- 11 Eylül 2015
- 391
- 211
- 33
- 37
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Hicte ayibi sen etmemissin ayibi 40 yasinda görümcelerin ve esin yapmis.Dogum yapan lohusa kadina yemek yemege mi gidilir.İnsan yeni bebegi olunca kendi karnini zor doguruyor.Esinde madem corba yapsaydin diyor sende gitseydin madem hazir kiymali pide yaptirsaydin deseydin.Asil ayip onlarin yaptigi.Böyle dusuncesiz insanlara deli oluyorum.Ben ilk ogluma hamileyken hastaneye yattim yedinci ayimda cikinca annem gelip iki tencere yemek yapti bana. Kaynana eltiler aksam bana guya gecmis olsuna geldiler.Aksam yemegine gelmisler yediler ictiler gittiler servisi bile o halimle ben yaptim eltilerim oturdular.Bu olayi hic unutmam halen sinirleniyorum.Aklima geldikceAynen oyle baş agrıyor sonrasizin fıkrunızu almak istiyorum . Cok değil, yakın zamanda dogum yaptım ve sezeryan. 13. Gunumde ki benegım yogun bakımda kalmıstı 10 gun, eve geldıgının 3. Gunu esimin kardeslerı ( bekar 40lı yaskarda) geldiler ve ben dünden kalan yemeklerı koydum. Gelmekerıne yarım sa kala haberım oldu. Neyse, geldiler ve cok açız dedıler , ben de anlayıssızlık olarak gordum cok sınırlendım. Ne varsa o kondu. Kac ay oldu daha dün eşim yine kavgasını yaptı. Kalkıp corna yapsaydın sdamları dovmedıgın kaldı falan dedi. Sizce cok mı Ayıp etmısım.
Tercih meselesi biraz ..ben olsam hiç dert etmezdim. Herkesin sorumlulukları var ve görümce de bunun bilincindedir sanırım .bir çay yaparsın yanına da onun sevdiği (ilk kez geldigi icin torpil:) pasta ,börek tarzı birşeyler koyarsın oldu bitti ..Hiç kasmaya gerek yok .sonuçta yabancı da değil ,esinin kardeşi .Genel olarak misafir geldiğinde kasılıyorum .
Her zaman yaptığım yemek misafire yapınca olmuyor nedense .
Ayrıca üniversite KPSS derken ev işlerinde pratikliğim oldukça az bu yüzden temizliğinden yemeğine baya bi yorucu oluyor bana .
Dövecek gibi yazmasaydın iyiydi herkes sizin gibi süper ev hanımı değil maalesef .
Ben de unutamayacagım. Öfkem cok. Öfke yer bıtırır derlermış de, öyleymış gercekten. Allah hepsını gızukun gırecegı halde rezıl rusva etsın.Hicte ayibi sen etmemissin ayibi 40 yasinda görümcelerin ve esin yapmis.Dogum yapan lohusa kadina yemek yemege mi gidilir.İnsan yeni bebegi olunca kendi karnini zor doguruyor.Esinde madem corba yapsaydin diyor sende gitseydin madem hazir kiymali pide yaptirsaydin deseydin.Asil ayip onlarin yaptigi.Böyle dusuncesiz insanlara deli oluyorum.Ben ilk ogluma hamileyken hastaneye yattim yedinci ayimda cikinca annem gelip iki tencere yemek yapti bana. Kaynana eltiler aksam bana guya gecmis olsuna geldiler.Aksam yemegine gelmisler yediler ictiler gittiler servisi bile o halimle ben yaptim eltilerim oturdular.Bu olayi hic unutmam halen sinirleniyorum.Aklima geldikce
Portakal ağacı diye bir site var .ben yemek yapmayı ordan öğrendim .tarifler garanti ,tutmayan bir tarife rastlamadım hiç .birgün kayınpederim yaptığım yemekten yiyince :"Senin önceden yemek yapmayı bilmediğine inanasım gelmiyor ,yıllardır yemek yapan kadınlardan :) bile daha iyisin " demişti .korkma dene ,muhakkak gelisecektir el becerin .Çok teşekkür ederim .
Evet bende şaşırdım bu kabalığa .
Ama yapıcak bişey Yok çeşit çeşit insan var bu platformda maalesef.
Komşum yok tek basıma eşimin memleketindeyim ne yapacaksam tek yapıcam o yüzden fazla geriliyorum .
İnternetten bi kaç tarif buldum altından kalkabilirim umarım.
Katiliyorummmmevlendıysen misafir agırlamasınıda bil bir zahmet:) ben calıştıgım ve 2 cocuk annesı oldugum halde her misafırıme yemek ve tatli ikram ederim. üstelik 2 ünide okuyorum dişardan. fazla tembellık yapmayın:))
Caya da alabilirsin pasta falan yap olmadi hazir al. Guler yuz tatli sohbet karsilikli anlayis olursa sikinti olmaz.Hanımlar merhaba .
Görümcem uzakta evli baba evine ziyarete geldi .
Bende evime davet edicem daha önce hiç gelmedi .
İlla yemege mi almam gerekir sizce ?
Akşam çaya çağırmam abes mi olur ?
Dert oldu bana daha çağırmadım yemekte pek iyi degılım ailecek kalabalıklar masaya sığılmıyor çünkü yemek olayı eziyete dönüyor.
Bende öyleyim canım. Seni çok iyi anlıyorum. Çaya misafir ağırlamak çok daha zahmetli olmasına rağmen yemek yapmak daha fazla geriyor.Teşekkür ediyorum kızlar.
Mecbur yemeğe çağırıcam cok geriliyorum yemekli misafire , gerçi misafirin her türlüsüne geriliyorum ama yapıcak bişey Yok :)
Hemfikirim.Görümce olarak cevap veriyorum; muhabbet olsun gerisi önemli değil, sonuçta sizi görmeye geliyorum yemek yemeye lokantaya değil, güler yüz benim için yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?