• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası kv

Ayrı eve çıkmayı düşünemiyorsanız validenizin yaptıklarını sözlerini de önemsemeden yaşamanız lazım
Yemek yemiyor mu sen bilirsin begenmedi mi anne gel birlikte mutfağa girelim senden pişirmeye öğreneyim lezzeti aynı olur diyin
Kavga ile degil lafları doğru kullanarak bastırabilirsiniz.
Sahip çıkarınız yok parayı babasına veren eş üstüne çocuklar kısacası kaderiniz çok lafla degişmeyecek

Eşini ikna edip ayrı eve çıkmadıkça işin zor. Simdilik kayınvaliden laf edip seni bunaltıyor ama ayrı eve çıkmaya kalksanız da bu sefer oğlunun maaşını alamayacakları için tutuşup ayrı eve çıkmanızı kabul etmezler.
Millete torunlara biz bakıyoruz, geline oğluna biz destek oluyoruz derler ama işin doğrusu aslında sizi sömürüyorlar. Kendileri de otursa zaten o evin kirasını verecekler. Eşinin maaşını aldıklarına göre sizin bir tek mutfak ve fatura masrafınız var. Onu da zaten eşin maaşını vererek fazlasıyla vermiş oluyor .Kuaför masrafın yada gezmen tozman da yokmuş, sizin onlara bir yükünüz yok ki. Onlar birikim bile yapıyorlardır sizin paranızla.

Eşin alışmış rahatlığa, fatura kira ödemiyor gözüne korkunç geliyordur o işlerle uğraşmak. Gelelim ne yapabileceğine. Önce eşine güzellikle konuş, sen maaşını verdikçe birikim zaten yapamayız. Ailen de alışmış senin maaşını almaya, bizim ayrı eve çıkmamızı istemezler para alamayacakları için de. Ben artık çocuklarımızla kendi düzenimiz olsun kendimi burda diken üstünde hissediyorum huzurum kalmadı sen akşama kadar iştesin beni anlamıyorsun de. Zaman falan derse de bana net bir tarih söyle de. Baktın hala seni geçiştiriyor, nasılsa çocuklar var diye gidemem sanma böyle gençliğimi çocuklarımı bu kalabalıkta tüketemem diye söyle dik dur. Kararlı olduğunu görsün. Kayınvalidene gelince de fazla muhatap olma, elini eteğini işlerden yemekten falan çek. Lafını ederse yaptığım beğenilmiyor siz daha güzelini yaparsınız de çekil kenara. Gir bazen odanda otur uzaklaş biraz. Senden bir fayda göremedikçe kayınvaliden ilk başta eşine şikayet eder. Sende eşine güzelce kavga etmeden içimden gelmiyor her şeye kulp takıyor dersin . Bakar ki eşine dese de sen aynısın zamanla o da sizin ayrı eve çıkmanızı isteyebilir. Biraz uzun ve yıpratıcı bir süreç olabilir ama eşin kolay ikna olmayacak gibi olduğundan başka çözüm yok gibi geldi bana.

Bu kızcağıza ters davranmayın lütfen. Şartları düşüp empati yapın.
-Evet erken evlenmiş çünkü anne babası terk etmiş amcasının evinde büyümüş. Kendini yük görmüş olabilir bu durum onu erken evliliğe itmiş olabilir.
-Cahil cühelaların eline düşmüş
Eş iş bilmez iktisattan anlamaz ailesine bağımlı
Kayınvalide otoriter eski kafa son gelin bükücü
Kayınpeder eşinin ağzına bakan pinti
- 22 yaşındaki kızımız yalnız kardeşiz annesiz babasız büyümüş
Elbette okuyamamış çünkü eğitim parasız değil üniversite yerine evliliğe mecbur kalmış
22 yaşındaki çocuğun doğum kontrolü becerememesini mi sorguluyorsunuz
Kızcağız gezme bilmemeyi iyi, suskunluğu her şeyi kabul etmeyi saygı hürmet görüyor. Her şeyden habersiz.

Zalim olmayın.

Bu forum aşağılamak yerine yol göstermek için kullanılmalı.

Kendini önemsemelisin kardeşim
Sen önemsemezsen kimse sana değer vermez.
Sen kendini paralasan da kimsenin umurunda olmaz.
Sağlığına öncelikle ruh sağlığına dikkat etmelisin.
Dünya o kadar büyük o kadar güzel ki halini küçük kara balık masalına benzettim. Sınırlarını çevrendeki kişilerle çizmemelisin. Onlar sığ kalmış sen ufkunu genişlet ki çocuklarına faydan dokunsun. Önceliğin sen ve çocukların olmalı.
Evini ayırmayı sart koş kabul etmiyorsa
Elini eteğini işlerden çek kendi çocuklarının yaşam alanını oluşturmak yeterli. Ne halleri varsa görsünler

Eşini ikna edip ayrı eve çıkmadıkça işin zor. Simdilik kayınvaliden laf edip seni bunaltıyor ama ayrı eve çıkmaya kalksanız da bu sefer oğlunun maaşını alamayacakları için tutuşup ayrı eve çıkmanızı kabul etmezler.
Millete torunlara biz bakıyoruz, geline oğluna biz destek oluyoruz derler ama işin doğrusu aslında sizi sömürüyorlar. Kendileri de otursa zaten o evin kirasını verecekler. Eşinin maaşını aldıklarına göre sizin bir tek mutfak ve fatura masrafınız var. Onu da zaten eşin maaşını vererek fazlasıyla vermiş oluyor .Kuaför masrafın yada gezmen tozman da yokmuş, sizin onlara bir yükünüz yok ki. Onlar birikim bile yapıyorlardır sizin paranızla.

Eşin alışmış rahatlığa, fatura kira ödemiyor gözüne korkunç geliyordur o işlerle uğraşmak. Gelelim ne yapabileceğine. Önce eşine güzellikle konuş, sen maaşını verdikçe birikim zaten yapamayız. Ailen de alışmış senin maaşını almaya, bizim ayrı eve çıkmamızı istemezler para alamayacakları için de. Ben artık çocuklarımızla kendi düzenimiz olsun kendimi burda diken üstünde hissediyorum huzurum kalmadı sen akşama kadar iştesin beni anlamıyorsun de. Zaman falan derse de bana net bir tarih söyle de. Baktın hala seni geçiştiriyor, nasılsa çocuklar var diye gidemem sanma böyle gençliğimi çocuklarımı bu kalabalıkta tüketemem diye söyle dik dur. Kararlı olduğunu görsün. Kayınvalidene gelince de fazla muhatap olma, elini eteğini işlerden yemekten falan çek. Lafını ederse yaptığım beğenilmiyor siz daha güzelini yaparsınız de çekil kenara. Gir bazen odanda otur uzaklaş biraz. Senden bir fayda göremedikçe kayınvaliden ilk başta eşine şikayet eder. Sende eşine güzelce kavga etmeden içimden gelmiyor her şeye kulp takıyor dersin . Bakar ki eşine dese de sen aynısın zamanla o da sizin ayrı eve çıkmanızı isteyebilir. Biraz uzun ve yıpratıcı bir süreç olabilir ama eşin kolay ikna olmayacak gibi olduğundan başka çözüm yok gibi geldi bana.
Biliyor musunuz tam anlatmışsınız olanları ve olacakları sizden Allah razı olsun deniyecegim dur bakalım ne olacak

Bu kızcağıza ters davranmayın lütfen. Şartları düşüp empati yapın.
-Evet erken evlenmiş çünkü anne babası terk etmiş amcasının evinde büyümüş. Kendini yük görmüş olabilir bu durum onu erken evliliğe itmiş olabilir.
-Cahil cühelaların eline düşmüş
Eş iş bilmez iktisattan anlamaz ailesine bağımlı
Kayınvalide otoriter eski kafa son gelin bükücü
Kayınpeder eşinin ağzına bakan pinti
- 22 yaşındaki kızımız yalnız kardeşiz annesiz babasız büyümüş
Elbette okuyamamış çünkü eğitim parasız değil üniversite yerine evliliğe mecbur kalmış
Kızcağız gezme bilmemeyi iyi, suskunluğu her şeyi kabul etmeyi saygı hürmet görüyor. Her şeyden habersiz.

Zalim olmayın.

Bu forum aşağılamak yerine yol göstermek için kullanılmalı.
Allahen ve sizin gibi insanlardan razı olsun ayağınıza taş değmesin. Annem babam bana sahip cikmamisken neden amcama yük olayım onun da vardı beş evladı ben altıncı oldum onların da durumu yoktu ve yük olmak istemedim . Evlenmekten başka seçeneğim yoktu ki. Bebek doğurmaya gelince ben ilk gece bile ne yapılır bilmiyordum öyle buyutuldum simdikiler gibi herşeyi bilmiyorum ki.bosanmak da istedim ama iki bebekle nasıl tekrar yük olayım insanlara . Nasıl korunulur ne yapılır bilmezdim ve isteyerek gebe kalmadım.

Aslında bu konu örnek olmalı, kötü aileden ya da ailenin olmama durumunda ilk akla gelen kurtuluş evlilik olmamalı çalışıp para kazanmak olmalı. Evlilikte eş ailesinin düzgününe denk gelmezsen zaten bataklık gibi çırpındıkça dibe çekiliyorsun
Bundan sonra ne yapmalısın biraz ses çıkarmalısın ve bir de işe başlamalısın, başlayana kadar da eline para geçtikçe birazını sakla kimseye söyleme biriktirdiğini az çok deme.
Maaş alırsan da o maaş kartını kimseye verme, tartışma çıkacakmış kavga gürültü kopacakmış ne olursa olsun verme.
Çocukların biraz büyüyüp okula gidebilecek duruma geldiğinde duruma bakarsın, eşin hala aynıysa ona da bir tekme.

Tek çözüm evi ayırmak ama eşinizde o g.t yok gibi

Kayınvaliden isterse melek olsun aynı evde olmuyor bizde 3 aydır Mecburiyetten aynı evdeyiz yaza kadar ne düzenim kaldı ne özelim çocuklar şımardı tepemize çıktılar anlayacağın ayrı eve çıkmadan huzur bulamazsınız 4 sene çok uzun bir süre en eşiniz vermesin maaşını babasına kararlı olun konuşun inşallah ikna edersiniz

Allahen ve sizin gibi insanlardan razı olsun ayağınıza taş değmesin. Annem babam bana sahip cikmamisken neden amcama yük olayım onun da vardı beş evladı ben altıncı oldum onların da durumu yoktu ve yük olmak istemedim . Evlenmekten başka seçeneğim yoktu ki. Bebek doğurmaya gelince ben ilk gece bile ne yapılır bilmiyordum öyle buyutuldum simdikiler gibi herşeyi bilmiyorum ki.bosanmak da istedim ama iki bebekle nasıl tekrar yük olayım insanlara . Nasıl korunulur ne yapılır bilmezdim ve isteyerek gebe kalmadım.

geçmişi değiştiremeyiz

ama şimdi iki çocuk var

daha fazlası cidden olmamalı şu şartlarda

git sağlık ocağına, korun mutlaka, eşine ya da şansa bırakma

yaşın genç

kv kp de genç muhtemelen

eşin şimdi aile ile yaşıyoruz masraf vs de yok iyiyiz modunda paralar vs de çocuklara harcanıyor, sorumluluk da yok onun üzerinde, sen varsın gerektiğinde kv var çocuk bakımı da eşine dert değil

ileride de bu ev bize kalır fikri dahi olabilir

ama o ileri yakın değil uzak

anneannem 84 yaşında

gelini evlendiğinde anneannem 43 yaşında imiş

40 yıldır birlikte oturacaklardı yani

gelin gelmiş 65 yaşına ayrı ev yaşayacak ömrü kalmış mı bilinmez

özetle çocuklar büyüsün ayrı ev önemli de, çocukların gelişimi için de gerekli

eşin şimdiden biriktirmeli vs de biraz da anlamalı kalabalık ortamda çocukların büyümesi düşündüğü kadar iyi değil

azıcık aşım ağrısız başım demelisin çocuklar büyüyünce de iş bulunacak bir yer ise iş aramalısınız özellikle kreşlerde vs temizlik yemek gibi alanlar önü açık

Konu en baştan yanlış zaten. Eşiniz maaşını babasına veriyor, güya borç ödüyor. Siz çalışamıyorsunuz 4 yılda 2 çocuk sahibi olmuşsunuz, bu hesapla uzun zamandır çalışmıyorsunuz. E bu durumda hangi parayla ayrı eve çıkmayı düşünüyorsunuz?

22 yaşında kişi çocuk olmaz önce orda anlaşalım. Evlenmesini bilen insan doğum kontrolü de bilmeli. Bundan 4 sene önce internet yok muydu? Zor şeyler yaşamış kabul ediyorum çok sıkıntılı bir hayat evet keşke başka bir hayatı olabilseydi ama anlamak adına sormak ve sorgulamak çok normal. Hadi ilk çocuk bilgisizlik diyelim peki beş aylık olan ikinci çocuk? Şu forumda ne konular görüyorum googledan bir dakikada öğrenilecek şeyler için bilmiyorum yazılıyor. Forum kullanıldığına göre internet var, kullanması da biliniyorken bilgiyi öğrenmek bu kadar kolayken 21.yüzyılda hala daha korunmadan bihaber olmayı nasıl normal görüyorsunuz ben de onu anlamıyorum.

Hayır benim anlamadıgım ki hayatta birlikte neden yaşıyorsunuz. Ayrıca eşinin ayrı eve çıkacağını sanmıyorum. Babasına çocuk gibi maaşını verirse o borç hiç bitmez

22 yaşında kişi çocuk olmaz önce orda anlaşalım. Evlenmesini bilen insan doğum kontrolü de bilmeli. Bundan 4 sene önce internet yok muydu? Zor şeyler yaşamış kabul ediyorum çok sıkıntılı bir hayat evet keşke başka bir hayatı olabilseydi ama anlamak adına sormak ve sorgulamak çok normal. Hadi ilk çocuk bilgisizlik diyelim peki beş aylık olan ikinci çocuk? Şu forumda ne konular görüyorum googledan bir dakikada öğrenilecek şeyler için bilmiyorum yazılıyor. Forum kullanıldığına göre internet var, kullanması da biliniyorken bilgiyi öğrenmek bu kadar kolayken 21.yüzyılda hala daha korunmadan bihaber olmayı nasıl normal görüyorsunuz ben de onu anlamıyorum.
Ben 31 yaşındayım ve 22 yaşımı hatırlıyorum da çocuktum okul saç baş kıyafet ... Evlilik çocuk ev kayınvalide gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgim bilgim yoktu zaten ne bedenen ne ruhen bunu yapabilirdim. Babamın maddi desteğine ihtiyaç duyuyordum. Siz de kendinizi o yaşlarda düşünün eminim farklı değilsinizdir.
18 yaşında evlenmiş
19unda ilk çocuk olmuş
21inde ikinci
Bilmez bilse de beceremez.
Bu forumda 30 yaşındaki kadınlar 'kazayla gebe kalıp aldırsam mı diye konu açıyor.
Ben 18-20 yaşındaki 'çocuğun' bunun üstesinden gelmesini beklemiyorum.
Belki erkenden çocuk sahibi olmayı o evde dahi 'aile' kavramını oluşturmak için istemiştir.çünkü bir çekirdek ailesi yokmuş.
Belki kocası onu daha çok sahiplesin diye yapmıştır. Çünkü onu koruyan bir ailesi yokmuş.
Mantıklı düşünmesini davranmasını beklemeyin.
Onu kabul etsinler diye doğumdan hemen sonra kanamayla yemek temizlik yapmış. Her denene susmuş bunu saygıya yormuş. Gezmemiş görmemiş bunu erdem bilmiş.
Ben üzüldüm keşke onun elinden tutan biri yol göstereni olsaymış

Bacim kocan masallah evlenmeyi iki cocuk yapmayi biliyor. Ayri eve cikmayi kendi maasinin yonetimini kendi yapmayi bilmiyor.. sen boyle kocayi koca diye basinda mi tutuyorsun daha saygi mi duyuyorsun? Hayretler icinde okudum.

Ben 31 yaşındayım ve 22 yaşımı hatırlıyorum da çocuktum okul saç baş kıyafet ... Evlilik çocuk ev kayınvalide gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgim bilgim yoktu zaten ne bedenen ne ruhen bunu yapabilirdim. Babamın maddi desteğine ihtiyaç duyuyordum. Siz de kendinizi o yaşlarda düşünün eminim farklı değilsinizdir.
18 yaşında evlenmiş
19unda ilk çocuk olmuş
21inde ikinci
Bilmez bilse de beceremez.
Bu forumda 30 yaşındaki kadınlar 'kazayla gebe kalıp aldırsam mı diye konu açıyor.
Ben 18-20 yaşındaki 'çocuğun' bunun üstesinden gelmesini beklemiyorum.
Belki erkenden çocuk sahibi olmayı o evde dahi 'aile' kavramını oluşturmak için istemiştir.çünkü bir çekirdek ailesi yokmuş.
Belki kocası onu daha çok sahiplesin diye yapmıştır. Çünkü onu koruyan bir ailesi yokmuş.
Mantıklı düşünmesini davranmasını beklemeyin.
Onu kabul etsinler diye doğumdan hemen sonra kanamayla yemek temizlik yapmış. Her denene susmuş bunu saygıya yormuş. Gezmemiş görmemiş bunu erdem bilmiş.
Ben üzüldüm keşke onun elinden tutan biri yol göstereni olsaymış

22 yaşında üniversiteden mezun olmuştum. Çocuk diye nitelendirilemem bence, 18-20 yaş grubundaki kimsenin de çocuk olacağını düşünmüyorum. Evlilik, kayınvalide, kavramlarına elbette ki uzaktım. 30 yaşında bir kadının kazara hamile kalması ne kadar yanlışsa evli bir insanın yaşı kaç olursa olsun korunma yönteminden bihaber olması da o kadar yanlış. Hele ki 21.yüzyılda, elinin altında internet varken. Konu sahibine elbette ben de üzüldüm keşke farklı bir hayatı olabilseydi.

Biliyor musunuz tam anlatmışsınız olanları ve olacakları sizden Allah razı olsun deniyecegim dur bakalım ne olacak
Umarım her şey istediğin gibi olur. Biraz yıpranırsın ama eşinle kavga etmeden ve onu ailesine karşı fazla doldurmadan derdini anlatırsan belki daha kolay halledebilirsiniz bu ayrı eve çıkma olayını. Eşin ailesine bağımlı olduğu için gözü korkuyor olabilir ayrı bir ev sorumluluğu almaya. Eşinle güzelce konuş , dediğim gibi kayınvalidenden ve ev işlerinden uzaklaş çocuklarınla ilgilen bakalım ne olacak.

Okurken daraldim vallahi. Nasil katlaniyorsunuz boyle bir hayata yazik gunah size. Birde baskalari sizi gezmediginiz icin ovuyor diye mutlu oluyorsunuz. Kimsenin esiri olmayin esiniz calistigini babasina yedirir siz hizmetci gibi aksama kadar evde hizmet edersiniz. Yasadiginiz hayat evlilik degil kölelik.

Back