Nişanlımın evinde kaldım. Yaşananlar...

Kaynanam öyle dedikten sonra nişanlımda L koltuk salona olmaz dedi ama bişey anladığından değil fikri çabuk değişir böyle şeylerde. Bende görevliye dedim bu koltuklar salona tercih ediliyor mu. Görevli de evet çok satıyoruz genelde salona dedi :)) ondan sonra nişanlım tamam olur dedi

ee kendi fikri zikri yok mu?
anasının her olmaz dediğine olmaz mı diyecek?
elin görevli adamı bile senden önce geliyor yani.
uymaca akıllı insanla çok zor.

Öncelikle onların yırtıklığı seni pasifleştirmesin. Baştan tavrını koymazsan üzülen sen olursun. Sende senin deyiminle dambur dumbur olma ama yeri geldiğinde taşı gediğine koy. Kendilerini ovdukleri sırada ben görümcelerimi hep bozarım.. Sesleri çıkmaz daha. Tabi gerçek yüzlerini görmen gerek bunu yapman için. Ama ne kadar da olsa alıştığın düzenin dışında farklı kültürde insanlar. Alışmak kolay olmuyor. Sen kendini ortamlardan soyutlama. Şimdiden ailesi hakkında nişanlınla çokta konuşma. Cunku o ortamda büyüdüğü için ona tuhaf gelen birşey olacağını sanmiyorum. Baştan mesafeni koru. Ev eşyalarına karıştıklari zamanda önerilerini dinle ama "bir kere alacağız içime sinsin istiyorum daha sonra tekrar bakalım" şekilde nişanlınla konuş. Modunu düşürmemeye gayret et.

1-Görümcenizin ve diğer aile bireylerinin davranışları ve konuşmaları size karşı değilse tarzları sizi ilgilendirmez. Rahatsız olabilirsiniz en doğal hakkınız ama değiştiremezsiniz. Ya kabullenin ya da o aileye gelin olarak girmeyin.

2-Aralarında kendinizi rahat hissetmediğiniz bir aileye gelin olarak girmeyin.

3- çocukla çocuk olmayın, çocukları kıskanmayın. Bir kız çocuğunun ilk aşkı ya babası olur ya dayısı. Normal şeyler bunlar.

4- beyaz ocak bence de daha mantıklı, kayınvalideye hak verdim. Ama yine de kendi istediğiniz neyse onu alın.

5- bir aile bireyinin doğum günü varsa kutlanır, normal olan bu.

6- bulamadım bitti galiba.

O zaman herkes benim tarzım bu diyerek ana bacı düz gitsin evde kim var kim yok önemli değil böyle şey mi olur bilemedim ben. Yok siz empati yapamamışsınız beni anlamamışsınız

Hiç takma diyecem ama illaki takacaksn ama görümcen ve çocuklarına acayip sinir oldum ben katlanamazdm çocuğun ağzına bi tane yapstrrdm diomuşum tabiki yapmazdm ama eşimi tembihlerdm söyle uzak dursunlar senden derdim. Sendr o küçük çocuğa üzgünüm canm artk onun aşkı benm diyecektn o da anası da çatlayacaktı. Bu kadar pasif olma ezerler seni o taraf hep kıskanır zaten onlardan sevgi bekleme benm görümcem benm evlenmemi kıskanıp 2 ay içinde evlenmiş bir insan sen hesap et gerisini. Sana tavsiyem çok pasif olma gereken yerde gereken cevabı var ölçülü olarak tabi yoksa çekeceğin var bunlardan görgüsz gibi bisiler sanrm bunlar görümcenin doğum gününü kutlamak nedir o pastayı asla alıp gitmezdm eşimde sıkıysa alsn bakalm
Siz yazdıklarınızda ciddimisiniz .

Öncelikle onların yırtıklığı seni pasifleştirmesin. Baştan tavrını koymazsan üzülen sen olursun. Sende senin deyiminle dambur dumbur olma ama yeri geldiğinde taşı gediğine koy. Kendilerini ovdukleri sırada ben görümcelerimi hep bozarım.. Sesleri çıkmaz daha. Tabi gerçek yüzlerini görmen gerek bunu yapman için. Ama ne kadar da olsa alıştığın düzenin dışında farklı kültürde insanlar. Alışmak kolay olmuyor. Sen kendini ortamlardan soyutlama. Şimdiden ailesi hakkında nişanlınla çokta konuşma. Cunku o ortamda büyüdüğü için ona tuhaf gelen birşey olacağını sanmiyorum. Baştan mesafeni koru. Ev eşyalarına karıştıklari zamanda önerilerini dinle ama "bir kere alacağız içime sinsin istiyorum daha sonra tekrar bakalım" şekilde nişanlınla konuş. Modunu düşürmemeye gayret et.

Beni çok iyi anlamışsınız gerçekten beklediğim tavsiyelerdi teşekkür ederim

Ya kusura bakma cok güldüm esimde soruyor neye gülüyorsun diye:olamaz:
Bizim evde boyle de. Bende o görümce gibi birseyim demekki dikkat etmek gerekiyor. Bizim eve gel yani babamın evine,bir bardak kahveyi içemezsin küfür lambur lumbur konusma curcuna. Aslında gercekten ayıp hele yabanci tanimayan yadirgayabilir. Demek ki yapilari öyle canim. Bazı insan yaman olur sinirli olur gorumceni degistiremezsin bu saatten sonra ancak mesafe koyabilirsin. Çocuklar da çocuk iste ne diceksin fazla şımartılmıslar demek ki.
Ocak konusunda kaynana haklı siyah olanlar cok beter 1 buçuk yildir kullaniyorum ben cok cabuk tozlaniyor pisleniyor ve zor çıkıyor lekesi. L koltuk konusunda sacmalamis ama herkes zevkine gore alır koltugunu yatağını

Ben artık tek çocuk olan bir bey bakıyorum kısmetlerde.siz de hala geç kalmış sayılmazsınız
Tek çoçuk daha sıkıntılı arkadaşım herşeyine sen koşmak zorundasın tüm derdini şikayetini sana yapacak tek çocuğum iyi bilirim gençlik ve çocukluk yıllarımda iyiki tekim diyordum ama sorumluluklar arttıkça insan pişman oluyor tek başına hangisi ne yetişeceksin

Nisanli olmanin hicbir resmiyeti yok bana gore kalman hataa...
Cocukla cocuk olman hataaa... Hercaide kucuk Gül Mirana aşıktı ya cocuk ya o espriiye vursaydin ne olacak.
Birde katlanamiyorsan bu aileye gelin olma. Nisanlin seninle evlenecek diye kendini ortamini hayat tarzini degistirmez zorunlu da hissetmez aksine adapte olmani bekler.

Benim anlamadığım nişanlıyken neden gidip bir hafta orada kalıyorsun ki daha evlenmeden gerek yok bence bu kadar samimiyete.Daha şimdiden fazla yüz göz olmayacağının sinyalini ver bence.
Aynı şehirde mi oturacaksınız kaynananlarla?Yani yılda bir iki kez bi haftalığına katlanılır bence ama aynı şehirse çok yıpranırsın saygısız insanlar galiba küfürlü konuşmak nedir

O zaman herkes benim tarzım bu diyerek ana bacı düz gitsin evde kim var kim yok önemli değil böyle şey mi olur bilemedim ben. Yok siz empati yapamamışsınız beni anlamamışsınız

E iyi o zaman engel olun görümcenizin öyle davranmasına, değiştirin onu. Nasıl yapacaksanız artık...

Neden kaldin onlarda? Ben dugun oncesinde boyle nisanli evinde kalinmasina karsiyim. Ha bi yandan reklamlari izlemis oldun, filmini evlenince cekersiniz

Valla inan pişman oldum keşke kalmasaydım ama bi yandan da göreceklerimi gördüm iyi oldu diye düşünüyorum

Benim anlamadığım nişanlıyken neden gidip bir hafta orada kalıyorsun ki daha evlenmeden gerek yok bence bu kadar samimiyete.Daha şimdiden fazla yüz göz olmayacağının sinyalini ver bence.
Aynı şehirde mi oturacaksınız kaynananlarla?Yani yılda bir iki kez bi haftalığına katlanılır bence ama aynı şehirse çok yıpranırsın saygısız insanlar galiba küfürlü konuşmak nedir

Ya sorma keşke kalmasaydım bi daha asla. Aynı şehirde olacağız ama evler yakın değil

X