Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

kızlar bende de çok fena sivilceler çıkıyor, sizde de var mı ? hiç kusmadım ama midem yanıyor her yemekten sonra :KK43: akıntım acayip fazla oluyor, idrar yollarımda enfeksiyon çıkmıştı testlerde .
yarın da kontrolüm var iki hafta önce karından kalp atışını duymuştuk çok kısa dinletti dr. inşaallah yarın yine duyarız o hayatımızın en güzel sesini :nazar: :KK49:

kızlar bende de çok fena sivilceler çıkıyor, sizde de var mı ? hiç kusmadım ama midem yanıyor her yemekten sonra :KK43: akıntım acayip fazla oluyor, idrar yollarımda enfeksiyon çıkmıştı testlerde .
yarın da kontrolüm var iki hafta önce karından kalp atışını duymuştuk çok kısa dinletti dr. inşaallah yarın yine duyarız o hayatımızın en güzel sesini :nazar: :KK49:

Kızın mı olucak ki acaba:) kız bebek annenin güzelliğini alırmış derler:)

Kızlar 5 haftalık hamileyim..
Sizce kese görmeye ne zaman gitmeliyim..sizler ne zaman gittiniz gördünüz?ve muayene alttan mı yapıldı?

Canım benim ilk gidişim 1 aylık olduğu zamana tekabül ediyodu ve keseyi göremedi doktor.
1.5 aylıkken yani bu pztesi gittim, kesem göründü, ama kişiden kişiye değişiyo sanki:44::44::44::44:

Ben de cumu gününe aldım randevumu kızlar, bir de tamamlayıcı sağlık sigortası varmış anlaşmalı özel hastanelerde
fiyatlar yarıya düşüyo araştıran var mı aranızda

Baktım canım ama özel sağlık sigortası olanlarla alakalıymış galiba, SSK değil.
:44::44::44:

offf yaa benimde bulantılarım öyle bir arttı ki anlatamam yemek yemeye korkuyorum hatta su içmeye bile.Açlıktan mideme ağrılar giriyo 2 lokma yiyorum midem mahvoluyo öyle kuru bulantıyla kalmıyo sürekli çıkıyo,gece uykum kalmadı günlerdir hatta eşim su çok acı geliyo o bile midemi bulandırıyo dedim diye biraz şeker atıp içirmeye çalıştı ama daha beter oldum lavoboya zor yetiştim kızlar çok zormuş ya benim gitgide şiddetleniyo :KK43:

Canım benim de mide bulantım çok ama bugüne kadar hiç kusmadım:26::26::26::26::26:
Bir tek pazar sabahı aç karnına su içmiştim hemen midem bulandı ve gittim içtiğim suyu kustum:26::26::26:
Ve çok kötü bu mide bulantısı, inanın varya 2 haftadır mutfağa girip yemek yapmadım.. Eşim sağolsun beni idare ediyo, dışardan söylüyoruz ya da o hazırlıyo çay işi bişiler:KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:
İşten eve gelene kadar yemek yapma hayali kuruyorum, ama eve gelince mutfağa giriyorum ve anında çıkıyorum:KK43::KK43::KK43::KK43:

arkadaşlar adet olacakmış gibi ağrısı olan var mı hala??
11 gün geçti bu ayki olmayan adetimin üstünden..ama hala ara sıra karnım ağrıyo,normaldir değil mi:26:

Canım benim sen ne diyosun, ben varya öyle kötü sancılar çekiyorum ki, ağlıyorum yaaa:KK43::KK43:
Bakın benim doktorum bana havluyu ütüleyip karnına koy kasıkların ağrıdığında demişti.. Gerçekten 1-2 tur sıcak havlu koyunca hemen geçiriyo haberiniz olsun...

senin kaç haftalık canım ben yavas yavas tum belirtleri yasadım sımdı okuyorum tam aa o hafta oldu dıyorum :))) gögüs agrım mide bulantım 7. 8. hafta yasadım şuan azaldı çok şukur e aşermeyide yasadım ay çok degısıktı öyle ay canım ıstedı olayı değildi baya bi kokusu falan geldı agzım sulandı yanı çok acayipmiş yaaa :))))

Benim aşermem hamileliğimden haberim yokken oldu..
İşten eve dönerken sanki bütün mahalle haşlanmış tavuk yapmış da buram buram kokuyodu.. Hatta hemen ertesi günü yapıp yemiştim (Halbuki haşlanmış tavuğu normal zamanda hiç tercih etmezdim)
:26::26::26::26:

:KK9: su bile kötü hee..ayy fenaymış!!
Allah kolaylık versin erascım,çabucak geçsin bu süreç inşallah..canının istediği şeyleri yemeye çalış o halde,zararlı olmasınlar da :)

inşallah benim de sıkıntısız geçsin,şuan için en çok sıkıntı ettiğim şey 10 dk da bir tuvalete gitmek :KK53: sürekli sıkışıyorum..bu da normalmiş..
daha fazla sıkıntlarımızın olmadığı sağlıklı birer hamileliğimiz olsun :nazar::KK49:

Evet canım su bile bulandırıyo mideni:KK23::KK23::KK23::KK23:

merhaba kızlar :) ben de aranıza katıldım. hem forumda hem de hamilelikte yeniyim. geçtiğimiz perşembe öğrendim bebişimin olacağını. ilk bebek.. genel olarak şaşkınım.. geçen cumartesi ilk muayenemizi olduk. doktor ultrasonla karından baktı ve kesemi gördük, normal gelişmeye başlamış dedi.. eve geldiğim ilk andan itibaren internet başında nedir ne değildir diye geziniyorum, otuz yaşındayım ve ne kadar cahilmişim inanamıyorum..eve gelip ailelerimize ve bir kaç yakın arkadaşa haber verdik. ne büyük bir hızla yayılıyormuş meğer haber :) bizimki biraz sürpriz olduğu için duygularımızda henüz kendine gelebilmiş değil. ben zaten her an ağlayabilirim, çizgi film müziği, dizi jeneriği farketmez, sanki ömrümün en hazin melodisini duymuşum gibi içimde bir yerler düğümleniveriyor :)
neyse, çok yazdım.. benim durumumda olan bayanların arasında olmak güzel.. herkese bol şans :)

canım yaaaa vallla inşallah ikimizde birlikte sağlıklı alırız bebişlerimizi kucağımıza...:nazar::nazar::nazar::KK49::KK49::KK49: ağzından bal damlıyo...ne zaman ben uçsam kendime getiriyosun beni valla çok sağol....

ikimiz de dedim ama inşallah bütün hamişler....sağlıklı sıhatlı alırız kucağımıza bebişlerimizi...:nazar::nazar::nazar::KK49::emir_bebek:bebek isteyenler de en kısa zamanda bebekleri onlarla olsun....:nazar::nazar::nazar::KK16:

canım yaaaa vallla inşallah ikimizde birlikte sağlıklı alırız bebişlerimizi kucağımıza...:nazar::nazar::nazar::KK49::KK49::KK49: ağzından bal damlıyo...ne zaman ben uçsam kendime getiriyosun beni valla çok sağol....

canım benim ilk beraber öğrendik bu yolda beraber devam edeceğiz inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

canım ben dayanamadım dr a gittim ablama şikayetleniyordum 4 gündür karnımda sürekli bir ağrı var hareketlerim kısıtlanıyor diye..korkmadım ama bir dr agit her ihtimale karşın dedi...gittim sağolsun bu kez baya ilgilendi dr..ultrosonda bir sorun görünmedi hatta derinden kalbinide duyduk miniğimin:KK16::KK16::KK16:

ancak dedi ağrılarda genelde dış gebelikten yada düşükten şüpheleniriz sende dış gebelik yok düşük belirtiside yok ultrosonda ama her ihtimale karşın sana progestan yazacağım endişe edicek bir durum yok progestanı artık düşük tehlikesi olmayan hamilelere de vermeye başlayacaklar bu konuda çalışmalar var dendi:26::26::26:

ama benim yinede kafam çok karıştı:18::18::18::18:

ikimiz de dedim ama inşallah bütün hamişler....sağlıklı sıhatlı alırız kucağımıza bebişlerimizi...:nazar::nazar::nazar::KK49::emir_bebek:bebek isteyenler de en kısa zamanda bebekleri onlarla olsun....:nazar::nazar::nazar::KK16:

amin tüm hamişler sağlıkla sıhhatle hayırlı evlatlar alırlar inşallah kucaklarına:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Evettttt dün geceden beri derin derin kasıklarım ve rahim bölgem ağrıyor. Araştırdım internette olabiliyormuş ama dün gece 2-3 saat baya kötü ağrım vardı. Bu sabah yine var. Bu derin bir ağrı..İnsanı çok huzursuz ediyor...:KK49:

dün bende gittim canım hem ilaçlarım vardı hemde kayıt yaptılar saçamaladılar üzerimde mont botlar babam devrinde kalma bir baskülle kiloma baktılar ve olan kilomdan tam 7 kilo fazla çıktım sinir oldum dedimki ben her sabah tartılıyorum neyse tamam dediler dediğimi yazdılar sonra tansiyonuma baktılar o günde öyle midem bulanıyoki hiç bir şey yemedim 13/9 dedi şimdiden böyleyse ne yapacakmışım bilmezmiş canım sıkıldı eve geldim kendi tansiyon aletimle ölçtüm 11/6 çıktı dedim geri zekalılar sinirimi bozdularr
Bende aynı şeyleri yaşadım canım, benim tansiyonumda 13/8 çıktı ama normal dediler o gün benimde başım dönüyodu biraz.Normalde 61 le hamile kaldım, şimdi 63 üm. sağlık ocağında 65 çıktım. güldüm geçtim.üstünkörü iş yapıyolar

dün bende gittim canım hem ilaçlarım vardı hemde kayıt yaptılar saçamaladılar üzerimde mont botlar babam devrinde kalma bir baskülle kiloma baktılar ve olan kilomdan tam 7 kilo fazla çıktım sinir oldum dedimki ben her sabah tartılıyorum neyse tamam dediler dediğimi yazdılar sonra tansiyonuma baktılar o günde öyle midem bulanıyoki hiç bir şey yemedim 13/9 dedi şimdiden böyleyse ne yapacakmışım bilmezmiş canım sıkıldı eve geldim kendi tansiyon aletimle ölçtüm 11/6 çıktı dedim geri zekalılar sinirimi bozdularr

boşver cnm hiç moralini bozma zaten hamilelik süresince 3 yada 4 kere gidicez sağlık ocagına onun haricinde gitmiycez.gül gec boşver..

benimde kilom çok yaaa hemde baya çok:KK17::KK17::KK17::KK17: bide ikiz napıcam ben yaaa:18::18::18::18::18::18::18::18:

ahh canım biz aynı durumdayız seninle benimde kilom var ve benimde ikiz biliyorsun..napıcaz bilmiyorum..yemesem elim ayagım titriyor mecbur yiyorum napcamı bilmiyorum..

bende 8 haftalık hamileyim hekese hayırlı olsun bebeişler

canım hayırlı ugurlu olsun...aramıza hoşgeldin..

bu sabah kan verdim tekrar, akşam internetten görebilirmişim sonucu. çok merak ediyorum değerimi, nerdeyse hiç belirti yaşamıyorum çünkü. İnşallah sağlıkla büyüyordur bebişim ve bu şekilde belirtisiz bir hamilelik yaşarım. Dua edin kızlar iyi çıksın değerim...

ancak dedi ağrılarda genelde dış gebelikten yada düşükten şüpheleniriz sende dış gebelik yok düşük belirtiside yok ultrosonda ama her ihtimale karşın sana progestan yazacağım endişe edicek bir durum yok progestanı artık düşük tehlikesi olmayan hamilelere de vermeye başlayacaklar bu konuda çalışmalar var dendi:26::26::26:

ama benim yinede kafam çok karıştı:18::18::18::18:

Canım ya birşey sorucam dış gebelik olmadığını nasıl anladı doktor? Yani bunun ayıracı nedir?

Sevgili "vldnmrt"

canım merhaba ben de 7 hafta 4 günlük hamileyim ve kasıklarımda şiddetli ağrılarım oluyordu. Benim doktorum da progestan kullanmamı söyledi, ben de senin gibi çok tedirgin oldum. Ancak forumda araştırdığım kadarıyla düşük şüphesi olmadan da bu ilacı kullananlar var. Bebeğin tutunmasını sağlıyormuş, hatta bir arkadaşıma gebelik öncesi vermişti doktoru onda adet düzensizliği vardı eğer hamile kalırsan tutunmaya yardımcı olur diyerek. Kısacası ben de 1 haftadır kullanıyorum ve ağrılarım bayağı bir azaldı. Sanırım sana da faydalı olacaktır.

Sevgili "vldnmrt"

canım merhaba ben de 7 hafta 4 günlük hamileyim ve kasıklarımda şiddetli ağrılarım oluyordu. Benim doktorum da progestan kullanmamı söyledi, ben de senin gibi çok tedirgin oldum. Ancak forumda araştırdığım kadarıyla düşük şüphesi olmadan da bu ilacı kullananlar var. Bebeğin tutunmasını sağlıyormuş, hatta bir arkadaşıma gebelik öncesi vermişti doktoru onda adet düzensizliği vardı eğer hamile kalırsan tutunmaya yardımcı olur diyerek. Kısacası ben de 1 haftadır kullanıyorum ve ağrılarım bayağı bir azaldı. Sanırım sana da faydalı olacaktır.

Kızlar ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum progestanı hemde iğne olarak bebekten önce başladık sanırım 1 ay daha kullanıcam..hem düşük önleyici hemde bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor cnm..

arkadaşlar benim de dünden beri gaz var karnımda o ağrı yapıyo, bir de koltuk altım çok acıyo, cuma gününe randevu aldım zekai tahir burak hastanesinin ümitköydeki polikliniğine gidicem, orada iyi doktor bilen var mı?

arkadaşlar belki haberi olamayan vardır diye paylaşmak istedim. ben şans eseri öğrendim çünkü. mafre sigortanın birçok özel hastane ile anlaşması var. 420 tl tamamlayıcı sağlık sigortası 1875 tl doğum paketi. devlet destekli olduğu için %15 ini iade ediyorlar maaşınızda. ve epidural ,refakatçi için para vermiyorsun. onun dışında 6 muayene hakkın var her gidişte 12 tl ödüyorsun tahlil tetkik herşey ücretsiz. 6 muayene hakkın bittikten sonra hastanenin normal ücretini ödüyorsun. en son olarak hamileliğinin istediğin bir dönemi yaptırabiliyorsun. ben ankara medicana ya bu sigortayı yaptırarak gitmek istiyorum.

Araştırın arkadaşlar, medicana gibi bir hastanede 6 muayene + tüm tahliller + doğum (normal, sezeryan, epidural farketmiyor) toplam

(420+1875+(12tl*6 kez))-%15 vergi indirimi= 2.011,95 tl çok uygun gerçekten hem de kredi kartına 10 taksit var.

arkadaşlar belki haberi olamayan vardır diye paylaşmak istedim. ben şans eseri öğrendim çünkü. mafre sigortanın birçok özel hastane ile anlaşması var. 420 tl tamamlayıcı sağlık sigortası 1875 tl doğum paketi. devlet destekli olduğu için %15 ini iade ediyorlar maaşınızda. ve epidural ,refakatçi için para vermiyorsun. onun dışında 6 muayene hakkın var her gidişte 12 tl ödüyorsun tahlil tetkik herşey ücretsiz. 6 muayene hakkın bittikten sonra hastanenin normal ücretini ödüyorsun. en son olarak hamileliğinin istediğin bir dönemi yaptırabiliyorsun. ben ankara medicana ya bu sigortayı yaptırarak gitmek istiyorum.

Araştırın arkadaşlar, medicana gibi bir hastanede 6 muayene + tüm tahliller + doğum (normal, sezeryan, epidural farketmiyor) toplam

(420+1875+(12tl*6 kez))-%15 vergi indirimi= 2.011,95 tl çok uygun gerçekten hem de kredi kartına 10 taksit var.

Ben bunun hamile kalınmadan önce yapılması gerektiğini duymuştum ama hamileyken de yapılabiliyor mu?

X