- 14 Şubat 2008
- 560
- 636
- 39
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
Aynen öyleresmen ego savasını kazanamadım karını sindiremedım mutsuzum demıs
Az yesin de hizmetçi tutsun. günlüğü 150 TL ye kadınlar geliyor. Kadın alsın evine.Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Ayy aynısını düşünüyorum. Bana iğne oyası yazma , havlu vs yaptı. Ki kendisine kendisini yormamasını , gerek olmadığını böyle şeyleri aramadığımı defalarca söyledim. Ben ona neler yaptım o bana nasıl davrandı diyor mesajında. Hatta bize attığı mesajı atayım .
Annesini sevmeyen saymayan kişi hani baba oğluna sen adam olamazsın demiş .oğlanda vali olmuş babasını makamına getittirmiş bak adam olamazsın dedin ben vali oldumdemiş .babası ben okuyamazsın demedim adam olamazsın dedim demiş .aynı sende adam olamazsın sana yazıklar olsun sana verdiğim sütüm verdiğim emekler burnundan gelsin senide o karın olacağıda Allah'a havale ediyorum .bana değer vermeyen için borç ödeyemem aldığımız bilezikleri ve turayı getirin .ben ona söz vermedim alacağız diye ben evime gelinim kızım diye aldık sen nasıl bir evlatsınki halimizi bilmiyormusun bize bana bu acıyı yaşatıyorsun .hasta olduğumu bilmiyormusun benim ailemin durumu bu ben yapcam diyemiyon mu. aileni aşalayınca zevkmi aldın. yazıklar olsun sana karına bunu annesinede arayıp babasınada anlatacam bakalım onlar gelinlerine sözmü verdirip aldılar .oğlanları karılarına anaya böylemi konuşturuyorlar nejlayıda halamıda süheylayıda arayacam ve herkezede anlatacam sizi herkes öğrensin .sizi düğünde sakınha getirme gelmede boşuna söylememişler hak etmeyene etmediği değeri verirsen bu oluyor .ben onu aklı başında çekmiş bilir dedim baya iyi biliyormuş kendi kendime yaptım sen istemedikçe tanış diye başıma bela bulmuşum .ben hak ettimmi ne kadar özendim elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım ben görmedim diye heveslendim imkanım kadar ama deymezmiş. yengem gülüm deymez boşuna yapma diyordu çok doğruymuş sarımsağı gelin etmişler altı ay çıkmamış kokusu bizim gelininki altı ayda bekleyememiş sakın benim anam var deme seni ölünceye kadar af etmeyecem cenazeme bile gelme ne şanssızmışsın bizim gibi aileye düşmüşsün ama kurtuldun daha iyi aile buldun sayemde sana layık inşallah o yüreyin cayırcayır yansın bunuda karına okut telefonda konuştuklarımızı anlatıyorsunya yazık size insanlığınıza ne kadar suç işledim gelinimi yardıma çağırdım ne kadar kötüyüm siz beni Bayram günü kırdınızya Allah da sizi bildiği gibi yapsın
Ohoo benimkiler de hiç yardım etmedi. Ailece yemeğe davet ettim eşimin ailesini, bana sormadan eşimin dayısını , yengesini , kuzenlerini de yemeğe davet etti ve bize haber vermedi. Eşim arayıp anne yarın geliyosunuz dimi diye sorunca aa geliyoz ben dayınlara kuzenlerine de haber verdim dedi. Aile arasında 7 kişi yiyeceğimiz yemeği 15 kişi olarak yedik. Ben o gün sinir krizi geçirdim bana sormadan benim evime nasıl misafir çağırır , hadi çağırdı bana nasıl haber vermez diye. Ama geldiklerinde asla surat asmadım çokta güzel ağırladım , herkes çok memnun kaldı. Ama kendisi en ufak bi olayda beddua etmeyi tercih etti. Karakter meselesi sanırım.Az yesin de hizmetçi tutsun. günlüğü 150 TL ye kadınlar geliyor. Kadın alsın evine.
Annene, yengene şikayet etmesi ne demek bu konu ne anneni ne yengeni ilgilendiren bı konu.
Çok iyi yapmışsın, ağzına sağlık iyi cevap vermişsin.
Ben senin yerinde olsam kv ile görüşmem.
Bu nedir ya gelinlerden istenen.
Ben evlenmeden önce görümceme giderdim, yardım ederdim asla oturmazdım.
Ben evlendim bir bardak alıp kaldırmadı el gibi nişana nikaha gelip gittiler. Yardım etmeyi bırak aramadılar.
Bende gelin yemeğine çağırdıginda görümcemde oturduğum yerden kalkmadim.
Zaten eşim sana kimse yardim etmedi eğer bir bardak kaldirdigini görmeyeyim dedi.
Yapma en güzelini yapmışsın bir kadın tutacak parayı illaki biriktirir her ay olmasada iki ayda bir alır annem kanser tedavisi gören bir kadın emekli maaşindan arttırıyor kadın alıyorArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Yok zaten gitmem. Eşime de dedim bana desen ki seni boşarım , gidilecek annemin evine direk aç davayı derim bilmiş ol dedimSakin gitm
Sakin yapma
Cunku kv inada bindirmis.
Bir temizlik icin..cigerimi yaktiniz .deyip beddua etmek nedir ya?
Illa yaptiracak o temizligi sana yani?
Inadina gitmem ben olsam
AynenBu mesajı tek seferde yazan kaynana evini de tek başına temizleyebilir
Çok iyi demiş annen benim annemde beklemez gelinini biziBeni anneme şikayet ederken ben hastayım demiş. Annem ölümden döndü , iki yengem var , 65 yaşında. Annemde demiş ki ben kendi işimi kendim yaparım , gelinimin biri anne yapılcak bişeyin var mı der , sağol kızım yok derim ve kendim yaparım, 2 günde bitmezde 1 haftada biter sende az a yap işlerini demiş
Canım benim ikinci evliliğim . İlkinde yaptığım hataları ikincide yapmak istemiyorum. O yüzden de baştan söyledim . He baya büyüdü olay ama pişman mıyım ? Asla değilim. Hasta yapamaz duruma gelirse ilerideki davranışlarına göre karar veririm. Hala çirkinleşmeye devam ederse 1 lira bile vermem. Ama kendini toparlar , benden sadece sevgi saygı bekler , istedikleri olmadığında çirkinleşmezse tabi ki kadın tutmalarına destek olabilirim. Ama şu durumda mümkün değil onun için para harcamam :)Yapma en güzelini yapmışsın bir kadın tutacak parayı illaki biriktirir her ay olmasada iki ayda bir alır annem kanser tedavisi gören bir kadın emekli maaşindan arttırıyor kadın alıyor
ben yaptım çalışan bir bayan olarak aynı memlekette kızı olmasına rağmen yoldan gelip sonra gittim annemde hasta yattım degdi mi hayır artık yapmam geç akillananlardanim
Benim gibi enayi olacağına baştan söylemişsin helal sana eşin çalışsada yapma
Hasta yapamaz duruma gelirse diğer kardeşleri ile toplayıp para bir kadın tutup temizletin
Abooo ben bunu şimdi okudum. Kadın deli. İnsan evladına için yansın der mi ya cayır cayır. Ne için? Temizliğe gitmediniz diye. Eşiniz ne tepki verdi bu aradaAyy aynısını düşünüyorum. Bana iğne oyası yazma , havlu vs yaptı. Ki kendisine kendisini yormamasını , gerek olmadığını böyle şeyleri aramadığımı defalarca söyledim. Ben ona neler yaptım o bana nasıl davrandı diyor mesajında. Hatta bize attığı mesajı atayım .
Annesini sevmeyen saymayan kişi hani baba oğluna sen adam olamazsın demiş .oğlanda vali olmuş babasını makamına getittirmiş bak adam olamazsın dedin ben vali oldumdemiş .babası ben okuyamazsın demedim adam olamazsın dedim demiş .aynı sende adam olamazsın sana yazıklar olsun sana verdiğim sütüm verdiğim emekler burnundan gelsin senide o karın olacağıda Allah'a havale ediyorum .bana değer vermeyen için borç ödeyemem aldığımız bilezikleri ve turayı getirin .ben ona söz vermedim alacağız diye ben evime gelinim kızım diye aldık sen nasıl bir evlatsınki halimizi bilmiyormusun bize bana bu acıyı yaşatıyorsun .hasta olduğumu bilmiyormusun benim ailemin durumu bu ben yapcam diyemiyon mu. aileni aşalayınca zevkmi aldın. yazıklar olsun sana karına bunu annesinede arayıp babasınada anlatacam bakalım onlar gelinlerine sözmü verdirip aldılar .oğlanları karılarına anaya böylemi konuşturuyorlar nejlayıda halamıda süheylayıda arayacam ve herkezede anlatacam sizi herkes öğrensin .sizi düğünde sakınha getirme gelmede boşuna söylememişler hak etmeyene etmediği değeri verirsen bu oluyor .ben onu aklı başında çekmiş bilir dedim baya iyi biliyormuş kendi kendime yaptım sen istemedikçe tanış diye başıma bela bulmuşum .ben hak ettimmi ne kadar özendim elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım ben görmedim diye heveslendim imkanım kadar ama deymezmiş. yengem gülüm deymez boşuna yapma diyordu çok doğruymuş sarımsağı gelin etmişler altı ay çıkmamış kokusu bizim gelininki altı ayda bekleyememiş sakın benim anam var deme seni ölünceye kadar af etmeyecem cenazeme bile gelme ne şanssızmışsın bizim gibi aileye düşmüşsün ama kurtuldun daha iyi aile buldun sayemde sana layık inşallah o yüreyin cayırcayır yansın bunuda karına okut telefonda konuştuklarımızı anlatıyorsunya yazık size insanlığınıza ne kadar suç işledim gelinimi yardıma çağırdım ne kadar kötüyüm siz beni Bayram günü kırdınızya Allah da sizi bildiği gibi yapsın
Valla cok sinirlendimYok zaten gitmem. Eşime de dedim bana desen ki seni boşarım , gidilecek annemin evine direk aç davayı derim bilmiş ol dedimki eşim sağolsun beni asla zorlamaz. Ama annesi sussun , ara düzelsin diye yapmak aklından geçerse diye önünü tıkamış oldum bu davranışının
Eşim mesajı okur okumaz direk “ annem hep aynı , istiyo ki o hep konuşsun , istediği olsun , karşıdaki ona cevap vermesin. Verince vaaay bana nasıl cevap verir diye kendi kendine triplere giriyo dedi” ama annesine tek kelime dahi cevap yazmadık ne eşim ne benAbooo ben bunu şimdi okudum. Kadın deli. İnsan evladına için yansın der mi ya cayır cayır. Ne için? Temizliğe gitmediniz diye. Eşiniz ne tepki verdi bu arada
İyi yapmışsınız çatlasın sinirdenEşim mesajı okur okumaz direk “ annem hep aynı , istiyo ki o hep konuşsun , istediği olsun , karşıdaki ona cevap vermesin. Verince vaaay bana nasıl cevap verir diye kendi kendine triplere giriyo dedi” ama annesine tek kelime dahi cevap yazmadık ne eşim ne ben
Eşime dedim ki noldu şimdi anneme şikayet edince. Elime cifi , bezi , çamaşır suyumu alıp koşa koşa kaynanacığımım evini temizlemeye gitmeliyim mi dicem :) artık Zamanla belki yaparım diyeceksem de demem. Asla yapmam dedim :)Valla cok sinirlendim
Sanki memleket meselesi
Bedduaya kadar getirmis isi.
Esine de iyi demissin
Cok uzuluyorsa gitsin kendi yapsin .
Sen sakin gitme
Cunku kv iyi niyetli degil
Hemen bedduaya baslamis
Iyi niyet olsa.git yap .derdim ama annene sikayet edecek kadar kotu niyetli
O kim ki seni annene sikayet ediyor
Hadsiz kadin
Yapma sakin
Sinir.oldum valla
İşte sonra babası mesaj attı annen hastanelik oldu diye :) kronolojik sıralama şöyleİyi yapmışsınız çatlasın sinirden
Bide eşim baba annem sana ne anlatıyo bilmiyorum ama biz annemle hiç konuşmadık , ben kendi evimizi temizlemedik gelemeyiz dedim dedi. Kayınpederimden gelen mesaj şuİşte sonra babası mesaj attı annen hastanelik oldu diye :) kronolojik sıralama şöyle
Cumartesi günğ : eşimi arayıp evimi temizle deyip eşimin reddetmeai
Bayramın birinci günü : bizim tartışmamız
Bayramın birinci günü gece : 4 30 da beddua mesajı
Bayramın üçüncü günü : babasının annenizi hastanelik ettiniz mesajı
İstiklal marşı ve kapanış. :)))
Allah allah neler duyuyoruz ya. Hayır gitmem tabii ki. Kendi evimin işini bile yapamıyorum kadın alıyorum işten gelip yemeği zor yetiştiren bir insanım ne münasebet yani. Sen hergün yol tepip ise git isyerinde canın çıksın hem fiziksel hem düşünsel hem psikolojik savaş ver hem de dinlenecegin 3 kuruşluk vakitte kv hizmetçilik yap. Yok yaaArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Eşimi de çağırmasını istemiyorum. Çünkü evde 2 yetişkin oğlu var be ikisi de işsiz. Evdeler onlarda , benim eşim neden gidip temizlesin. He evde sadece ikisi yaşasa amenna o zaman gider yapardım. Bunu kendisine de söyledim. Evde yardım edecek kimsen olmasa gelip yapayım ama evde kayınlarım varken ben neden gelip yapayım ki dedim.Allah allah neler duyuyoruz ya. Hayır gitmem tabii ki. Kendi evimin işini bile yapamıyorum kadın alıyorum işten gelip yemeği zor yetiştiren bir insanım ne münasebet yani. Sen hergün yol tepip ise git isyerinde canın çıksın hem fiziksel hem düşünsel hem psikolojik savaş ver hem de dinlenecegin 3 kuruşluk vakitte kv hizmetçilik yap. Yok yaaBir bitmedi şu cahil bencil görgüsüz kv ler! Benim kv 80 ine yaklaştı kimseden yardım istediğini duymadim ufak tefek işini yapar büyük temizliğe kadın çağırır yaptırır nedir yani. Seninki akşama kadar evde yan gelip yatarsa hastalığı da bitmez kaprisi de. Çok istiyorsa kocani yardima çağırsın işsizmis madem. Taşra kurnazi