• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası kv

Ev kira çocuk masrafı bilmem ne diyecek eşim hepsinden de yüksek maaş alıyor birde
Ayrı ev sizin hakkınız, adam olup eşine çocuğuna bakıp kollayamayacaktı madem neden sizi kurban seçmiş??? Günah yaa. Kıyamadım ben size, hani ailenizden biri olsam yanıma alır bu kepazelerin de ağzına tükürürdüm. Yazıklar olsun böyle ana babaya da, böyle kocaya da. Çok sinirlendim gerçekten.

Kpnizin karısı karı da siz nesiniz? Oğullarının karısı değil misiniz? Bakın ne güzel söylemişsiniz kpim kvme çok düşkündür diye. İş kocanızda bitiyor, o da size düşkün olup kıymet verse bunları yaşamazsınız aynı evin içinde yaşasanız bile.

Selamın aleyküm arkadaşlar.paylasacak kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim.
Kayinvalidemle birlikte yaşıyoruz . İlk evlendigimiz zamanlar çok iyidik iki sene flan. Bu arada 4 sene olacak evleneli . Sorun şu ki kv herşeye karışır oldu.yaptigim hiçbir şeyi beğenmiyor.tatli yaparım yemez yemek yaparım salçası fazla tuzu az.vs.seyler söyler . İkinci çocuğumu doğum yaptım oğlum şu an 5 aylık.ve bir aylıkken kontrol için hastaneye gitmiştik eşimle.ve ben içerde doktordayken kv eşimi aramış . Karın çocuklarına baksın ben işimi yaparım.ne biçim iş yapmış heryer kokmuş onun harcadığı suya deterjanla acirimgibi sözler söylemiş.(bu arada titizimdir herkes kv deme heveslenir ne güzel gelini var işi asi tertemiz gezme bilmez saygılı hormetli diye) esmim de o zman begenmiyorsan al kendin yap daha ne yapsın kız demiş. Eve geldik surat beş karış .doğum yaptim bir gün hastanede yattık kv dem yanımda kaldı ertesi gün eve geldik kv vurdu kafayı yattı.bu arada normal doğum yaptım .ne bı çorba ne bı yatak hazırladı.o halimle hastaneden gelen kirlileri makineye attım serdim kaldırdım yemek yaptım iş yaptım kısacası . Bir gün demedi ki kızım sen lohusasin kanaman var yorgunsun yat demedi yatsam bile laf vurarak söylendi.su an oğlum beş aylık yemek yerken ağlasa bir gün de ben bakayım da sen de karnını doyur demedi ne zman sofra kalacaksa bulaşık yıkanacak da o zman bana ver çocuğu diyor.ayri eve çıkmak istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum . Bende istiyorum ayrı ev ama zamanı var hem bebeler büyüsün hem herşey yerli yerine otursun borc bitsin diyip duruyor . Nasıl bir zman da 4 senedir bitmek bilmedi.bu arada eşim maaşının hepsini babasına verir . O da beş kuruş çıkartıp vermez . Yanlış yazdiysam veya eksik yazdiysam kb .sinirden elim ayağım titrer oldu.sizce ne yapmaliyim
Ben basta okurken kp yok falan sandım idare ediyorsun dedim ama adam hayatta ne işiniz var bu devirde ayni evde yasamakmi kaldi en başta kabul edip girmeyecektin ayni çatıya o evden çıkmadan ayni çatı altında 4 sene 2 cocuk iyi güvenmişsin esine 4 yıldır ne borcu ödüyorsunuz da çıkmıyorsunuz esin seni oyalıyor resmen

Onun dili bir bana çıkar zaten.soyle ailene dediğim zaman ne diyim ne yapayım diyor . Gerçekten esir ve köle gibi hissediyorum kendimi çıkıp gitsem nereye gideyim kalsam durumlar böyle konuşsam hepsi bir yerden tepeme biniyor ve disliyorlar . Ama birşey demiyorum bu dünyanın öbür dünyası da var.ben anasını ana babasını baba kardeşini kardeşim bildim.ama demwkki öyle değilmiş . Allah onları bu gafletten kurtarsın ne diyeyim ki birdaha gelini olacak bir oğlu daha var inşallah öyle bir gelin verir ki . Bana ettiklerinin bin katını çeksin.zaten orası Allah'ın emri de dur bakalım bekliyorum sabır ediyorum ama bı yerde sabır da tukeniyor

Kaynanadan merhamet bekleme, o senin annen degil. Sen de ona merhamet etme.
Niye 4 senede pes pese 2 cocuk onu da anlamiyorum. Bak dert sahibi olmussun

Onun dili bir bana çıkar zaten.soyle ailene dediğim zaman ne diyim ne yapayım diyor . Gerçekten esir ve köle gibi hissediyorum kendimi çıkıp gitsem nereye gideyim kalsam durumlar böyle konuşsam hepsi bir yerden tepeme biniyor ve disliyorlar . Ama birşey demiyorum bu dünyanın öbür dünyası da var.ben anasını ana babasını baba kardeşini kardeşim bildim.ama demwkki öyle değilmiş . Allah onları bu gafletten kurtarsın ne diyeyim ki birdaha gelini olacak bir oğlu daha var inşallah öyle bir gelin verir ki . Bana ettiklerinin bin katını çeksin.zaten orası Allah'ın emri de dur bakalım bekliyorum sabır ediyorum ama bı yerde sabır da tukeniyor

Diğer gelinden çekmeleri size ne gibi bir fayda getirecek? Size karşı tüh ya kızcağın kıymetini bilemedik mi diyecekler sanıyorsunuz.
Yeni gelin nekadar dişli çıkarsa okadar kıymetli olacak bilginiz olsun. Hiçde çekmezler, tam tersi baş tacı yaparlar. Sizde evde elti gelecek diye kendiniz hazırlık yaparken bulursunuz. Hizmet edersiniz, yedirir içirisiniz yeni gelinde gelir bacak bacak üstüne atar, biraz oturur sonra evine gider. Kv,kp de umrunda olmaz.
Siz başkasını düşünene kadar kendi hayatınıza yön verin. Kendinizi kurtarmaya bakın.

Bebeğim daha beş aylık ve mama almiyacagiz sut ile buskivi ver diyorlar ama bebeğimin bir yaşına kadar mama içmesi lazım bı anda mama kesilirse kilo kaybı yaşar.kocam olacak herife söylüyorum ben söylüyorum gene ben dinliyorum.bugun konuşacağım artık yetti bizden esirgiyorsunuz parayı ama küçücük çocuktan ne istiyorsunuz. Önceden mama mi varmis herkes inek sütü icirirmis . Yahu sene olmuş 2020 .halbuki o da kv sinden çok çekmiş ama kendi çektiğini bana da çektiriyor el insaf .

Bugün eşimle tartıştık . Bana surat aşıyor ama güzellikle de söylesem ne yapayım ne diyeyim hatun diyor . Bende patladım artık neden hep biz kisiyoruz ihtiyaçlarımızı ne biccim kocasın babasin sen bize sahip çık artık yeter dedim.o da ne yapayım ne diyeyim diyip durdu.bende birşey yapma da deme de sen demezsen ben çok kötü derim dedim . Tamam aşkım konuşacağım dedi.sizce iyi mi yaptım bana surat asiyor hala ama umrumda değil artık.bana yapıyorlar ama neden çocuğuma yapıyorlar . Ayda bir mont ve ayakkabı alana kadar para vardı da bir bana ve çocuklarıma mi yok.inanin dolaplarında 5 er 7 şer ayakkabı ve mont dolu.

Selamın aleyküm arkadaşlar.paylasacak kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim.
Kayinvalidemle birlikte yaşıyoruz . İlk evlendigimiz zamanlar çok iyidik iki sene flan. Bu arada 4 sene olacak evleneli . Sorun şu ki kv herşeye karışır oldu.yaptigim hiçbir şeyi beğenmiyor.tatli yaparım yemez yemek yaparım salçası fazla tuzu az.vs.seyler söyler . İkinci çocuğumu doğum yaptım oğlum şu an 5 aylık.ve bir aylıkken kontrol için hastaneye gitmiştik eşimle.ve ben içerde doktordayken kv eşimi aramış . Karın çocuklarına baksın ben işimi yaparım.ne biçim iş yapmış heryer kokmuş onun harcadığı suya deterjanla acirimgibi sözler söylemiş.(bu arada titizimdir herkes kv deme heveslenir ne güzel gelini var işi asi tertemiz gezme bilmez saygılı hormetli diye) esmim de o zman begenmiyorsan al kendin yap daha ne yapsın kız demiş. Eve geldik surat beş karış .doğum yaptim bir gün hastanede yattık kv dem yanımda kaldı ertesi gün eve geldik kv vurdu kafayı yattı.bu arada normal doğum yaptım .ne bı çorba ne bı yatak hazırladı.o halimle hastaneden gelen kirlileri makineye attım serdim kaldırdım yemek yaptım iş yaptım kısacası . Bir gün demedi ki kızım sen lohusasin kanaman var yorgunsun yat demedi yatsam bile laf vurarak söylendi.su an oğlum beş aylık yemek yerken ağlasa bir gün de ben bakayım da sen de karnını doyur demedi ne zman sofra kalacaksa bulaşık yıkanacak da o zman bana ver çocuğu diyor.ayri eve çıkmak istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum . Bende istiyorum ayrı ev ama zamanı var hem bebeler büyüsün hem herşey yerli yerine otursun borc bitsin diyip duruyor . Nasıl bir zman da 4 senedir bitmek bilmedi.bu arada eşim maaşının hepsini babasına verir . O da beş kuruş çıkartıp vermez . Yanlış yazdiysam veya eksik yazdiysam kb .sinirden elim ayağım titrer oldu.sizce ne yapmaliyim
Kocayı bosa al nafakanı bak hayatına.
Burda suclu ne kv ne kpder.
Tek suclu kocan.
O adama 2 cocuk yapmıssın yazık olmus.

Bı türlü ikna edemiyorum esimi

Ama bebe yapmaya devam dimi? Ikna edemiyorsan bosanmak diye bir seçenekte vardi. Ama yok o niye olsun? Iki cocugu mutsuz ve kv'de ile bir evde büyütmek varken? Hadi bosanmak istemedin, toplumda ne yaparim el ne der diye. Herkesin sartlari ayni degil. E korun o zaman ya. Hap var, kondom var, hiç degilse takvim var.

Ya rest çekeceksin ve gerekirse kendi ailenin yanina gideceksin, evlerin ayirana kadar. Yada böyle çekmeye devam. Baska bir seçenek yok. Kv'deye saydirarak bir yere varamazsin. Asil sorun es ve ekonomik bagimsiz olmamasi çünkü. Adam tüm maasini onlara veriyormus. Baska ne olmasini bekliyorsun?

Ben 31 yaşındayım ve 22 yaşımı hatırlıyorum da çocuktum okul saç baş kıyafet ... Evlilik çocuk ev kayınvalide gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgim bilgim yoktu zaten ne bedenen ne ruhen bunu yapabilirdim. Babamın maddi desteğine ihtiyaç duyuyordum. Siz de kendinizi o yaşlarda düşünün eminim farklı değilsinizdir.
18 yaşında evlenmiş
19unda ilk çocuk olmuş
21inde ikinci
Bilmez bilse de beceremez.
Bu forumda 30 yaşındaki kadınlar 'kazayla gebe kalıp aldırsam mı diye konu açıyor.
Ben 18-20 yaşındaki 'çocuğun' bunun üstesinden gelmesini beklemiyorum.
Belki erkenden çocuk sahibi olmayı o evde dahi 'aile' kavramını oluşturmak için istemiştir.çünkü bir çekirdek ailesi yokmuş.
Belki kocası onu daha çok sahiplesin diye yapmıştır. Çünkü onu koruyan bir ailesi yokmuş.
Mantıklı düşünmesini davranmasını beklemeyin.
Onu kabul etsinler diye doğumdan hemen sonra kanamayla yemek temizlik yapmış. Her denene susmuş bunu saygıya yormuş. Gezmemiş görmemiş bunu erdem bilmiş.
Ben üzüldüm keşke onun elinden tutan biri yol göstereni olsaymış

Bende o yaslarda çocuk sayilirdim. Annemin evinde bardak kaldirmisligim yoktu. Ancak konu sahibin yasadigi seyler evet agir seyler. Ilk cocugu için dediklerin dogru ama artik yas gençte olsa, bir yerden tecrübe devreye girmeli. 1 cocuk ile yasam sartlari kötüyken, 2 cocuk ile daha kötü olacagini bilmeliydi. Hele simdi internet devri, herseyi arastirabilir. Saglik ocagina gidebilir.

Bizim annelerimizde çogu genç yasta evlendi ve bu tür konulardi çok bilgisizlerdi. Ona ragmen hepimizin 10 kardesi olmadi degilmi? Ki annelerimizin döneminde ne internet vardi, ne tv'de bu tür konular konusuluyordu. Asiri tabu bir konuydu. Demek ki isteyen bilgi edenip birseyleri degistirebiliyor.

Back