Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

aman siz mutlu olun, kaynanasavar hanım..

Demekki kaynanan ilk gelinine de eziyet etmeye çalışmış eşin dolmuş. Bu durumu kullanarak gayet mutlu yaşarsın tatlım

Kayınvalidenizin yerinde ben de olsam ben de üzülürdüm evimi gelip temizleyen insanı kaybediyorum diye.
Siz kendinizi ezdirmemek için ayrılıyorsunuz, konu sahibinin eşi zaten kendisini ezmiyor. Öfkeniz neye anlayamadım. Adam annesinin ağzıyla eşine hayatı zindan mı etmeliydi "kılıbık" olmamak için?
Ayrıca ben ilk kez bu forumda gördüm gelini temizliğe çağıran, altın gününe çağırıp hizmet bekleyen kayınvalideleri. Sizin normaliniz herkesin normali değil yani.

konu burda bence sizin temizlik yapmaniz degil. aranizda bi cekisme olusmus. tekrar soyluyorum temizlik yapmak zorunds degilsiniz. hic bisey yapmak zorunda degilsiniz hatta. benim soyledigim ustunuze geldiginde uygun degildik olsa gelirdik der konuyu kapatirsiniz. ama kavga moduna girip yuz goz olmak uygun degil.
olaya dahil oldugunuz icin hakli olarak sinirlendiginiz icin gormuyosunuz.
yuz goz olmak iyi degil. simdi esiniz tarafinizda da olsa annesiyle arasi iyi olmadikca sizinde evinizde hep huzursuzluk olacak.
anne beddua ederken hakli da demedim. olay sizi fazla gergin hale getirmis cok mantikli dusunemiyosunuz. kendi huzurunuz icin sakin sakin dusunup hatekey edin. hakli da olsaniz saygiyi asmissiniz. kv size mahalle kavgasi sekliyle satasmis sende dahil olmussun.
ogluna bedduasi tuttugunda ana olara uzulup uzulmeyecegini bilmiyorum
ama sen uzulursun zannediyorum

Demekki kaynanan ilk gelinine de eziyet etmeye çalışmış eşin dolmuş. Bu durumu kullanarak gayet mutlu yaşarsın tatlım
Canım ilk evliliğinde kredi çekmiş ailesi eşime ama eşim ödemiş. aynı zamanda eve maddi destekle olmuşlar. Olması gereken bu bunda sorun yok. Yatak odası , vitrin takımı , koltuk falan almışlar.Aynı evde yaşamışlar 3 sene . İlk eşiyle de çok benzer sorunlar yaşamış ve yaşatmış annesi. Ayrı eve çıkmaya karar vermişler. Eşim demiş ki eşyaları bırakayım , siz kullanın kredinin geri kalanını da siz ödeyin. Sonuçta eşyalar onlarda kalıyo. Anne babası kıyameti koparmış asla ödemeyiz , sen ödeyeceksin diye. Hani al eşyalarını da götür , zaten ayrı eve çıkıyosun , bide eşya masrafı yapma demek yok. Eşyalarını da vermemişler , krediyi de ödetmişler. Şu an hala o eşyaları kullanıyolar utanmadan.

birde hanimlar konu sahibine demiyorum genel olarak soyluyorum
ayni olay kendi basiniza geldiginde kaynana kotu haset pislik
fakat abinizin erkek kardesinizin esi yani gelininiz yaptiginda kotu gelin pis terbiyesiz gelin
herkes biraz elini vicdanina koyarak davransa empati yaparak..
bu tip olaylarin yuzde doksani olmaz.
oldugunda cekisme kavga yaris kazanma hirsina degil en az kayipla zararla olayi kapatmaya baksaniz huzurunuz daha fazla olur bence.

Kayınvalide eger edepsiz bi şekilde yaklaşıyorsa yapılacak tek şey anladığı dilden yani o uslüpla konuşmaktır,bu tarz insanlar karşısında hanımefendi gibi davranırsanız bak nasıl da sindirdim korkuttum der,aa bak bana benim gibi cevap vermiyor ne hanım kadın demez. Zamanında çok çok daha çirkeftim ama artık yaşımın vermiş olduğu olgunlukla daha ılımlıyım,yine de direk konusahibinin kvsi gibi yaklaşan biri olursa haşlarım,salon kadını tarzımı da bozarım. Pipisi olan bi adet erkek doğurdular diye ultra hizmet beklemesinler,yapan da kendini avutmasın hiçbir zaman iyi bi gelin olamayacaksınız ilk gerginlikte sizi harcayacaklar,bari yapmayın laf duyunca da bozulmayın. Bana temizliğe gelen kadınlar hep 50 yaşında,yaşlı bi dönem değil yani,oğlu çalışmayıp ben çalışıyorsam sözkonusu hak hukuksa bi zahmet o gelsin evimi temizlesin.

Benim kv 52 yaşında romatizma ve kolenstrol hariç bir problemi yok . Onun evine temizliğe gitmem gitmek istemem hiç bir şekilde düzenli değil mutfak hep yağ içinde onun evini temizleyene kadar çürür giderim resmen ya . Kirlenen yeri silse biraz birşeyler yapsa neyse ama ben hiç öyle şeyler göremiyorum

Benden önce nasıl yapıyorsa yine öyle yapsın hastalık vs dışında yapmam kendi evime bile yardımcı geliyorken ona temizliğe gitmem kadar saçma birşey olamaz.

Şükürki eşin akıllanmış

vay bahtavar canına
kız kendine kıyamıyoda el kızına nasıl kıyıyolar
benim kv seker bayramında cok sızlandı mutfak dolablarını felan sıldım
bu bayramda süreklı cok yoruluyom temızlık ypmaya
orayı sıldım ölüyom felan dedi oralı olmadım.
bi günde cıkmıs gelmıs kadayıf yapcam hava cok sıcak gözüm yemedi sen gidip alsana dedi
gidemem diye yapıstırdım
eh istemıyosanız yapmam dedı sankı ben yıcem
kendı evımı zor bela temızlıom
neresıne kazık gırmıs yapsınlar

Off aynı sorun bendede var kv hastayım diye iş yapmıyo ya bizi çağırıyo yada biz gidince iş hep bizde elimde alerjidenmidir nedir bilmiyorum küçük küçük simit şeklinde köpürmeler oluyo evimde asla bulaşık yıkamıyorum makinaya atıyorum hanımefendi bulaşık makinasında yıkatmıyo geçen sormadan düzdüm hemen yüzü düştü bulaşıkları hiç bitmiyo geçen günde 40 çuval kömürüm var 20 sini siz yirmi sini diğer elimle kaynım poşetlemeliymiş benim omzunda kirecleme var çektiğim acıyı biliyo ama nede olsa kendi canı değil napacak ama mümkün değil ben yaparsam ancak hastanelik olurum eminim

Başka derdi var mıymış ?

Ama gerçekten uzulmuş olamaz mi... Kalbi vardır stresten sıkışmış tır kalbi.

Gidiyorum ama keyfim ne zaman gelirse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…