Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Varsa da bu İstanbul'da dört beş tane falan vardır:) göz bu, görüyor:) istatistik diye bir şey var onu bir açıp okumanızı da öneririm:) Türkiye'de kaç Suriyeli çocuk doğmuş falan hepsi yazıyor:) ama tabi istatikte sadece legal olarak hastanede olan doğumlar kaydedilmiş. Bunun bir de kayıt altına alınmayani var

Savunma değil ki bu sadece düşüncelerim. Kimine katılıyorum kimine katılmayıp düşündüğüm fikri söylüyorum. Sizin yorum yapma hakkınız kadar benim de yok mu?

Konu senin konun,dert senin derdin.Tabiki yorum yapacaksin ama savunmaya gecip esas konundan sapiyorsun.Bu sekilde soruna cevap ve cozum bulabilecegine inaniyor musun ?

konu çok başka yerlere sapıyor. Ben suriye halkı için ne yapabiliriz demedim size. Benim konum kişisel birşey sadece suriyeli sevgilim için sordum. Dediğiniz gibi tatile gidenlere sınır kapatılsa bile benim sevgilimi etkilemiyor bu.

Sevgili Kalimeeero, ben Türk Kızılayı'nın Unesco ile beraber tamamen Suriyeliler için başlattığı Toplum Merkezleri projelerinde çok uzun süre sadece Suriyeliler üzerine çalıştım. Bana bir şeyler okumamı önermeden önce belki bunu bilmek istersiniz. :)

Konu senin konun,dert senin derdin.Tabiki yorum yapacaksin ama savunmaya gecip esas konundan sapiyorsun.Bu sekilde soruna cevap ve cozum bulabilecegine inaniyor musun ?
Bence yorumlara bakın onlar konuyu saptırıyor ben derdimi anlattım gelen cevaplar incitici .. ben o yorumlara cevap veriyorum

İsiniz cok zor gercekten.
Benim cevremde de her kes Suriyelileri kotuluyor.
Hatta o kadar nefret dolular ki, anlatamam.
Erkeklerini tanimam ama parkda 12-13 yaşlarinda kiz cocuklariyla tanismistim, kizimi oynatirlardi hep, ailesini de tanimistim, cok iyi insanlardi.
Sizin yerinize ben olsam devam etmezdim her halde. Suriyede savaş gorup gelmis insanlar bir az agressif oluyor. Hem de orda evli mi, cocuklari var mi bilemezsiniz. Belki evlendikten sonra sana soyleyemedim benim cocuklarim var filan diyecek.

sen zaten ırkçılığın daniskasını yapıyorsun yavrucuğum sana söyleyecek sözüm kalmadığından diğer arkadaşların yorumuna katkıda bulunuyorum..her defasında suriyeli ama diye konuyu açıp konunun sapacağını bile bile insanları bu konuya sen teşvik ediyorsun..yabancı uyruklu olduğunu öğrendim deyip vatan millet ismi vermeseydin belki sorunun cevabını bulurdun ama biz suriyeli sevgilisi olduğundan sıyırma noktasına gelen benimminikkuşu biliyoruz yani kusura bakma.

Bizim insanlar bunu anlayamıyor. Türkiye mazluma kapısını açan bir ülke. Sığır değiliz, adamlar şu an tamamen keyfi olarak burada yaşıyorlar. Ve ne yazık ki bir daha asla da donmeyecekler . Kültürümüze yapılan bir ihanet bu. Ya Diyorum ben kendi memleketime gidemiyorum bayramda. Bu mu mültecilik? Yardıma muhtaclik

Yorumlarınız o kadar kırıcı ve o kadar tepeden bakıyorsunuz ki umarım bir gün sizin yüzünüzden herhangi bir ülkede geçici koruma statüsü ile yaşamak zorunda kalmayız.

Yorumlarınız o kadar kırıcı ve o kadar tepeden bakıyorsunuz ki umarım bir gün sizin yüzünüzden herhangi bir ülkede geçici koruma statüsü ile yaşamak zorunda kalmayız.
Eğer birgün savaş çıkarsa benim mehmetciğim kanının son damlasına kadar savaşır kaçmaz. Nitekim benim güzel ecdadım ne savaşlar geçirdi. Binlerce, yüzbinlerce kayıp verdi.

Eşim askerdi, 15. senenin sonunda bırak dedim artık. Çünkü aylarca evde yoktu. Hep görevdeydi. Kuzey Irak, hakkari, şırnak vs. Ben iki çocukla tektim evde hep.

Sonra atama oldu doğuya. Bırak dedim bıraktı. Bazı arkadaşları da. Bırakamayanlar gitti. İlk görevleri suriye oldu.

Bir gün eşim işten geldi gözleri ağlamaklı. Suriyeye giden iki arkadaşı şehit olmuş. Birinin 4 yaşında bir kızı vardı. Diğeri nişanlı.

Şimdi kim için şehit oldu bu garipler.

Hani bizim savaşımız olsaydı amenna derdim. Oysa ki memleketini bile korumaktan aciz insanlar için kuş olup gittiler!

hiç merak etme yakında kızlarımız Suriyeli erkeklerle , erkeklerimizde kızlarla evlenecek. yani bunda garip bi durum yok. Benim işyerimde de bir Türk bayan Suriyeli bir bey ile evliysi hemde yıllardır. Adamın düzgün bir işi var ve aynı senin dediğin gibi hiç Suriyeli gibi bir görüntüsü yoktu. Velhasılkelam çok mutluluar. Lütfen sende bir an önce ailenle paylaş. Ailen anlayışlıysa zaten bir sıkıntı olmaz. Ha değillersede zamanla aşarsınız bence. Ama söylemekle başla

Olabilir çalışmış olmak insanı bilgin yapmaz:) öğretmen olup cahil olanlar gibi:) sevgiler

1000 İsrail'linin Filistin topraklarına yerleşip bir anda bir milyon kişi olması ile eşdeğer bir durumu yaşıyoruz maalesef,tek fark iki tarafında sözde Müslüman olması o kadar..

İrkcı diyebilirsiniz. O kadar antipati sahibiyim ki su an kadınindan cocuguna yaslisindan gencine. Bu gun referandum yapilsa gitsinler derim.
Zaten cokta gelismemis toplumumuz iyice b.ka sardi. Ha muhakkak iyisi vardir.
Ama ben istemiyorum kardesim. Tamam eyledik kac yildir herkes gitsin ulkesine ya bu ne

Suriyeli olmasını sorun etmezdim. Suriyeli oldugunu saklamasını sorun ederdim.

Ne güzel, size ve eşinize saygı duyuyorum. Ama yaşama hakkı olan, bu hak için kendilerine sunulan "Buyrun bizim ülkemize gelin" teklifini değerlendiren mültecilere de saygı duyuyorum. Eşinizin iki arkadaşı için çok üzgünüm, ama onların şehit olmalarının mesuliyetlerini, ülkelerinden "yaşayabilmek" için kaçmak durumunda kalan insanların üzerine yükleyemeyiz. Bu savaşı onlar çıkarmadı. Devletlerin savaş politikalarını sonuna kadar eleştirebilirsiniz, hükümetimizin Suriyelilerle ilgili tutumunu sonuna kadar yerebilirsiniz; inanın ben de sizi desteklerim. Ama gelip bir milleti kültüründen saç teline kadar her şeyiyle aşağılayıp nefret söylemlerinde bulunulmasına sessiz kalamam.

e yani Suriyeli olunca ne oluyor ben anlamadım?
Alman olsa sorun olmayacaktı eminimm, ya da Rus..?
Ayrıca Suriyelilerin kimisi arap kimisi rum kimisi kürttür...
Misal ben Türkiyede yaşayan bi Çerkezim...
Ülke niye sorun olsun ki...

nekadar irkci bir millet olmusuz. turkiye de yasamiyorum, sonunuz hayir olsun. ozellikle kendi tavirlariniz yuzunden sonunuc cokta ic acici gorunmuyor. avrupadaki irkciligi kat be kat gecmis bicogunuz (uzerine alinmak isteyen alinsin, konu sahibesi dahil).

Her neyse , konu hakkında yorumum sen zaten "Suriyeli sevgilim" diyerek bu konunun senin için sıkıntı olduğunu belli ediyorsun. İnsan gerçekten sevip emin olduğunda böyle bir cümleyi kuramaz diye düşünüyorum. Bence içten içe ailen gibi senin için de Suriyeli olması sorun. Ki bence adamın sana anlatmadigi şeyler var. Kesinlikle herşeyden emin olmadan asla adım atma. Bir yorumda biri demiş orada çocuğu bile olabilir. Bilemezsin. Önce sen tanınıyor, emin ol. Sonra ailene söylersin. Çok asiksan da aşkının arkasında durursun bir zahmet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…