İlk defa gelecek olan görümce ?

Yemeğe alman taraftarıyım. Yemekten sonra da çay var zaten. Çayın da yanına bir şeyler gerekecek. Yemeğe almazsan ayıp olur zannımca.

Teşekkür ederim herkes öyle yazmış mecbur yemeğe alıcam:)

kişi sayısınına göre pirzola al bir gece önce yağa ve süte ısla
onlar gelmeden 1,5 saat once patates soğan sarımsak borcama koy üzerini folyo ile ört 180 derceye at
sonra pilav salata cacık
bu tarifleri nefis yemeklerden alabilirsin .
emın al ben senden kötüydüm şimdi neler yapıyorım aklım şaşıyor kendime :)

bu arada tarif istememmişsin ama ben vermek istedim .

Tabiki de yemek en kolayı. Ben pasta çörek yapmasını sevmem o yüzden her geleni yemeğe çağırırım yemekten sonra da çayın yanına çerez lokum falan veririm en güzeli. Masaya sığılmıyorsa muhakkak bir çözüm de bulunur. Dert etme kendine boş yere.

Teşekkür ediyorum kızlar.
Mecbur yemeğe çağırıcam cok geriliyorum yemekli misafire , gerçi misafirin her türlüsüne geriliyorum ama yapıcak bişey Yok :)
Mercimek çorbası.
Pilav
Et alma gucunuz varsa tranctan sotelik et alıp et sote yapın. Yoksa tavuk but julyen dograttirip onu tavuk sote yapın.
Yanında küp patates kizartin, fırında da olur.
Cacık da güzel gider.
Bir de bol yesil salata tamamdır.
Tatlıyı da hazır alırsınız. :)

bana da yemeğe çağırmak daha kolay geliyor, çaya çağırınca bilmemkaç çeşit tatlı tuzlu meyve vs gerekiyor. uğraşamıyorum.
imkanınız varsa o gün yardımcı çağırın temizliği o yapsın, meze ve tatlıları hazır alın, en kolay yaptığınız yemekleri yapın (fırında tavuk, pilav, salata, çorba gibi)
hatta bunları bile hazır alabilirsiniz. benim de yarın kalabalık misafirim var mesela, ev yemekleri yapan bir yere sarma, içli köfte ve börek sipariş ettim, sadece yemek yapacağım.

Ne kadar üsturublu sormuşsunuz ben bile cevaplara şsşırdım bi aşağılama bi küçümseme nedir yani .tamam bazı konular oluyo direk böyle cevabı hakediyo da sizinki tamamen iyi niyetli böyle ters cevaplar beni de irite ediyor insanı konu açtığına pişman ediyor .sorunun cevabını da vereyim bence de yemeğe al.o gün bşr komşundan falan da yardım alma şansın varsa al hem senin gerginliğini yoğunluğunu alır

Kek börek poğaça hem daha el olayıcı olur hem de çayla geçiştirdi olur.
Düdüklüye mercimek havuç patates soğan ve suyu koyup on dakika pişirseniz olur size en alasından çorba. Başında bile beklemeden hem de.
Geceden de zeytinyağlı barbunya veya fasulye yaparsınız.
Ertesi günde fırın poşetime atın tavuğu dünyanın en basit ana yemeği hazır
Hatta ben patatesi kaba kaba doğrayıp hazır kutu krema ve karabiber tuzla fırınlayıp kırk dakika sonra rende kaşarla on dk daha fırınlayıp inanılmaz övgü de alıyorum tavsiye ederim.
Tembel işi ama lezzetli bir akşam yemeği sofranız hazır bile
Hiç korkmayın çok basite halledebilirsiniz

Çok teşekkür ediyorum oldukça pratik görünüyor.
İnsaallah bende sizin gibi zamanla pratiklik kazanabilirşm

Çok teşekkür ediyorum oldukça pratik görünüyor.
İnsaallah bende sizin gibi zamanla pratiklik kazanabilirşm

Bence yemeğe davet etseniz daha iyi olur.Elinizden ne geliyorsa onu yapın. Gerilmeyin yabancı değiller. Eşinizde yardım etsin.eminim ki kolayca halledersiniz.
Bu arada bana en kolay gelen yemekleri de yazayım. İlk evlendiğimde en çok onları yapardım. Bir fırın tepsisine tavuk budu,kanat,göğüs şeklinde karışık koyun.biraz patates soğan biber vs..üstüne salçalı sos baharat yağ..pişsin fırında.
Yanına Princ pilavı.
Belki başlangıç için bir çorba. Birde salata yeter işte

Yemeğe çağırmalısın hem ilk defa geliyor hemde çok uzakta

Cok teşekkürler hanımlar cok iyisiniz .
Cok akıllıca çözümler ve tarifler :)

Yemeğe çağırman daha iyi canım.ilk defa geliyormuş.bende ilk geldiklerinde çok stres olmuştum.ama geçip gidiyor merak etmeyin.düdüklü tencereniz varsa etiniz yada tavuğunuz çabucak pişer zaten.çorba salata pilav ve tatlı .bitti gittiii:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…