasebet!
haliyi batirczm saniyoAcmi birakirim? Ne kadar kafanizda abarttiniz kizim rahatsizken keyfim yerimde yoktu ve edime dusuncesizliginden dolayi kizdim. Onceki yazdiklarimi gorduyseniz eger cocugu annesi babadi bi basini bile oksamaz herzaman onlarla ilgilenip sevmistirim ama benim zor donemlerim oluyo insanlik hali
Cocugunuz varmi bilmiyorum vzrsada herkeste farkli. Oncede yazdim kizim krampli kivraniyo tum gun gogsumde gezdir ben sacimi dahi sabah kalktigimdan beri toplayamadim yemek yapamadim bi gun onceden kalanlari isitayim dedim. Ve goruntu olarak halim perisandi belli oluyodu yorgunluk uykusuzluk borek yapimida ellerini kullanmadan yapilmadiginz gore bi kolumda bebekle nasil yapsaydim?Her ne olursa olsun o çocuk 6 yaşında. 1 gün 2 gün hadi bilemedin 3 gün kalır yani ne olacak. Hoslanmadigim kaynanami 45 gün çekmiş isem sizin 1 gün o çocuğu cekememeniz bana doğru gelmedi. Sizin yeğeniniz olsaydı gelen kişi hiç böyle davranmayacaktiniz bence. 9 aylık süreçte 2 kez gelmiş altı üstü. Yani çok aşırı da gelmiyor. Börek yapımı da zor değil yani. En fazla iki kez kontrol edersin başında beklemeye de gerek yok.
Yegeni birak kardedim geldi bi gun sigdirmadi neden kaliyo diye yuz gulmedi surat asik kiz 18 yasindaydi herseyi anliycak yasta ve bile bile belli etti kardesim bidahada gelmek istemiyo. O boyle yaparken ben onun her gelenine sapur supur olamam helede kizim hastaykenTamam çocuğun hasta gerginsin ama çok abartmissin. Sanki 6 yaşındaki yeğenini degil de, çocuğun babası olan kaynini getirmiş esin.
Hepi topu bir gün kalacak. Şimdiden bir metre boyundaki çocuk nerde yatacak, altına kacisirsa ne tepki vereyim diye kuruyorsun. Ayıp!
Senin yegenin olsaydı öyle mı davranirdin?
Çok abartmışsınızEsim bugun isten sonra abisine ugramasi gerekiyodu uc tane cocuklari var 6 yasinda olan aglamis arkasindan buda almis gelmis. Niye agliyo anlamadim sanki onun yasiti cocugum var oyniycak falan dese neyse.
Bi actim kapiyi zaten kizimda rahatsizdi bugun huysuzdu agliyodu o an neyse ben fazla sey yapmadim geri goturcek sandim. Bide benden borek istedi tamam yapilisi bes dklik bi is ama onun bide yapmasi var firinin basinda beklemesi var kizimi bi dk yerine koysam basliyo aglamaya. Bende kizdim ne boregi aksam aksam ben yemek bile yapamadim dunden kalanlari isiticam diye baya sinirim bozuldu oda tm niye kizarak soyluyon yapmicam deseydin dedi bende dusunceli ol biraz su halime bak sacimi bile toplamaya vakit bulamadim diye. Burda kaliczkmis bende nasi kalcak yermi var diye burda salonda yatar koltukta dedi iyce delirdim ya.
Bakin haksizsam haksizsin diyin hamile olmadan once iki kez kaldi kendi cocugum gibi baktim guzelce odamiza yer yaptim surekli ilgilendim ama simdi onlari yapamamki. Bi tane oda var kucuk zaten yanimizada bebek yatagi koyduk orda yatmasi imkansiz gece kalkip kizimi alamam bile. Gece aglayinca emzirmek icin salona geliyorum tv fln aciyorum gece karanlikta uyuyami kizim iki saat fln geciyo ztn bende mecbur ugras bulmamiyim kendime. Bana koltuga yer yap dedi orali olmadim surekli yuzum asikti zaten bi kez daha dedi birden kizdim bende cocuk alti yasinda altina yapiyomus benim yerimmi var bakicilik yapcak hzlim yok zaten yorgunum uykusuzum dedim soylene soylene kendi hazirladi yeri suan tv acik isiklar acik cocuk koltukta uyuyamiyo ve esim kizdi yatti yerine.
Kusura bakmayin uzun oldu ama bu cocuk sabah heryeri batirirsa napicam koltuklarimami yanayim onun pisligini temizlemeyemi. Insallah oyle bsy olmaz yoksa cok buyuk kavga edicem sinirlerimi bozdu ya banane eltimin cocugundan zaten sevmiyorum bide bu halimle onun cocugunumu avutucam!!!
Oz yegenden oz kardes dahami onemli anlattim onceden benim kardesimin kalmasini istemedi kizimda hasta yaniAllahım ya bu nasıl bir vicdansızlıktır bu nasıl bir merhametsizliktir.
O çocuk eşinin öz yiğeni, canından bir parçası. Size haber verebilirdi belki getirirken (ki sorardı, izin alırdı demedim) ama siz de amma büyütmüşsünüz. Çocuk o, canavar gibi hayvan gibi bahsediyorsunuz. Sizin de çocuğunuz varken daha merhametli olmanızı beklerdim.
Belki yorumlarda bahsettiniz okumadım ama eşinizin ailesi ile eltiniz ile bir probleminiz bile olsa bu sizi haklı kılmaz.
Empati yapın azıcık, siz de annesiniz, sizin çocuğunuz istenmediğini hayal edin.
Of valla sinirlendim sabah sabah
Merhametsiz kadın ne olacak
Kendi annesi cocuklar evim batiriyo diye hepsini bi yere gonderiyo ben neden onun yapmadigini yapiyimkiKıyamam bana gönder. Her cümlede bahane gördüm ben. Bazen evimde 10 çocuk yiyor içiyor batırıyor..
Çünkü annesiniz, bunlar size gelen çocuğun kabahati değil. Acısını çocuktan çıkarmayın. Eşinizin gözünde vicdansız dırdırcı biri olmak istiyorsanız doğru yoldasınız.Kendi annesi cocuklar evim batiriyo diye hepsini bi yere gonderiyo ben neden onun yapmadigini yapiyimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?