Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar hepinizden Allah razı olsun, nstye neden bağladı hiçbir fikrim yok , bence gelişim geriliği nedeniyle bebek erken doğabilir ya da hayati değerleri düşebilir diye şüphelendi bilmiyorum bir şey demedi. Canım sıkkın işte hala olayın şokundayız 2 hafta geriden geliyor gelişimi özetle. Sağolun tekrar
Canım çok geçmiş olsun tekrar ne zaman gideceksin stres daha etkiler bebeğin hareketlerini Bile ve istersen bi doktora daha git

Şekerim yok dimi kızlar 🥹

Eklentiler

• IMG_1030.webp
    IMG_1030.webp
    26 KB · Görüntüleme: 32
Kızlar hepinizden Allah razı olsun, nstye neden bağladı hiçbir fikrim yok , bence gelişim geriliği nedeniyle bebek erken doğabilir ya da hayati değerleri düşebilir diye şüphelendi bilmiyorum bir şey demedi. Canım sıkkın işte hala olayın şokundayız 2 hafta geriden geliyor gelişimi özetle. Sağolun tekrar
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah sıkıntısız atlatacaksın bu dönemleri 🙏🏻🙏🏻
Bir şey sorucam protein kaçağı var mıydı sende

Değerlerinde bir sıkıntı görmedi ama di mi ? Kalp ritmi vs her şey okey sadece kilodan kaynaklı mı geriden geliyor. Bence beslenme vs ile toparlarsın. Her gün avakado,muz,ceviz,badem,Kaju, kaşar ve yumurta bunları tüketmeye bak bebeğe kilo aldıran ve gerçekten geliştiren şeyler. Kalsiyum açısından da yoğurt ve beyaz peynir işe destekle Allah’ın izniyle sağlıkla kucağına alacaksın ben inanıyorum. Kalplerimizi karartmayalım dualarımız sesinle.

Benim oğlumda da 2 hafta gerilemişti sonraki kontrolde ara yine 1 haftaya düşmüştü canım ben önceki gebeliğimde de diyet yapmıştım hep ondan olabilir mi diye şüphelendim. Bir sonraki kontrole kadar bebişe kilo aldırabilcek besinler tüket inşallah farkı azaltır.
Peki kilosu ne kadar onu söyledi mi?

Düzelir inşallah yakalar haftasını, başka birşey söylemedi mi? Ne yapman gerekiyormus, neye dikkat etmen gerekiyor açıklama falan yok mu?
Protein ağırlıklı beslen dedi kilo vermişim ona kızdı (sadece abue cubur ve pilav vs yemedim oysa, bence birkaç kez kustun diye oldu) haftaya kontrol var gelişimine bakılacak
Muayenede görünen bi sebep bulamadı sanırım di mi? Plasentadan bebeğe giden damarlarda vs bi şey. Olumsuz bi şey olsa görünürdü sanıyorum.

Öyleyse daha çok dinlenme, bol su içme, iyi beslenme ile devam. Bir dahaki randevu ne zamansa, o zamana kadar kilo aldırcaz bu kıza ☺️
Plasentadan bahsetmedi canım haftaya kadar protein ve bol su tüketeceğim yürüyüşü de bıraktım belki olumsuz etkiliyordur diye. Bu arada sana haber verecektim, tansiyon için normal sorun yok dedi yaşadığım sıkıntı da bu haftalarda olabilirmiş çok sık olmazsa sorun yok prilam kullanabilirsin dedi bir de.
Çok takılmamanı öneririm. Bana da bu hafta gittiğim 2. doktor bel çevresi geniş tedbir amaçlı şeker yüklemesi yapalım dedi. Bugün 3. bir doktora gittim normal ölçüm yaptı. Takılmadım açıkçası, kilolu olacak deyip geçtim. Senin bebiş de zayıf bir bebektir olabilir illa sorun var anlamına gelmez. Bir doktora daha gitmeni öneririm sadece canım. İnşallah bebeğin iyidir sağlıklıdır💖
Kilolu sıkıntı değil sanırım düşük olunca gelişim geriliği oluyor tehlikeli yani sağol canım 🙏🏻

Benim oğlumda da 2 hafta gerilemişti sonraki kontrolde ara yine 1 haftaya düşmüştü canım ben önceki gebeliğimde de diyet yapmıştım hep ondan olabilir mi diye şüphelendim. Bir sonraki kontrole kadar bebişe kilo aldırabilcek besinler tüket inşallah farkı azaltır.
Peki kilosu ne kadar onu söyledi mi?
Aa öyle mi? Ben de diyet yapıyordum ama ekmek pilav tatlı yemiyordum sadece ve yürüyüşe başlamıştım ondan mı oldu yoksa? Şimdiden harika bir analık örneği gösteriyorum.... 1200 kilo bugün 29+0

Aa öyle mi? Ben de diyet yapıyordum ama ekmek pilav tatlı yemiyordum sadece ve yürüyüşe başlamıştım ondan mı oldu yoksa? Şimdiden harika bir analık örneği gösteriyorum.... 1200 kilo bugün 29+0
Bence 1200 kg cok olumsuz degil 29+3 de 1307 cikmisti benimde hersey normal dedi. Ayrica bundan iki hafta once olcumleri 9 gun geriye gitmisti. Yine bir sorundan bahsetmedi. Simdi 1307 ile yakalamis sinir icerisini. Bence o kadar kafaya takilcak bisey degil. 1/2 haftalik sapmalar normal. Onemli olan daha gerilere dusmemesi. O yuzden bence stres yapma hic

Çok güzel bir anne olacaksın 😍 hiç merak etme. Çok iyi ilerliyorsun. Bana da geçen kontrolde karın çevresi bir hafta geriden geliyor ama bacak boyu da bir hafta önden gidiyor. Annesi gibi minyon bir vücudu ve babası gibi de uzun bir boyu olacak dedi. Hiç önemsemedi yani. Ben de hatta son üç haftada hiç kilo almayınca acaba besleyemedim mi diye endişe edip buraya yazmıştım hatırlarsın :) şimdi deli gibi sürekli yiyip duruyorum 🤣 biz çok iyi anneler olacağız. Hiç birimiz burada boşuna üye olmadık, ne zaman neyi nasıl yapmamız gerektiğini hiç bilmeden gebeliğini sürdüren ne çok anne adayı var bi bilsen. Hastanede sürekli karşılaşıyorum uyuşturucu kullanan bile bir sürü gebe geliyor. O yüzden anneliğini sorgulama, birazcık daha güzel beslen yeter 🌺🌺

Bacım şimdi ultrason kağıdına baktım.
28+4 te 1340 gram ölçmüş Dr.

29+0 1200 gram, 2 hafta geri mi oluyor ? 🤔

Aa öyle mi? Ben de diyet yapıyordum ama ekmek pilav tatlı yemiyordum sadece ve yürüyüşe başlamıştım ondan mı oldu yoksa? Şimdiden harika bir analık örneği gösteriyorum.... 1200 kilo bugün 29
Yalnız kuzum ben bu kg ile bu haftada 2 hafta geri diyen dru ne yapayım bilmiyorum. Boşuna korkutmuş seni boşuna.. ben bundan 3 hafta önce gittiğimde bebeğim sadece ve sadece 856 grdi.. O arada buradaki aynı haftalarda olan arkadaşlar 1 kgdan bahsediyorlardı. Drum yaşıtları kadar almış gayet iyi dedi. Seninle günlerimiz aynı. Bak önümüzdeki hafta gideceğim zannetmiyorum 1300-1400lere falan çıktığını. Biraz bebek Gr vermiş o kadar. Güzel beslenme ile toparlar neden korkuttu ki seni. Enseyi karartmak yok üzülüp stres olmak yok. Bence başka bir Dr a daha git bir daha ölçüm yaptır içine sinmiyorsa. Güzelce beslen olumlu düşün yeter. ❤️🤲 Ayrıca daha önce de demiştim tipin nasıl bilmiyorum tam ama ben minyonum eşim de öyle önceki gebeliğimde çok takardim kgsunu. Dr dedi ki sen minyonsun eşin de öyle yani kglu olmasını bekleme, olsa belki de doguramazsin seni zorlar dedi. Kızım doğdu küçücük ama şimdi gayet iyi. Olması gerektiği kadar büyüyor. Takma kafana üzme kendini. Beslen ve Allah a bırak. Hiç bir sıkıntısı da yok şükür. Üzülme ❤️🤲

Merhabalar 🤗 yaklaşık bir aydır gebelik şekeriyle mücadele ediyorum son iki haftadır ancak kontrol altına alabildim . Ama iki gündür ne olduysa yine sınırlara yakın çıkıyor veya çok hafif sınırı geçiyor. Bebeğim iri , suyum fazlaydı dün normale dönmüş dedi doktorum . Bebek hafta olarak önde . Gerçekten çok sağlam diyet yapıyorum hiç kaçamak yapmıyorum şu şeker cihazına korkarak bakıyorum artık. Ağlamaktan içim dışıma çıktı bişey olacak diye korkuyorum. İnsüline de başlamıştım dozlarını düşürdüler ama bırakmıyorum . Benim durumumu daha önce yaşamış olan var mı sanırım desteğe ihtiyacım var 🥹

Bu arada nst nin ücrete dahil olmadığını bilmiyordum 😅 ben geçen gittim. 3 bin muayene ücretiydi. 50 mg şeker yüklemesi yaptırdım ve toplamda 2 kez kan verdim. Toplamda 5500 ödedim. Bir de nst ye girmiştim. İki defa glukoz testi için pahalı gelmişti bence nst için de ücret almış olabilirler. Hastanenin doğum ücreti 25 bin demişlerdi en son. Artar muhtemelen. 35 bin doktorumun ücretiydi. Doktor geçen sefer doğumu biz yaptırırsak iki doktor gireceğiz dediğine göre muhtemelen diğer doktor için ek bir ödeme yaparız sanırım. Bu iş bize biraz fazla pahalıya mal olacak gibi duruyor sanırım. Kendi çalıştığım hastanede yapsam hiç ücret ödemeyecektim ne güzel 🤣

Yürüyüşün yanında hafif pilates yada yoga tavsiye ederim en kötü youtube videolarından.
Doğumdanda sonra emzirirken çok fazla sırt ve boyun agrısı oluyor , değişik saatlerde emzirmek için uyanınca uykusuzlukla herzaman doğru pozisyonda oturulmuyor

Koridorda yürüyüş yaparken sağımı solumu toplaması adına rahat olur diye düşünüyorum , yeni almayı düşünmüyorum evde penye bir sabahlığım var onu koyacağım.

Tahinli sıcak suyu ile mi demir ilacını içiceksin? Ben aç karna 1 kaşık tahin yiyordum sonra demir ilacına başlayınca limonlu su ile aç karna demir ilacını içiyorum. Onu tahinli su ile içsem c vitamini etkisi yapar mı?
Hayır uyanınca aç karnına tahinli su iç dedi. Her sabah rutinim olacakmış yani. İlacı yemeklerden yarım saat önce almamı yazmış eczacı. Senin yaptığını yapabilirim bende ilacı içerlen suya limon sıkayım azcık.

Karın çevresinin geriden gelmesi durumunda doktorlar kilo alımına da dikkat ediyor bence bebişinin kilosu iyi maşallah.
Diyet yaptığını hatırlıyorum canım o yüzden yazmak istedim ben de. O zmn doktoruma sorduğumda bunun bebeğin yapısıyla ilgili olduğunu benim beslenmemin etki etmediğini söylemişti ama benim aklımda hep bi acaba? Kaldı. Şimdi yine gebelik şekerinden dolayı diyet yapıyorum. Dün diyetisyene doymadığımı söyledim, o da proteini artırabilirsin, sebzeyi artırabilirsin, 1 yumurta yerine doymadıysan 2 ye, peyniri 60 g olcak diye zorlama istediğin kadar ye, sadece karbonhidratı aşma hem bebek de beslenmiş olur dedi. Bunları duymak beni rahatlattı. Önceki gebeliğimde kuruyemiş bile pek yememiştim ama şimdi ara öğünlerimde yiyorum. Bilmiyorum etkiler mi ama bu gebeliğimde protein ve süt ürünlerini artırıcam diyetisyen de onayladığı için.
Sen de biraz artırıp gözlemleyebilirsin canım, içine nasıl sinerse💕

Merhabalar 🤗 yaklaşık bir aydır gebelik şekeriyle mücadele ediyorum son iki haftadır ancak kontrol altına alabildim . Ama iki gündür ne olduysa yine sınırlara yakın çıkıyor veya çok hafif sınırı geçiyor. Bebeğim iri , suyum fazlaydı dün normale dönmüş dedi doktorum . Bebek hafta olarak önde . Gerçekten çok sağlam diyet yapıyorum hiç kaçamak yapmıyorum şu şeker cihazına korkarak bakıyorum artık. Ağlamaktan içim dışıma çıktı bişey olacak diye korkuyorum. İnsüline de başlamıştım dozlarını düşürdüler ama bırakmıyorum . Benim durumumu daha önce yaşamış olan var mı sanırım desteğe ihtiyacım var 🥹
Ben önceki gebeliğimde yaşamıştım ne kadar diyete uyarsam uyayım şekerim yüksek çıkıyordu, uymadığım zaman düşük çıkıyordu. Yürüyüş yapıyordum yüksek çıkıyordu çok dengesizdi. Her hafta insülin dozu ayarlanıyordu derken doğuma girdim. Kesinlikle gebelik hormonlarıyla alakalı ve pek müdahale edilemiyor bence. Sen diyetine uy doktorların dediğini uygula, öyle aşırı yüksek olmadıkça bebişine bir şey olmaz Allahın izniyle. Abim 6 kilo doğmuş ben 4,5 annemde de gebelik şekeri vardı kesin ama o zamanlar test yapılmıyormuş. Kilolu doğmamız haricinde bir sağlık sorunu yaşamamışız. Bende yine çıktı gebelik şekeri diyetime uyuyorum insülini vuruyorum tedbirimi alıyorum ama hormonlarıma hala güvenmiyorum😂

Back
X