• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bohça bile yapmayan kaynana

20 yaşında kızım benden başkasından para almaz
anamdan babamdan kardeşimden
bayramda bile ben al dersem alır
kaldı ki isteyecek
bizim yok ta mı veriyolar onlara ne diyor
40 yaşında adama bak

Bu hareketler bana eltimi hatırlattı🤣 daha evlenmeden ön yargı ile giderseniz geçinemezsiniz kaynananızın yaptığı her hareket batar. Biraz bencillik yapmışsınız belki gerçekten müsait değildi ve kendisine uyan günle değiştirmek istedi. Asıl bu durumda siz red ederek büyük ayıp yapmışsınız kusura bakmayın ve kadın istediğin zaman gel demiş daha ne desin. Bunları ahkam kesmek için söylemiyorum 8 yıllık evi bir kadın olarak söylüyorum ki şu problem olarak gördüğünüz şey hiçbir şey daha! Durun, evlenin bir... Ailenin içine girin de bu söyledikleriniz devede kulak kalacak işte o zaman...

kaynanayla işim yok kendi halinde kendi yapacak ne istiyorsam ben insanlarla uğraşmak için evlenmiyorum
Bu hareketler bana eltimi hatırlattı🤣 daha evlenmeden ön yargı ile giderseniz geçinemezsiniz kaynananızın yaptığı her hareket batar. Biraz bencillik yapmışsınız belki gerçekten müsait değildi ve kendisine uyan günle değiştirmek istedi. Asıl bu durumda siz red ederek büyük ayıp yapmışsınız kusura bakmayın ve kadın istediğin zaman gel demiş daha ne desin. Bunları ahkam kesmek için söylemiyorum 8 yıllık evi bir kadın olarak söylüyorum ki şu problem olarak gördüğünüz şey hiçbir şey daha! Durun, evlenin bir... Ailenin içine girin de bu söyledikleriniz devede kulak kalacak işte o zaman...

Bi şey sorucam 37 yıl boyunca bu adamı mı beklediniz gerçekten

gelenek görenek istemenin neresi kötü

Bi şey sorucam 37 yıl boyunca bu adamı mı beklediniz gerçekten

Kaynanadan bohça istemek geniş bakış açısı mı

İnsan her yaşta herşeyi yapar 40 da çok yaşlı bir yaş gibi anlatmışsınız insanlar 30-35 yaşından sonra anca evleniyor artık
Bu kadar naz niyaz ile damat alınırsa böyle olur yanımda babasindan para isteyecek kocaman adaminda neyse bence şikayet etmeyin birde kusura bakmayın 40 yaşına kadar eğitim olur kariyer olur mal mülk olur o saatden sonra anca piyango çıkarsa olur doğruya doğru

Ailesine düşkün olmayan bu adamlar evlendikten sonra bir anneci bir babacı oluyorlar ki sormayın. Çok aşık mısınız, yani zorunda mısınız? İçinize sinmeyen şeyleri zorlamamak gerekiyor bence. Mutlu mesut evlenenler gün geliyor boşanıyor. Ailevi sebeplerle ilerde mutlu olmayacağınızı seziyorum. İki aile farklı yapılardasınız.

Verdiği kadarını alacak vermediği içinde bir şey bekleme hakkı yok yani yapmıyor bohça filan bende bayılmıyordum onun alacağı şeyleri evde eşyaları var bekarken kullansın diye vermiş nişanlıma herşeyini geri vereceğim
bohça . düğün . eşya , takı isterken ataerkil takılıp , kayınvalide birşey talep etmiş olsa birden moderen , biz bireyiz kendi kararlarımızı verebiliriz evresine geçen bir zihniyet. kadın parasını odediği koltuğun rengine fikir sunmuş olsa buralar yıkılırdı. ayrıca o da bir kadın ve kendi parasıyla kendi ihtiyaçlarını alır kimseye de hesap vermez.

Evladına emek verse , değer verse , hertürlü desteği verse çok çok çok güzel olur ama yapmıyorsa da mecbur değil. kaynanalığın hakkını vermesini talep ederken siz ne kadar gelinlik yapacaksınız düşünmek lazım. ki şimdiden mesafe koymaktan , yemek vermemekten eve koymamaktan bahsediyorsunuz.
ayrıca musait gün iki tarafa göre ayarlanır illa sizin müsaitliğinize uyulacak diye birsey yok. bu biaz premmmseslik sendromu gibi olmuş.
hayat alma verme dengesidir biraz. ne kadar verebileceksenız o kadarını talep edin.

Aile karışan yapıya sahip değil uzak kalırsam mesafeli sorun yok
Ailesine düşkün olmayan bu adamlar evlendikten sonra bir anneci bir babacı oluyorlar ki sormayın. Çok aşık mısınız, yani zorunda mısınız? İçinize sinmeyen şeyleri zorlamamak gerekiyor bence. Mutlu mesut evlenenler gün geliyor boşanıyor. Ailevi sebeplerle ilerde mutlu olmayacağınızı seziyorum. İki aile farklı yapılardasınız.

kaynanayla işim yok kendi halinde kendi yapacak ne istiyorsam ben insanlarla uğraşmak için evlenmiyorum
Ama evlenmek gerçekten insanlarla uğraşmak demek. İçinden gelip severek uğraşmayacaksan ne onları üz, ne kendin üzül. Ne için evleniyorsun ki? Hayat Rio karnavalı değil. 36 senedir bunu görmedin mi? Bdv’deki konuları okumuyor musun?

Bu birazda bizim elimizde uğraşmak istemezsek kimse ne yapabilir kendimi ön plana alarak yaşayan bir insanım adına bencillik diyen olmuş ama kendimi benden başka kimse düşünmüyor gayet bunun bilincinde yaşıyorum
Ama evlenmek gerçekten insanlarla uğraşmak demek. İçinden gelip severek uğraşmayacaksan ne onları üz, ne kendin üzül. Ne için evleniyorsun ki? Hayat Rio karnavalı değil. 36 senedir bunu görmedin mi? Bdv’deki konuları okumuyor musun?

Yahu sizin evlenmeniz bizi niye mutsuz etsin veya ayrılmanız bizi niye sevindirsin? Hepimiz kaç senelik evli kadınlarız. Sizin olmaz dediklerinizin olur, olacak dediklerinizin olmadığını gördük yaşadık test ettik. Bohçaya biz karar vermeyeceğiz, biz kayınvalideye yapacaksın demeyeceğiz. Kadın yapmamış yapmıyor, hatta hiç bir istediğinizi yapmayacak. Ya gider kendiniz alır verirsiniz nişanlınıza getirirler size ya da bohçayı unutursunuz. Bohça buzdağının tepesi, asıl dertler sorunlar aşağıda. Aile sizi istemiyor. Bu kendileri çok matah anlamına gelmesin, yol yordamı çok iyi biliyorlar da size uygulamıyorlar. İşlerine gelmiyor size saygı hürmet göstermek. Millet pes etti artık, yapma etme demekten vazgeçti. Gidin evlenin ya bize ne. O aracı vekil kullanan kaynana evinizden çıkmayınca da gelip buraya konu açmayın. Kadının psikolojik sorunları var diye siz yazdınız. Gelir ağzınıza yüzünüze bilmem ne yapar, arkasından cezai ehliyeti yok yazık hasta, vah vah derler. Bizde buna adını deliye, totosunu çalıya derler.

Back