- 10 Mayıs 2014
- 3.081
- 3.140
- 33
çok çok iyi tabi ki daha üstü sağlıksız bile olur bir hafta için bence muhteşem bir sonuç hiç üzülmemelisin
Tabi ki iyi papatyaaa
Toplu yazıyorum kızlar canımsınız çok teşekkür ederim gerçekten çok rahatladım bu sabah ilk defa olmayacak galiba diyordum ki mesajlarınız çok iyi geldiGünaydın canım olsun 500 Gr diyip geçmemek lazım önümüzdeki haftaya sıkı başlayalım
Canım bende ilk başladığımda çok hızlı vermiştim aynen ödemler gidiyor aman gitsinde ödem mödem farketmeztebrikler ve başarılar kuzum
Yaaa canım benim niye üzülüyosun saçmalama harika bi sonuç benimde aynı çok güzel ve istikrarlı gidiyosun lütfen motivasyonun düşmesin tebrik ederim aynen böyle devam
Teşekkürler kuzum acayip gaza geliyorum ya böyle güzel sonuçlar olunca
Olsun canım zaten kilon gayet iyi azcık kıniyim seni de başıma gelsinbu hafta daha güzel sonuçlar alıcaksın eminim
az çok demeyelim asıl zor olan azaldıkça vermek zaten modunu hiç düşürmeEvet arkadaşlar artık az yiyerek kilo veremediğim zamana geldik heralde
Tatile gitmeden önce de 50.8 idi zaten
Büyük başarı 100 gr
Eki Görüntüle 3275353
Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun inşallah. Çok güzel anlatmışsın, benzer algı sorunu bende de var. Ben de aç kalırsam zayıflarım sanıyorum. Evet az yememiz gerekiyor fakat ortasını bulmak asıl mesele. Çünkü yemek yemeyi gerçekten seviyorum ve çok kısıtlamak beni mutsuz ve sinirli yapıyor. Öğreneceğim inşallah ben de :)Kızlar çok istesem de sohbetlere katılamıyorum pek, oğlumun uyanık olduğu vakitler elime telefon almıyorum o uyuyunca da ancak işlere yetişebiliyorum. Dün diyet konularında konuşmuşsunuz ben size 2 diyet öykümü yazayım ömrüm genelde dikkat etmekle geçti ama bundan 14 yıl önce lise 2'deyken arkadaşlar arasında iddiaya girmiştik kilo verme konusunda o zaman 65 kiloydum o kadar kafama takmıştım ki kilo konusunu okulun yaz tatilinde bile diyet yapıyordum ama çok takıntılı bir diyetti 1 dilim ekmek yesem kendimi suçlu hissediyordum ve neredeyse hiçbir şey yemiyordum aç kalmayı kilo vermek sandığım kötü yıllarımdı maalesef. 45 kiloya düşmüştüm ama şu 30 yıllık hayatımın en çok hasta olduğum dönemiydi. Güneşin altında gezemezdim sürekli tansiyonum düşerdi vücudum vitaminsiz kaldığı için kemiklerde depolanan vitaminleri kullanmaya başlamış ve bu da bende çok ciddi kemik ağrıları yapmıştı. İşin kötüsü kendimi aynada hala kilolu görüyor olmamdı. Bayılmalar artınca üniversite sınavında bayılmaktan korktum ve geri yemeye başladım eski kilolarım geldi ama vücudum da kendini toparladı. Üniversite hayatım genelde 60-65 bandında dikkat etmekle geçti.
Sonra mesleğe başladım bir kurumda öğretmenlik yapıyorum şu anda.
Bana 6 yıl önce ek ders olarak Sağlıklı Beslenme dersini verdiler o vakit içerik hazırlamak için instagramdaki unsuz şekersiz sayfaları çok takip ettim ve hazır derste de anlatacağım ben de uygulayayım dedim rafine şekeri, beyaz unu hayatımdan çıkarmaya karar verdim ve çok iyi bir etiket okuyucusu oldum markette her şeyin içinde şeker vardı yani közlenmiş biber alacaktım ama içinde şeker var diye almazdım sürekli kendime fit tarifler hazırlardım hatta öğrencilerime de Sağlıklı Beslenme dersinde götürürdüm örnek olsun diye. O zaman da 72 kilodan 58'e düşmüştüm ve gerçekten kendimi hem sağlıklı hem de ince hissediyordum sonra eşimle tanıştım gece gündüz dışarı çıkmalar, sinemalar, gezmeler, evlendik akşam film yanında bir şeyler yemeler, hamilelik, süt yapsın diye şekere gömülme derken yine 80'e kadar çıktım.
Şimdi yazınca fark ediyorum da ben şekerli, unlu şeyleri yerken de mutluyum ya yani 2. diyetim çok sağlıklı olsa da kendime katı kurallar koymasaydım belki bu kadar ipin ucu kaçmazdı. şimdi yaptığım diyette biraz daha esnek hatta bunu yaşam şekli haline getirmeye çalışıyorum yani bir pasta, merak ettiğim paketli bir gıda varsa bunları sabah saatlerinde yeme, akşam daha hafif beslenme gibi kurallarım var çok şükür eşim de sorun etmeden akşam salata yanında ton balık, tavuk vs yiyor o da benimle kilo veriyor.
Çok da kafaya takmayın kızlar sayıları benim en zayıf olduğum kilo dönemi hayatımın en sağlıksız dönemiydi zayıf olmak sağlıklı olmak değildir. Bir de aklınızda bir şey varsa bir çatal da olsa tadına bakın ben kayınpederimi çok yeni ve çok ani bir şekilde kaybettim babam gibi severim kendisini mekanı cennet olsun en son görüşmemizde küçük bir operasyon için hastanneye yatacaktı şekeri biraz fazla çıkmıştı: "Kızım annen ayva tatlısı yapmış masanın üzerinde duruyor çok canım çekse de şekerim çıkar operasyonda diye yemedim" demişti içimde hep derin bir yara olarak kaldı onun o sözleri çünkü o operasyonda şekeri çıkmadı ama doktor hatası sebebiyle yine sağ çıkamadı.
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama içimden geldi yazmak. Ne olursa olsun aynadaki sizi sevin ve kilolu da çıksanız fotoğraflar çektirin çünkü ben 65 kiloyken kilolu çıkıyorum diye foto paylaşmazdım şimdi 65 kg olsam diye bakıyorum kilo öyle bir şey ki hep daha da eksilsin istiyoruz, eksilsin elbet ama sağlık sıhhat daim olsun.
Kendinize iyi bakın kızlar çocuktan fırsat buldukça geleceğim inşallah.
Amin, sağ olasın.az çok demeyelim asıl zor olan azaldıkça vermek zaten modunu hiç düşürme
Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun inşallah. Çok güzel anlatmışsın, benzer algı sorunu bende de var. Ben de aç kalırsam zayıflarım sanıyorum. Evet az yememiz gerekiyor fakat ortasını bulmak asıl mesele. Çünkü yemek yemeyi gerçekten seviyorum ve çok kısıtlamak beni mutsuz ve sinirli yapıyor. Öğreneceğim inşallah ben de :)
Harfi harfine katılıyorum canimSelam kizlar, bazi tecrubelerimi paylasmak isterim.
Bu konuda sizden bilgili oldugum icin degil, hem grubu actigim icin hem de veremedigim zorlu kilomu verdigim icin...
*oncelikle yemeyi azaltarak kilo verilmiyor,verilse de zor bir donem gecirsek hemen geri aliyoruz.
O yuzden kendimize bir sure belirleyelim
(1 ay, 2 ay) bu surecte o kadar saglikli beslenelim ki, abur cubura, ozendigimiz yiyecege vakit kalmasin.
Tabi ki gercek hayat boyle degil, tatlisi da, hamburgeri de var ama vucudumuza yerlesmis ve gitmesi zor olan kiloyu bunlardan feragat ederek verince vucut alisiyor ve kilo vermek kolaylasiyor.
1 aydir diyet yapamiyorum, spor yapmiyorum ama 1,5 kilo gitti, basladigimda cok seri gidecekmis gibi duruyor.
*evde ne piserse pissin bir kahvalti rutini olusmali,1 dilim ekmek,lor,yumurta,zeytin ve salatadan olusan.
*ben oglen sadece ara ogun yapiyordum 3 kasik yogurt ve 1 meyve,2 ceviz.
*aksam 18.00 gibi kapanmali ve gece o acligi cekmeliyiz, 1 ay sabretsek cidden cok kolaylasiyor.
*2 ay once bana erken yemeyi bitir deseniz migrenim var 7,8 gibi yerim ben derdim.ama zamanla alakasi olmadigini,vucudun yavas yavas alistigini,gece 3 gibi yatsam da su icerek durulabildigini gordum.
*bu donemde sekeri,unu cikarabilirz hayatimizdan,her seyin muadili var. Mesela pandemiden sonra un yerine badem unu,seker yerine bal,pekmez,tahin kullanarak devam ettim.
*bazen kahvaltidan sıkıldigimizda haslanmis yulaf,sut,meyve,ceviz,tarcin,tahin super oluyor.
*bu surecte metabolizmayi hizlandirmak icin bazi seyler denemek lazim.
10 gun haslanmis maydanoz ve limon suyu icmistim ogunlerden once.
Benzer kürler de var.
Ben bu surecte bazi gezileri,eglenceleri iptal ettim ya da tok gittim, işim geregi cok fazla ikram oluyor gormezden geldim cunku kafamda o 1 ay vardi.
Bu arada cok usengecim,yemek yapamam,alisveris bile yapamam ama haftalik her seyi hazirliyordum 1 hafta kafam rahatti.
*aksamlari canim yemek istemezse buzluktan daha once haslanmis bir baklagil ve salata ayran yapiyordum.
*evde abur cubur olmadigi icin en duramadigim zamanlarda ceviz veya findik atiyordum agzima.
Ama 1 aydir eve barlar ,zuberler almaya basladim.aklima gelmisken gunumuz kosullarinda ne kadar paketli gidadan uzak durabiliyorsak o kadar iyi.
Sut,yogurt,tereyag,zeytinyagi,meyveler vs her sey katkili,imkan varsa köylülük en guzeli.
Son onerim,1 haftadir farkettim.
Ben sporsuz kilo verdim, yavas gidiyor diye hep hayiflaniyordum.
Simdi yememe ragmen biraz hareketliyim diye kilo almiyorum, yani yuruyus ve egzersiz cidden harika bir sey.
Kilo veridkten sonra genis tahlil yaptirdim,sınırda yuksek cikan kolesterolum dahil her seyim guzel cikti.
Tabi 3 aylik halde;
B12-d vitamini
Alfalipoik asit-koenzim q10
Hyaluronik asit-kolajen kullaniyorum.
tekrar soyleyeyim, belki bir cumle ornek olur, ise yarar diye yazdim.
Cok fazla video izledim, okudum,ornek menu inceledim.
Hizli kilo verip, kas kaybetmenin de, yavas kilo verip ayni kaloriyi sagliksiz urunlerden almanin da bize faydasi yok.
Biraz abartmış gibi oldum aslında sonradan fark ettimAmin, sağ olasın.
Kesinlikle süreklilik için dengelemeyi öğrenmemiz şart aslında bu hafta senin listelerde denge de var yani hamur işi vs de olsa diğer öğünlerde dengeleyip 2 kilo eksiyi gördün bence öğreniyorsun canım tebrik ederim.
afiyet olsun canım :) kullandığın memnun olduğun bir uygulama var mı kalori takibi için benim mutfak tartım yok. Kaşık hesabıyla yapmaya çalışacağım :)Ve 10:30 kahvaltı
2 yumurta
1 parça peynir
7 zeytin
2 dilim çok tahıllı ekmek
406 kalori
Allah iyiliğini versin 3 tane patates kızartması beni güldürdü :) amaç nefsimiz körelsin. afiyet olsunBu da kahvaltım
Aynen öyle yaAllah iyiliğini versin 3 tane patates kızartması beni güldürdü :) amaç nefsimiz körelsin. afiyet olsun