Nişanlımın ailesi

Abisi alacak mı bakalım evi? Alsa da ederine almak isteyecek mi, illa bir iltimas beklemeyecek mi? Aile apartmanına kiracı da alamaz bu adam şimdi, neden alsın sizin nişanlınızın evini? O almak istedi hadi, aile rıza gösterecek mi? Neden sattırsınlar evlerini, sonuçta o ev boş kalacak, bedava mal, cazibe merkezi. Oğulları bir ay sıkışsa, ev sahibi ile kavga etse hemen aklına boş bedava ev gelecek. Yani diyorum ki bi akıllı siz değilsiniz. Müsade etmezler.

Abisinin hali vakti yerinde. Ap da iki dairesi var. 2 de oğlu var. Bizim memlekette oturmayacağımızı net olarak artık benimsediği için evi satarsan alırım demiş. Evin değerinide kafasına göre biçmeyecek.
Aileden kasıt elti ise alma satma olaylarına gördüğüm kadarıyla dahil olmuyor. Eğer anne ve görümcelerse onlara göre hareket etmeyeceği için herhangi bir rıza alma olayı olmadığı gibi fikirlerinide sormuyor

Nişanlınız Karadeniz ‘li ve evin küçük oğlu mu?
Yıllar önce bir arkadaşım sizinle aynı durumu yaşadı.
Arkadaşımın nişanlısı yaklaşık 10 yıl İstanbul da yaşıyor ve annesi ( onun da eşi yıllar önce vefat etmiş) bir kez bile gelip oğlunun bekar evinde ( İstanbul u sevmediğini belirterek) kalmamıştı.
Ama hayali oğlu evlenirse onunla ( İstanbul da )yaşamakmış. Bunu da diğer elti ve görümceden öğrenmiş hemen nişan atmıştı.

Bu konuları okuyunca yazmak istedim.

Dedem (annemin babası ) hacı olduğu için gelininden damadına kızından oğluna maaile onun gibi yaşasın tüm kadınlar kapansın v.s. kafasıyla tüm aileye hükmetmeye çalışan biriydi.

Babaları küçükken öldüğü için aile büyüğü olarak tüm kardeşleri onu baba bilmiş.

Dedemin en küçük erkek kardeşinin yani yengemiz başı açık bir bayandı.

Bir bayram sabahı eşiyle birlikte gelen amcaya dedem
''Eşin benim evime bir daha başı açık gelmesin gelirken kapatsın ya da benim evime bir daha gelmesin'' demişti

Çocuktum ama dün gibi hatırlıyorum bu konuşmayı

Sonuç ne amca ne de yenge bir daha gelmedi dedeme.

Adam gibi adamdı rahmetli dimdik durdu eşinin arkasında.

Böyle erkeklerde var bu dünyada ...

Karadenizli ve evin küçük oğlu.

Çok korkunç.

Hep diyorum Türkiye'de iki kişi değil komple iki sülale evleniyor diye. Nasıl yönetiyorsunuz bu gereksiz ve saçma ilişkileri, nasıl enerji buluyorsunuz bilmiyorum.

Ne güzel. O eşe daha bu dünyada hiç birşey olmaz.

Bende Karadenizliyim. Teyzemlemler, halamlarda. Kimse de en küçük oğluyla kalmadı. Kvnin kendi geleneği galiba
Benim arkadaşım da nişanlısı da Giresun lu ve aynı ilçedendi .
Başka Giresun lu arkadaşlarım da vardı ama onlar da öyle bir durum yok.

Yani hizmetçi arıyo kendine. Bekar oğlanın evinde anca hizmetçi olacaktı ondan gidesi gelmemiş.

Bu durumda o anneden ayılıp bayılmalı bir şov beklenir. Rıza alınmaz zaten bunlara göre, zorla razı olursun. İnşallah dediğiniz gibi olur, ama sanmıyorum içinize sindirmemek için ellerinden geleni yapacaklar.

Ona sordunuz mu hiç dedim ee yok biz yaşarsın dize düşündük vs vs düşünülmeyle olmuyor bu işler dedim. Bana siz den kimse bu konuyu açmadı bile dedi.
Herkes herkesi kendisi gibi zanneder. Onlarda böyle bir kültür var olduğu için herkes bunu biliyor sanırlar. Sizde çekirdek aile hüküm sürdüğü için herkes böyle istiyor diye düşünürsünüz.

Hadi aynı evde yaşamadın diğer daireye taşınsa bile aynı binada olmanız zaten sıkıntı. Aile apartmanı tam bir bataklık. Huzur yoksa evlilik yürümüyor.
Nişanlına da aile konusunda çok güvenme bence evlenince bir miktar değişme oluyor.

Naçizane önerim evlilik için acele etmeyin. Eğer az çok Türk aile yapısını biliyorsam bu anne modeli oğlunu kolay kolay bırakmaz ve etkisi altına almaya çalışır. ve inanın bana anneci erkek kadar zor bir eş adayı çok az bulunur. Özellikle eğitimli kendini bilen ve eşi ile karar vermeyi seven kadınlari kendilerine rakip görüyor bazı anneler ve bu zamanla evliliği çok yıpratıyor. Nisanliniz suanki hisleri ile sizi koruyor olabilir ama ilerde anneme hayır diyemem de diyebilir ..

Bir ekleme daha yapmak isterim - yaşadığım yerde iki aile var. İki ailede de Kari koca aynı memleketli ( Trabzon ) ve inanın erkek tarafı ile ilgili şikayetleri tamamen birebir aynı. erkeğin annesi maddi durumdan bağımsız olarak sürekli oğluna bagimli halde yaşama isteğinde evli ve barklı olduğu halde .. bu bölgede bu çok yaygın gördüğüm kadarı ile çünkü tanıdığım Karadenizli erkeklerin anneleri nedense hep oğlum da oğlum kafasında. Evlilik için asla acele etmeyin.

Tüm samimiyetimle söylüyorum - evlenmeden önce aile önemli değil önemli olan iki kişinin anlaşması derdim. Külliyen hatalı bir dusunceymis. Boşanma sebeplerimin başında eski eşimin annesinin aşırı müdahaleci ve baskın bir karakter olup oğlunun anneye bagimli bir oğlan çocuğu olması geliyordu. Anne oğlunu asla bana eş olsun diye rahat bırakmadı oğlu da zaten anneyi hiç bırakmadı. Anne oğul ilişkisi tahmin ettiğinizden de önemli evlilikte.

Son düzenleme:
Herkes herkesi kendisi gibi zanneder. Onlarda böyle bir kültür var olduğu için herkes bunu biliyor sanırlar. Sizde çekirdek aile hüküm sürdüğü için herkes böyle istiyor diye düşünürsünüz.
İkimizde aynı il aynı ilçedeniz.
Açıkçası yazdığınız gibi olduğunu düşünmüyorum böyle bir gelenek var ise elti neden kv ile yaşamamış bu zamana kadar, 3 kızı da kvleri ile ayrı yaşıyorlar.
Kendilerine hizmet edecek hizmetçi arıyorlar ama o ben değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…