Her çocuk başka, kv tecrübesi bu yönde olabilir.
İlk çocuğum 1 yaşına kadar emdi,
6. Aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçtik,
1 yaşında ana öğünü hala anne sütü, 3 öğünde, meyve, yoğurt, çorba, bebek mucveri, köfte artık duruma göre ne varsa onu yiyordu.
Ama doktorumuz her gün bebeğin kendi avuç içi kadar et yada kıyma tüketmesini söylerdi. İlk çocuğumda onu hiç yapamadım :)
2. Su an 9 aylık
Emiyor ama sütüm az. Formül mama
Neyi ne kadar vereceğimi şaşırdım artık. Bir de benim bebeğimin yeme potansiyeli az zaten. Yani mamayı 150 ml tam bitirmiyor bir kerede. Ama normal kilosunda yani. İhtiyacı o kadar demekki diyorum. Mamanin üstünde yazandan daha az içiyor. Her bebek aynı değil sonuçta. Belki de tam açikmamis oluyordur. Bir de gece içtiğini de mi öğün sayısına eklemeliyim? Günde beş öğün yemeli deniyor cunku
9 aylık bebeğin günlük kalori ihtiyacı 850-900 dür.
Devam sütünün hazır halinin kalorisi yazar, diğer gıdalar için de internetten yardım alabilirsiniz.
Devam sütü miktarınızı bilmemekte birlikte bana da az geldi yedirmeyi planladığınız miktar, ama haklısınız.
Her çocuk başkadır.
Ağzına tıkarak beslemek de çocukta ileride beslenme problemlerine yol açar. O hepten yanlış
2 oğlum var. Biri 24 saat geçse acıkmaz. 3 yaşında, hep böyleydi. 9. Ayda yürümeye başlamasıyla da kilo vermeye başladı. Normalin üzerinde boyu, normalin altında kilosu ile hep zayıftı. Bir yerden sonra parmak kuklaları ile falan yedirmeye başladım yanlış olduğunu bile bile. Sonra hayatımıza kuru meyve falan girmeye başlayınca biraz daha rahatladım.
Şimdi 10 aylık olan oğlum açlığa asla dayanamıyor. Miktar olarak çok yemiyor ama sık beslenmek istiyor. Bunu ben seçmedim, kendi seçti. Ve İnan’ın yorucu. Çocuğa neredeyse saat başı öğün hazırlıyorum. Çünkü kıyamet kopuyor evde :)
Çocuğa iki farklı kişi baktığı için siz bir rutin oturtamadınız bana kalırsa. Bir süre kendiniz bakın en azından ihtiyacını belirler sonra kv ye de onu söylersiniz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)