Nişanlımın ailesi

Ortada 5 yillik bir emek var ve şu olanlar cidden canımı sıkıyor. Tarih felan alınmadı belli değil. Kafadan bir yılı vardır. Babam da bu olanlardan dolayi içim huzursuz demiş anneme.
Benim ailem tek bir şeye karışamazken herseyde fikir beyan etmeleri kendilerince doğru olanı savunmaları insani çileden çıkarıyor.

Aaa siz hemşeri misiniz… kendi neden yaşasın bir gelin daha gelecek nasıl olsa, sona kalanın canı çıksın

Perşembenin geleceği çarşambadan belli.
Nişanlınız her ne kadar şimdi böyle ılımlı davransada evlendikten sonra annesine uyacaktır.
Zaten annesi yüz bulmasa böyle davranamaz.
Yani 90% zamanla cicim aylarından sonra genelde değişim oluyor. Hele çocuktan sonra.
Bu toplara girmeye hiç değmez.

Bu nişan evlilik süreçlerinin en başında kayınvalide ne kadar diş geçirebilirim diye denemek için böyle yollara başvuruyor. İstisnasız hepsi öyle. Birden canavar çıkıyor içlerinden. Daha en başından sınırı çizip siz nasıl isterseniz anneciğim yerine ben nasıl istersem o hissini verince geri adım atıyorlar. Sen de sakın taviz verme. Taviz tavizi doğurur.

Bizimkilerin de tüm evlenen abileri bir müddet anne ile yaşamış. Bana direkt söylemedi ama böyle bir beklentisi var gibime geliyor. Halama demiş mesela, borçları bitene kadar bizle yaşarlar demiş. Oldu ketçap? Mayonez?

evlenmeden önce aile önemli değil önemli olan iki kişinin anlaşması derdim. Külliyen hatalı bir dusunceymis.
Bu düşüncenin önemini bunları yaşarken anladım. Eş önemli ama eş ailesi daha önemli. Nişanlımın ailesinde tahsilli olan tek kişi nişanlım. Bu sebepten aile saçma sapan şeylere başvuruyor. Üzüldüğüm tek şey bu kadar yıl ve emek.

Nişanlimdan yüz bulduğunu zannetmiyorum aslında. Bu konulardan sonra nişanlım çok ağır konuştu ailesi ile. Ondan sonra kimseden çıt çıkmadı.
Ya da ben yanliyorumdur bilmiyorum. İleride tek korkum nişanlımin bu tavrının değişmesi.

atese dogru yuruyorsun, gecmis olsun. nisanlin ne kadar iyi olsa da aile bunlari soyleyecek yuzu buluyorsa nisanlindan korkmuyorlar demektir. yoksa nisanlinin korkusundan gik diyemezlerdi. ilerde anne babanin dedigi laflarin intikamini senden bir bir alirlar. annen baban cok mubarek insanlar, ellerini op vazgec bu isten bence

Kendimden ve kendi hayatımdan bir gr taviz veremem.
Bu kv bu saçma sapan halleri neden ya. Herkesin herseye ayrı fikir sunmasıda delirtiyor beni.

Nişanlınızı iyi gözlemleyin, davranışları gerçek mi yoksa sadwce köprüyü geçene kadar mı? Evlendikten sonra erkeklerin gözüne bir perde iniyor, anneleri kanatsız melek oluveriyorlar..

Kendimden ve kendi hayatımdan bir gr taviz veremem.
Bu kv bu saçma sapan halleri neden ya. Herkesin herseye ayrı fikir sunmasıda delirtiyor beni.
İnan bilmiyorum. Ben de aynı dertten muzdaribim. Nişana kadarok seviyordum kendisini nişanla beraber bambaşka insan oldu. Hepsi böyle bacım.

Bunlar yeni olaylar değil. Nişan ve sözden çok önce olan meseleler. Nişanlım konuştuktan sonra böyle saçmalıklar olmadı ama ben bunları sindiremiyorum.
Herseyden korkuyorum

Nişanlınızı iyi gözlemleyin, davranışları gerçek mi yoksa sadwce köprüyü geçene kadar mı? Evlendikten sonra erkeklerin gözüne bir perde iniyor, anneleri kanatsız melek oluveriyorlar..
Bende bu bahsettiginizden korkuyorum. İnsan kendisi yaşayınca herseyi bir anda atıveremiyor.
Şuan sadece onun hal ve hareketlerini ölçüp tartıyorum

Yani hizmetçi arıyo kendine. Bekar oğlanın evinde anca hizmetçi olacaktı ondan gidesi gelmemiş.

bence eskisi gibi kimse kimseye is yaptiramiyor, zaten hersey makinalarla hallediyor. asil mesele stres topu, canin sikilinca saracagin biri, el kizi oldugun icin dudagini bukecegin bir eglence olmasi

Nişanlınız ev konusunda topu size atmayacaktı ben istemiyorum aynı evi diyecekti. Siz isteseniz oturacak mıydı o evde?
Bunları kendi aralarında hiç konuşmadan ilk defa sizin ailenizle konuşma ihtimalleri sıfır.
Siz gerekli tavrı göstermişsiniz ve böyle devam etmeniz gerekir. Burada önemli olan nişanlınızın evlendikten sonraki duruşu. O değişirse işiniz zor.

Bu olanlardan sonra kendi memleketimde bile yaşamak istemiyorum. Bu kadar netim bu konuda.

Hadi kv geri kafalı kızları nasıl anneleri beraber oturmanızı bekliyorlar anlamıyorum kendileri kv ile mi yaşıyormuşlar da sizi anneleri ile yaşamaya layık görmüşler

Bunlar yeni olaylar değil. Nişan ve sözden çok önce olan meseleler. Nişanlım konuştuktan sonra böyle saçmalıklar olmadı ama ben bunları sindiremiyorum.
Herseyden korkuyorum
bakin insan dogasi. evlendikten sonra nisanliniz yaninizda olsa bile, zamanla sizin ailenizle beraber takilirken, ben enayi miyim benim ailem nerede diyecek. istedigi kadar ailesi ile anlasamasin, surekli defansta olmak guzel bir his degil. ayrica sizin ailenizin yaninda el oglu olacak. siz anne babaniniz ne kadar severseniz sevin, bir sekilde damadi elestirecekler vs o zaman da esiniz bilenmeye baslar.

bence onemli olan kafa yapisi ayni olan ailelerin cocuklarinin evlenmesi. yani sizin gibi ailenin cekirdek aile oldugunu dusunen birisini bulmaniz gerekiyor. o adam cocukluktan beri bu muhabbetleri dinlemistir. anam kadin anam diye buyutmustur kaynana onu. benim annem de cok fedakardir ama beni buyuturken her zaman siz kendi ailenizi kuracaksiniz, cocuk bana baksin diye yetistirilmez diye buyuttu. simdi 3-4 yasindan beri farkli telkinlerle buyuyen cocuklar ayni olabilir mi.

bunun tek istinasi boyle bir durumda ailenisi hizaya cekebilecek birisi olmasi. oyle bir hizaya cekecek ki bir sey diyemeyecekler. ama sizinki en kucuk.. isi zor. yapsa bile diger kardesler kiskanip anneyi yellerler.

Nisanlimin yanında kimse birsey konuşamıyor herkes süt dökmüş kediye dönüyor. Bizim garibimize gidende ne abinin ne kvnin bu konuşmaya kadar tek bir şey sormamasi. Bana sormadıklari gibi nisanlimada sormuyorlar. Nişanlım o konuşmaya kadar soran herkse evimizi yaşadığımı yere açacağız dedi hep.
Daha sonrasında ailelerin yaninda ev evin üstüne olmayacağını, bu şekilde yaşamak istemediğini o da söyledi. Bazı yerleri atlayarak yazmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…