Nişanlımın evinde kaldım. Yaşananlar...

Bu dediğiniz Kanun’da mı yer alıyor yoksa Kuran’da mı???

Yetişkin olmak demek karşındaki insanı onun tercihleri ile kabul edebilmek demektir. Olgunluk budur. Saygı budur.

İstersem banyoya köşe takımı koyarım.
Fikir veriyoruz burda , yoksa düşünce gücüyle ona burdan koltuk takımı aldıracak değiliz. İlk evlenirken neyin kullanışlı neyin kullanışsız olduğunu düşünemiyoruz o anda beğenip alıyoruz. Aynısını bende tutturmuştum L koltuk aldım ve salonda kullanışsız oldu evet görüntü iyi hoş . Ama sonrasında pişman oldum. Belki de bana zamanında bunu söyleselerdi sizin verdiğiniz tepkiyi verip ısrarla yine de alacaktım.işte cahillik.benim hayatım diye banyoya koltuk takımı koyduracak türden cehalet hemde

Fikir veriyoruz burda , yoksa düşünce gücüyle ona burdan koltuk takımı aldıracak değiliz. İlk evlenirken neyin kullanışlı neyin kullanışsız olduğunu düşünemiyoruz o anda beğenip alıyoruz. Aynısını bende tutturmuştum L koltuk aldım ve salonda kullanışsız oldu evet görüntü iyi hoş . Ama sonrasında pişman oldum. Belki de bana zamanında bunu söyleselerdi sizin verdiğiniz tepkiyi verip ısrarla yine de alacaktım.işte cahillik.benim hayatım diye banyoya koltuk takımı koyduracak türden cehalet hemde

Aslında ben L koltuk alsam mı diye konu açmamıştım ama yinede fikirleriniz için teşekkürler

Buraya konu açma sebebi ne peki ? Akıl onun hayat onun dimi . Ama amaç fikir alışverişi. Burada hiç tanımadığınız hayatları okuyup yorum yapıp üstüne ev onun hayat onun cümlesi çok mantıksız olmuş.

Konu açmasının amacı kaynanasıydı. "L koltuk alırsam acaba çok mu büyük hata yaparım" değildi. Sırf koltuk seçimi yüzünden kaynanayı haklı bulmak da ayrı bir olay zaten.

Konu açmasının amacı kaynanasıydı. "L koltuk alırsam acaba çok mu büyük hata yaparım" değildi. Sırf koltuk seçimi yüzünden kaynanayı haklı bulmak da ayrı bir olay zaten.
Kayınvalideye Sırf koltuk seçimi konusunda hakvermiştim zaten ama sürekli laf vurma potansiyeli olan insanlar var ya burda o sebeple okuduğunu bile anlamayan, anlasa da öküz altında buzağı arayan cinsler sırf bu sebepten açıklama gereği duyuyorum. Velev ki kv haklı buldum yine siZi alakadar etmez ama neyse yazın boş durmaktan iyidir.

buraya nokta koysanız insanlar yorum yapar, o yüzden çok incik incik detaya girmeyin birdaha madem öyle.

Ya siz ne içiyorsunuz allahaşkına ben bişey mi dedim teşekkür ettim siz ne kadar da sorumla alakasız yorum atsanızda... offf

Kayınvalideye Sırf koltuk seçimi konusunda hakvermiştim zaten ama sürekli laf vurma potansiyeli olan insanlar var ya burda o sebeple okuduğunu bile anlamayan, anlasa da öküz altında buzağı arayan cinsler sırf bu sebepten açıklama gereği duyuyorum. Velev ki kv haklı buldum yine siZi alakadar etmez ama neyse yazın boş durmaktan iyidir.

Evet boş durmaktan iyidir, forumun geri kalanı gibi kuramsal fizik formüller üretmiyorum evedd :KK53:

Hiç takma diyecem ama illaki takacaksn ama görümcen ve çocuklarına acayip sinir oldum ben katlanamazdm çocuğun ağzına bi tane yapstrrdm diomuşum tabiki yapmazdm ama eşimi tembihlerdm söyle uzak dursunlar senden derdim. Sendr o küçük çocuğa üzgünüm canm artk onun aşkı benm diyecektn o da anası da çatlayacaktı. Bu kadar pasif olma ezerler seni o taraf hep kıskanır zaten onlardan sevgi bekleme benm görümcem benm evlenmemi kıskanıp 2 ay içinde evlenmiş bir insan sen hesap et gerisini. Sana tavsiyem çok pasif olma gereken yerde gereken cevabı var ölçülü olarak tabi yoksa çekeceğin var bunlardan görgüsz gibi bisiler sanrm bunlar görümcenin doğum gününü kutlamak nedir o pastayı asla alıp gitmezdm eşimde sıkıysa alsn bakalm
Şaka yapıyorsunuz heralde. Çocuklari ciddi ciddi kıskanıp, eşinizi tembihleyip üstüne bir de cocuklari kıskandırmayi normal bulamazsınız heralde. Bir de doğum günu kutlamak nedir dediğiniz kişi adamın kardeşi, komşu kızı falan değil. Dalgınkiginiza geldi anlamadıniz galiba

Nişanlınız çok aileci midir?
Bizimkilerde sağolsunlar tuhaftır ama ben ne desem benimki müdahale etmez.
Görüşmem karışmaz mesela. Arkalarından yakınır sinirimi atarım haklı görür.
Ama nolursa olsun anam babam bacım diyen biriyle olmaz.
Haklı olduğunuz sürece yanınızda durup sizi ezmeyecek ezdirmeyecekse sorun olmaz.

İyi akşamlar... Biraz içimi dökeceğim uzun olursa kusura bakmayın lütfen. Düğün hazırlıkları için ve beraber vakit geçirmek için nişanlımın evine gittim. Başta düğün vardı hazırlıklar iş güç falan derken bitti gitti sonra nişanlımla hiç doğru düzgün vakit geçiremedik hep bir iş çıktı başta tamam dedim olur normal ama sonra iyice sıkılmaya başladım. evli olan görümcemde geldi konuşmaları hareketleri o kadar sinir bozucu ki evde hep bağrışmalar küfürler ters ters hareketler... yok ben çok güzelim yok benim düğünüm onunkinden güzeldi o kim ki falan tarzında dedikodular küfürler dönüp durdu. Kimsede bişey demiyor o sinirliymiş huyu öyleymiş falan diyorlar sürekli. Neyse ben tabi saygımı korudum ama zoruma gitti ne biliyim saygısızlık değil midir ha bana karşı bir şeyi olmadı ama böyle yapması normal mi hadi onu geçtim iki tane çocuğu var büyüğü çok şeker ama küçüğü çok fena ben nişanlımla oturuyorum geliyor aramıza giriyor dayı dayı sürekli öpüyor romantik oluyor böyle diyor ben senin aşkınım diyor siz yalnız kalmayın diyor bide küstü dayısına bu yüzden... başta dedim çocuk aman ne olacak ama sinirime dokunmaya başladı nişanlım sürekli onun gönlünü almaya çalışıyor sen benim aşkımsın falan diyor.. Birlikte mobilya bakmaya gittik kaynanamda geldi ben görevliyle konuşuyorum kaynanam araya giriyor yok L koltuk olmazmış salona.. yok ocağın rengi beyaz olursa daha iyi olurmuş.. bakamadım o an içimden gelmedi. Görümcem asarım keserim tarzında bir tip... nişanlımla aramızda sorun yok çok şükür. Bazen kendimi sığıntı gibi hissettim ne yalan söyliyim ben çok dikkat ederim karşımdaki insanı kırmamaya konuşurken patavatsız davranmamaya.. ama nişanlımın ailesi dambur dumbur konuşuyor ağzım açık kaldı bide sürekli kendilerini övüyorlar biz böyleyiz şöyleyiz bizimki daha güzeldi onlarınki kötüydü.. çocukların yaptığı saçma şımarıklıklara gülüyorlar.. vallahi patladım o yüzden fırsat buldukça dışarı atmak istedim kendimi ama nişanlımında hep işi çıktı bunaldım başının etini yedim malesef arabayla bir iş olduğunda hep nişanlım milleti getirip götürüyor babası talimat veriyor. Bir hafta kaldım doğru düzgün sadece bir kere yemeğe çıktık bir kere de tatlı yiyelim dedik küçük görümcem ablamın doğum günü gelirken pasta alın başımın etini yedi dedi neyse bir saat takıldık nişanlım söz verdim ayıp olur dedi fazla takılmadık pasta aldık gittik görümcemin doğum gününü kutladık. Şimdi bana akıl verin ne yapmalıyım abartacak bişey yok mu dersiniz ? Nasıl bir duruşum olmalı onlara karşı ? Bide ben onların yanında öyle sessiz sakin kalıyorum ki saygımı eksik etmiyim diye bilmiyorum öylede mal gibi duruyorum. Teşekkürler
İyi akşamlar... Biraz içimi dökeceğim uzun olursa kusura bakmayın lütfen. Düğün hazırlıkları için ve beraber vakit geçirmek için nişanlımın evine gittim. Başta düğün vardı hazırlıklar iş güç falan derken bitti gitti sonra nişanlımla hiç doğru düzgün vakit geçiremedik hep bir iş çıktı başta tamam dedim olur normal ama sonra iyice sıkılmaya başladım. evli olan görümcemde geldi konuşmaları hareketleri o kadar sinir bozucu ki evde hep bağrışmalar küfürler ters ters hareketler... yok ben çok güzelim yok benim düğünüm onunkinden güzeldi o kim ki falan tarzında dedikodular küfürler dönüp durdu. Kimsede bişey demiyor o sinirliymiş huyu öyleymiş falan diyorlar sürekli. Neyse ben tabi saygımı korudum ama zoruma gitti ne biliyim saygısızlık değil midir ha bana karşı bir şeyi olmadı ama böyle yapması normal mi hadi onu geçtim iki tane çocuğu var büyüğü çok şeker ama küçüğü çok fena ben nişanlımla oturuyorum geliyor aramıza giriyor dayı dayı sürekli öpüyor romantik oluyor böyle diyor ben senin aşkınım diyor siz yalnız kalmayın diyor bide küstü dayısına bu yüzden... başta dedim çocuk aman ne olacak ama sinirime dokunmaya başladı nişanlım sürekli onun gönlünü almaya çalışıyor sen benim aşkımsın falan diyor.. Birlikte mobilya bakmaya gittik kaynanamda geldi ben görevliyle konuşuyorum kaynanam araya giriyor yok L koltuk olmazmış salona.. yok ocağın rengi beyaz olursa daha iyi olurmuş.. bakamadım o an içimden gelmedi. Görümcem asarım keserim tarzında bir tip... nişanlımla aramızda sorun yok çok şükür. Bazen kendimi sığıntı gibi hissettim ne yalan söyliyim ben çok dikkat ederim karşımdaki insanı kırmamaya konuşurken patavatsız davranmamaya.. ama nişanlımın ailesi dambur dumbur konuşuyor ağzım açık kaldı bide sürekli kendilerini övüyorlar biz böyleyiz şöyleyiz bizimki daha güzeldi onlarınki kötüydü.. çocukların yaptığı saçma şımarıklıklara gülüyorlar.. vallahi patladım o yüzden fırsat buldukça dışarı atmak istedim kendimi ama nişanlımında hep işi çıktı bunaldım başının etini yedim malesef arabayla bir iş olduğunda hep nişanlım milleti getirip götürüyor babası talimat veriyor. Bir hafta kaldım doğru düzgün sadece bir kere yemeğe çıktık bir kere de tatlı yiyelim dedik küçük görümcem ablamın doğum günü gelirken pasta alın başımın etini yedi dedi neyse bir saat takıldık nişanlım söz verdim ayıp olur dedi fazla takılmadık pasta aldık gittik görümcemin doğum gününü kutladık. Şimdi bana akıl verin ne yapmalıyım abartacak bişey yok mu dersiniz ? Nasıl bir duruşum olmalı onlara karşı ? Bide ben onların yanında öyle sessiz sakin kalıyorum ki saygımı eksik etmiyim diye bilmiyorum öylede mal gibi duruyorum. Teşekkürler
Yol yakınken dönün mutsuzluktan başka bişey getirmez bu evlilik

İşin zor...
Dedikleri gibi bu daha fragman :KK70:

Şimdi bu olaylardan rahatsız olduysan nişanlınla birebir konuş. Tepkileri çok önemli ve geleceği ön görmene faydalı olur.

Al sana 3 senaryo;

1- Eğer seni haklı buluyor, anlıyor, bu olayların bir daha olmayacağını belirtiyor ve böylede davranıyorsa, tamamdır. En azından seni ailesine karşı korur, önemser ve el ütünde tutar.

2- Eğer seni haklı buluyor, ama onlar benim ailem, biraz idare etsen, ben birşey diyemem üzülürler vb. diyorsa ileride de hep pasif kalacak ve sen görümce ve kv ile muhattap olacaksın. O kimseye birşey demeyecek ve hiç bir sorun yok gibi davranacak. Sen eşinden ayan sorun olmasa da öbür taraftan yıpranacaksın.

3- Eğer seni haksız buluyor, onlar benim ailem, onlara bir şey diyemezsin, ne var yani öyle demişse, sen böyle yaparsan ben de senin ailene mesafe koyarım, aileme laf söyletmem vb. cümleler kuruyorsa bu adamdan çabuk uzaklaş. Çünkü, sen o evde dış kapının mandalı muamelesi göreceksin, eşin tarafından önemsenmeyecek hep ikinci planda olacaksın.
Çok güzel özetlemişsin
Baba ne derse nişanlının yapması bana göre en büyük sıkıntı

Bu arada 5 yıl salonumda l koltukta oturduk, gelenlerden bık bık söylenenler oldu, haddini bilmeyen her şeye burnunu sokan tipler olur ya.. Üff şuraya düzgün bi takım al koy diyen yılık bikaç komşum oldu.. Umrumda mı?? ASLAAAA.. Gerçi onlar yıpranınca diğer odamdaki koltuk takımımı geçirdim salona onu da beğendiremedim, kendi zevklerine göre sipariş veriyolar, evini şöyle dizayn et diyorlar, onu oraya bunu buraya koy, şu şurda hiiççç olmamış. Acaba sen olmuş musun diyesi geliyor insanın. O yüzden tınlamamak en güzeli ev sizin, zevk sizin.. Biz bidahaki sefere yine l koltuk alcaz, eşimle kıç kıça dipdibe pek hoş oluyor şayet :KK53:

Bende senin gibi sustum sustum herşeye ağladım alındım eşimin defalarca yüzüne vurdum yaşadıklarımı sonuç onların yaptığı herşeyi unutup beni insanların en küçük hatasına takılıp silen insan ilan etti.Bende şimdi sözümü esirgemiyorum bir sene öncesinde kaynanamın hiç haddi olmayan bir sözü söylemesine çok sert karşılık verdim o gün bugündür ne o eskisi gibi vurdumduymaz davranabiliyor nede ben canımı sıkıyorum istediğimi söyleyip rahatlıyorum ama tek bir farkla gülerek ve onun yaptığı gibi kıyaslayarak.

X