Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

Vallahi ben kendi evimi bile temizleyemiyorum ki ne anneme ne kayınvalidem temizliğe gitmedim. Annem bile sen calisiyorsun yoruluyorsun der bulasiga bile dokundurmaz ben zorla yaparim. Hasta olurlar vs gidersin yaparsın edersin ama sana evime temizliğe gelmiyorsun diye trip atan, beddua eden bir insanın evini asla temizlemem.
Sağolsun benim kayınvalidem bana geldiğinde ben ise gittigimden yemegime kadar yapar. Evet onlara gittiğimde evini supurdugum olmuştur ama hiçbir zaman bana gel supur dememiştir. Ben içimden geldiğinden yapmisimdir. Kayınvalideniz gerçekten çok ilginçmis.

Kayınvalidenizin yerinde ben de olsam ben de üzülürdüm evimi gelip temizleyen insanı kaybediyorum diye.
Siz kendinizi ezdirmemek için ayrılıyorsunuz, konu sahibinin eşi zaten kendisini ezmiyor. Öfkeniz neye anlayamadım. Adam annesinin ağzıyla eşine hayatı zindan mı etmeliydi "kılıbık" olmamak için?
Ayrıca ben ilk kez bu forumda gördüm gelini temizliğe çağıran, altın gününe çağırıp hizmet bekleyen kayınvalideleri. Sizin normaliniz herkesin normali değil yani.
ilk kez mi gördünüz temizlik yapan evladı pes vallahi. sanırım sizi bri anne doğurmadı:halay:

Konuyu açan kişinin durumu farklı ona yazmıyorum ama genel olarak temizlik konusunda bile kayınvalidesine yardım etmeyenler kendi ailesi için herhangi bir konu olduğunda kocasından yardım bekliyorsa ikiyüzlüdür.

Ama gerçekten uzulmuş olamaz mi... Kalbi vardır stresten sıkışmış tır kalbi.
O gün olsa elbette ki tartışmadan dolayı sıkışmış olabilir derim. Ama bize beddualar edip , annemi yengemi arayıp bizden tepki göremedi. Ve tartışmadan 2 gün sonra kalbi sıkıştı. Kendi kendini kurup kendini hasta etmiş olabilitesi yüksek tabi ki.

Ayy aynısını düşünüyorum. Bana iğne oyası yazma , havlu vs yaptı. Ki kendisine kendisini yormamasını , gerek olmadığını böyle şeyleri aramadığımı defalarca söyledim. Ben ona neler yaptım o bana nasıl davrandı diyor mesajında. Hatta bize attığı mesajı atayım .

Annesini sevmeyen saymayan kişi hani baba oğluna sen adam olamazsın demiş .oğlanda vali olmuş babasını makamına getittirmiş bak adam olamazsın dedin ben vali oldumdemiş .babası ben okuyamazsın demedim adam olamazsın dedim demiş .aynı sende adam olamazsın sana yazıklar olsun sana verdiğim sütüm verdiğim emekler burnundan gelsin senide o karın olacağıda Allah'a havale ediyorum .bana değer vermeyen için borç ödeyemem aldığımız bilezikleri ve turayı getirin .ben ona söz vermedim alacağız diye ben evime gelinim kızım diye aldık sen nasıl bir evlatsınki halimizi bilmiyormusun bize bana bu acıyı yaşatıyorsun .hasta olduğumu bilmiyormusun benim ailemin durumu bu ben yapcam diyemiyon mu. aileni aşalayınca zevkmi aldın. yazıklar olsun sana karına bunu annesinede arayıp babasınada anlatacam bakalım onlar gelinlerine sözmü verdirip aldılar .oğlanları karılarına anaya böylemi konuşturuyorlar nejlayıda halamıda süheylayıda arayacam ve herkezede anlatacam sizi herkes öğrensin .sizi düğünde sakınha getirme gelmede boşuna söylememişler hak etmeyene etmediği değeri verirsen bu oluyor .ben onu aklı başında çekmiş bilir dedim baya iyi biliyormuş kendi kendime yaptım sen istemedikçe tanış diye başıma bela bulmuşum .ben hak ettimmi ne kadar özendim elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım ben görmedim diye heveslendim imkanım kadar ama deymezmiş. yengem gülüm deymez boşuna yapma diyordu çok doğruymuş sarımsağı gelin etmişler altı ay çıkmamış kokusu bizim gelininki altı ayda bekleyememiş sakın benim anam var deme seni ölünceye kadar af etmeyecem cenazeme bile gelme ne şanssızmışsın bizim gibi aileye düşmüşsün ama kurtuldun daha iyi aile buldun sayemde sana layık inşallah o yüreyin cayırcayır yansın bunuda karına okut telefonda konuştuklarımızı anlatıyorsunya yazık size insanlığınıza ne kadar suç işledim gelinimi yardıma çağırdım ne kadar kötüyüm siz beni Bayram günü kırdınızya Allah da sizi bildiği gibi yapsın
Bence agir bir laf olmus. Söyledikleri çok agir. Sen hiç üstüne alınmadin rahatsın galiba

O gün olsa elbette ki tartışmadan dolayı sıkışmış olabilir derim. Ama bize beddualar edip , annemi yengemi arayıp bizden tepki göremedi. Ve tartışmadan 2 gün sonra kalbi sıkıştı. Kendi kendini kurup kendini hasta etmiş olabilitesi yüksek tabi ki.
Benim kaynana da der ki oğlun olsun inşallah. Aynısını gelinin yapsın :) yani iyi de davranan, kötü de davransam,aynısını gelinin yapsın diye konuşur

Benim kv maddi yardımda bulunuyor kalbi kötü biraz da nankör dür yaptıklarım unutulur. Temizliğe gitmeli miyim?

İçinden gelmiyorsa maddi yardımları var diye yapma. Oğlu içinde diye yapıyor sonuçta.

Böyle bir insana sadece misafirlikte kendi bulaşığımı yıkar, arkamı toplar çıkardım. Bunu da herkese yapıyoruz :))

Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Hem çalışıyorsunuz hem ona temizliğe mi gideceksiniz pardon ????????? ben kendi evime bile ayda 2 kere kadın alıyorum. Hadi hasta olur rica eder aranız iyidir, bikereliğine yaparsın ama görevinmiş gibi bunu isteyip birde yapmayınca böyle hakaretler etmesi nasıl çirkin olmuş.. Lütfen kendinizi ezdirmeyin, mesafe koyun. Bu kadın milletinin çektiği nedir ya okuyup okuyup deliriyorum.. Kadınları ev işinden, çocuk yapmaktan ibaret gören, saygısı olmayan insanlara deliriyorum. Siz kendi değerinizi bilin lütfen ve taviz vermeyin böyle birine..

Arkadaslar yalnış anlamassanız birsey soracağım çekinerekten, herkesin annesi melek kimsenin annesi geline iş yaptırmıyor kendi işlerini kendi yapıyorsa bu iş yaptıran kayınvalideler kim bir terslik var işin içinde:) )

Ben çok yaptım elli yaşında kendi tuvaletini temizlemekten acizdi herşeyi benden beklerdi. Salak gibi hep yaptım yaptıkça kötü olan ben oldum. Normalde iyi bir insan olsa yine yapardım ama şeytan görsün yüzünü diyorum. Şimdi maşallahı var ben elimi çekince herşeyi yapmaya başladı. Büyük temizliğe de temizlikçi çağırıyor ayda bir filan. He muhtaç olsa yine yaparım herhalde var bende o salaklık.

Görümce me sorsanız annesi melek te ondan öle yazdım başta :) gelinden hiç iş beklemez ona kalsa halbuki tuvaletini temzletirdi be tuvalet

Hem çalışıyorsunuz hem ona temizliğe mi gideceksiniz pardon ????????? ben kendi evime bile ayda 2 kere kadın alıyorum. Hadi hasta olur rica eder aranız iyidir, bikereliğine yaparsın ama görevinmiş gibi bunu isteyip birde yapmayınca böyle hakaretler etmesi nasıl çirkin olmuş.. Lütfen kendinizi ezdirmeyin, mesafe koyun. Bu kadın milletinin çektiği nedir ya okuyup okuyup deliriyorum.. Kadınları ev işinden, çocuk yapmaktan ibaret gören, saygısı olmayan insanlara deliriyorum. Siz kendi değerinizi bilin lütfen ve taviz vermeyin böyle birine..
Yok vermem mümkün değil zaten . Hakaret etmemiş olsaydı belki ilerde kadın tutma fikrine sıcak bakabilirdim onun için . Ama böyle beddua etmesi , herkesi telefonla arayıp sanki olağanüstü bi olay gibi anlatması sonrasında mümkün değil onun için bişey yapmam.

Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .

dört yillik evliyim ütünün yerini bu yil ogrendim, su an hatirlamiyorum o ayri tabi

hic temizlige gitmedim gitmem de, ama gittigimde yemege mutfaga misafire vs yardim ederim, evim ayni sehirdeyken de ya biseyler alarak giderdim ya da yaparak

herkes gucu yettigi kadar kendi isini yapmali diye düşünüyorum, o sizi kizi gibi gordu diye kizi olmuyosunuz ayrica

Hahahhaha sizinki de benimki gibi kendi istediği olmadı diye hastalananlardan :KK70:

tabi bide göstere göstere gizlice aglar :kahve: mutlaka bilirsin gorursun agladigini ama o iyi bi insan oldugu için gizlice aglamistir sen denk gelmissindir, saklar kimse kotu olmasin diye:deli:

oglum dogdugundan beri ikinci kez bugun gelecek evimize, cunku cok seviyo torununu cok ozluyo hasretine dayamiyo

tabi bunlar hep yersen:kk77:

hic bir isine karismayin kv nin size mi guvenmis temizlik icin
bi kulaginizdan girsin digerinden ciksin bunlarla cene yaristirilmaz

tabi bide göstere göstere gizlice aglar :kahve: mutlaka bilirsin gorursun agladigini ama o iyi bi insan oldugu için gizlice aglamistir sen denk gelmissindir, saklar kimse kotu olmasin diye:deli:

oglum dogdugundan beri ikinci kez bugun gelecek evimize, cunku cok seviyo torununu cok ozluyo hasretine dayamiyo

tabi bunlar hep yersen:kk77:

hic bir isine karismayin kv nin size mi guvenmis temizlik icin
bi kulaginizdan girsin digerinden ciksin bunlarla cene yaristirilmaz
Hahahahaha ayy sevgi pıtırcıkları yaa. Biz kötü niyetliyiz cağğnım. Yoksa onlar bizi kızı gibi görüyo. Eşimin Abisinin nikahına gelmeyin demişti. Bugün abisi sakın gelmemezlik etmeyin, o bizim nikahımız annemin değil demiş. Eşim üzülmesin diye giderim yüksek ihtimalle. Ama onla muhatap olmayı pek düşünmüyorum.

X