- 14 Şubat 2008
- 560
- 636
- 39
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
Hahahaha komiksiniz. Sizin boşanıyor olmanız benim yada benim gibi düşünenlerin suçu mu ? Eşim kılıbık falan değil. Haklı ile haksızı ayırabilen ve kim haklıysa onun yanında duran bi insan. Adınıza üzüldüm yine de. Bende boşanmış ve ikinci evliliğini yapmış biri olarak neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Ama ben sizin gibi “ böyleleri dururken , benim gibiler giç olup gidiyor demedim. “ Aynı düşünmek zorunda değiliz. Temizliğe gidecek olmanıza da saygı duyarım , herkesin hayat görüşü elbette ki Farklıdır ama eşim sessiz kaldı diye kılıbık , ben haksızlık karşısında susmadım diye de boşanmayı hak eden kadın olmuyorum. Bilin istedim . :)tabi ki temizlerim. çok kaba davranılmış. sanırım eşinde çok kılıbık. boşanma aşamasında biri olarak söylüyorum, sizin gibiler dururken bizim gibi düşünenler hiç olup gidiyor net...
Yok bende geçmişle yaşamıyorum. Elbette ki zoruma gidiyor ama bunu kavga konusu edip , kayınvalidemle hiç konuşmadım. Konuşmamda. Benim kızdığım bizden sürekli maddi beklenti içinde olup , tüm ayak işlerini yaptırmak isteyip , sürekli laf sokan evladı biz olduğumuz halde , abisine yardım edip , abisini el üstünde tutup, aynı evde yaşadıkları halde hala eşimi ve beni çağırmalarıydı.Açıkçası kv demin ihtiyacı gerçekten varsa buna inanıyorsam devamlı olmamak şartı ile arada en azından söylediği vakit elimden geldiğince yapardım.Suistimal ederse zaten anlarım ve gitmem.Öncesi yani düğünümde yardım etmiş etmemiş çok umursamazdım .Evet üzülmem desem yalan olur fakat geçmişle yaşayamam ki.
Size beddua etmesi ve yaptırım uygulatması yanlış tabiki.
Hayır kelimesini duyunca bu tepkiyi vermesi çok çok yanlış.
Ve bu açıdan gtmemeniz isabet olmuş.
benim derdim eş ileydi..annesi ile yıllarca hiç bir sıkıntı yaşamadım ey insan. oğlunun biletini annesine de mi kesmeliydim??
Bu zamana kadar evini kim temizliyormusArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
saygısızlıgın 2. evliliğinin de bitmesine neden olabilir. eşin kılıbık neredeyse annesini dövdürecek seviye de. sanırım ilk eşin çok daha mantıklı ve yaşamayı seven biriydiHahahaha komiksiniz. Sizin boşanıyor olmanız benim yada benim gibi düşünenlerin suçu mu ? Eşim kılıbık falan değil. Haklı ile haksızı ayırabilen ve kim haklıysa onun yanında duran bi insan. Adınıza üzüldüm yine de. Bende boşanmış ve ikinci evliliğini yapmış biri olarak neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Ama ben sizin gibi “ böyleleri dururken , benim gibiler giç olup gidiyor demedim. “ Aynı düşünmek zorunda değiliz. Temizliğe gidecek olmanıza da saygı duyarım , herkesin hayat görüşü elbette ki Farklıdır ama eşim sessiz kaldı diye kılıbık , ben haksızlık karşısında susmadım diye de boşanmayı hak eden kadın olmuyorum. Bilin istedim . :)
Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta kayınvalide ile anlaşıyo , oğlu ile anlaşamıyo. Benim eşime kılıbık dediğine göre , kendi eşi kaba saba bi adam olmalı. Ama sonuç olarak ondan boşanıyor. Yani kılılık kocayı beğenmiyo , kaba saba adamdan boşanıyor. Baya çelişkili bi ruh hali içinde :)Konu kayınvalide ve temizlik. kv evini temizlemeyenler boşanmıyorken bana yazık diyen ben değilim.
İşte olay kv yaranmak değil. Eş eş olacak.
bana neden yazık olsun. çok şükür en iyi yerlerdeyim. psikoloji olarak da, yaşam tarzı olarak da..ben sizin gibi geniş bir kitlenin kaynana takıntısına şaşıp kalıyorum..size çok yazıkKonu kayınvalide ve temizlik. kv evini temizlemeyenler boşanmıyorken bana yazık diyen ben değilim.
İşte olay kv yaranmak değil. Eş eş olacak.
Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta kayınvalide ile anlaşıyo , oğlu ile anlaşamıyo. Benim eşime kılıbık dediğine göre , kendi eşi kaba saba bi adam olmalı. Ama sonuç olarak ondan boşanıyor. Yani kılılık kocayı beğenmiyo , kaba saba adamdan boşanıyor. Baya çelişkili bi ruh hali içinde :)
Yazık size. Psikolojik destek alsanız fena olmaz. Benim şimdiki eşim kılıbık diyelim. Eşimi beğenmediğinize göre Siz daha ataerkil bi eşten hoşlanıyorsunuz ve eşinizde öyle olmalı. Ama ona rağmen boşanıyosunuz. Kılıbık adam sevmiyosunuz , ataerkil adamdan boşanıyorsunuz. Bence siz ne istediğinizi kendiniz de bilmiyorsunuz. Psikolojik olarak iyi olsanız sizin gibiler dururken, benim gibiler hiç olup gidiyor demezdiniz. Ya çok kötü birisiniz “ ben acı çekerken neden herkes mutlu diye “ yada psikolojiniz bozuk. Umarım ikincisidir. Zira kötülük düzelmez. Psikoloji zamanla düzelebilirsaygısızlıgın 2. evliliğinin de bitmesine neden olabilir. eşin kılıbık neredeyse annesini dövdürecek seviye de. sanırım ilk eşin çok daha mantıklı ve yaşamayı seven biriydi
aynı muameleyi eşinin de annesine yapması dilegi ile. amam kesin senin annen mükemmeldir. anneler hep öyle değilmidir zatenYazık size. Psikolojik destek alsanız fena olmaz. Benim şimdiki eşim kılıbık diyelim. Eşimi beğenmediğinize göre Siz daha ataerkil bi eşten hoşlanıyorsunuz ve eşinizde öyle olmalı. Ama ona rağmen boşanıyosunuz. Kılıbık adam sevmiyosunuz , ataerkil adamdan
Annemin ondan böyle bi talebi olmayacağı için aynı muameleye maruz kalmaz. Emin olun. Ben kendi ailemin hatalarını da söyleyen bi insan olduğum için söyledikleriniz komik geliyo bana.aynı muameleyi eşinin de annesine yapması dilegi ile. amam kesin senin annen mükemmeldir. anneler hep öyle değilmidir zaten
aksine memlekete gittiğimizde annemler eşim işsiz diye pazar ve markete gidip bize bişeyler almak istedi. Ben aldırmadım . Neden mi ? Kayınvalidem biz ne zaman gitsek bizden sucuk , haşhaş vs isteyip paranız var mı diye sormayacak kadar düşüncesizken annemlerin bişey almalarına da izin vermedim.Bir de kendi oğulları kayinvalidesine tek bi ekmek alsin kiyamet koparır bu tipler
Oğlumu kullaniyorlar parasını yiyorlar diye
İyi yapmışsıniz nasıl alışıyorlarsa öyle gidiyor eşinizin sizin ailenizden beklenti içinde olmasinAksine memlekete
aksine memlekete gittiğimizde annemler eşim işsiz diye pazar ve markete gidip bize bişeyler almak istedi. Ben aldırmadım . Neden mi ? Kayınvalidem biz ne zaman gitsek bizden sucuk , haşhaş vs isteyip paranız var mı diye sormayacak kadar düşüncesizken annemlerin bişey almalarına da izin vermedim.
çok antipatik geldiniz bana..tebrikler siz kazanmışsınız diyecek bir şey yok..Annemin ondan böyle bi talebi olmayacağı için aynı muameleye maruz kalmaz. Emin olun. Ben kendi ailemin hatalarını da söyleyen bi insan olduğum için söyledikleriniz komik geliyo bana.
Yok bende geçmişle yaşamıyorum. Elbette ki zoruma gidiyor ama bunu kavga konusu edip , kayınvalidemle hiç konuşmadım. Konuşmamda. Benim kızdığım bizden sürekli maddi beklenti içinde olup , tüm ayak işlerini yaptırmak isteyip , sürekli laf sokan evladı biz olduğumuz halde , abisine yardım edip , abisini el üstünde tutup, aynı evde yaşadıkları halde hala eşimi ve beni çağırmalarıydı.
Zaten kayınvalidemin mesajından sonra ne kadar doğru bi karar verdiğimi görmüş oldum.
Size antipatik gelmem umrumda değil emin olun. Ama sizin ben boşanıyorum ama bu ve bunun gibiler hala evli diyecek kadar haset ve kötü niyetli olmanızda hayret verici . Kötü niyetli olmayın , siz ben çektim herkes çeksin mantığındasınız , ben hiç öyle olmadım. Ama sizinki de zor. Sizden mutlu insanları kıskanarak bakmak , bu düşünce içinizi çürütüyo . Napalım yapacak bişey yok sizin için .çok antipatik geldiniz bana..tebrikler siz kazanmışsınız diyecek bir şey yok..
belki sizin kayınvalideniz iyidir bilemem ama S sFeAnTeIrH 'in kaynanası gibi bir kaynananız olsaydı yine de gider miydiniz, ve sever miydiniz saygı duyar mıydınız ona ?çok antipatik geldiniz bana..tebrikler siz kazanmışsınız diyecek bir şey yok..