Benim ilk motivasyonum çocuktu. Pcos olduğundan kilolu hamile kalamadım gaza geldim evlendiğimde 83 kiloya çıkmıştım iyice psikolojim bozulmuştu sonra 64 olup hamile kaldım. Sonra aynı sen gibi hep 73 lerde gezdim. Sonra ikinci ve sorunlu bir hamilelik ve doğum olunca işler bu noktaya geldiAslında ideal kilom 57 60 arası amaben hiç o kilolarda olduğumu hatırlamıyorum. Son 6 7 senedir en az 67 olduğumu hatırlıyorum. 73 ün çok üzerine de çıktım. Ama hep 70 74 arasındayım ne yazık ki. Çocuk falan da yapmadım daha 1 senelik evliyim. Çocuğum olsa daha çok kilo alacağımı da biliyorum. Biraz da bu yüzden artık toparlanmak istiyorum. Kilo her şeyimizi etkiliyor ne yazık ki. Ben 1 aydan fazla istikrarlı bir sekilde hiç yapamadım bu zamana kadar. 69 68 görüp hep başa döndüm. Maşallah sana, bence yine başaracaksın. Çok güzel gidiyorsun nazar değmesin hiç, sağlıkla en güzel şekilde gönlünce olsun
Selam kızlar
Bugün kahvaltıda
4 yk menemen
1 dilim beyaz peynir
3 adet yeşil zeytin
1 dilim kepek ekmeği
1 adet salatalık yedim
Öğlen Türk kahvesi yeşil çay ve bol su içtim
Akşam öğünüm ise
1 haşlanmış yumurta ve peynirli salata
300 kez ip atladım, sonra 20 30 saniye ara vvererek 15 dakika boyunca jumping Jack, hinh knees yaptim 1 er dakika şeklinde. En son 30 sn plank sonrasında 30 russian twist yaparak bitirdim. Şimdi duş vaktiegzersizleri şu an az yapıyorum kafamdan ama kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Hiç yapmamaktan iyidir zamanla artıracağım. Güzel videolar bulursam size de söylerim.
KUZUM KONUSTUKLARINA HAK VERIYORUM DogrsuSelam kizlar, bazi tecrubelerimi paylasmak isterim.
Bu konuda sizden bilgili oldugum icin degil, hem grubu actigim icin hem de veremedigim zorlu kilomu verdigim icin...
*oncelikle yemeyi azaltarak kilo verilmiyor,verilse de zor bir donem gecirsek hemen geri aliyoruz.
O yuzden kendimize bir sure belirleyelim
(1 ay, 2 ay) bu surecte o kadar saglikli beslenelim ki, abur cubura, ozendigimiz yiyecege vakit kalmasin.
Tabi ki gercek hayat boyle degil, tatlisi da, hamburgeri de var ama vucudumuza yerlesmis ve gitmesi zor olan kiloyu bunlardan feragat ederek verince vucut alisiyor ve kilo vermek kolaylasiyor.
1 aydir diyet yapamiyorum, spor yapmiyorum ama 1,5 kilo gitti, basladigimda cok seri gidecekmis gibi duruyor.
*evde ne piserse pissin bir kahvalti rutini olusmali,1 dilim ekmek,lor,yumurta,zeytin ve salatadan olusan.
*ben oglen sadece ara ogun yapiyordum 3 kasik yogurt ve 1 meyve,2 ceviz.
*aksam 18.00 gibi kapanmali ve gece o acligi cekmeliyiz, 1 ay sabretsek cidden cok kolaylasiyor.
*2 ay once bana erken yemeyi bitir deseniz migrenim var 7,8 gibi yerim ben derdim.ama zamanla alakasi olmadigini,vucudun yavas yavas alistigini,gece 3 gibi yatsam da su icerek durulabildigini gordum.
*bu donemde sekeri,unu cikarabilirz hayatimizdan,her seyin muadili var. Mesela pandemiden sonra un yerine badem unu,seker yerine bal,pekmez,tahin kullanarak devam ettim.
*bazen kahvaltidan sıkıldigimizda haslanmis yulaf,sut,meyve,ceviz,tarcin,tahin super oluyor.
*bu surecte metabolizmayi hizlandirmak icin bazi seyler denemek lazim.
10 gun haslanmis maydanoz ve limon suyu icmistim ogunlerden once.
Benzer kürler de var.
Ben bu surecte bazi gezileri,eglenceleri iptal ettim ya da tok gittim, işim geregi cok fazla ikram oluyor gormezden geldim cunku kafamda o 1 ay vardi.
Bu arada cok usengecim,yemek yapamam,alisveris bile yapamam ama haftalik her seyi hazirliyordum 1 hafta kafam rahatti.
*aksamlari canim yemek istemezse buzluktan daha once haslanmis bir baklagil ve salata ayran yapiyordum.
*evde abur cubur olmadigi icin en duramadigim zamanlarda ceviz veya findik atiyordum agzima.
Ama 1 aydir eve barlar ,zuberler almaya basladim.aklima gelmisken gunumuz kosullarinda ne kadar paketli gidadan uzak durabiliyorsak o kadar iyi.
Sut,yogurt,tereyag,zeytinyagi,meyveler vs her sey katkili,imkan varsa köylülük en guzeli.
Son onerim,1 haftadir farkettim.
Ben sporsuz kilo verdim, yavas gidiyor diye hep hayiflaniyordum.
Simdi yememe ragmen biraz hareketliyim diye kilo almiyorum, yani yuruyus ve egzersiz cidden harika bir sey.
Kilo veridkten sonra genis tahlil yaptirdim,sınırda yuksek cikan kolesterolum dahil her seyim guzel cikti.
Tabi 3 aylik halde;
B12-d vitamini
Alfalipoik asit-koenzim q10
Hyaluronik asit-kolajen kullaniyorum.
tekrar soyleyeyim, belki bir cumle ornek olur, ise yarar diye yazdim.
Cok fazla video izledim, okudum,ornek menu inceledim.
Hizli kilo verip, kas kaybetmenin de, yavas kilo verip ayni kaloriyi sagliksiz urunlerden almanin da bize faydasi yok.
Ne güzel bebişlerine kavuşmuşsunBenim ilk motivasyonum çocuktu. Pcos olduğundan kilolu hamile kalamadım gaza geldim evlendiğimde 83 kiloya çıkmıştım iyice psikolojim bozulmuştu sonra 64 olup hamile kaldım. Sonra aynı sen gibi hep 73 lerde gezdim. Sonra ikinci ve sorunlu bir hamilelik ve doğum olunca işler bu noktaya geldidolap kıyafet dolu hiçbiri olmuyor hepsine giricem hatta daralttırıcam hep beraber koruma evresine geçtiğimiz günleri görelim
çok şükür Allahıma bir kızım bir oğlum var ellerinden öperler :) darısı isteyen herkese sağlıklı sıhhatli olsun inşallah :) hem diyet Olur bebeğim olur olur inşallah en kısa zamanda hedeflerimize ulaşacağızNe güzel bebişlerine kavuşmuşsunRabbım sağlık sıhhat versin sizlere. İnşallah en kısa zamanda hedefimize ulaşırız ben de giyecek bir şey bulamıyorum alışveriş yapmak istemiyorum hiçbir şey yakışmıyor gibi geliyor sürekli, artık bunu düşünmek istemiyorum. Hepsi geride kalsın en güzel şekilde umarım
Dur alışveriş yapma kilo verince yap motive olursun belki hemNe güzel bebişlerine kavuşmuşsunRabbım sağlık sıhhat versin sizlere. İnşallah en kısa zamanda hedefimize ulaşırız ben de giyecek bir şey bulamıyorum alışveriş yapmak istemiyorum hiçbir şey yakışmıyor gibi geliyor sürekli, artık bunu düşünmek istemiyorum. Hepsi geride kalsın en güzel şekilde umarım
Valla akşamları 2 akşam balık 2 akşam hindi 3 akşam da kırmızı et koydum benSelam hanımlar
Geçen haftadan beri yokum zor bir süreçten geçtiğimi söylemiştim.
Bu başlığa gelmeden önce 69 kilo idim.
Kendi başıma 4 kilo verdim ve aranıza katıldım . 1 aydır zar zor 2 kilo gitti. Diyete de bir yandan devam etmek istiyorum
Bir yandan çok sıkıldım. Zaten bugün de regl olmuşum. Üzerimde müthiş bir şişlik var. Ama yine de yarın tartılmak
önümü görmek açısından önemli. Sizlere yazayım dedim motivasyona ihtiyacım var. Bi de ben hep aynı tarz besleniyorum gibi
geliyor . Önerdiğiniz menüler varsa biraz değişikliğe gitmek belki bir farklılık yaratır
Birbirimizi kırmayalım
Sizleri öpüyorum
İnşallah yarın hepiniz tartıda eksi görürsünüz.
Bende senin gibiyim , ayni şeylerle besleniyorum. Biraz sıkılmıştım bu hafta azcik değiştirdim. Ama gene aynı şekilde yedim bu hafta. Alışkanlık oldu.Selam hanımlar
Geçen haftadan beri yokum zor bir süreçten geçtiğimi söylemiştim.
Bu başlığa gelmeden önce 69 kilo idim.
Kendi başıma 4 kilo verdim ve aranıza katıldım . 1 aydır zar zor 2 kilo gitti. Diyete de bir yandan devam etmek istiyorum
Bir yandan çok sıkıldım. Zaten bugün de regl olmuşum. Üzerimde müthiş bir şişlik var. Ama yine de yarın tartılmak
önümü görmek açısından önemli. Sizlere yazayım dedim motivasyona ihtiyacım var. Bi de ben hep aynı tarz besleniyorum gibi
geliyor . Önerdiğiniz menüler varsa biraz değişikliğe gitmek belki bir farklılık yaratır
Birbirimizi kırmayalım
Sizleri öpüyorum
İnşallah yarın hepiniz tartıda eksi görürsünüz.
Benim dolap mağaza gibi her beden varDur alışveriş yapma kilo verince yap motive olursun belki hem
Ay inşallah o günleri göreyim de beklerim hic onemli değilDur alışveriş yapma kilo verince yap motive olursun belki hem
Ben de onların bal yanaklarından öperimçok şükür Allahıma bir kızım bir oğlum var ellerinden öperler :) darısı isteyen herkese sağlıklı sıhhatli olsun inşallah :) hem diyet Olur bebeğim olur olur inşallah en kısa zamanda hedeflerimize ulaşacağız
Yulaflı şeylerden hiç hoşlanmıyorum ama yulaflı patates tostu hiç duymamıştım .Evde hiç açılmamış yulaf paketleri var.Valla akşamları 2 akşam balık 2 akşam hindi 3 akşam da kırmızı et koydum ben
Sabahları menemen- krep - yulaf lapası- klasik peynir domates yumurtalı kahvaltı- yulaflı patates tostu- avakadolu yiyecekler olabilir
Yulaflı şeylerden hiç hoşlanmıyorum ama yulaflı patates tostu hiç duymamıştım .Evde hiç açılmamış yulaf paketleri var.
Tarifi verirsen yarın yapabilirim
Güzel görünüyor yarın bir deneyeyim yulafa bir şans vereyim
Bu tür bişey yapabilirsin ben haşlanmış patates kullanıyorum genelde
Ezip yulaf ve yumurta ile karıştırıyorum. Tost makinesinde yağlı kağıtta pişir çok doyurucu ve lezzetli
Omleti de yulaflu yaparım. Ben yulaf seviyorum :)
Yarın lapasını yapıcam inşallah kakaolu çilekli chia tohumlu