• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü Türkler işçi göçü ile gittiler:) amaç daha iyi bir yaşam standardı ve para:) kazanıyorlar. Neden dönsünler? Amaç belli. Kıyas kabul etmeyecek iki olay bu da:) biri mülteci göçü diğeri çoğunlukla işçi göçü. Hiç bir Almancı ile sohbet ettiniz mi? Yaşı ileri olan biri olsun ama:) anlatsın size neler yaşadığını.. bizim çocukken Almancı komşumuz vardı. Yazın gelirlerdi. Oğlu Alman bir kızla evlenmişti. Kız ağlaya ağlaya anlatmıştı hiç unutmam, sırf turkle evlendim diye bana en ağır işleri yaptıriyorlar artık demişti.:) Hacı zorlama ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyim ve ülkemde başka bir etnik kokenle yaşamak istemiyorum. Ben kurdumle lazimla , cerkezimle mutluyum. Bu toprağın insanları ile yaşamak istiyorum. Bu benim en doğal vatandaşlik hakkim
Bence gayette kiyaslanir. Bizim insanimiz hayat standartlarini yukseltmek icin gitti yerlesti onlar ise savas magduru olduklari icin mecburiyetten geldiler bu ulkeye. Aceba hangisi daha agir basiyor? Gerci dusuncene saygi duyuyorum o ayri bir konu herkes sevmek ve istemek zorunda degil. Sonuc itibariyle bir arada yasiyoruz bu bizim elimizle degismeyecegine gore bir arada yasamanin yollarini arayacagiz artik.

Ben yurtdışına iş yapan mültecilere lgili kurumda çalıştım asla orda elini kolunu sallayıp hastaneye vs gidemiyor
Kamplarına sağlık kuruluşu yapıldı
Burda ablam hastanede çalışıyor türkten çok Suriyeli vs var ve çok kabalar saldırmaya çalışan bağıran sıkıntılı lar hep Suriyeli hem geliyor misafir hem bağırıyor
Bunu duyan gören çok az insan var sanırım. Herkes Suriyelilerle pek mutlu nedense. Belki zorluğunu yaşamaklari içindir. Ben hastanede kadın doğuma 50 TL ye randevu aldım ki sigortalı olmama rağmen. Aynı kadın doğuma yanımdaki hamile Suriyeli 25 lira aldı. Yav bu niye? Neden???

Sevgilim yıllardır Suriyeye gitmemiş birçok akrabasını orda kaybetmiş. Ülkesine tatile gidenler arasında değil.
Desene burdan yırttmış sevgilin. Onca yorumumdan bi tek bunu mu çıkardın! Benim kızım olda, tırnağını vermem onlara.

Tanımadığın bir Türkü alıp bakar mısın?Ya da başka bir ırkı.. Bence bunun ırkla alakası yok. İnsanlar amcasının oğluna bile güvenmiyor.

Konuyu tavsiye almak icin actin.Son mesajlarin tamamen savunmaya döndü.Insanlar da fikirlerini söylüyor.Seviyorsan ,her turlu zorluga gogus gerecegim diyorsan yola devam et.Burda savunmaya gecmenin bir anlami yok ki sen kararini vermissin.Hakkinda hayirlisi.

Yorumlarınız o kadar kırıcı ve o kadar tepeden bakıyorsunuz ki umarım bir gün sizin yüzünüzden herhangi bir ülkede geçici koruma statüsü ile yaşamak zorunda kalmayız.
Öyle birşey olsa da Allah korusun muhtemelen yerimizi biliriz. Bize kapı açanlara minnet duyarız. On tane çocuk yapmayız herhalde diye düşünüyorum ♥

Tanımadığın bir Türkü alıp bakar mısın?Ya da başka bir ırkı.. Bence bunun ırkla alakası yok. İnsanlar amcasının oğluna bile güvenmiyor.
Çok seviyorsun ama bakarız alırız diyorlar adam getiriyor suriyeliyi yok diyor kaçıyor
Bende istemiyorum türkleei kim alır kimse
Devletimin imkanları onlara
harcasın istemiyorum yakında kpss vs haklarıda bizle aynı olacaklar istemiyorum isteyenler bunlara sahip çıksın sokağa salmasın kızlara pis pis bakmasınlar

Şu ön yargılardan bi kurtulamıyoruz.
Evet bende Suriye'liler için hoş şeyler hissetmiyorum, keşke kendi ülkerine dönebilseler. Bazen evet bizde onlar gibi olabiliriz, belki daha feci duruma düşebiliriz diye düşünüyorum sonra vicdan yapıyorum..
Ama ülkemizde o kadar çok göçmen var ki..
Amerikalısı da, almanı da, yunanı da, ermenisi de mevcut. Sadece Suriye olarak bakma.
Gönül ferman dinlemiyor maalesef.
Bizim bir akrabanın oğlu da Suriye'li bir kadınla evlenmiş. Başta anlamadım kız o kadar tatlı, o kadar sempatik, o kadar canı yakın ki, Kayınvalidesi yatıyor kalkıyor dualar ediyor. Öyle böyle değil. :)

İş biraz da sende ve ailende bitiyor. Sen gerçekten sevmiyorsun bu çocuğu. Sevseydin böyle bir ikileme düşmezdin.

Konuyu tavsiye almak icin actin.Son mesajlarin tamamen savunmaya döndü.Insanlar da fikirlerini söylüyor.Seviyorsan ,her turlu zorluga gogus gerecegim diyorsan yola devam et.Burda savunmaya gecmenin bir anlami yok ki sen kararini vermissin.Hakkinda hayirlisi.
Savunma değil ki bu sadece düşüncelerim. Kimine katılıyorum kimine katılmayıp düşündüğüm fikri söylüyorum. Sizin yorum yapma hakkınız kadar benim de yok mu?

Öyle birşey olsa da Allah korusun muhtemelen yerinizi biliriz. Bize kapı açanlara minnet duyarız. On tane çocuk yapmayız herhalde diye düşünüyorum ♥

İnanın Suriyelilerin içinde de yerlerini bilenler, minnet duyanlar, on tane çocuk yapmayanlar var. Ama burada sabahtan beri dünya üzerindeki tüm Suriyelileri tanıyor ve hepsinin aynı hataları, aynı yanlışları durmaksızın yaptıklarına şahit oluyormuş gibi dört bir yandan ahkam kesiyorsunuz.

Üzgünüm de herkes Suriyeliler bizim kardeşimiz eğu eğu diyor. :) Kapımızı evimizi acmaliyiz diyor. Tanımadığım bir türkü evime almıyorum ama kırk kat yabancı suriyi ülkeme dolduruyorum:)

Öyle birşey olsa da Allah korusun muhtemelen yerimizi biliriz. Bize kapı açanlara minnet duyarız. On tane çocuk yapmayız herhalde diye düşünüyorum ♥
ya adam ne dedi ben bir baltaya sap olamayacak bu ülkeye zarar verecek 3-5 milyon kişi için kapıları açtım sadece...
adamlar bayrama koşa koşa gitmeyi biliyor yoksa biz duygusal milletiz orası kıyamet yeri olsa bu kadar vicdansız mı olacağız...
bak Almanya ya mis gibi yaptı bayrama gidenleri sınır dışı etti..madem savaş var bayramda yürek yedin gidiyorsun kalacaksın bitti net.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back