- 1 Şubat 2018
- 808
- 975
- 38
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
aman siz mutlu olun, kaynanasavar hanım..Size antipatik gelmem umrumda değil emin olun. Ama sizin ben boşanıyorum ama bu ve bunun gibiler hala evli diyecek kadar haset ve kötü niyetli olmanızda hayret verici . Kötü niyetli olmayın , siz ben çektim herkes çeksin mantığındasınız , ben hiç öyle olmadım. Ama sizinki de zor. Sizden mutlu insanları kıskanarak bakmak , bu düşünce içinizi çürütüyo . Napalım yapacak bişey yok sizin için .
Elhamdulillah çok mutluyum. Allah sizinde kalbinize göre versin. Herkesin kalbine göre versin Rabbim. Hadi şimdi gidinde kim mutlu , ona kötü bakayım düşüncenizle devam edin sizde hayatınızaaman siz mutlu olun, kaynanasavar hanım..
Demekki kaynanan ilk gelinine de eziyet etmeye çalışmış eşin dolmuş. Bu durumu kullanarak gayet mutlu yaşarsın tatlımEşim ilk evliliğinde de benzer sorunlar yaşamış. Dolayısı ile bıkmış artık annesinin bu tavırlarından. Şimdi ikimizde huzuru bulmuşken bu sebeplerden dolayı evliliğimizi bozmak istemiyoruz çok şükür ki eşim çok iyi ve anlayışlı bi insan. Benim neleri yapıp neleri yapmayacağımı , sınırlarımı bilen birisi. Ve bu sınırları asla aşmaya çalışmaz. Bende onu elimden geldiği kadar el üstünde tutuyorum. Rabbimin hediyesi eşim bana :)
ama ben istiyorum boşanmayı.eş istemiyor ki.kayınvalidem hala ağlıyor mesela yalvarıyorlar. ama ben onun oğluyla anlaşamıyorum. hiç bir kusur etmememe rağmen. bakıyorum da eline maşayı alan bir de marifet gibi burda anlatıyor..kendimi ezdirmemek için inşllah ayrılacağım.
Şimdi öyle olacaktı zaten. Eşimi aradı eşim gelemeyiz dedi. Annesi baya ısrar etti. Eşimde kendi evimizi temizlemedik daha , abimler yapsın dedi. Anneside sen böyle dersen el ne demez geliver dedi. Eşim kararlı olunca da siz anca gelin ben size yemek yapayım başka bi işe yaramayın dedi. Eşimde gelmeyiz anne zor geliyosa dedi ve kapattılar . Buna rağmen bayramın ilk günü gittik. Ben asla konuyu açmayacaktım. Kendisi mutfaktan bana seslendi , bende gittim. Kendisi konuyu açında da yapamayacağımı , böyle bi beklentiye girmemesini söyledim.
Beddua kısmına gelirsek beddua edip tuttuğuna sevinecek karakterde bi insansa - kendi oğluna bişey olmasını önemsemeyecek kadar egoistse- ben az bile söylemişim derim. Gelini temizlik yapmadı ve oğlu da buna sessiz kaldı diye sütünü haram etme raddesine gelen bi anne ben görmedim şahsen.
Canım ilk evliliğinde kredi çekmiş ailesi eşime ama eşim ödemiş. aynı zamanda eve maddi destekle olmuşlar. Olması gereken bu bunda sorun yok. Yatak odası , vitrin takımı , koltuk falan almışlar.Aynı evde yaşamışlar 3 sene . İlk eşiyle de çok benzer sorunlar yaşamış ve yaşatmış annesi. Ayrı eve çıkmaya karar vermişler. Eşim demiş ki eşyaları bırakayım , siz kullanın kredinin geri kalanını da siz ödeyin. Sonuçta eşyalar onlarda kalıyo. Anne babası kıyameti koparmış asla ödemeyiz , sen ödeyeceksin diye. Hani al eşyalarını da götür , zaten ayrı eve çıkıyosun , bide eşya masrafı yapma demek yok. Eşyalarını da vermemişler , krediyi de ödetmişler. Şu an hala o eşyaları kullanıyolar utanmadan.Demekki kaynanan ilk gelinine de eziyet etmeye çalışmış eşin dolmuş. Bu durumu kullanarak gayet mutlu yaşarsın tatlım
Şükürki eşin akıllanmışCanım ilk evliliğinde kredi çekmiş ailesi eşime ama eşim ödemiş. aynı zamanda eve maddi destekle olmuşlar. Olması gereken bu bunda sorun yok. Yatak odası , vitrin takımı , koltuk falan almışlar.Aynı evde yaşamışlar 3 sene . İlk eşiyle de çok benzer sorunlar yaşamış ve yaşatmış annesi. Ayrı eve çıkmaya karar vermişler. Eşim demiş ki eşyaları bırakayım , siz kullanın kredinin geri kalanını da siz ödeyin. Sonuçta eşyalar onlarda kalıyo. Anne babası kıyameti koparmış asla ödemeyiz , sen ödeyeceksin diye. Hani al eşyalarını da götür , zaten ayrı eve çıkıyosun , bide eşya masrafı yapma demek yok. Eşyalarını da vermemişler , krediyi de ödetmişler. Şu an hala o eşyaları kullanıyolar utanmadan.
Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Başka derdi var mıymış ?Off aynı sorun bendede var kv hastayım diye iş yapmıyo ya bizi çağırıyo yada biz gidince iş hep bizde elimde alerjidenmidir nedir bilmiyorum küçük küçük simit şeklinde köpürmeler oluyo evimde asla bulaşık yıkamıyorum makinaya atıyorum hanımefendi bulaşık makinasında yıkatmıyo geçen sormadan düzdüm hemen yüzü düştü bulaşıkları hiç bitmiyo geçen günde 40 çuval kömürüm var 20 sini siz yirmi sini diğer elimle kaynım poşetlemeliymiş benim omzunda kirecleme var çektiğim acıyı biliyo ama nede olsa kendi canı değil napacak ama mümkün değil ben yaparsam ancak hastanelik olurum eminim
Bnm kb bize her ay maddi yardimda bulunuyor yinede temizliğe gitmelimiyimNiye gideyim? Adı üstünde, kayınvalidenin evi.
Benim kv maddi yardımda bulunuyor kalbi kötü biraz da nankör dür yaptıklarım unutulur. Temizliğe gitmeli miyim?Maddi durumu kötü, hasta ve iyi kalpli bir kadınsa giderim. E bu üçü nescafe değil ki bir arada olsunlar.. O açıdan asla gitmem :)
Ama gerçekten uzulmuş olamaz mi... Kalbi vardır stresten sıkışmış tır kalbi.Aynen ama istediğini bulamayınca hasta oldu , hastanelik oldu . Kalbi sıkışmış. Kayınpederim mesaj attı gözünüz aydın anneni hastanelik ettiniz diye. Serum ve iğne yapıp göndermişler eve. Bi temizlik yapmam dedim diye olaylar olaylar anlayacağınız :)
Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .