Eşimle garip bir haldeyiz

Eşiniz ergen gibi trip atıyor.
Yaptığı bir kap yemek ve kendi çocuğunla ilgilenmek.
Bunu her yetişkin insan yapmak zorunda.
Sizde çamaşır/temizlikle ve çocukla ilgileniyormuşsunuz. Yan gelip yatmiyorsunuz.
Bu tavirlarin altindan umarim başka bir şey çıkmaz
Bi de üstüne iş güç var, sürekli araştırması kafa patlatması gereken, az salmaya dursa yerle bir olur o kariyer. Kadın akşama kadar masanın başında kahve falı bakmıyor, her gün aynı basmakalıp işleri yapıp mesai bitirmiyor. Yazık valla ya. Trip atacağına tavuk gibi 9'da yatmasın.

konu sahibi naptın? konu hortlayınca merak ettim. karın ağrısı neymiş konuşabildiniz mi

Merhabalar,
Ben 34 yaşındayım, eşim 39
13 senedir evliyiz
1 tane kızımız var 6 yaşında
Evliliğimde genel olarak problem yaşamadım şimdiye kadar eşimle 19 senedir beraberiz.

Ama son zamanlarda benden memnun olmadığını düşünüyorum. Önce ben stresli bir doktora tez sürecindeydim. O bitti geçen sene. O süreçte bana destek oldu ama o da çok bunaldı.
Eşim sorumluluk alan biridir. Çocuğumuzla benden çok oynayıp ilgilenir, evde yemekleri %90 o yapar. evin alışverişini falan o düşünür yapar.
Hakkını yiyemem.

Ama ben galiba önceliklerimi mi ayarlayamıyorum nedir önce onunla ilgilenmediğimden şikayet etmeye başladı.
Son olay da 2 gün önce tam uykuya geçme hazırlığındaydık. (saat 21.00) O sırada kızım bişey sordu ama ben o sırada "dur bi kızım yazdığım makaleyle ilgili bir gelişme oldu ona bakıyorum" dedim (whatsapp üzerinden 2 çalışma arkadaşımla haberleşiyordum)
araştırmamız için veri topluyoruz ve bir meslek grubundan insanlara çalıştığım için bir sürü kişiyle iletişim halindeyim whatsapp gruplarında bulunuyorum vs..
"Eşim de anlayamadığım şekilde whatsapp ında neden sadece senin resmin var, fotoğrafını değiştirmeni istiyorum bizimle olan fotoğraf koy
bu işi böyle yapmak zorunda mısın?" dedi ben de değiştiririm fotoğrafımı dedim, sonra konuşmayı kesti benle

2 gündür de uzak bir arkadaşıymışım gibi günaydın hoşçakal şeklinde konuşuyor.
Yani anlamıyorum ne yaptım ben?

İşim gereği yaptığım şeyleri mi kıskandı, kıskandıysa neden şimdi? 10 senedir bu işteyim. Çevremi bilir, tavrımı bilir.
Şimdi bişey sorsam anlamıyorsun diyecek, o haklı ben haksız olacağım yine. (az ilgilendiğim konusu gündeme gelecek, sen bizi sevmiyorsun, çocuğunu sevmiyorsun gibi şeyler demişti geçen sene yine benim ilgi azlığımdan şikayet ettiğinde)
Sizce ben gidip özür mü dilemeliyim? (Ne için dileyeceğim onu da bilmiyorum da)
Nerede yanlış yaptığımı tam anlayamıyorum.
Maşallah ne kocalar var, gerçekten çok şanslısın eşinin kıymetini bil biraz yakın ve sıcak davran bence. Keşke benim eşim de böyle olsa.

çocuğum benle etkinlik yapma, babasıyla oyun oynama şeklinde zaman geçiriyor. Bu konuda bilgi vereyim.

Sabah 7 de kalkıyoruz, eşim işe gidiyor, ben de çocuğu hazırlayıp kendim hazırlanıp onu okula bırakıp işe geçiyorum.
Akşam 5 te alıp 5.30 da evde oluyorum. eşim de benden 15 dk sonra geliyor.
ben o sırada çamaşırları makineye atma gibi işler yaparken eşim yemeği hazırlıyor. (başka bir ev işi yapmıyor)
yemeği yiyince kızımla 1 saat odasında etkinlik yapıyorum.
saat 7 oluyor
biraz mutfağı topluyorum, çamaşırları katlayıp yerleştiriyorum. eşim bu sırada playstation oynuyor, film izliyor.
sonra biraz sohbet ediyoruz ya da üçümüz oyun oynuyoruz.
saat 9 da kızımı uyutmaya geçiyorum. sonrasında eşim de 9.30-10 gibi uyuyor. ben de eğer yetiştirmem gereken bir şey varsa 10-12 arası herkes uyurken ona çalışıp öyle atıyorum.
günü ben mi yetiştiremiyorum, bilmiyorum ki.
eşim işimde yükselmemi benden çok istiyor bunun için de sürekli makale yazmam, proje yapmam bişeyler yapmam gerekiyor.
ama bu defa da hadi git işini yap senin çok işin vardır diye laf çarpıyor.
Başarılı olmanızı oda cok istiyor fakat bence eşiniz bu süreçten bunalmış bir durumda oldugu icin laf carpitiyor. En az 1 hafta bu süreçten uzaklasma gibi bir sansiniz varsa esinizde bir nefes alir, tekrar devam edersiniz. mental yorgunluk insani bu davranislara itebilir. Vakit ayrarak yada farkli aktivite yaparak evin Ruh halini değiştirmeni oneririm.

Sizi zeytinli nickinizden beri biliyorum,kızınız büyümüş maşallah :nazar: İnsan eşiyle bir çay içip birseyler anlatmak ister, havadan sudan konuşmak, çerez kabili konulardan söz etmek. Siz çizelgeye baglamıssınız gibi sanki. İstiklal marşı ve kapanış.
Ben eşinizi anladım. Onun gibi istemeyeceğim için anladım. Evliligimdeki iletişimimde belki en güzel bulduğum şey bu paylaşımlarımızdır. İnanılmaz iyi gelen bir duygu. Eşiniz nasıl dile getireceğini bilememiş. Aslında tam da buna ihtiyacı var.

Ya konu sahibini herkes neden bu kadar gömmüş?
Yemekleri adam yapıyormuş vah vah ya. Evde yemek yapmaktan başka iş yok mu?

Erkekler mesaiye kalır, çok çalışır, gerekirse sehir dışında, yurtdisinda çalışır kimse da yadirgamaz. Ama bir kadın kariyer odaklı diye vurun abalıya.
Yani zaten 100 evlilikten 70inde erkeklerin işi on planda. 25inde belki denge vardır hem aile hem iş yaşamını iki tarafın da yürüttüğü. Şimdi 3-5 kadın da erkekler kadar iş odaklı olunca herkesten tepki geliyor.
Eş kişisi 9.30-10da uyumasın mesela tavuk gibi. Yarım saat 1 saat eşiyle vakit geçirsin madem.
Ay valla aşırı sinir oldum.

Ben yemek yapmasını hıc yadırgamadım. Babam da yapar. Yemek belkı en kolay kısım ev işlerinde. O çamaşırları katlayıp yerlestirecegime 2 masa ziyafet yemegi hazırlamayı tercih ederim. Fakat eş biraz beraber vakit geçirmek istiyor ben oyle anladım. Ben de aksam olunca 20 25 dk oyle eşimle sundan bundan konusmak , günün kritiğini yapmak, onu dinlemek insanı hafifleştiriyor.
İhtiyacı bu bence.

Cherry bunca yıl sonra tribe girdiyse valla ben şok o_O
aramızda kariyerin ya da ekonomik gelirin hiç lafı olmadı sorun da olmadı şimdiye kadar
lisedeydim tanıştığımızda
ne yaptıysak beraber yaptık
birbirimizin başardığı her şeyle gurur duyduk.
böyle triplere girdiğini düşünmek istemiyorum ama öyleyse çok ayıp eder
Sanmiyorum S Spizella Eşini en iyi sen tanırsın fakat eminim biraz kendinize alan istiyor, cocukla aynı saatte yatıyormuşsunuz neredeyse. Biraz "size" zaman ayırın, oylece takılın, ister sarılıp film izleyin, ister komık video. Fakat sadece siz olun. Deneyin derim.

evet çok uzamasın diye bu bilgileri vermedim.
eşim evlendikten sonra 4 sene kadar iş problemi yaşadı.
sonra atandı.
uzaktan üniversite de okudu evliyken. staj raporlarına kadar hazırladım.
yıllar sonra maddi durumumuz toparlanmış, evimizi, arabamızı almışız. düzenli işimize gidip geliyoruz.
üstümde bin tane sorumluluk var.
iş yerinde yükselmedikçe hem derse giriyorum hem evrak işlerini yapıyorum hem de akademik çalışmaları yürütmeye çalışıyorum.
aile iş dengesini onun istediği gibi kuramıyor olabilirim ama benim sürekli işim var diyip kenara çekildiğimi de düşünmüyorum.

başbaşa zaman asla geçirmiyoruz (uyurken bile çocuk da bizim odada), çünkü çocuğumu bırakacağımız biri yok.
6 senedir hep 3 kişiyiz. bundan bunalmış olabilir. ama ben de bunalıyorum aynı durumdan.
Tam da bunları yazdım bu mesajı okumadan, Tahin Helva Tahin Helva da yazmış, tam da bu. 6 yasındaki cocuk pekala odasında uyur, siz de yarım saat beraber takılırsınız. Evet yogunsunuz fakat vakit düzenlemesi ile bunu yapabilirsiniz. Trip, kıskançlık diye acıklanamaz bu tavirlar. Adam bir sey ifade etmeye çalışmış becerememiş. Fakat bence de eksik olan bu.

Merhabalar,
Ben 34 yaşındayım, eşim 39
13 senedir evliyiz
1 tane kızımız var 6 yaşında
Evliliğimde genel olarak problem yaşamadım şimdiye kadar eşimle 19 senedir beraberiz.

Ama son zamanlarda benden memnun olmadığını düşünüyorum. Önce ben stresli bir doktora tez sürecindeydim. O bitti geçen sene. O süreçte bana destek oldu ama o da çok bunaldı.
Eşim sorumluluk alan biridir. Çocuğumuzla benden çok oynayıp ilgilenir, evde yemekleri %90 o yapar. evin alışverişini falan o düşünür yapar.
Hakkını yiyemem.

Ama ben galiba önceliklerimi mi ayarlayamıyorum nedir önce onunla ilgilenmediğimden şikayet etmeye başladı.
Son olay da 2 gün önce tam uykuya geçme hazırlığındaydık. (saat 21.00) O sırada kızım bişey sordu ama ben o sırada "dur bi kızım yazdığım makaleyle ilgili bir gelişme oldu ona bakıyorum" dedim (whatsapp üzerinden 2 çalışma arkadaşımla haberleşiyordum)
araştırmamız için veri topluyoruz ve bir meslek grubundan insanlara çalıştığım için bir sürü kişiyle iletişim halindeyim whatsapp gruplarında bulunuyorum vs..
"Eşim de anlayamadığım şekilde whatsapp ında neden sadece senin resmin var, fotoğrafını değiştirmeni istiyorum bizimle olan fotoğraf koy
bu işi böyle yapmak zorunda mısın?" dedi ben de değiştiririm fotoğrafımı dedim, sonra konuşmayı kesti benle

2 gündür de uzak bir arkadaşıymışım gibi günaydın hoşçakal şeklinde konuşuyor.
Yani anlamıyorum ne yaptım ben?

İşim gereği yaptığım şeyleri mi kıskandı, kıskandıysa neden şimdi? 10 senedir bu işteyim. Çevremi bilir, tavrımı bilir.
Şimdi bişey sorsam anlamıyorsun diyecek, o haklı ben haksız olacağım yine. (az ilgilendiğim konusu gündeme gelecek, sen bizi sevmiyorsun, çocuğunu sevmiyorsun gibi şeyler demişti geçen sene yine benim ilgi azlığımdan şikayet ettiğinde)
Sizce ben gidip özür mü dilemeliyim? (Ne için dileyeceğim onu da bilmiyorum da)
Nerede yanlış yaptığımı tam anlayamıyorum.
Ben böyle bir eşim olmasını istemezdim ya. Bence daha çok eşiniz ve kızınıza yönelmelisiniz.

Adam yemek yapınca ne oluyormuş ? Öz kızıyla ilgilenince ne oluyormuş ? Bizim kadınlarımızı da anlamak bazen ne güç.
Kendinizde böyle iş bölümleri yok diye mi yadırgıyorsunuz anlamıyorum ki.
Kaldı ki katılıyorum bulasığım yıkansın on çeşit bile yemek yaparım. Zor kısım bulaşık bence.
Eşinizle ne durumdasınız ?

Hiç bir insan eşi evde sürekli elinde telefon başkalarıyla konuşsun yazışsın istemez.Bu işle ilgili olsada.Birazcık sizi kıskanmış.Telefon olayına bir sınır koymak lazım.

İkinci ve asıl sorunda kızınızın sizinle aynı odada uyuması.6 yaşına gelmiş sizin yanınızda uyuması hem onu size bağımlı yapar hemde siz rahat olamazsınız.Benim abiminde çocuğu 8 yaşındaydı ve sürekli onlarla uyuyordu.O ne derse onu yapıyorlardı.Kız hayırdan anlamıyordu anne babasını parmağında oynatıyordu.Prenses sendromu yaşıyordu.Çocuklar içinde iyi birşey değil.Nerde durması gerektiğini öğrenmesi lazım.

Nasıl bir yöntem uyguladınız bilmiyorum ama kesinlikle kararlı olun asla yumuşamayın gitsin odasında uyusun.

Hafta içi ikinizde çalışıyor yoruluyorsunuz fazla zaman kalmadı diyelim ikinizde hafta sonu evdesiniz diye biliyorum.Bir hafta sonuda rutinin dışına çıkabilirsiniz.

çocuğum benle etkinlik yapma, babasıyla oyun oynama şeklinde zaman geçiriyor. Bu konuda bilgi vereyim.

Sabah 7 de kalkıyoruz, eşim işe gidiyor, ben de çocuğu hazırlayıp kendim hazırlanıp onu okula bırakıp işe geçiyorum.
Akşam 5 te alıp 5.30 da evde oluyorum. eşim de benden 15 dk sonra geliyor.
ben o sırada çamaşırları makineye atma gibi işler yaparken eşim yemeği hazırlıyor. (başka bir ev işi yapmıyor)
yemeği yiyince kızımla 1 saat odasında etkinlik yapıyorum.
saat 7 oluyor
biraz mutfağı topluyorum, çamaşırları katlayıp yerleştiriyorum. eşim bu sırada playstation oynuyor, film izliyor.
sonra biraz sohbet ediyoruz ya da üçümüz oyun oynuyoruz.
saat 9 da kızımı uyutmaya geçiyorum. sonrasında eşim de 9.30-10 gibi uyuyor. ben de eğer yetiştirmem gereken bir şey varsa 10-12 arası herkes uyurken ona çalışıp öyle atıyorum.
günü ben mi yetiştiremiyorum, bilmiyorum ki.
eşim işimde yükselmemi benden çok istiyor bunun için de sürekli makale yazmam, proje yapmam bişeyler yapmam gerekiyor.
ama bu defa da hadi git işini yap senin çok işin vardır diye laf çarpıyor.
ben burada hiç anormal bişey göremedim, hatta eşiniz çok erken yatıyor, sizinle vakit geçirmesi gereken saati yatakta tek başına geçiriyor. o sürede beraber bişeyler izleyebilirsiniz içebilirsiniz mesela..

eşinizin tavrını abartılı buldum..

Ben yemek yapmasını hıc yadırgamadım. Babam da yapar. Yemek belkı en kolay kısım ev işlerinde. O çamaşırları katlayıp yerlestirecegime 2 masa ziyafet yemegi hazırlamayı tercih ederim. Fakat eş biraz beraber vakit geçirmek istiyor ben oyle anladım. Ben de aksam olunca 20 25 dk oyle eşimle sundan bundan konusmak , günün kritiğini yapmak, onu dinlemek insanı hafifleştiriyor.
İhtiyacı bu bence.
O zaman 9 da uyumasın ???

Nekadar meslek sahibi olursanız olun, çocuğu dinlemek aslında önceliğiniz olmalıydı ,
Ev işi yemek konusuna gelirsek herşeyi eş yapacaksa ozaman bu zaten evlilik değildir benim gözümde. ki muhtemelen eşinde artık kendini yalnız ve bütün sorumluluğu yüklenmiş gibi görünüyor/ hissediyor.

Önceliğiniz aileniz olmalı ama işi aksatmayarak bunu yapabilirsiniz, geçen sene doktora tez vardı bitti diyorsunuz e bu sene ne var ? Eşler birbirlerine tabi ki yardım etsin yükünü hafifletsin ama bu bölüşmeli olur hepsini ona yüklemekle olmaz ki ! Artık yemekleri de siz mi yapsanız mesela alışverişe gelirsek bi kadın mutlaka dolabına bakıp ne eksik ne fazla bilmeli bunlar rutin şeyler ve sadece hafta sonuna bile atsanız yaparsınız.

Bakın ben şuan hergün 9 saat yokum seminer ve eğitimler arasında git gel yapıyorum ve yolum tam 70 km eşim de çalışıyor aynı mesafede.

Hafta sonu birlikte alişveriş yaparız hafta içi yapamadığım işleri eşim tamamlar geriye kalan yapılmayan işleri de ben yaparım. Eve gelince eğitimden gördüklerimi evde tekrar etmek zorundayım çünkü ve sonrasında bir sınavım olucak ona hazırlanıyorum aynı zamanda. Bizim çocuğumuz yok bu belki bir tık kolaylık olabilir ama yemek , alışveriş ev işleri gibi şeyler bölünürse iyi olur.

Daha sonraki konu ise sizin profil fotoğrafınız, yani herkes çok vıcık vıcık bir ilişki sevmiyor olabilir veya eşiyle ailesiyle fotoğraf koymuyor olabilir bence koyulması gerekiyor en azından 2 eş olan fotoğraf. Ben kadın olarak eşimin koymadığını görsem ya benden utanıyor beni beğenmiyor felan sanırım yada hayatında başkası var kendini tek koyuyor diye düşünmeye başlarım ,oda kadın olarak yani biraz huyumuzda var şüphe etmek daha duygusal açıdan düşündüğümüz için.

Eğer eşiniz erkek olarak koyuyorsa siz de koyun kaç yıllık eşiniz severek evlenmişsiniz belli ki.

Mesela benim bi arkadaşım var ne sosyal medya da ne de WhatsApp da iki eşte birbirlerinin hiç bir fotoğrafını paylaşmıyor profillerinde bile beraber resimleri yok. Sanki bekarlar böyle yada boşanmış dul gibi duruyor bi tuhaf. Dışarıdan baktığın zaman mutsuz bir evlilik olarak algılıyorsun.

Bunlar sadece benim fikrim herkesin fikri kendine zaten ne yaparsanız kendinize ama sorumlulukları tek kişi sırtlanmasına karşıyım ben. Aile herzaman birbirine kenetlenmiş olmalı birbirlerine tutkun olmalılar ki herşeyin üstesinden gelebilesinler.
Niye her zaman çocuğu dinlemek öncelşkli olsun ya bu ne bilmeden ahkam kesmek. Çocuk dediğin şey vakitli vakitsiz sürekli konuşan bir canlı değil mi ? Gerçek hayatta sürekli çocuğu bırakıp dinlemek diye bir şey olabilir mi vakitli vakitsiz. Allah yeni nesil annelere yardım etsin sürekli bilenden de bilmeyenden de analık dersi alıp duruyorsunuz.

X