• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirlerim bozuldu!!!

Ne fena insanlar var ya. Kanım çekildi okuyunca. Kötü insanlar böyle düşünüyor demek ki..
Ben sokaktaki kedi yavrusunu görünce bile üzülüyorum insan 6 yaşında çocuğa köpek muamelesinden hallice nasıl davranır.

Bu arada Dogan Cüceloglu cok güzel anlatmis, Cocuklar sadece anne ve babalarinin degil ayni zamanda toplumunda cocuklaridir diye.

Umarim o cocugun ruhunda bir yara birakmamistirsiniz.

Birde sunlari eklemek istiyorum, size gelen cocuk ortanca cocuk olabilirmi acaba? Genelde onlar anneden babadan yeteri ilgi göremediklerini düsünebiliyolar. Öyle oluncada disaridan ilgi sevgi beklentisine giriyolar. Yoksa durduk yere aglayip amca pesine takilmaz bi cocuk, evde daha güzel cocuklu bi ortam varken. Ve 6 yasinda altina kacirma ilgisizlikten dahi olabilir. Keske cocuk ruhundan anlasaniz ona sevgiyle güzellikle yaklassaniz.

Dünyalar başına yıkılmış zaten değil mi... Yarın etrafımızdaki insanlara muhtaç kalmayacağımızın garantisi yok. Biraz merhamet, biraz anlayışla yaşayabilsek keşke.
Ben bir insanım cennetten dusmedim
Kaldiki kadın daha lohusa
Ama iyi insan olayım diyerek ne kadar idare edebilirsiniz
Kocanın umru değil elti kendi aleminde
Ama bu kadın anlayışlı olmak zorunda
Neden
o bir anne! Dimi
Bende bu işler böyle yürümüyor
Bu kadar tepkiyi hakeden insanlar var kabul
Ama tahammül sınırlarını zorladı kişide ayaklandı diye olmaz o iş

Kadin daha yeni doğum yapmis, sinirleri bozuk belli ki.
Benim bebegim de 2 aylik. Inanin bazen kendi cocuguma tahammul edemiyorum. Buyuk olanı ki o da 6 yasinda, babannesine gonderiyorum.
Duygularinin yogun oldugu bir anda yazmis bunlari belli ki , uslubu da sert ama bu kadar acimasizca elestirilmeyi hak etmiyor.
Biz toplum olarak ogrenemedik bir turlu lohusaya nasil davranilacagini.
Kimse gelip bir ihtiyacin var mi demez, evinde bir ise karismaz bir de ustune misafir olur.
2 ayda yildim misafirden, kosturmaktan cocugumu emziremedigim oluyor. Istemiyorum da diyemiyorum iste sonu böyle anlasilacak diye. Iki gun onceden haber veriliyor bir de iyice hazirlik yapilsin diye. Biraz insaf....

Bir an çocuğun yüzü aklıma geldi duruşu ve sizin kötü kalpli üvey anne modunuz yazık insanlığınızı kaybetmişsiniz

Diyorsunuz ya,"önceki geldiğinde kendi çocuğum gibi baktım."diye.çocuk bu,belli ki aynı sıcaklığı beklemiş sizden.

Kadin daha yeni doğum yapmis, sinirleri bozuk belli ki.
Benim bebegim de 2 aylik. Inanin bazen kendi cocuguma tahammul edemiyorum. Buyuk olanı ki o da 6 yasinda, babannesine gonderiyorum.
Duygularinin yogun oldugu bir anda yazmis bunlari belli ki , uslubu da sert ama bu kadar acimasizca elestirilmeyi hak etmiyor.
Biz toplum olarak ogrenemedik bir turlu lohusaya nasil davranilacagini.
Kimse gelip bir ihtiyacin var mi demez, evinde bir ise karismaz bir de ustune misafir olur.
2 ayda yildim misafirden, kosturmaktan cocugumu emziremedigim oluyor. Istemiyorum da diyemiyorum iste sonu böyle anlasilacak diye. Iki gun onceden haber veriliyor bir de iyice hazirlik yapilsin diye. Biraz insaf....
Seninde Allah yardımcın olsun
İnsan güçlüdür tamam
Ama bazende dinlenebilmeli
Kim her zaman aynı oluyor ki
Benden sana tavsiye
Ona buna iyi goruneyim diye bebeğini ihmal etme
Herkes basının çaresine bakar ama bebekler annelerine muhtaç
Ayrıca tokezlediginde yanında kimse kalmıyor

Seninde Allah yardımcın olsun
İnsan güçlüdür tamam
Ama bazende dinlenebilmeli
Kim her zaman aynı oluyor ki
Benden sana tavsiye
Ona buna iyi goruneyim diye bebeğini ihmal etme
Herkes basının çaresine bakar ama bebekler annelerine muhtaç
Ayrıca tokezlediginde yanında kimse kalmıyor
Cok haklisin, tesekkur ederim.
Halkimiz gercekten anlayissiz.
Kimse demiyor ki bir tas çorba kaynatayim bes dk ziyaret edip cikayim diye
Ayni insan donup donup tekrar geliyor.
Once gecmis olsuna, sonra bebek gormeye.
Inan ikiser kere agirladim bir suru kisiyi.
Bir sey diyecek olsak biz suclu cikiyoruz.

Cok haklisin, tesekkur ederim.
Halkimiz gercekten anlayissiz.
Kimse demiyor ki bir tas çorba kaynatayim bes dk ziyaret edip cikayim diye
Ayni insan donup donup tekrar geliyor.
Once gecmis olsuna, sonra bebek gormeye.
Inan ikiser kere agirladim bir suru kisiyi.
Bir sey diyecek olsak biz suclu cikiyoruz.
Kadın idareci olmalı, idare etmeyi bilmeli etiketinden bir kurtulabilsek rahatlicaz ama bakalım
İyi olsan tepene çıkıyorlar
Yok , olmaz desen senden kötüsü yok
Sabır versin Allah ne diyim

Senin kizin insallah büyüyecek ve 5-6 sene sonra dayisinda kalmak istiyecek.. gelininizin suan senin gibi düsündügünü ve kizin hakkinda böyle düsündügünü sadece hayal et.. sonra otur tekrar düsün..

Evet bebegin var, suan sana hayat zor vs.. ama cocugu sanki 5 cesit ikramla agirlamayacaksin ya.. yattigi yere bi alt acma ser, yatagi hazirla nolcak?

Biraz empati yap lütfen.. karsindaki 6 yasinda bir cocuk.. önüne iki meyve koyup cizgi film acsan bile mutlu olur... alti üstü bir gece misafir edip gönderirsin..

Çok iyi anlıyorum 7/24 sıkıntılı bir bebekle nefes almak dahi zor gelebiliyor, daralıyoruz.lakin aşırı büyütmüşsünüz. Çocuklar konusunda hassas olalım lütfen... ama her çocuk için :KK51:

Tepkiniz sert olmus gercekten.ama hakkinizi da yiyemem benim de esimin kicuk kardesi var 11 yasinda srekli gelirdi hic gikimi ckarmadan agrlardim cok da severdim cocuk soncta masum.ama hamileliym ve doktor erken dgum riskin var fazla aykta durma mcbur kalmadkca is yapma dyince dnlenmeye basladm bebegme bsey olucak dye ama esim hc umirsamadan yine bana sormadan kardesni getrince ben de kizdm artk dedgnz gbi gelince bign de degl ben orayi seviyorm dye hergn gelmeye basladi ayaga kalksam agrilarm oluyo esim sunu yap yiyelim byle yapalim dedikce en son bende sizin tepkinizi verdim o sinirle.bi nufusumza almadgmz kaldi dedm bazen anlamalari gerekiyo ama anlayamiyolar erkkler aileleri soz knusu olnca.

Sanki çocuk sürekli sizde kalıyor, bir gece için takılmış amcasının peşine gelmiş.
Bu ne kapris? Ayıptır yahu..

Hayatta hiçbirimizin garantisi Yok . Yarına bile çıkacağımız garanti değil . Allah korusun yarın size bişey olsa çocuğunuzun bu muameleyi görmesini ister misiniz ? Daha 1 günde bu kadar abartmışsınız . Demek ki üvey anneleri kınamayalım elin çocuğu bir günde batıyorsa onların eziyetlerine şaşmamak lazım . Ayıp yahu 1 gece alt üstü hadi 2 olsun .

O cocuk yarın bır gun cocugunuzdan ıntıkam alacak
Sız ne kadar gereksız bır ınsansınız :) Okudugumda bır anda yahu dedım mısafırlıge gelen 6 yasında cocukmu yoksa 60 yasında 1 duzıne ınsan mı

Back