Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım hayırlı evlat olsun inş. aynı heyecanı tadıyoruz.

Çok teşekkür ederim , Allah tamamına erdirir inşallah hepimizin ümitli bekleyişini , sanırım seninle aynı haftadayız :KK1:
Hanımlar bu arada 4-5 gündür rahatsızım , çok öksürüyorum , evde yapabileceğim ne varsa yapıyorum ama geçmiyor :KK50:
Bebeğimle alakalı sıkıntılı bir durum olur mu , çok korkuyorum :KK17:

merhaba arkadaşlar bende 10 haftalık hamileyim birşey soracaktım benim ilk haftalardaki güğüslerimdebki şişkinlik şimdi azaldı sanki bu konuda bilgisi olan var mı ilk hamileliğimde kürtaj oldum korkuyorom o yüzden :KK43:

Yazdıklarını okuyunca kocamla kendimi gördüm. Evlenir evlenmez hamile kaldim bende. Dqha bir bucuk aylik evliyim.ilk zamanlar gunde 2-3 olan iliskimiz gebeligimi ogrendkkten sonra haftada hatta 10 gunde 1e düştü. Kendi adimiza uzuluyorum ama hic icimden gelmiyor. Nasil olacak boyle bilmiyorum :KK43:

Ben de yeni evlendim:)) ilişkimizde düşüş var ama 2-3günde bire falan düştü ben soğuduğumdan değil gazımdan rahatsîz olduğumdan üşeniyorum:KK43: bi de mis kokulum diye sevdiğim kocamın parfümü bile midemi bulandırıyor artık duşa girip öyle yatıyor yatağa çok üzülüyorum.

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size biz bugün 7+3 olduk çok şükür fakat ben hiç bir gebelik belirtisi yaşamıyorum sadece göğüslerim çok acayip acıyor bazı an durduk yere sızlıyor hatta birde uyku sorunum var ama normal de uyku çok seviyordum tabi bu aralar bıraksalar her gün 7 de yatar 7 de kalkarım bunların dışında ne mide bulantısı ne baş dönmesi ne aşerme ne bir ağrı sancı hiç bir şey yok kime sorsam ne güzel işte bünye meselesi diyor hatta biraz önce doktorumu aradım dr da herkez yaşıcak diye birşey yok diyor aranızda benim gibi olan varmı merak ediyorum.

Şükretmelisin canım!! Benim de halim berbat. İstifra edemiyorum ama devamlı öğürtü ve mide yanması ile yaşıyorum. Yüzüm bir an gülmüyor. Yaşamaktan soğudum resmen..bir de ben de korkunç bir iç sıkıntısı var, daralıyorum! Ateş basmaları, bütün eklemlerimde ağrılarım var. Bir gebeliğin bir bünyeyi bu kadar sarsabileceğini düşünemezdim. Ama senin gibi geçiren ve çok da sağlıklı bir tosuncuk doğuran arkadaşımoldu. Koştur koştur gezdi, düğün derneklerde oturmadan göbek atarak geçirdi hamileliğini:) beni ise düğünde 5 dk oturtamazlar şu anda.. Şükret sevin ve tadını çıkar bence:)

Ben de yeni evlendim:)) ilişkimizde düşüş var ama 2-3günde bire falan düştü ben soğuduğumdan değil gazımdan rahatsîz olduğumdan üşeniyorum:KK43: bi de mis kokulum diye sevdiğim kocamın parfümü bile midemi bulandırıyor artık duşa girip öyle yatıyor yatağa çok üzülüyorum.

Ayni dertten muzdaribiz desene :KK43: bende kokulara karsi asiri hassasim ve onceden koklaya koklaya uyurken simdi kicimi dönüp yatiyorum. Hersey fazlaca kokuyor banada. Bu 9 ay boyle gecmez umarım:18:

:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:
canım bende aynı senn gibiyim benim de hiç belirti olmuyor bende çok korkuyorum geçen hafta doktura gittim herşey normal dedi ama ben gene huzurlu değilim çünkü başda çık belirtim vardı şimdi azaldı bu benim kicinci hamlilagim ilkinde bu aylarda çalışıyordum onun için onu hatırlamıyorum...hamişlerimizde aynı bende 8 haftaya girdim sen ne yaptın durumun nasıl.

canım bende durum halan aynı gidiyor. benim ilk hamilelik belirtim baş ağrısı migren başlaması oldu adet günüme yaklaşık 5 6 gün kala başladı ve 10 gün gibi devam etti ben ilk bunu belirti olabilceğini bilmiyordum ama yinede tedbirli davranıp ilaç kullanmadım gebelik düşündüğümüz için ve 2 yıldır istediğimiz için çok şükür ki sadece bu belirtiyle hamile olduğumu öğrendim sonrasında adet dönemimde bir hafta gibi kasık ağrısı çektim adet döngüsü bittiği zaman oda bitti şuanda sadece uyku yorgunluk göğüs acısı ve gaz sorunumuz bar ama işte normal de de uykuyu çok seviyordum c.tesi günü ben doktorumu aradım sordum benim hiç bi sorunum yok bu normel mi diye gayet normal diyor doktor illa gebelik belirtilerinin hepsini yaşıcaksın diye birşey yok diyor en son 6+2 de gittik biz doktora bakalım haftaya cuma gibi tekrar gidicez herşey yolundadır sende takma kafaya benim annemde aynı benim gibi olmuş inş bende annem gibi sorunsuz gebelik geçiriyorumdur

Mide bulantım bi gün cok az bi gün dayanılmaz boyutta oluyor, gazım ve kabızlık şikayetim var. Gögüslerim hala şiş ve acıyor. Mide bulantıma rağmen çok yiyorum 2-3 kilo aldım şimdiden:KK43: ağzımda da sürekli metalik bir tat var. Bazen gün içinde bi anlığına çok normal hissediyorum panikliyorum ama yarım saat bile sürmüyor hamilr olduğumu hatırlatacak belirtiler hep var. Senin nasıl gidiyor canım? Belirtilerin ne durumda?

canım benim belirtiler aynı devam ediyor uyku ve yorgunluk göğüsler büyüyor ağrıyor ve acıyor gaz sorunumuz bizimde var çok aşırı değil ama birde karnım çok şiş benim yani 2 aylığız daha ama sanki 4 aylık gibi karnım çıktı sivri bi şekilde hep yelek giyiyorum üzerime çünkü 2 ay gibi değiliz nazar değicek diye korkuyorum :)))

Çok teşekkür ederim , Allah tamamına erdirir inşallah hepimizin ümitli bekleyişini , sanırım seninle aynı haftadayız :KK1:
Hanımlar bu arada 4-5 gündür rahatsızım , çok öksürüyorum , evde yapabileceğim ne varsa yapıyorum ama geçmiyor :KK50:
canım haftalardır bende öyleyim, üstelik geceleride burnum tamamen tıkanıyor defalarca uyanıyorum. doktorum ateşlenmediğin sürece ilaç kullanmayalım dedi, bebeğede zarar vermezmiş. şu anda bana en iyi gelen, tarçın-karabiber(çekilmemiş)-zencefil ve limon karışımı, gün aşırı kaynatıp içiyorum çok rahatlatıyor. inşallah kısa zamanda iyileşiriz.

ates88 ve masumiyet22 bulantısız hamileliğinizin keyfini çıkarın çünkü her yediğini çıkarmak dayanılmaz birşey üstelik yarattığı baş ağrısı tarifsiz.. Regl düzensizliği yüzünden hamileliğini 11. haftada öğrenen bir arkadaşım vardı bazen keşke bende de öyle olsaydı diyorum. İlk üç ay benim için çok zor geçecek gibi.. Annemin genetik mirası saolsun :))
Hamileliğinizin keyfini çıkarın bol bol..

canım benim belirtiler aynı devam ediyor uyku ve yorgunluk göğüsler büyüyor ağrıyor ve acıyor gaz sorunumuz bizimde var çok aşırı değil ama birde karnım çok şiş benim yani 2 aylığız daha ama sanki 4 aylık gibi karnım çıktı sivri bi şekilde hep yelek giyiyorum üzerime çünkü 2 ay gibi değiliz nazar değicek diye korkuyorum :)))

Benim de oyle ya:))) hamile kalmadan önce eşimle iddialaşırdım bizim kesin kızımız olur diye ama karnım sivri şişince erkek olduğunu düşünmeye başladım:)) dün akşam 1,5 yaşında oğlu olan bi karı koca arkadaşlarımız geldi bize hediye almışlar bu hamiş tshirtlerinde:)) nazar değicek diye korkuyorum şu 3 ayı sağ salim bi doldursaydık allah'ın izniyle.

merhaba arkadaşlar bende 10 haftalık hamileyim birşey soracaktım benim ilk haftalardaki güğüslerimdebki şişkinlik şimdi azaldı sanki bu konuda bilgisi olan var mı ilk hamileliğimde kürtaj oldum korkuyorom o yüzden :KK43:

canım aynı korku bendede var aynen gögüslerde şişkinlik azaldı benimki 5 haftalık,ilki düşüktü korkuyorum..

Benim de oyle ya:))) hamile kalmadan önce eşimle iddialaşırdım bizim kesin kızımız olur diye ama karnım sivri şişince erkek olduğunu düşünmeye başladım:)) dün akşam 1,5 yaşında oğlu olan bi karı koca arkadaşlarımız geldi bize hediye almışlar bu hamiş tshirtlerinde:)) nazar değicek diye korkuyorum şu 3 ayı sağ salim bi doldursaydık allah'ın izniyle.

benim de cin takviminde kız görünüyor bir de ilk aklımdan kız geçti ve ilk hamile olduğumu öğrendiğimde yani 4,5 haftalık falandık o zaman ilk 4 5 gün sabah akşam turşu yedim kesin kız dedim ama şimdi çevremde herkez erkek hissettiğini söylüyor ve bende tamamen erkeğe döndüm karnım desen işte şişkinlikmi bilmiyorum ama benim anneminde karnı 2 aylıkken çıkmış belli olmaya başlamış annemin de sivriymiş karnı ama kız olmuşuz işte :))) bakalım nazar değmesinde kolu komşuya zaten 2,5 aylık falan diyorum biraz fazla söylüyorum sip sivri karnım var normalde kilomda öle çok değil 64 kiloyla hamile kaldım ama hiç bi zmn kilo göstermemişimdir kemiklerim kalın ve hiç bi yerimde öle çıkıntılarım yoktu normalde hayırlısı Allahtan artık kız erkek sağ salim atlatalım da
bu arada ben asıl doğum yapmak istediğim hastaneye gidicem çarşamba günü 8 haftamız bitiyo 9 girmiş oluyoruz o gün yeni doktorumuzla buluşucaz bakalım nasıl geçicek çok heycanlıyım şimdiden ilk kez karından bakılcak bize karından bebeğimizin hareketlerini görebilirmiyiz acaba o gün bilgisi olan varmı

canım benim doktorda ilk 3 ay öksürenden tıksırandan kaç dedi ateşli rahatsızlıklar çok önemli dedi ateşini kontrol et onun dışında bişey olcuğanı sanmıyorum bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri hergün günde 2 3 kez mutlaka hapşuruyorum normalde anca grip olursam hapşururdum ama hasta değilim birde evde ne yapıyosun bilmiyorum ama bitki çayları içme demişti dr bana tarçın ada çayı vs. bunlar çok zararlı diye biliyorum tarçın düşük yaratırmış diye okumuştum netten hamile kalmayı uzun süredir istediğim için 2 yıldır ben tarçın hiç yemem içmem mesela ayaklarını sıcak tutmaya gayret et sen aklına takılan bişey varsada dr danış en iyi bilgiyi dr verir

canım aklına kötü şeyler getirme bence benim bildiğim kadarıyla ilk aylar göğüsler şişer hassaslaşır ve ağrırmış sonra geçermiş ve son 3 aya girdiğimizde tekrardan şişmeler ve ağrımalar başlarmış diye biliyorum en son ne zmn dr gittin bence normaldir ama

arkadaşlar benim doktorum ilk 3 ay kesinlikle ilişki önermiyorum dedi çok şükür ki herşey normal ilerliyor bir sorunumuz yok şuan ama ilişki önermiyorum diyor nette araştırdığınız zaman sorun yoksa ilişki olabilir yazar dedi ama ben kesinlikle önermiyorum diye üstüne basa basa söyledi bize ki zaten benim eşim ilk 3 aydan sonra da asla ben ilişki istemiyorum diyor Allah razı olsun çok anlayışlı o konuda benim çocuğum var orda ben nasıl bir anlık zevk için bunu yaparım Allah korusun ya bişey olursa diyor bence de böyle olmasıo gerek ama tabi herkezin düşüncesi görüşü farklıdır lütfen yanlış anlamayın beni ama dikkatli olmanızı öneririm

canım o sarımsağın kokusuna dayanabilsem acayip bulantım var yediğimide çıkarıyorum midem çok kötüü sorma yediğim kraker ayva az önce bir kase çorba içtim başladı bulanmaya hemen krakere sarıldım bastırsın diyeee canımın istediğini bile yiyemiyorummm:KK43:(((

Allah yardımcın olsun.Sık dişini az kaldı.10.haftadan sonra rahatlarız inşallah...Haklısın sarımsak sürdüm ama kokusundan mahfoldum.Ama uçuğumu kuruttu çok şükür.Senin uçuğun ne durumda ilerledi mi geçiyor mu?Umarım geçiyordur.Bu ilk haftalar işimiz zor...:KK49:

Oyle cok aman aman anne moduna da girdigimden degil ama bi soğuma geldi.anlamiyorum . Garip...benden baska kimsebyasamiyo mu bunu ? Kizlar yok mu tavsiye ?

Soğuma çoğu gebede oluyor.Bende çok soğudum.Eşim anlayışla yaklaşıyor çünkü bu bir süreç sabredecekler. Zaten bir kere denedik 6 haftalıktım o zaman.Hafif kanamam oldu artık hiç yapmıyoruz.Hiç canım istemiyor zaten.Canımın istemesini geçin şu anda ilişki lafı bile midemi kaldırıyor.Yani soğuman çok normal merak etme.Eşin sabretmeyi öğrenir bu arada...Her güzel şeyin bir ceremesi var nede olsa..Moralini yüksek tut.Hormanlarımız normale dönecek.Hayırlısıyla şu ilk 14 hafta geçsin...

selam kızlar,

pzar günü randevumuz vardı, geç döllenme ile hamile kalmıştım. Kesemizi görmüştük bu seferde pıt pıt kalp atışlarını hem ultrasonda gördük hem takip ettik az da olsa duyduk.. nası güzel bir duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin.. bebeğimiz hayata tutundu darısı tüm annelerin başına :) 25 temmuzda tahmini doğum tarihi dedi dr. , 6 hafta 3 günlükmüşüz..

Çok geçmiş olsun. Bir ara bende de kuru öksürük vardı gerçi ara ara hala oluyor. Kaynattığım suyun içine bolca bal koyuyorum, karıştırıp sıcak sıcak içiyorum 10 dk sonra rahatlatıyor. Muhtemelen denemişsindir ama genede yazayım dedim. Birde göğsünü ve sırtını zeytin yağı ile yağla sonra hem göğsüne hem sırtına sıcak havlu koy ve bunu yarım saat arayla 5-6 kez yap özellikle geceleri. Ben bunu çocuğuma ve kendime yapıyorum çok faydasını gördüm.Yine çok öksürürsen aktardan bilgi alıp bazı bitkileri içebilirsin ama bitkilerede dikkat etmek gerekir. İlaç kullanamayacağımıza göre başka çare yok...Tekrar geçmiş olsun...

Merhaba arkadaşlar. Ben de kasım ayında hamile olduğunu öğrendim, beni de aranıza alırsanız sevinirim. Ilk hamileliğim ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Bu arada sat 13 ekim benimle aynı tarihte olan var mı merak ettim. Herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun...

X