- 16 Şubat 2012
- 6.291
- 10.291
19- 20 senelik bir ilişki.Kültür farkı ,aile farkı,eğitim farkı, iş farkı,gelir farkı vb bir sürü farklılığa ve zorluğa rağmenYa bu kadıncağızın genel tarzı bu benim gördüğüm.
Hep kendini suçluyor ve konularını açarken bile başta esas derdini yazmıyor. Çünkü eşinin gerçeğinin farkında aslında için için.
Ama yüzleşmek istemiyor.
O nedenle konuyu anlatım tarzında kocasını savunuyor bir nevi.
Sonra üyeler, e adam iyiymiş, şeklinde yaklaşınca esas kısmı dökülüyor.
Esas ise şu, adam evde canının istediğini yapıyor, sorumluluk değil görev alıyor aslında. Görevini yapıp kaçıyor, o yaptığı şeyleri de Spizella için nimet gibi yansıtıyor.
Manipülasyon ustasına bak sen.
Kadın işte çırpınıyor, evde çırpınıyor, belki de çocuğuna tahammülsüz, belki de kocanın üstü kapalı bağı koparmasının bedelini çocuk ödüyor, bilemiyoruz.
Üstüne geçim kadında, stresli iş kadında, cinsellik belki bitmeye yaklaştı ya da adam böyle tavuk gibi uyuyorsa o konu da muamma. Sonra da adam utanmadan kontratağa geçiyor.
Ama benim anladığım yine Spizella bunu dert ediyor, adam da profil resmi vs ayağına dert ediyor numarası yapıyor ve umarım başka bir durumun manipülesi değildir bu.
S Spizella Bak güzel arkadaşım, sen çok dürüst, çalışkan ve entelektüel bir kadınsın, başta bunu bi hatırlat kendine. Bu adama harcadığın enerjiyle kimbilir neler yapardın bugüne kadar.
Adam kepçeyle alıp kaşıkla sunan bir tip.
Ve artık onun annesi pozisyonuna gelmişin o ilişkide, sana ergen evlat nazı yapıyor.
Kendine dön, çok acil kendine dön. Kendine kendin için yatırım yap. Kaynaklarını hatırla maddi manevi, gücünü hatırla. Adamdan elde ettiğin gizli duygusal kazancın (ilgi görme, değerli hissetme) hürmetine çekiyorsun sen bu adamı. İşte o duygusal ihtiyaçlarını kendin kendine ver.
Sınırlarını çiz.
O zaman her şeyi çözmezsen ben de Revna değilim.
Tam herşey yoluna girmeye başlamış ,eşi memur olmuş ,evini arabasını almış ,çocuklarını büyütüyorlar vb..
Okyanusu geçip derede boğulurlarsa üzülürüm gerçekten.Spizellanın Zeytinli diye nici vardı o zamandan beri yazdığı yazılardan birbirlerine karşı karşı ortada büyük bir sevgi ve güven varki bu farklılıkları tolare ediyorlar diye düşünürdüm.Birlikte büyüdüler geliştiler.Tam rahat edecekleri zaman.
Çocuktan sonra bir monotonlaşma başlamış gibi biraz çabayla düzelmeyecek birşey değil.