Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

Arkadaşlar Merhaba,

Sanırım bu sayfayı keşfetmek için geç kalmış biriyim ancak 8 hafta 6 günlük hamileyim ve bebiğimin olup olmayacağını net olarak geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenebildim. Sizinle paylaşmak istiyorum ki benimle benzer durumlar yaşayanlar varsa yanlışa yönelmesinler.

Kasım ayının sonuna doğruydu hamile olduğumu öğrendiğimde. 5 haftayı tamamlamıştım ki daha önce ismini duyduğum ve internetten de yorumlarını olumlu bularak gittiğim Medical Park Göztepe Hastanesi'nde Dr. Mine Kaymakçı' dan randevu aldım. İlk defa muayene olacaktım. Mine Kaymakçı' nın odasına girdim beni muayeneye aldı önce karnımdan baktı bir şey göremedim alttan bakacağım dedi. Alttan baktı ve bakar bakmaz bana ''Mol Gebelik'', kesen boş. Bu kese dolsa bile bebek oluşmaz, oluşsa da sakat olur 3 ay bile olsa kanaman olur vücut kabul etmez dışarı atılır...vs gibi bir sürü şey saydı hayırlısı böyleymiş dedi ve toplam da 3 dk süren muayenenin sonunda hemen kürtaj dedi. Tıbbi tahliye yazıp imzalayarak bana ertesi sabaha aç karnına gel diyerek kürtaj için randevu verdi. Eşim şok oldu ben ne olduğunu anlamadım bile. Sonra aile büyüklerimize haber verdik ve başka bir doktora gitmemiz konusunda bizi yönlendirdiler. Daha 5 haftalık hemen nasıl teşhis koydu diye arkadaşlarımızda aile büyüklerimizde söylendiler. Aynı gün Bağdat Caddesinde özel muaynehanesi bulunan Prof. Dr. Aktuğ Ertekin' i aradım. Kendisi beni muayene etti ve kesinlikle Mol Gebelik olmadığını söyledi. Ancak kesenin içinde de bebeğe dair bir oluşum göremiyorum. Boş kese olabilir eğer boş keseyse kürtajla alınması gerekir evet ama kürtaj demek için henüz çok erken 1 hafta bekleyelim geç döllenme olmuş olabilir veya şu an çok küçük olduğu için göremiyor olabiliriz dedi.

1 hafta bekledik tekrar gittiğimizde 6. haftaydı ve yine kesenin içinde bebek göremedi ancak enteresan bir durumun var iki ayrı kese oluşmuş biri kendi kendine sonlanmış diğeri büyümeye devam ediyor ancak hala içinde bebek görünmüyor dedi. 1 hafta daha bekleyelim bu arada Beta HCG testi istiyorum dedi. Beta HCG yaptırdığımda kan değerimin normalde olması gerekene göre çok yüksek çıktığını gördük. Aktuğ Bey' i arayarak kan değerimi söyledim. Kendisi; Evet tam düşündüğüm gibi bu durum ikiz gebelik şüphemi güçlendirdi dedi.

7. haftada gittiğimizde iki kesemden sonlanmış olan kese biraz daha küçülmüştü büyüyen kese ise büyümeye devam etmişti ancak hala tam bir oluşum göremiyorum derken minnacık bir kıpırtı yakaladı kesenin diğer keseyle birleşen kısmında ve hala net olarak birşey göremiyorum ama resmen kıpırdayan bir şey gördük, bu olursa ilk bebeğin olacak bunun için kürtaj yoluna gitmektense beklemeyi tercih ediyorum, eğer bebeğe dair bir oluşum varsa 8. haftaya geçeceğimiz bu sürede çok büyüyecek ve görünmemesi imkansız olacak. Eğer önümüzdeki haftada görünmezse o zaman radikal bir sonuca gidilir ancak dedi ve 1 hafta daha bekleyelim dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi tam 8 hafta 3 gün olmuştu ve doktor karnımdan baktığı anda ''Eveeettt bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, işte burada !'' dediğinde dondum kaldım, sevinemedim bile.... Düşünebiliyor musunuz ? Şu anda sağlıklı giden bir hamileliğim var ancak ben Medical Park Göztepe' de muayene olduğum Mine Kaymakçı' nın teşhisine inanıp tamam deseydim şu anda sağlıklı olan bebeğimi aldırmış olacaktım !!! Ve ondan sonra da 1-1,5 sene süren Mol Tedavisine başlayacaktım... Bu süre içinde bebek sahibi olamıyorsunuz mol tedavisi görürken. Bu kadar rahatça insanların hayatını mahvedebiliyorlar. Bu yüzden siz siz olun doktorunuzu çok iyi seçin ve en ufak olumsuz bir şeyde ümitsizliğe kapılmayın ve başka bir doktora mutlaka görünün ! Aktuğ Bey böyle sabırla beni bekletmeseydi ve olumlu telkinlerde bulunmasaydı sağlıklı olan gebeliğimi çoktan sonlandırmış olacaktım bu korkunç bir şey !!!

Bu arada 8. haftada gördük ki sonlanan ve küçülen kesem daha da küçülmüş. Gerçekten ikiz gebelik başlangıcı olmuş ancak biri kendi kendine sonlanmış ve bu kese sonlanınca diğer keseyi sıkıştırdığı için, bebekte çok minnacık olduğu ve kesenin sıkıştırdığı uçta olduğu için ultrasonda görünmemiş. Şimdi ise diğer kese küçülmeye devam ettikçe ve diğer kesedeki bebek büyüdükçe durum ortaya çıktı. Küçük olan kesem kendi kendine yok olacakmış. Tıpta buna ''Kaybolan İkiz Sendromu'' deniliyormuş. Ben bunu 2 keseyi gördüğümüzde internetten araştırmıştım ve bu gidişimde küçük kesemin yok olmaya yz tuttuğunu göründe ben bunu ''Kaybolan İkiz sendromu'' olarak okumuştum bu doğru mu dediğimde ''Evet'' cevabını aldım :)

Şu anda 8 hafta 6 günlük hamileyim ve mide bulantılarım haricinde bir şikayetim Allah' a şükür ki yok ! :) Arkadaşlar paylaştım ki başına gelen varsa veya yakınında böyle bir şey duyan gören varsa lütfen anlatsın ve asla bir süre sabredip beklemeden kürtaj yoluna gitmesin kimse !

Çok uzun yazdım başınızı ağrıttım artık kusuruma bakmayın lütfen

canım ne kusuru Allah razı olsun yazdıgın için bırçok anne adayımıza ornek oldun sağlıkla kucagına alırsın inşallah bebişini

kızlarrr hepinize mutlu yıllar kocaman opuldunuzz bebişlerimizle sevdıklerımızle nıce guzel yıllara saglıkla huzurla :))) inşallah bu yıl anne oluyoruzz 2014 anneleri

kızlarrrrr biz geldikkkkk :)))))) inanılmaz heyecanlı bir gündü ve hala heyecanım devam ediyor bebişimizi uzun uzun gördük bugün doktorumuz ölçümlerimizi yaptı çok şükür ult ölçümleri gayet iyi çıktı kanımızı da verdik 10 gün sonra kan sonuçlarımızı alıcaz veeeeeeeeeeee kesin olmamakla beraber büyük ihtimalle bizimde paşamız geliyooo :))) Allah ım nasıl bir duygu karışımıdır bu Rabbim cümlemizin bebeklerini sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin inş.

kızlar badem yağını benim doktorum önermedi erken doğum riskini arttırıyormuş aklınızda bulusun:44:

Ne guzel heyecanlar bunlar, darisi biz bekleyenlerin basina :) insallah su 3 ayi saglikla atlatiriz ve cinsiyet heyecanini yasariz biz de..

Ne guzel heyecanlar bunlar, darisi biz bekleyenlerin basina :) insallah su 3 ayi saglikla atlatiriz ve cinsiyet heyecanini yasariz biz de..

inş canım inş inan zaman hiç geçmicek gibi oluyor ama nasılda geçiyor ilk hamile olduğumu öğrendiğim an gözümün önünden gitmiyor gerçi hatırlaadığım da pek bişey yok o ana ait heycndan ayaklarım yerden kesilmişti resmen inş sırasıyla herşey iyi olucak güzel olucak Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin

Sağol canım inşallah birşey olmaz allahım bize bagışlar. Hastaneden geldigimden beridir sürekli internette araştırıyorum kanamadan sonra kalp atışı varsa hamileligi devam eden cok kişi varmış inşallah onlardan biride ben olurum. Bize bol bol dua edin kızlar

canım benim olumsuz düşünme herşey iyi olcak de ve öyle düşün bebişide üzme Allahın izniyle hiç bişey olmucak:26:

ahh ahh o yemek derdi bendede var benimde yanımda annem olaydı güzel yemkler yapaydı kimsem yok bulantılarla yemekde yapamıyorum.
canım geçecek diyolar bakalım,sanki az biraz iyi olur gibi oluyom belki de alışıyorumdur ,cilveee işte :26:

bacım çok geçmiş olsun,Allah taz zamanda sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşalaahhh
kızlarrr hepinize mutlu yıllar kocaman opuldunuzz bebişlerimizle sevdıklerımızle nıce guzel yıllara saglıkla huzurla :))) inşallah bu yıl anne oluyoruzz 2014 anneleri
İnşallah canım,hayırla,huzurla,sağlıkla,birlik beraberlik içinde :) insan başka ne ister ki
Amin bacım,darısı bu haberleri bekleye,isteyen herkese nasip olsun,2014 te onlara da sürpriz olsun

Merhaba arkadaslar
Ben dunku kontrolumde bir oglumun daha olacagini ogrendim. Cok guzel bir duygu gercekten ve benim gonlumden gecen de oglandi. Allah saglikla bebeklerimizi kucaklarimiza almamizi nasip eder insallah

Hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindim. Bizimkinin cinsiyeti ne acaba merak içerisindeyim...Kendine çok iyi bak iki oğlan anası...

İçinizi ferah tutun. Kasık ağrıları olabiliyor. Aşırı değilse ve kanama yoksa sıkıntı yok. Allahın dediği olur lütfen kendinizi üzmeyin. İnşallah kucaklarımıza alırız bebeklerimizi. Dualarımız seninle.

allahım çok şükürr dershaneden çıktım yoldayken bile aklımdaydın daha üzerimi çıkarmadan pc nin başına geçtim ki haberlerini aldımmm inanamıyorum yaa ilk bebişlerimizin cinsiyetleride aynıı bu kadar benzerlik olur:))))aminn canım amin inşallah rabbim yardımcımız olsun maşallah paşazadelerimizee yeniyıl hediyelerinin en kocamanının aldık ikimizde darısı bekleyen arkadaşlarımıza usg ne de çok sevindim canım gözün aydınnnn

Son düzenleme:

Allah yardımcınız olsun.İnşallah en yakın zamanda sağlıklı çocuklarınız olur. Lütfen kendinizi çok üzmeyin. Bir çok bayan gebe bile kalamıyor. Herşeyin sizin için hayırlısı olması dileğiyle dualarımız sizinle...

ayy ne guzell canım erkenden soylemıs bızım dr soylemedı cok merak edıyorum once saglık tabı ama benımde gonlumden erkek gecıoooınsallah sonuclar guzel cıkar tatlım

aynen canım çok şükür fazla bekletmedi ama %70-80 lik yanılma payı varmış hadi inşallah o zaman bir sonraki kontrolünde sende öğrenirsin heralde:)))inşallah canım perşembeyi sabırsızlıkla bekliyorum

kızlar çok şukur doktorum aradı ve ikili test sonuçlarıma normal dedi 15 gün sonra gidecegım daha cok var 16 haftalık olacak inşallah :))

hayırlı olsun çok sevindim ben kendi sonuçlarıma baktım hiçbirşey anlayamadım. Seninkiyle kıyaslayamadım ama neyseki doktorun açıklamış çok sevindim kendine iyi bak..

ya doğru sölüyosun ilk çocuklard erkek çok şeyimiz birbirine benziyor :))) doktor yanılma payı var dedi bizede kesin erkek diyemem dedi ama büyük ihtimalle erkek dedi yani bilmiyorum ben ek erkek diyip yanılan duymadım çevremde artık zaten genelde ikili teste cinsiyetler belli oluyor kız erkek hiç ama hiç fark etmez ama cinsyetini öğrenmekte çok başka duyguymuş yere göğe sığamıyorum :))) poziyon çok ii di bizim heryerinden gördük bebişimizi bacak arasına baktık resmen eller kollar kıpır kıpırdı çok şükür Rabbim e inş sorunsuz hamileliklerimiz olur

aynen canım bende o durumdayım böyle göbüş şişliği değil kasıklarımdan göbek deliğime kadar gelen bebiş şişliği yani akşamları buna gaz şişliğide eklenince kocaman oluyo bide sende de oluyomu bilmiyorum ama bende ayakta biraz kaldığımda hemen bel ve kasık ağrısı oluyo kasıklarımdakide ağrıdan ziyade yan kaslarımda kasılma oluyo semsert oluyo yaa banada öyle geliyo şimdiden büyüdüyse artık önlem almak lazım:)))buarada dularımız herzaman kankamız ve annesi için oluyo:)))
kakao yağı da alayım bari sende vazelinde kullan istersen eczacılar bana şiddetle vazelini tavsiye etti bide günde 1 defa uygulamak yetersiz aklına geldikçe bol bol sür dediler.

canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun rabbim tekrarını yaşatmasın bende 7.haftadan sonra kanama olsa bile fka + olduğunda %93 gebeliğin doğumla sonuçlandığını biliyorum sen içini ferah tut bak 9.haftana gelmişsin zaten riskli haftalar 5-6-7 korkma ki bebişin oolumsuz etkilenmesin sen şimdi bol bol bebeğini sev,ona onu ne kadar çok istediğini hissettir bebişinin en büyük ilacı annesinin sevgisi olacaktır allah evlatlarımızı bize bağışlasın canım kendine çok dikkat et bu arada benimde 2 düşüğümden sonra bundada düşük riskim oldu ilaçlarımı kullandım daha progestan +crinone jeli geçen hafta bıraktım ama hamdolsun atlattım riski sende 3 hafta daha sabret geçecek inş.

sağol canım ya gösterdi teyzesisendende güzel haberler bekliyoruz cumaya,sonuçlarını paylaşırsın evet yaa hareket ettiğini ultrasonda görmek başka bi mutluluk bebeğin artık büyüyo kıpırdıyo allah isteyen herkese yaşatsın .

evet ilk zamanlar zaman geçmek bilmiyordu her hafta kontrole giderdim ama doktordan geldikten 1 gün sonra daha 1 gün olduğuna şaşardım ah bil 12.haftamı görsem derdim bana çok uzak gelirdi ama yaradana şükürler olsun ki yarın 12.haftamızı da dolduruyoruz artık bizler yeni bir döneme giriyoruz:)))

kızlar doktorum bana kolay doğum için kitap önerdi sizde okuyun.HYPNOBİRTHİNG MONGAN YÖNTEMİ
paylaştığın için teşekkürler canım hemen temin edip başlamak lazım bide ben hamileler için uygun plates egzersizlerine başlamak istiyorum özellikle 5.aydan sonra oda doğumu kolaylaştırıyormuş.
dualarımız sizinle canım eşin her gün sağ elinin işaret parmağını karnında gezdirip 10 defa ya mubdiu duasını tekrarlasın ben hala hergün yapıyorum.sen içini rahat tut bide o şundanda olmuş olabilir,bana doktorum 9.haftamdayken bu hafta ve 10.hafta arası özellikle progestanını aksatmadan kullanmanı istiyorum çünkü bebeğinin plesantası görevini devralıyo bu devir esnasında düşük tehdidi olabilecek taki plesenta sorunsuz çalışana kadar demişti,çok dikkat etmemi istemişti belki ona bağlıdır seninkide canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…