- 3 Ocak 2018
- 518
- 673
- 23
- 38
- Konu Sahibi Less-is-More
Allah kolaylık versin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Belki de siz haklısınız. Ben de yedirmek istemem o şeyleri ben de güvenmiyorum. Ben çocuğum yemekten soğumasından korkuyorum sadece. Cinnet geçirmedim ayrıca. Ortak nokta bulamadığımız için sinirlendim ve bunda da haklı olduğumu düşünüyorum. Çocuğumu kendi inandığım doğrularla büyütmek hakkım değil mi?bence çok şanslısın. çünkü kv hayatından fedakarlık edip gelmiş ve küçücük çocuğun bakımını üstleniyor. içinde bir sürü koruyucu, ilaç, çürük meyveler olan şeyi çocuğa siz yedirmişsiniz. mesela ben 4,5 yaşındaki oğluma bir defa vermedim o bulamaç gibi olan karışımı. veren arkadaşım da olmadı. bu arada o gıdaların içinde bağlayıcılık yapan maddelerde bulununca çocuk istekli yer tabi.
ortada cinnetlik bir durum kesinlikle yok. yapacağınız tek şey kadını da alıp birlikte doktora gitmek. doktorun kadını aydınlatması. anacıl tavrından ötürü yediriyor. benim annemde de vardı o huy. keşke o huyu olsaydı da çocuğuma annem baksaydı.
ha ücretsiz izin alıp bakarsan iyidir ama bakıcı mı kv mi dersen tabiki kv. çünkü ortada abartılacak bir şey yokmuş.
Yemek sıklığında emmesi gerekiyordu bebeğin. Formül sütle devam ediyorsunuzdur zaten. Siz ek gıdaya yüklenmeyin sakın. İhtiyacı olan o değil şuan.Ben inatla devam ettim ama bebeğim bıraktı memeyi. Birkaç haftadır emmiyor ve sütüm bitti
Çocuğumu kendi inandığım doğrularla büyütmek hakkım değil mi?
Kendi çocuğunda da aynı sorunlari yaşamış hep anlatıyor çünkü. Ben kendim büyütmek istedim. Ücretsiz izne ayrılmak istedim. Ama eşimi ikna edemedim. Bu noktaya gelince artık ikna oldu kendisi. Nankörlük etmek istemem tabi ki emeği var. Ayrica bakmak isteyen kendisiydi. Ben asla rica etmedim. Yani yardımcı olmak başka bu şekilde bütün kontrolü eline almaya çalışmak başka. Böyle devam edemeyeceğimi anladım, hiç kavga etmedim, asla birşey demedim ve kendi yoluna devam edeceğim.hakkınız. bunun için de kendiniz büyütmeniz lazım. yani her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur. o kadın da eşinizi büyütmüş sonuçta adam canlı kanlı sağlam değil mi? siz çocuğu annenize verseniz onla da çatışabilirsiniz. kendi istediğiniz gibi büyütmek istiyorsanız kendiniz büyüteceksiniz. başka yolu yok. kv doğru davranıyor demiyorum ama bildiği gibi davranıyor çünkü o konuda tecrübesiz değil. laf anlatabileceğinizi sanmıyorum.
Evet ben de tartışma olsun istemiyorum.2,5 senedir cocuguna yalniz basina bakan ve bunun icin meslegine ara vermis bir insan olarak diyorum ki ruh hastasi olmadigi surece kaynananiz elinden geleni yapmis. Cok sanslisiniz gercekten. Ha begenmezsiniz kendiniz bakarsiniz o konu ayri,yine haklisiniz derim. Zaten evine gidecekmis,guzellikle ayrilirsiniz olur biter
Bebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.
Ben öğretmenim ve oğlum beş ayına girdikten bir hafta sonra ise basladim. O zaman yavaş yavaş ek gıdaya başladık ama ben çoğunlukla iki ogunluk süt sagip bırakıyordum. Altı ayı dolunca tamamen ek gıdaları vermeye başladık ve sorunların çoğu burdan sonra patlak vermeye başladı. KV asla çocuğun doyduguna inanmayan bir insan. Saat başı çocuğun ağzına birşeyler tıkıyor ve çocuk artık bıktı yemek yemekten. Sonra da bu çocuğun iştahı yok bugün hiçbir şey yemedi diye söylenmeye başlıyor. Çocuğumun boyu da kilosu da olması gereken seviyede ama gel de anlat. Güzellikle anlatıyorum, arkadaşlarının yanında laf vuruyorum ama yok. Kadın kendi bildiğini okumaktan vaz geçmiyor ve ben artık sabır noktasını çoktan geçtim. Ona laf anlatamayinca eşime sariyorum. O da bana hak veriyor, konuşuyor ama yok kadın çocuğa büyük adam muamelesi yapmaktan vazgeçin geçmiyor. Dünkü olayı anlatayım.
Okuldan geldim sınav işlerimi hallediyorum. Saat 11.30 gibi geldiğimde birşeyler yedirmişti. 12 gibi aldım uyutmaya götürdüm ama ezan sesine uyandı ve saat bir gibi kalktı. Yoğurt çıkardım, saat 2 gibi yoğurt yedi. Ben bilgisayarın başına döndüm. Baktım çocuk ağlıyor. Meyve püresi hazırlamış daha üzerinden bir saat geçmiş onu yedirmeye calisiyor. Ağladıkça ağzına tepiyor. Artık kavga edecektim ama kendimi nasıl tuttum hayret ediyorum. Mesaj attım eşime ben ücretsiz izine ayrılıyorum annen evine dönsün artık diye. Kavgasız gürültüsüz gitsin yeter ben ilgilenirim çocuğumla dedim. Şu okul işlerimi bitirip ayrılacağım izne.
Sonra çocuk dört gibi uyudu. Uyandığında saat altı falandı sanırım. Uyanır uyanmaz şehriye çorbası yedirmeye calisiyor. Çocuk yine ağladı, istemiyor çünkü. Aç da olsa yemek yeme fikrinden soğudu yavrum. Kadındaki mantık su, hic ağzı boş kalmasın, sürekli bağırsakları çalışsın, ne bulursan ağzına tep. Aldım oğlumu giydirdim, dışarı çıktık. Eşim de spora girdi o arada. Biraz parkta gezdirdim, sonra marketten meyve püresi aldım, bı cafede oturdum onu yedirdim ve yavrum seve seve yedi hiç aglamadan. Eve geldik, zaten surat beş karış bu hiç birşey yemeyecek mı diye sordu. Ben de meyve püresi aldım yedirdim dedim. Öyle olur mu, bu çocuk yemek yemeyecek mı, günde bir kere yemesi gerekiyor onu ( biliyorum ve bu hazır alıp yedirdigim ikinci meyve püresi, kendim evde hazırlar veririm hep) diye söyleniyor. Ben de gördün yemek istemedi dedim her gün mü yediriyorum ben bunu dedim. Ki zaten ne istersem yediririm sanane diyeceğim kavga başlayacak. İçimden sabrediyorum az kaldı gidecek diye. Şimdi arkadaşlar ben mi çok abartıyorum sizce? Uzun olmuş olabilir. Daha çok şey var anlatmadigim ama en büyük sorunum bu. Yani bir bebek bu kadar sık beslenir mı? Sinir olmakta haksız mıyım?
Çok haklısınız bu zamana dek ne güzel hiç saygıda kusur etmemişsiniz bunca şeye rağmen, umarım bir an önce kavgasız gürültüsüz ayrılır evdenBebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.
Ben öğretmenim ve oğlum beş ayına girdikten bir hafta sonra ise basladim. O zaman yavaş yavaş ek gıdaya başladık ama ben çoğunlukla iki ogunluk süt sagip bırakıyordum. Altı ayı dolunca tamamen ek gıdaları vermeye başladık ve sorunların çoğu burdan sonra patlak vermeye başladı. KV asla çocuğun doyduguna inanmayan bir insan. Saat başı çocuğun ağzına birşeyler tıkıyor ve çocuk artık bıktı yemek yemekten. Sonra da bu çocuğun iştahı yok bugün hiçbir şey yemedi diye söylenmeye başlıyor. Çocuğumun boyu da kilosu da olması gereken seviyede ama gel de anlat. Güzellikle anlatıyorum, arkadaşlarının yanında laf vuruyorum ama yok. Kadın kendi bildiğini okumaktan vaz geçmiyor ve ben artık sabır noktasını çoktan geçtim. Ona laf anlatamayinca eşime sariyorum. O da bana hak veriyor, konuşuyor ama yok kadın çocuğa büyük adam muamelesi yapmaktan vazgeçin geçmiyor. Dünkü olayı anlatayım.
Okuldan geldim sınav işlerimi hallediyorum. Saat 11.30 gibi geldiğimde birşeyler yedirmişti. 12 gibi aldım uyutmaya götürdüm ama ezan sesine uyandı ve saat bir gibi kalktı. Yoğurt çıkardım, saat 2 gibi yoğurt yedi. Ben bilgisayarın başına döndüm. Baktım çocuk ağlıyor. Meyve püresi hazırlamış daha üzerinden bir saat geçmiş onu yedirmeye calisiyor. Ağladıkça ağzına tepiyor. Artık kavga edecektim ama kendimi nasıl tuttum hayret ediyorum. Mesaj attım eşime ben ücretsiz izine ayrılıyorum annen evine dönsün artık diye. Kavgasız gürültüsüz gitsin yeter ben ilgilenirim çocuğumla dedim. Şu okul işlerimi bitirip ayrılacağım izne.
Sonra çocuk dört gibi uyudu. Uyandığında saat altı falandı sanırım. Uyanır uyanmaz şehriye çorbası yedirmeye calisiyor. Çocuk yine ağladı, istemiyor çünkü. Aç da olsa yemek yeme fikrinden soğudu yavrum. Kadındaki mantık su, hic ağzı boş kalmasın, sürekli bağırsakları çalışsın, ne bulursan ağzına tep. Aldım oğlumu giydirdim, dışarı çıktık. Eşim de spora girdi o arada. Biraz parkta gezdirdim, sonra marketten meyve püresi aldım, bı cafede oturdum onu yedirdim ve yavrum seve seve yedi hiç aglamadan. Eve geldik, zaten surat beş karış bu hiç birşey yemeyecek mı diye sordu. Ben de meyve püresi aldım yedirdim dedim. Öyle olur mu, bu çocuk yemek yemeyecek mı, günde bir kere yemesi gerekiyor onu ( biliyorum ve bu hazır alıp yedirdigim ikinci meyve püresi, kendim evde hazırlar veririm hep) diye söyleniyor. Ben de gördün yemek istemedi dedim her gün mü yediriyorum ben bunu dedim. Ki zaten ne istersem yediririm sanane diyeceğim kavga başlayacak. İçimden sabrediyorum az kaldı gidecek diye. Şimdi arkadaşlar ben mi çok abartıyorum sizce? Uzun olmuş olabilir. Daha çok şey var anlatmadigim ama en büyük sorunum bu. Yani bir bebek bu kadar sık beslenir mı? Sinir olmakta haksız mıyım?
Belki de siz haklısınız. Ben de yedirmek istemem o şeyleri ben de güvenmiyorum. Ben çocuğum yemekten soğumasından korkuyorum sadece. Cinnet geçirmedim ayrıca. Ortak nokta bulamadığımız için sinirlendim ve bunda da haklı olduğumu düşünüyorum. Çocuğumu kendi inandığım doğrularla büyütmek hakkım değil mi?
Asla değil tabi ki iyiliği için yapıyor onun doğrusu da o.Kötü niyetli bulmadım Kv yi o da kendince torununa iyi bakmak istiyor :))
Bence onu kırmadan halledin yani Gönderin .
Bebeğim dokuz aylık ve doğduğu günden beri KV ile beraberiz. KV her şeye karışan, her şeyin en doğrusunu kendisi bilen, kendini ya da başkalarını sürekli övüp duran karakterde biri. Ev işlerinde ya da bebeğin ihtiyaçlarında çok yardımı oldu ama bunları hep kendisinin en güzelini ve en doğrusunu yaptığını düşündüğü için yaptığına eminim. Önceden beni düşündüğünden sanırdim ama artık öyle olmadığına inanıyorum.