• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa gelecek olan görümce ?

Aynen oyle baş agrıyor sonra:KK43: sizin fıkrunızu almak istiyorum . Cok değil, yakın zamanda dogum yaptım ve sezeryan. 13. Gunumde ki benegım yogun bakımda kalmıstı 10 gun, eve geldıgının 3. Gunu esimin kardeslerı ( bekar 40lı yaskarda) geldiler ve ben dünden kalan yemeklerı koydum. Gelmekerıne yarım sa kala haberım oldu. Neyse, geldiler ve cok açız dedıler , ben de anlayıssızlık olarak gordum cok sınırlendım. Ne varsa o kondu. Kac ay oldu daha dün eşim yine kavgasını yaptı. Kalkıp corna yapsaydın sdamları dovmedıgın kaldı falan dedi. Sizce cok mı Ayıp etmısım.
Hicte ayibi sen etmemissin ayibi 40 yasinda görümcelerin ve esin yapmis.Dogum yapan lohusa kadina yemek yemege mi gidilir.İnsan yeni bebegi olunca kendi karnini zor doguruyor.Esinde madem corba yapsaydin diyor sende gitseydin madem hazir kiymali pide yaptirsaydin deseydin.Asil ayip onlarin yaptigi.Böyle dusuncesiz insanlara deli oluyorum.Ben ilk ogluma hamileyken hastaneye yattim yedinci ayimda cikinca annem gelip iki tencere yemek yapti bana. Kaynana eltiler aksam bana guya gecmis olsuna geldiler.Aksam yemegine gelmisler yediler ictiler gittiler servisi bile o halimle ben yaptim eltilerim oturdular.Bu olayi hic unutmam halen sinirleniyorum.Aklima geldikce

Genel olarak misafir geldiğinde kasılıyorum .
Her zaman yaptığım yemek misafire yapınca olmuyor nedense .
Ayrıca üniversite KPSS derken ev işlerinde pratikliğim oldukça az bu yüzden temizliğinden yemeğine baya bi yorucu oluyor bana .
Dövecek gibi yazmasaydın iyiydi herkes sizin gibi süper ev hanımı değil maalesef .
Tercih meselesi biraz ..ben olsam hiç dert etmezdim. Herkesin sorumlulukları var ve görümce de bunun bilincindedir sanırım .bir çay yaparsın yanına da onun sevdiği (ilk kez geldigi icin torpil:) pasta ,börek tarzı birşeyler koyarsın oldu bitti ..Hiç kasmaya gerek yok .sonuçta yabancı da değil ,esinin kardeşi .

Yemekleri dışarıdan sipariş ver kendi tencerelerine boşalt ben öyle yapıyorum:) ev yemekleri yapan bi yer buldum mis gibi yapıyorlar. Market alışverişiydi uğramasıydı dert.tabi ki daha ucuza gelmiyor ama emeğini katınca misliyle değer bence:) yemekli misafir de her gün gelmiyor sonuçta.

Ben de
Hicte ayibi sen etmemissin ayibi 40 yasinda görümcelerin ve esin yapmis.Dogum yapan lohusa kadina yemek yemege mi gidilir.İnsan yeni bebegi olunca kendi karnini zor doguruyor.Esinde madem corba yapsaydin diyor sende gitseydin madem hazir kiymali pide yaptirsaydin deseydin.Asil ayip onlarin yaptigi.Böyle dusuncesiz insanlara deli oluyorum.Ben ilk ogluma hamileyken hastaneye yattim yedinci ayimda cikinca annem gelip iki tencere yemek yapti bana. Kaynana eltiler aksam bana guya gecmis olsuna geldiler.Aksam yemegine gelmisler yediler ictiler gittiler servisi bile o halimle ben yaptim eltilerim oturdular.Bu olayi hic unutmam halen sinirleniyorum.Aklima geldikce
Ben de unutamayacagım. Öfkem cok. Öfke yer bıtırır derlermış de, öyleymış gercekten. Allah hepsını gızukun gırecegı halde rezıl rusva etsın.

Çok teşekkür ederim .
Evet bende şaşırdım bu kabalığa .
Ama yapıcak bişey Yok çeşit çeşit insan var bu platformda maalesef.
Komşum yok tek basıma eşimin memleketindeyim ne yapacaksam tek yapıcam o yüzden fazla geriliyorum .
İnternetten bi kaç tarif buldum altından kalkabilirim umarım.
Portakal ağacı diye bir site var .ben yemek yapmayı ordan öğrendim .tarifler garanti ,tutmayan bir tarife rastlamadım hiç .birgün kayınpederim yaptığım yemekten yiyince :"Senin önceden yemek yapmayı bilmediğine inanasım gelmiyor ,yıllardır yemek yapan kadınlardan :) bile daha iyisin " demişti .korkma dene ,muhakkak gelisecektir el becerin .

Münasip olanı yemek tatlm. En kolayından bir tepsi börek yap koy ortaya. Masayı zengin göstersin... Makarna salatası, fırında patates, en kolayı çorba ve pilav. Köfteleri de diz çöpşişe domatesli, biberli. Hem kolay, hem havalı... Fırında az tıkırdayınca tamamdır...
Alış tatlım, bir yerden başlayacaksın. Gözünde büyütme, başla sen yapmaya. Bir bakmışsın harikulade bir sofra kurmuşsun.
Sevgiler...

Yani evleniyorsunuz bi misafir gelecek dert ediyorsunuz yaptirin bir seyler disardan pide yafa lahmacun salatasinida hazir alin yanina corba yapin bir de guzel bir corba güveçte yapin yanina ufak mezelerden
Oldu bitti

Yemeğe çağır , sen kendini onun yerine koy o seni çayla ağırlasa söylenmez miydin ? Kalabalığı dert ediyorsan da yer sofrası yap yarısına da masada yedirirsin yemekten sonra da bir çay tamam ışte gönül almak değil mi :)

Ev yemeklerı yapan bı yer var mı
Sız kendıınızı daha ıyı bılılırsınız
Mısafıre yorulmuş bıtmıs keyıf almayan bı ev sahıbındense daha enerjık ama az cesıt yemek tercıh edılır
Sız pılav ve salata yapın lokantadanda corba ve yemek alın bıttı gıttı

Hanımlar merhaba .
Görümcem uzakta evli baba evine ziyarete geldi .
Bende evime davet edicem daha önce hiç gelmedi .
İlla yemege mi almam gerekir sizce ?
Akşam çaya çağırmam abes mi olur ?
Dert oldu bana daha çağırmadım yemekte pek iyi degılım ailecek kalabalıklar masaya sığılmıyor çünkü yemek olayı eziyete dönüyor.
Caya da alabilirsin pasta falan yap olmadi hazir al. Guler yuz tatli sohbet karsilikli anlayis olursa sikinti olmaz.

Bana hiç böyle dert etmeyenlere sayıyorum içimden.paldir küldür gelirdi.hem yemek hem çayın yanına ugrasirdim :(

Al çaya geç,emin ol ne kadar uğraşsan da ikiniz de iyi olsanız da sonunda kötü olunuyor..Üzme canını

Teşekkür ediyorum kızlar.
Mecbur yemeğe çağırıcam cok geriliyorum yemekli misafire , gerçi misafirin her türlüsüne geriliyorum ama yapıcak bişey Yok :)
Bende öyleyim canım. Seni çok iyi anlıyorum. Çaya misafir ağırlamak çok daha zahmetli olmasına rağmen yemek yapmak daha fazla geriyor.
Gerçi kayınvalidemin 1 aylık misafirliği fazlasıyla gerginliğimi atmama yardımcı oldu.. :KK36:
Sende sıkıntı yapma herşey dört dörtlük olmak zorunda değil. Herkes yemek yapmayı bilmek zorunda değil. Ben güler yüzün bile yeterli olduğunu düşünüyorum.Hazır bile olur. Dünyanın sonu değil ya..
Evlendiysen yemek yapmalısın diye bir kural yok. Yemek yapmak için evlenmedik öyle değil mi?? :KK66:
Ne kadar rahat olursan işlerin o kadar rast gider.

Gecenlerde bende 9 kisi bizimle birlikte 12 kisiyi agirladim.temizlik yemek birde bebek bakimi hepsine ayni gun tek basima yetistim.menum domates corbasi etli sebze yemegi(enginar)
Firinda tavuk pirinc pilavi yogurt ayva kompostosu tursu tatli olarakta revani.tatli yapip getirmislerdi olsun iki cesit oldu.cok buyutme gozunde yaparsin hem boylelikle insanin eli alisiyor pratiklik kazaniyorsun.

Corba pilav fırında tavuk salata bunları yapabilirsiniz sizi cok yormaz bence bide dışardan ev yemegi sipariş verebilirsin ...kolay gelsin

Yemeğe çağırmak daha hoş olur diye düşünüyorum...

Nasıl altından kalkacağınıza gelince de, önceden yapılabilecek şeylerin hepsini 1-2 gün önceden yapın. Mesela köfteli yemek yapacaksanız, köftesini önceden yoğurup şekillendirin, dolapta dinlensin. Parça et ya da tavuk yapacaksanız marine olması için sosa bırakın, dolaba koyun. Zeytinyağlılar ve baklagil yemekleri dolapta 1-2 gün dinlenince daha güzel olur. Bazı tatlılar da yine 1 gece dinlenince güzel olur. Çorbayı da 1 gün önceden yaparsınız.

Bunları önceden yapıp misafir geldiği zaman yanına pilav yapabilirsiniz. Pilavı tutturamıyorum derseniz fırın makarna yapabilirsiniz. Onun da makarnasını sabahtan haşlar, Beşamel sosu sabahtan yapar, kaşarını da sabahtan rendelersiniz. Sonra karıştırıp Borcama döküp kaşarını serpersiniz, hemen fırına.

Önceki günden yemek hazırlığını yapıp, temizliğin bir kısmını halledersiniz. Sabahtan yine yemek hazırlığı yaparsanız öğlen de son kez evi süpürür, mutfağı toplarsınız. Onlar gelmeye yakın da kalan yemek hazırlığını, salatayı halledersiniz, dolaptaki tencereleri ısıtırsınız vs.

Yemeğe Alman uygun olurdu.Uzaktan ve ilk kez gelmiş çünkü.Normal bir komşu degil,aile dostu degil...Eşinin kardeşi heralde..
1 gün önceden yapabilirsin.Hazır köfte al patlıcan kızartıp kürdan kebabı yapabilirsin.Yanına bir pilav.Bir de çorba.Hazır da tatlı al bitti gitti.

Back
X