Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

elimden geldiğince dikkat ediyorum canım, normalde hiç sevmediğim halde hergün ceviz badem ve fındık yiyorum, sık sık balık, süt , meyve sebze günlük yemeye çalışıyorum. ilk üç ay çok hareketsizdim 4 kilo aldım , artık yürüyüyüşe başlıyorum. boyle giderse bomba olucam valla:KK1: ah isim ah..sorma hiçbir fikrim yok , doktorumuz erkeğe benzetti bizim bebişi ama netleşmeden isin bakmak istemiyorum, ilk kızımın ismini ben koymuştum , babamız bu defa isim hakkı benim diyo, ama son söz benim olur tabiki:KK1::KK1::KK1::KK1:

valla canım ben kılolu hamıle kaldım sözde zayıflayıp kalacaktım ama kısmet Rabbım verdı bebişimizi ayda 1 kılo alıyorum hep ama asıl 4. aydan sonra fazla alınıyormus benım en fazla 10 kılo almam gerek ay hadı 15 olsun ama daha fazlası cok korkutuyor benı doktorumda cok rahat kıloyu hıç takmıyor ama kılolularda hersey dogum falan zor olur dıye duydum başlarda cok uzuldum ettım ama suan daha rahatım ah bıde dıkkat etsem hamurişine nasıl dadandım bır bılsenız :)))

merhaba arkadaşlar ,
bulantılarınız kusmalarınız ne zaman geçti ya da azaldı? ben geçen haftaya kadar çok kötü iken şimdi daha iyiyim de yolunda gitmeyen bir şeyler mi var diye düşünmeye başladım. :KK4: :emir_bebek:

caniim meraba bana mesaj atmissin ama cewap hakkım yok ve buraz gec girdum mesaji umarim bi sıkıntı yoktur. . aslinda bende sana biseyler sormak istiyorum.. hamileliğin nasil gidiyor. . zorlaniyomusun

Merhaba canım bende alıntıyı yeni gördüm valla idare eder doktor kontrolundeyiz ama korkuyorum doktor hahastalıktan dolayı anne vitamin üretemedigi için allah korusun özürlü olabilir dedi bol bol vitaminli şeyler yemeğe çalışıyorum ama çok zorlaniyorum bulantıdan artık nasıl olur bilmiyorum ama çok korkuyorum o ekmekleri yiyemiyorum feci bulantı yapıyor korkuyor gibi geliyor e malum diğer ekmekler bize yasak öyleışte didinip duruyorum....senin durumun nasıl ne sormak istersen burdayım canım:KK34:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Dün gittim doktora, çok şükür ense kalınlığı ölçümü iyi çıktı. Kemik gelişimi iyi dedi. 1 ayda nasıl büyümüş yaaa, kolu bacağı nasıl hareket ediyordu. Bir ara elini kafasının üstüne götürdü. Eşim espiriyi patlattı : "bebek şimdiden düşünmeye başlamış baksana bizim gibi psikolojik danışman olacak herhalde" diye. Ikili tarama testi de 10 güne kadar çıkar dediler. Haa bu arada sakladı kendini göstermedi, bacakları kapalıydı. Zaten doktorum cinsiyetini söylemek için erken 16. Haftada kesinleştirelim dedi. Cinsiyetini öğrenen arkadaşlara pek bir heveslenmiştim, kısmet artık bekleyeceğiz biraz daha.
Bu arada bir ara temmuz annelerine takılayım dedim orası çok kalabalık. Bir de ortamlarını çoktan kurmuşlar iletime cevap bile alamadım. Bence de bizler burada kalalım. Herkese ağrısız, sancısız, bulantısız günler diliyorum...

merhaba arkadaşlar ,
bulantılarınız kusmalarınız ne zaman geçti ya da azaldı? ben geçen haftaya kadar çok kötü iken şimdi daha iyiyim de yolunda gitmeyen bir şeyler mi var diye düşünmeye başladım. :KK4: :emir_bebek:

Hiç nazar değdirme kendine canım benim de ara ara öyle oluyordu endişeleniyordum ama bazen tekrar artıyor benim en yoğun dönemi 7,8,9. Haftalardı sonra azalmaya başladı şuan gün içinde nadiren yokluyor ama her istediğimi yiyebiliyorum çok şükür:)

Hiç nazar değdirme kendine canım benim de ara ara öyle oluyordu endişeleniyordum ama bazen tekrar artıyor benim en yoğun dönemi 7,8,9. Haftalardı sonra azalmaya başladı şuan gün içinde nadiren yokluyor ama her istediğimi yiyebiliyorum çok şükür:)

ayy canım içimi çok rahatlattın valla çok sağol. aynen benimde 7 ,8,9 çok fena geçti mutfağa bile giremiyordum şimdi rahatladım az da olsa yiyorum bişeyler:) annelik işte insan meraklanıyor.

hayırlı olsun canım ayrıca çoooook şanslısın o bulantıları yaşamamışsın bende 10+3 'deyim daha yeni yeni nefes alıyorum dünya varmış :)
hamileliğimizin tadını çıkarma zamanı bence=)

Bilmez miyim ben gece kalkıp ultrasona bile gittim bebeğimi hissetmiyorum diye:))))

Kızlar size bir sorum olacak. Gebelikte çatlak olmaması için neler kullanıyorsunuz. Ben kakao yağı diye duymuştum eczaneye sordum hiç önermediler. Badem yağını da tüylenme yapar diyorlar önermiyorlar. Duyduklarım arasında şunlarda var ,zeytinyağı , vazelin ve mustela(çok pahalı geldi). Hangisini kullanmak lazım , tecrübeli anneler var mı?

bugun ıkılı test ıcın gıttım ultrason sonucunda fetal kardiak aktivite izlenmiştir tek fetus içeren intrauterin gebelik mevcuttur yazıyo bıraz nette arastırdım bebek gelışmemıstır falan yazıyo cok korkuyorum sonuc 10 gun sonra cıkcak gecen ay 48 kıloydum bu ay 47 olmusum bulantlar yuzunden bısey yıyemedım bebektemı beslenmedı kı offf allahım ıcıme kurt dustu sımdı :KK43:

Kızlar size bir sorum olacak. Gebelikte çatlak olmaması için neler kullanıyorsunuz. Ben kakao yağı diye duymuştum eczaneye sordum hiç önermediler. Badem yağını da tüylenme yapar diyorlar önermiyorlar. Duyduklarım arasında şunlarda var ,zeytinyağı , vazelin ve mustela(çok pahalı geldi). Hangisini kullanmak lazım , tecrübeli anneler var mı?

ben lierac kullanıyorum bazen de bebe yağı .kakao yağını sipariş ettim gelecek. Neden önermediler kakao yağını?

bugun ıkılı test ıcın gıttım ultrason sonucunda fetal kardiak aktivite izlenmiştir tek fetus içeren intrauterin gebelik mevcuttur yazıyo bıraz nette arastırdım bebek gelışmemıstır falan yazıyo cok korkuyorum sonuc 10 gun sonra cıkcak gecen ay 48 kıloydum bu ay 47 olmusum bulantlar yuzunden bısey yıyemedım bebektemı beslenmedı kı offf allahım ıcıme kurt dustu sımdı :KK43:

içini ferah tut canım. Öyle internetten falan araştırma yapma. boş yere kafanı bulandırırsın.Sen doktorun söyleyeceklerini bekle biraz zor olacak biliyorum ama en iyisi bu. Ayrıca doktorum ilk 4 ay yediğim besinlerin bebek için çok önemli olmadığını söylemişti bu konuda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü mide bulantısı yüzünden gebeliğini çok zor geçiren ve doğru dürüst bir şey yiyemeyen bir sürü insan var.Umarım her şey gönlünce sonuçlanır. Allah bebişini korusun.

Merhaba canım bende alıntıyı yeni gördüm valla idare eder doktor kontrolundeyiz ama korkuyorum doktor hahastalıktan dolayı anne vitamin üretemedigi için allah korusun özürlü olabilir dedi bol bol vitaminli şeyler yemeğe çalışıyorum ama çok zorlaniyorum bulantıdan artık nasıl olur bilmiyorum ama çok korkuyorum o ekmekleri yiyemiyorum feci bulantı yapıyor korkuyor gibi geliyor e malum diğer ekmekler bize yasak öyleışte didinip duruyorum....senin durumun nasıl ne sormak istersen burdayım canım:KK34:
sen diyetine uyuyosun anladigim kadariyla.. ben hem Gastroenterologumla hemde kadin dogum doktorumla ozel olarak konustum canım ikiside diyetine uyduğun sürece hic bi sikinti yok dediler ben ikisinede helede Gastroenterologuma cok guvenirim.. normal bi hamilelik ten daha fazla ozurlu olma riski olmadigini soylediler. sen icini ferah tut canim diyetini bozmazsan gayette güzel cikiyo vitamin ve kan değerlerin.. sen hangi ekmegi kullaniyosun ben ankara halk ekmkten siparis ediyrum digerlerini bende yiyemiyodum ama bunu bide isitinca yada kizartinca cok guzel oluyo.. benim sukur cok mide bulantim biseyim olmadi sadece şişkinliğim gazim oluyo.. bide glutenli bazi urunleri bazen canim cok çekiyor bebis icin olmasa bozabilirdim bile diyetimi ama mecbur dayaniyoruz..nekadar oldu teshis konulali diyete baslayali sen

sen diyetine uyuyosun anladigim kadariyla.. ben hem Gastroenterologumla hemde kadin dogum doktorumla ozel olarak konustum canım ikiside diyetine uyduğun sürece hic bi sikinti yok dediler ben ikisinede helede Gastroenterologuma cok guvenirim.. normal bi hamilelik ten daha fazla ozurlu olma riski olmadigini soylediler. sen icini ferah tut canim diyetini bozmazsan gayette güzel cikiyo vitamin ve kan değerlerin.. sen hangi ekmegi kullaniyosun ben ankara halk ekmkten siparis ediyrum digerlerini bende yiyemiyodum ama bunu bide isitinca yada kizartinca cok guzel oluyo.. benim sukur cok mide bulantim biseyim olmadi sadece şişkinliğim gazim oluyo.. bide glutenli bazi urunleri bazen canim cok çekiyor bebis icin olmasa bozabilirdim bile diyetimi ama mecbur dayaniyoruz..nekadar oldu teshis konulali diyete baslayali sen

evet uyguluyorum canım...dedıgın gıbı zaten ben vıtamın kan ılaçları kullanıyorum gebelikten öncede kullanıyordum halada daha devam dedi doktor içiyorum degerlerım ıyı sukur ama ben cok pimpirikliyim canım ya bazen uyuyamıyorum ya bırsey olursa yeterlı beslenemezse birsey olsa cok buyuk suçluluk hıssederım...bırde hıc doktorun sana dedımı bebeğe geçebilir gibi?...ben ege markalı kullanıyorum ama tadı cok garıp ya ankara halk ekmek duymadım eger ınternet uzerı sıpars varsa hemen sıparıs vereyim çünkü benım esımın görev ıcabı bı kucuk ılçedeyım...benim şişkinliğim ve gazım dediğin gibi var hayırlısı ınsaallah sağlıkla dogarlarlar...hıc sorma glutenlı seylerı nasıl canım ıstıyor ya ama ulkerın bazı urunlerı var bız onlardan siparıs verıyoruz bılmıyorum belkı bılıyorsundur sende:KK34:

Kimse yok artık...yeni bir konu açılsa orada devam etsek belki başkaları da katılır bize..

X