Nişanlımın evinde kaldım. Yaşananlar...

İyi akşamlar... Biraz içimi dökeceğim uzun olursa kusura bakmayın lütfen. Düğün hazırlıkları için ve beraber vakit geçirmek için nişanlımın evine gittim. Başta düğün vardı hazırlıklar iş güç falan derken bitti gitti sonra nişanlımla hiç doğru düzgün vakit geçiremedik hep bir iş çıktı başta tamam dedim olur normal ama sonra iyice sıkılmaya başladım. evli olan görümcemde geldi konuşmaları hareketleri o kadar sinir bozucu ki evde hep bağrışmalar küfürler ters ters hareketler... yok ben çok güzelim yok benim düğünüm onunkinden güzeldi o kim ki falan tarzında dedikodular küfürler dönüp durdu. Kimsede bişey demiyor o sinirliymiş huyu öyleymiş falan diyorlar sürekli. Neyse ben tabi saygımı korudum ama zoruma gitti ne biliyim saygısızlık değil midir ha bana karşı bir şeyi olmadı ama böyle yapması normal mi hadi onu geçtim iki tane çocuğu var büyüğü çok şeker ama küçüğü çok fena ben nişanlımla oturuyorum geliyor aramıza giriyor dayı dayı sürekli öpüyor romantik oluyor böyle diyor ben senin aşkınım diyor siz yalnız kalmayın diyor bide küstü dayısına bu yüzden... başta dedim çocuk aman ne olacak ama sinirime dokunmaya başladı nişanlım sürekli onun gönlünü almaya çalışıyor sen benim aşkımsın falan diyor.. Birlikte mobilya bakmaya gittik kaynanamda geldi ben görevliyle konuşuyorum kaynanam araya giriyor yok L koltuk olmazmış salona.. yok ocağın rengi beyaz olursa daha iyi olurmuş.. bakamadım o an içimden gelmedi. Görümcem asarım keserim tarzında bir tip... nişanlımla aramızda sorun yok çok şükür. Bazen kendimi sığıntı gibi hissettim ne yalan söyliyim ben çok dikkat ederim karşımdaki insanı kırmamaya konuşurken patavatsız davranmamaya.. ama nişanlımın ailesi dambur dumbur konuşuyor ağzım açık kaldı bide sürekli kendilerini övüyorlar biz böyleyiz şöyleyiz bizimki daha güzeldi onlarınki kötüydü.. çocukların yaptığı saçma şımarıklıklara gülüyorlar.. vallahi patladım o yüzden fırsat buldukça dışarı atmak istedim kendimi ama nişanlımında hep işi çıktı bunaldım başının etini yedim malesef arabayla bir iş olduğunda hep nişanlım milleti getirip götürüyor babası talimat veriyor. Bir hafta kaldım doğru düzgün sadece bir kere yemeğe çıktık bir kere de tatlı yiyelim dedik küçük görümcem ablamın doğum günü gelirken pasta alın başımın etini yedi dedi neyse bir saat takıldık nişanlım söz verdim ayıp olur dedi fazla takılmadık pasta aldık gittik görümcemin doğum gününü kutladık. Şimdi bana akıl verin ne yapmalıyım abartacak bişey yok mu dersiniz ? Nasıl bir duruşum olmalı onlara karşı ? Bide ben onların yanında öyle sessiz sakin kalıyorum ki saygımı eksik etmiyim diye bilmiyorum öylede mal gibi duruyorum. Teşekkürler
Bu bir surec sen onlarla degil nisanlinla evleneceksin kapini kapat herkes kendi evine olcak

Tüm yorumları okuyamadım ancak belli ki nişanlın ve ailesi bu tarz insanlar yapılarıbu yani sen rahatsız olduysan ilk baştan mesafeni koy ki sonradan bizim gelin değişti demesinler hep aynıydı bize uzaktı derler sen ve ailende çok etkilenmemiş olur. Eşine de sen yön vericeksin artık

Bacım Allah yardımcın olsun sen bence ağırlığını koru onlarla mesafeli ol rahatsız olduğun bir hareketleri olunca o ortamda durma bence tepkini belli et yoksa hiçbişeyden çekinmezler bu gidişle
Nişanlına dedinmi rahatsızlığını dile getirdinmi. Şimdi desemki sen gelin olacaksın sus pus otur olumsuz izlenim olmasın ama o da bana uymuyor işte herkes haddini bilerek hareket etmeli gelinsin diye kafalarına göre davranmaya hakları yok ayrıca senin evinin eşyaları kaynanana noluyor karıştırtma aman

yaşayacağınız hayatın demosunu görmüşsünüz zaten ne diyeyim. nişanlınız ailesine karşı sizi korumayacak bi tipse topuklayın derim. yoksa o görümce o kaynana yer sizi...

İyi akşamlar... Biraz içimi dökeceğim uzun olursa kusura bakmayın lütfen. Düğün hazırlıkları için ve beraber vakit geçirmek için nişanlımın evine gittim. Başta düğün vardı hazırlıklar iş güç falan derken bitti gitti sonra nişanlımla hiç doğru düzgün vakit geçiremedik hep bir iş çıktı başta tamam dedim olur normal ama sonra iyice sıkılmaya başladım. evli olan görümcemde geldi konuşmaları hareketleri o kadar sinir bozucu ki evde hep bağrışmalar küfürler ters ters hareketler... yok ben çok güzelim yok benim düğünüm onunkinden güzeldi o kim ki falan tarzında dedikodular küfürler dönüp durdu. Kimsede bişey demiyor o sinirliymiş huyu öyleymiş falan diyorlar sürekli. Neyse ben tabi saygımı korudum ama zoruma gitti ne biliyim saygısızlık değil midir ha bana karşı bir şeyi olmadı ama böyle yapması normal mi hadi onu geçtim iki tane çocuğu var büyüğü çok şeker ama küçüğü çok fena ben nişanlımla oturuyorum geliyor aramıza giriyor dayı dayı sürekli öpüyor romantik oluyor böyle diyor ben senin aşkınım diyor siz yalnız kalmayın diyor bide küstü dayısına bu yüzden... başta dedim çocuk aman ne olacak ama sinirime dokunmaya başladı nişanlım sürekli onun gönlünü almaya çalışıyor sen benim aşkımsın falan diyor.. Birlikte mobilya bakmaya gittik kaynanamda geldi ben görevliyle konuşuyorum kaynanam araya giriyor yok L koltuk olmazmış salona.. yok ocağın rengi beyaz olursa daha iyi olurmuş.. bakamadım o an içimden gelmedi. Görümcem asarım keserim tarzında bir tip... nişanlımla aramızda sorun yok çok şükür. Bazen kendimi sığıntı gibi hissettim ne yalan söyliyim ben çok dikkat ederim karşımdaki insanı kırmamaya konuşurken patavatsız davranmamaya.. ama nişanlımın ailesi dambur dumbur konuşuyor ağzım açık kaldı bide sürekli kendilerini övüyorlar biz böyleyiz şöyleyiz bizimki daha güzeldi onlarınki kötüydü.. çocukların yaptığı saçma şımarıklıklara gülüyorlar.. vallahi patladım o yüzden fırsat buldukça dışarı atmak istedim kendimi ama nişanlımında hep işi çıktı bunaldım başının etini yedim malesef arabayla bir iş olduğunda hep nişanlım milleti getirip götürüyor babası talimat veriyor. Bir hafta kaldım doğru düzgün sadece bir kere yemeğe çıktık bir kere de tatlı yiyelim dedik küçük görümcem ablamın doğum günü gelirken pasta alın başımın etini yedi dedi neyse bir saat takıldık nişanlım söz verdim ayıp olur dedi fazla takılmadık pasta aldık gittik görümcemin doğum gününü kutladık. Şimdi bana akıl verin ne yapmalıyım abartacak bişey yok mu dersiniz ? Nasıl bir duruşum olmalı onlara karşı ? Bide ben onların yanında öyle sessiz sakin kalıyorum ki saygımı eksik etmiyim diye bilmiyorum öylede mal gibi duruyorum. Teşekkürler
bende senin gibiydim sonra belli bir dönem sonra patlıyor insan

Bomba gibi bir görümce sorunu geliyor.
Allah yardımcınız olsun, kendinizi ateşe atmak istemiyorsanız tekrar düşünün.
Böyle saygısız ahlaksız biri yatağınıza bile karışır.

Görümcem şarkı açtı duvarda elek mi olur şarkısını.. kaynanam da dedi ki kapat belki kız yanlış anlar (ben yani) görümcem de valla hiç düşünmemiştim dedi. Ya ben kahvaltıda çayı bile alamıyorum kendime çekindiğimden belki bende sorun var ama öylede konuşamıyorum onlar gibi biraz böyle tatlı sohbet etseler falan belki kolay alışırdım ama böyle olunca geriliyor insan

E bak kadın gayet ince düşünceliymiş,şarkıyı bile kapattırmış... doldurmayın kendinizi... onlar fikir verir uygulayıp uygulamamak sana kalmış... sana küfretmedikleri sürecede hiç takma kafana

Benlik durum olmadı bende bundan korkuyorum uslupları hareketleri çok ters geldi ilerde sorun yaşamak istemem bunun için buraya yazdım nasıl davranmalıyım diye

sorun yaşayacagın allahın emri ,

aynı şehirdemi yaşayacaksınız yoksa tayinli bir işiniz var ve başka bir ilemi gideceksiniz

bence nişanlınızla oturup ciddi ciddi konusun. rahatsız olduğunuzu belirtin. kaç yaşında ki bu adam? tabi ki aile buyuklerini dinlersin o ayrı ama yönlendirmekte neyin nesi, aklı fikri yokmu bu adamın? iş nişanlınızda bitiyo butun bunları görmuyormu göruyor işine gelmiyor ve siz şimdi ses çıkarmazsanz evlendikten snra düzelicek diye beklemeyin uzak otursanzda bitmez çünkü nişanlınız öyle bi adam değil. ya bn nişanlı bile değilim daha(temmuzda olacak) .. Nişalanacagım adama ilk ciddiye binerken alışverişlerimizi biz ikimz yapalım demiştim direk bastan anlaştık nişan düğn hepsini. hatta görumcem olacak kız nişan alışverişine gidelim bi gun dedi bende direk guzellkle ya zahmet etmeyın siz biz hallederiz dedim net bi şeklde bişiy demedi. gerçi benmki de sen nasıl istersen öyle diyo.. Dediğim gibi iş erkekte bitiyo ve siz ses çıkarmazsanz silkelenmez. o da silkelenrse artık..

şimdi nerelere takıldın

görümce dedikodu yapmış vs geç bunu o düğünler insanlar konuşsun diye yapılıyor

herkes iyi kötü az kibar biraz patavatsız ama düğünleri çekiştirir hatta bizimki şöyleydi onunki böyle konuşulur

kiminle evlenirsen evlen senin düğününü de konuşurlar

küçük yeğen araya girmiş dayıyı öpmüş vs vs

bu da buradan öğrendiğim kadarı ile küçük kızların son trendi

dışarı çıkmadık yemek ve tatlı vs hikayesinde eve gelen misafir çok dışarı çıkmaz zaten ayıp gibi gelmiştir ileride evin ayrı olunca istediğinde çıkarsın

babası götür getir dedi nişanlım yaptı

evde genç olarak nişanlın varsa araba ile getir götürü o yapacak tabii

geçen eşimin halası geldi

üç vesait ile kv ye gitmesi makul olmadığı için eşim bıraktı

bayram düğün vs zamanlarda bunun hesabı yapılmaz ancak ayrı eviniz varken de ikide bir arayıp söyleyecekse olmaz

L koltuk ve beyaz ocak asıl sizinle ilgili bölüm bu

biz orada değildik ama kv fikrini mi söyledi asla alınmaz mı dedi

yani birçok kişiye sorarsan salona L koltuk alan, yeni alanı görünce almayın der zira boncuk gibi dizilmek olmuyor vs yorumları havada uçuyor

o da fikrini belirtmiş olabilir ha lafın arasına dalması hoş değil ama muhtemelen gelinin satıcı ile konuşması da ona garip gelmiştir

ocağa gelince de burada bile elle tane konu var kimi siyah çok kir tutuyor diyor kimi beyaz o da kendince fikrini söylüyor

sonuçta birlikte alışverişe gitmekteki amaç o kişinin de fikrini almaktır eğer fikrimi söylemeyeceksem neden geldim ki seninle

küçük görümce gelirken ablama da pasta alın demiş ne var bunda

evde doğum günü olan birisi varsa tatlı yemeye dışarı çıkana gelirken pasta al denir

bu durumda da gidilen yerden makul saatte dönülür ki çoluk çocuk uyumadan pasta kesilsin

ben çok naifim, çok düşünceliyim vs demişsiniz de bu yaşananlarda çok da abes bir durum yok klasik bayram, düğün yaşantısı, olağan günlerde herkes evinde durursa sıkıntı olmaz

bir de geçen birine daha yazdım eşim/nişanlım beni muhabbete katmıyor diye bir durum olmaz

dinlersiniz, öğrenirsiniz sizin de fikriniz olan bir konu ise siz de söylersiniz

yani kv görümceler ve nişanlın 5 yıl önceki ayşe nin düğünü ile düğün olan düğünü karşılaştırırken nişanlın seni nasıl muhabbete dahil edecek sence nasıldı mı diyecek

telefonla oynuyor demek ki ortam onu da açmıyor bunu geleceğe yatırım olarak düşün mesafeyi korursun ilerde

Ben artık tek çocuk olan bir bey bakıyorum kısmetlerde.siz de hala geç kalmış sayılmazsınız
Ay sakın öyle bi kaynanan olurki 20 görümceye bedel olur tek çocuklu anneler bütün ilgiyi o çocuğa verdiği için varı yoğu bi tane olduğu in görümcelik görevinide bizzat kendi yapıyo 😂

bence en mantıklısı uzak kalmak. anlaşılan ortalıkda sorunlu bir aile var. ben olsam uzak kalırdım. umarım tuttuğunuz ev yakın değildir ve sen çalışıyosundur. yoksa işin çok zor. eşya bakma konusunda bende aynı şeyleri yaşadım diyebilirim bende L koltuk istiyodum aldırmadılar bende saygısızlık yapmamak için sustum hep onların dediğini yaptım ama mutlumuyum eşimle çok mu mutluyuz. değiliz. çünkü ben düğün günü taştım nerdeyse. ondan dolayı şimdi gitmiyorum mesela araya mesafe koydum. ama geç oldu bu mesafe. keşke en başında bunlar olduğunda mesafe koysaydım eşimin de başının etini yemezdim şimdi. sende bu hataya düşme. saygı göstercem diye kendini ezdirme. nasılsa kimse görmicek nasılsa kimse saygılı düzgün birisi demicek. o yüzden uzak kal

Bide ailesinin yanında nişanlım benle çok konuşmuyor sinir oluyorum benide dahil et diyorum çünkü çekiniyorum o anca telefonla oynuyor

Bu yapılanları nişanlın da görüyor, ama sesini çıkarmıyor. Evlenince de aynısı olacak. Hatta daha beteri. Katlanabilecek misin? Çünkü katlanman beklenecek. İyi düşün.

Kaynanam öyle dedikten sonra nişanlımda L koltuk salona olmaz dedi ama bişey anladığından değil fikri çabuk değişir böyle şeylerde. Bende görevliye dedim bu koltuklar salona tercih ediliyor mu. Görevli de evet çok satıyoruz genelde salona dedi :)) ondan sonra nişanlım tamam olur dedi

Nişanlın ne yöne çeksen o yöne giden birisi sanırım.

İşin zor...
Dedikleri gibi bu daha fragman :KK70:

Şimdi bu olaylardan rahatsız olduysan nişanlınla birebir konuş. Tepkileri çok önemli ve geleceği ön görmene faydalı olur.

Al sana 3 senaryo;

1- Eğer seni haklı buluyor, anlıyor, bu olayların bir daha olmayacağını belirtiyor ve böylede davranıyorsa, tamamdır. En azından seni ailesine karşı korur, önemser ve el ütünde tutar.

2- Eğer seni haklı buluyor, ama onlar benim ailem, biraz idare etsen, ben birşey diyemem üzülürler vb. diyorsa ileride de hep pasif kalacak ve sen görümce ve kv ile muhattap olacaksın. O kimseye birşey demeyecek ve hiç bir sorun yok gibi davranacak. Sen eşinden ayan sorun olmasa da öbür taraftan yıpranacaksın.

3- Eğer seni haksız buluyor, onlar benim ailem, onlara bir şey diyemezsin, ne var yani öyle demişse, sen böyle yaparsan ben de senin ailene mesafe koyarım, aileme laf söyletmem vb. cümleler kuruyorsa bu adamdan çabuk uzaklaş. Çünkü, sen o evde dış kapının mandalı muamelesi göreceksin, eşin tarafından önemsenmeyecek hep ikinci planda olacaksın.

X