Nişanlımın ailesi

kakulimakuli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2024
33
15
Herkese iyi haftalar dilerim.
Uzun bir sevgililik dönemini nişanlılıkla sonuçlandırdık. Söz-isteme-nişan a dan z ye hepsiyle tek tek ilgilendim. Tabi bu sürede herkesi memnun etmede herkese ayrı dil dökme de çabası.
Sorunum problemim nişanlımın ailesi. Nişanlımın babası 20 yıl önce vefat etmiş. Yetişkin abisi ve ablaları var. Annesi ise yaş olarak annemle aralarında yaklaşık 15-20 yaş var.
Aileler tanışmadan önce annesi ile telefonda bir kaç kez görüştük. İyi biri elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan biri diye düşündüm. Bir akrabalarının nişanına gitmiş isteme söz nişan kahve vs vs hepsi kalabalık bir toplumun içinde olmuş bizde o şekilde yaparız dedi. Ben isteme ve sözü yakın aileler arasında olup nişanı büyük bir organizasyon olarak istediğimi söyledim. O tanıdığım kadın bir anda değişti yok öyle yapmayacağız böyle yapacağız diye diretti ve daha ortada herhangi bir tanışma vs yokken bunları söyledi. Tabi ortada daha hiçbirşey yokken söyledi bunları. Telefonu kibarca kapattım. O dönem sevgilimle paylaştım. Sen nasıl istiyorsan bende o şekilde istiyorum dedi. Bu da beni mutlu etti.
Aileler tanıştı. Abisi isteme söz nişan nasıl olacak dedi. Sevgilimle biz düşüncemizi söyledik. Ailemde aynı şekilde saygı duyup gençlerin istediğini gibi yaparız dedi. Sevgilimin annesi orada gene yok beraber olsun gibisinden ses çıkarmaya başladı. Halamda vardı orada isteme söz nişan bunlar kız tarafında yapılır gelin ve ailesi karar verir dedi. Sevgilimin annesi gene uzatmaya çalıştı. Konu orada kapandı.
Tabi bununla kalmadı bu ısrar olayı. Sevgilimin annesi babaannemi arayacakmış hepsi beraber olsun diye onu ikna edecekmiş babaannemde beni ikna edecekmiş. Saçmalık had safhada aklıma gelince gene sinirleniyorum.
Nişanlım ve ben memleket dışında yaşıyoruz orada çalışıyoruz. Nişanlımın işininin memleketede geçme durumu var. İki şehirde büyükşehir. Memlekette aile ap var. 1. ve 2. kat abiye ait 3. kat nişanlıma ait. Nişanlıma ait olan binada annesi yaşıyor. 1. katta oturan yok.
İstemeden önceki akşam tekrar bir konuşmak için geldiler. Babam çocuklar memlekette olurlarsa ev işi nasıl olacak dedi. Abi evi var orda kalırlar dedi. Babam orda yaşayacaklarsa nişanlımın annesinin 1. katta mı kalacağını sordu, benim kızım beraber yapamaz dedi. Derin bir sessizlik oldu. Babam yinede kızımın kararı onemli dedi, bir türlü o ortamda bana cevap doğmadı. Babam ve annem bir kaç kez konunun üstüne gittiler. Nişanlım annesi, "benim oğlum ne derse o olur oğlum beni bırakmaz" diye saçma sapan bir şeye değindi. Ailemin irdelemesiyle söz hakkı bana geldi bu konuyu biz x (sevgilimle de konuştuk) ben beraber yaşamak istemiyorum diye ailelerin yanında da dile getirdi. Ortamda bir sessizlik oldu. Babam sevgilimede sordu düşüncesini. Sevgilim y (ben oluyorum) nasıl isterse o şekilde olacak dedi. Annesini yüzü düştü kalkana kadar da o şekilde davrandı.
İsteme-söz oldu. Nişan için son hazırları yaptık. Tabi ben bütün saflığımla kuaför için elti ve görümcelerinde önünden geçtim. Birlik beraberlik olsun diye. Tabi hayatımın en büyük hatasını yapmışım o ayrı bir konu oraya girmeyeceğim. Kuaför için görümceyle konuşurken konu isteme den önceki akşamda konuşulanlara geldi. Bana "kırıcı oluğumu, annesi hep x evlenirse gelinimle duracağını söylediğini, benden asla böyle birşey beklemediklerini ve daha bir sürü" eleştiri söyledi. Tabi bunları duyunca sabrım taştı. Kırıcı konuşmadım, ben kendi çekirdek ailemi kurmak için evleniyorum dedim. Siz bana bu zamana kadar sordunuz da mı benden böyle birşey beklemediniz dedim. Ki bunları kardeşinizde biliyordu dedim. Ona sordunuz mu hiç dedim ee yok biz yaşarsın dize düşündük vs vs düşünülmeyle olmuyor bu işler dedim. Bana siz den kimse bu konuyu açmadı bile dedi. Ortam iyice gerildi. Bu bizim hayatımız nasıl istiyrsak o şekilde olur ve daha fazla konuşmak istemiyorum deyip telefonu kapattım.
2 aydır nişanlıyız. Nişanlımın ailesini asla benimseyemiyorum ve benimsemek bile istemiyorum. Daha yolun başında bu yapılanları asla unutamıyorum. Hepsiyle arama mesafe koydum. Nişanlım kendi ailemi çok seviyor. Onlarla birşey yapmayı çok seviyor. Hal böyle olunca ben mi çok büyütüyorum kendi kendimi mi dolduruyorum diye düşünüyorum.

Nişanlınızın ailesi daha şimdiden her şeye çok müdahale etmeye başlamış. Sizi kendi isteklerine göre yönlendirmeye çalışıyorlar gibi geldi. Evlenince yakın oturursanız evliliğinizi zehir ederler, çok bunalırsınız. Şimdiden mesafe koymanız iyi olmuş. Nişanlınız da bahsettiğiniz kadarıyla sizin tercihlerinize saygı duyuyor ve ailesine bu konuda gerekli uyarıları yapıyor. Umarım evlendikten sonra da bu durum böyle devam eder. Bu konularda en büyük iş erkeğe düşüyor çünkü. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Kendinizi doldurmuyorsunuz ama daha en başında ailesine karşı tavır koymayı ben doğru bulmuyorum. Belli ki birbirinize uygun aile yapılarından gelmiyorsunuz. İleride çoğu çiftte sorunlar çıkar bu sebeple. Bu sorunlara hazır mısınız? Çok çok nadir çiftler bu farklılıklara rağmen mutlu olabiliyor çünkü. Bile bile lades demem ben olsam böyle bir gelecek seçmezdim kendime

Kendi hayatını, oğlunun evlendikten sonrası için kuracağı düzene uydurmaya calısan bir kv ve onu tasdikleyen görümce.Nisanlıyken bunlar olduysa evlendikten sonrası icin bu sogukluk ve mesafe zaten kolay kolay düzelmez.Balık bastan kokar derler ya aynı o sekilde yasanmıs.Evlendikten sonra aile binasında mı yasayacaksınız? Sayet böyleyse sinir olacağınız 183637 konu olur net.

herkesi memnun etmede herkese ayrı dil dökme de çabası.
Sen kendini memnun et diğerlerini boş ver bu hayatta kimseyi memnun edemezsin

Ya şimdiden karşı tarafa ben ve eşim ne isterse o müdahale edemezsiniz izlenimi vereceksin nişanlın da destek olacak yada ileride daha sıkıntılı günler bekliyor seni hazırlıklı ol

Kayınvaliden aynı benimkine benziyor canım. Kendi dediği olana kadar ısrar ediyor, herşeye karışmaya çalışıyor... İşin zor. Umarım ilerde eşinle sorunlara sebep olmaz.

Kayınvalideniz sorun çıkarmaya yer arıyor. Ama nişanlınız sizi destekliyor çok şanslısınız ,her kararda sevgilim ne derse o demiş annesine laf söyletmemiş helal olsun. Kayınvalide ile aynı evde yaşanmaz. Deneyimlemiş ve sonucunu görmüş birisi olarak söylüyorum bunu. Aile apartmani da sıkıntılı. Başka şehirde yasasaniz daha iyi olur rahat edersiniz. Ne kadar uzak o kadar iyi. Kayınvalide anlayışlı olsa belki aynı apartmanda olur derdim amaa aslaa öyle biri görünmüyor

Siz 26 yaşındaymışsınız; nişanlınız kaç yaşında ?

Nişanlınız ve sizin evinizi kurmak ve evlilik sürecinde yapmak istediğiniz organizasyonlar için kişisel, şahsi birikmiş paranız var mı ? Yoksa söz, nişan, düğün gibi organizasyonları aileleriniz mi ödeyecek ?

Eklemeyi unutmuşum, bu olanlardan sonra çok net olarak memlekette yaşamayacağımı söyledim. Geçen akşam babam sordu kendisine ev konusunu, buraya açacağız dedi. Kokuyor zaten. Nişandan bu zamanda kadar elti bir kere aramadı gerçi hiç önemli bile değil aramasın kv ve kızları sürekli aradılar. Aramıyorsun etmiyorsun felan diye laf sokmaya çalışıyorlar. Kendi yakın çevremle bile konuşamuıyorum deyip telefonu kapattım. Anladılar sanırım daha aramadılar. Resmen tek kelime etkmek istemiyorum onlarlar.

Umarım nişanlınız kaba bi tabir olucak ama köprüyü geçene kadar olayı yapmıyordur size. Çünkü bizim Türk erkeklerin büyük kısmında imza atıldı artık herşeyi diyebilirim kafası var. Çok iyi düşünün kendinizi bet anlatın. İnş nişanlınızın olduğu yerde yaşamazsınız yoksa çok sorun yaşarsınız bu aile ile.

O kadar mide bulandırıcı konular ki. Ben hep iyi olalım iyi niyetle yaklaşan biriydim. Kv ye sorarsan senin dediğin olacak şöyle olacak böyle olacak diyip altında kendi isteklerini yaptırmaya çalışıyor.
Ki böyle olmasınada nişanlım için üzülüyorum

Peki bu süreçte ne yapabilirim? Herşeye müdahele etmek isteyen bir kv ve onu dolduran 3 görümce var. Herkes fikrini beyan edebilir ama herkes illa olacak diye ısrar etmesi bana doğru gelmiyor. Nişanlımı çok sevmeme rağmen herşey kafamdan geçiyor. Yıllardır ailesinden uzakta kalıyor. Açıkcası o kimsenin fikir beyan etmesini bile doğru bulmuyor. Bu yüzden ablallarına hiçbir konuya dahil olmayın diye çıkışyor. Bunlar oluncada üzlüyorum

Bu kafada olanların yaşadığı şehre hele birde aynı binaya giderseniz çekeceğiniz var,en iyisi yol yakınken bırakın.İstisnalar hariç erkekler evlenince annelerine aşık oluyor huyları değişiyor kv zaten belli yuvam dağılmasın diye uğraş dur,bitmez çile.....

Görümcen kaynanasıyla mi yaşıyormuş

Nişanlım 28 yaşında. Nişan için salonu sadece babam ödedi onun haricinde ailelerden herhangi bir destek almadık. Nişan bohça olaylarını ikimiz ödedik. Söz organizasyonunu hediyelik ben ödedim. Nişan için kuaför otoğrafçı felan nişanlım ödedi yetmediği yerde birbirimize destek olduk.
Nişanlım geçen yıl arabasını aldı. Düğün altınlarınında bir kısmı yapıldı. Benimde kenarımda altın birikimim var. Onun ailesinin hiç birşekilde eli cebine girmedi bu süreçte.
Haklarınıda yemek istemiyorum nişanda annesi 40 bilezik taktı, abisi 10 gr bilezik taktı.

Annemin ve benim tek korkum bu şuanda

40 bilezik değil de 4 bilezik sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…