Eşini ikna edip ayrı eve çıkmadıkça işin zor. Simdilik kayınvaliden laf edip seni bunaltıyor ama ayrı eve çıkmaya kalksanız da bu sefer oğlunun maaşını alamayacakları için tutuşup ayrı eve çıkmanızı kabul etmezler.
Millete torunlara biz bakıyoruz, geline oğluna biz destek oluyoruz derler ama işin doğrusu aslında sizi sömürüyorlar. Kendileri de otursa zaten o evin kirasını verecekler. Eşinin maaşını aldıklarına göre sizin bir tek mutfak ve fatura masrafınız var. Onu da zaten eşin maaşını vererek fazlasıyla vermiş oluyor .Kuaför masrafın yada gezmen tozman da yokmuş, sizin onlara bir yükünüz yok ki. Onlar birikim bile yapıyorlardır sizin paranızla.
Eşin alışmış rahatlığa, fatura kira ödemiyor gözüne korkunç geliyordur o işlerle uğraşmak. Gelelim ne yapabileceğine. Önce eşine güzellikle konuş, sen maaşını verdikçe birikim zaten yapamayız. Ailen de alışmış senin maaşını almaya, bizim ayrı eve çıkmamızı istemezler para alamayacakları için de. Ben artık çocuklarımızla kendi düzenimiz olsun kendimi burda diken üstünde hissediyorum huzurum kalmadı sen akşama kadar iştesin beni anlamıyorsun de. Zaman falan derse de bana net bir tarih söyle de. Baktın hala seni geçiştiriyor, nasılsa çocuklar var diye gidemem sanma böyle gençliğimi çocuklarımı bu kalabalıkta tüketemem diye söyle dik dur. Kararlı olduğunu görsün. Kayınvalidene gelince de fazla muhatap olma, elini eteğini işlerden yemekten falan çek. Lafını ederse yaptığım beğenilmiyor siz daha güzelini yaparsınız de çekil kenara. Gir bazen odanda otur uzaklaş biraz. Senden bir fayda göremedikçe kayınvaliden ilk başta eşine şikayet eder. Sende eşine güzelce kavga etmeden içimden gelmiyor her şeye kulp takıyor dersin . Bakar ki eşine dese de sen aynısın zamanla o da sizin ayrı eve çıkmanızı isteyebilir. Biraz uzun ve yıpratıcı bir süreç olabilir ama eşin kolay ikna olmayacak gibi olduğundan başka çözüm yok gibi geldi bana.