İkinci çocuk konusu

Haklısınız.Sonucta bakacak olan sizsiniz.Ozellikle erkek çocuğu için 2 yaş çok küçük.

Şu kardeşi olsun muhabbetine hastayım. Her kardeşi olanın sırtı yere gelmiyor değil mi dünyada? Hepsi çok hayırlı, herkes birbirine kenetlenmiş. Biri olur Van'da biri Amerika' da, köstek olan huzur bozan niceleri de varken, çocuğu yapacaksanız kendiniz istiyorsanız, maddi manevi yetebilecekseniz yapın.

Çoğu 2. ve 3. çocuk sahibi olanlar maddi durumu çok iyi değil. Ve bunu göz ardı ederek çocuğu yalnız kalacak endişesiyle hiç eğitim masraflarını karşılayabilir miyim, Yetebilir miyim? diye düşünmeden hareket ediyorlar. İhtiyaçlarını ve isteklerini düşünmüyorlar bile. Allah yardım eder çünkü bir şekilde.

Çocuklar büyüdükçe masrafları da büyüyüp istekleri de artınca başlıyor kavgalar, çatışmalar. Ek ders alması, takviye alması gerek diyelim, hemen içinde varsa okur zaten, dağda ki çoban dershaneye mi gitmiş?

3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum. Tek çocuğum var. Bir çocuğum' un daha olmasını ikisine de iyi bir eğitim aldırabileceksem ek ders, kurs dahil diğer ihtiyaçları, spor faaliyetlerinde bulunmalarını sağlayabileceksem düşünebilirdim ancak.

Son düzenleme:
Tek çocuk sendromu diye bir tespit var :) Arastirin. Ergenlik ve sonrasinda tek cocukla surec zorlasiyor. Aile.olmak belki de bir masa etrafinda kalabalik olmaktir. Eger iyi bir baba oldu ise esiniz ilk cocukta bence devami gelmeli

Herkese kulaklarını tıka.
Gün sonunda maalesef anneler alıyor çoğu sorumluluğu.
Eğer sen kalpten istiyorsan ozaman yapmalısın.
Çocuğun çokluğu değil hayırlı olması önemli.

Tek cocugum cocuk acısından söylemek gerekirse kötü değil. Çünkü kardeş nasıl bir his bilmediğim için olmadığı için üzülmüyorum. Tek sıkıntım ergenlıkte arkadaslarıma cok baglnıyordum oda geçti

Tek çocuk sendromu diye bir tespit var :) Arastirin. Ergenlik ve sonrasinda tek cocukla surec zorlasiyor. Aile.olmak belki de bir masa etrafinda kalabalik olmaktir. Eger iyi bir baba oldu ise esiniz ilk cocukta bence devami gelmeli
Tek çocuğum tek çocuk sahibiyim ne ben ne kızım sendromlu sadece daha özgür, özgüvenli ve bireyselciyiz.

Bir oğlum var 25 yaşında
Bana da derlerdi bir tane kardeşi olsun doğur diye
Sanki kendileri bakacak

Hiç kafam karışmadı, bu konuda çok nettir, kendimi biliyorum rahatıma düşkün bir insanım

Bugün bakıyorum iyiki bir tane, 2 çocuk benim harcım değilmiş

Maddi manevi çok zor, hele şu devirde

Oğlum desen hayatından çok memnun, kardeşi olmadığı için
Tek çocuğum diye mutlu mutlu geziyor ortada

Benım ıkı tane
Sımdı kardes ıstıyorlar ama artık 38 oldum kafamda vucudumda kaldırmaz
Ama 3 4 olsun ısterdım
Benım bır kardesım var . Arayıp onla dertlesebılıyorum cogunda kızıyorum suratına kapatıyorum . Keske baska bır kardesım olsaydı ona muhtac olmazdım dıyorum

Bir şekliilde buyuyorlaryaaa cok cocuk guzel bırsey bence

Böyle diyen unutuyor o acıyı 3 5 sene sonra. İstememek böyle bir şey değil. Hep net oluyorsun ve fikrini kimse değiştirmiyor.

Böyle diyen unutuyor o acıyı 3 5 sene sonra. İstememek böyle bir şey değil. Hep net oluyorsun ve fikrini kimse değiştirmiyor.
Unutacağımı sanmıyorum. Çünkü doğumdan korkuyordum. Doğum benim için bir rezillikti. Hala aklımdan çıkmıyor. O an. Ama sizin istememek kriterinize uymadigim için kusurabakmayin.

İnsanlar zorla geliyor kime takılsam.diye yer arıyor. Kime neyse benim istememe şeklim. Ona bile başkası karar veriyor. Şimdi laf söylesem ceza alacağım. Söylemesem her konuda kendi fikrini empoze edecek

kalabalık ailede büyüdüm
kalabalk severim de - hoş kişisel alanıımı da çok seviyorum orası da bambaşka

ama evli değilim bile, bebek türkiyede evlenmeden yapılacak şey değil -bence.

ve fakat bana da bekar mısın
aa neden
hiç mi evlenmedin (boşanan da bekarım diyor ya)
nişan filan da mı yok
diyorlar

yurtdışından döndüğümde neden döndün diyorlardı
kendi işimi kurdum neden devlet değil diyorlardı
akademiye geri döndüm zorun mu var diyorlardı

ailemde başını örtmeyen, aile evi varken aynı şehirde ayrı ev kuran ilk kadınım, namussuz mu oldun başımıza daha neler duycaz da diyorlardı

diyorlar da diyorlar, derler de derler
birileri hep der birşeyler yani

hastanedeki teyzeler fikrini önemseyeceğim en son insan grubu filan olabilir

ha ama siz istiyorsanız ayrı tabii ki.

iyi bir meslek iyi bir iş demek değil elbette. Çocuğunuzun zekası ya da çalışma performansı, dersleri "kafasının basması/basmaması" gibi gerçekler de var. Ben 18-20 yi kendi ayakları üzerinde durabilecek yaş olarak söylemiştim, iyi bir üniversite, harika meslek manasında söylememiştim. Bizim şuan durumumuz iyi... Ticaret yapıyor eşim, 5 sene sonra yok olmayacağı ne malum? hayatta risk her zaman var. minimum yaşantı olarak düşünüyorum; en kötü ihtimalle 2 asgari ücretli zor da olsa 1 evlat büyütüp okutabilir şuanda. Ki -kimseyi rencide etmek için yazmıyorum- 2 asgari ücret düzeyinde kazananlar bu kadar hesap yapmıyor emin olun, çocuk rızkıyla gelir diye ha gayret çocuk yapıyor benim minimal hesabım bu, umarım anlatabilmişimdir. yatı katı olmayan çocuk doğurmasına geliyor o zaman iş. o kadar da değil

neyse ki çevreyi değiştirmiş ve oradan uzaklaşıp kendinize bir yaşam kurmuşsunuz. o neymiş öyle ya "arkadaşımm sananeee!" (bunları büyük harfle hayal edin..) sorulara bak yaa..

E iki asgari ücretle çok çocuk yapanlar konu. Kardeşiyle destek olacakları da garanti değil. Bugün konu vardı ili kardeş tek bir arsa için me uyanıklık peşinde görünce direkt sizin yorum geldi aklıma.
İlla kardeş mal mülkten iyidir de denemez. Artık kardeş mal mülkten de iyidir güzellemesi de geride kaldı bana göre

Unutacağımı sanmıyorum. Çünkü doğumdan korkuyordum. Doğum benim için bir rezillikti. Hala aklımdan çıkmıyor. O an. Ama sizin istememek kriterinize uymadigim için kusurabakmayin.
Aynı şeyi söylemiş çoğu kişi çabucak bu dediklerini unutup ikinciyi yaptı. Onların kriteri bu muydu bilemem ama benim sizin için belirlediğim bir kriter yok Kendinize kriter aramayın bence.

3 aylık bebeğim. Hamilelik daha iyiymiş . Keşke iki yıl filan hamile kalsak korunma yöntemi kocadan kaçmak ben hep iki çocuk birbirine destek olur diye düşünüyordum kardeşimle ben gibi ( ama gerçekten çok iyi birikiminiz varsa maddiyat olarak zorlanmazsiniz. Yoksa iki asgari ücretli ile yapılacak şey değil ikinci çocuk.maneviyatta da çok çocuklu aileleri gerçekten merak ediyorum)

Kardeşimle aramızda16 ay var. Neredeyse ikiz gibi büyüdük. Oyun arkadaşım, dert ortağım. İyi ki kardeş duygusunu tatmışım. Anne, baba duygusundan çok farklı bir duygu. Tek çocuk olanların o hissi yaşamadıkları için anlamaması çok normal. Ama hem en yakın arkadaşın hem ne kadar kızsan da küsemediğin canından can biri. Bende Allah nasip ederse 2 çocuk düşünüyorum. Bunu kendim için olmasa da aynı duyguyu çocuklarımda yaşasın diye istiyorum. Eşinizin de 2. çocuk isteği varsa size yardımcı olacağı konusunda anlaşıp yapabilirsiniz. Bu konuda ortak karar olmalı bence. Tek tarafın isteğine göre hareket edilmesi hakkaniyetli gelmiyor bana.

Benim büyük 20 aylık, küçük 7 aylık. Daha şimdiden beraber etkinlik yapıyorlar Büyük yürüyor haliyle, küçük emekliyor. Büyük olan içeri odaya girip kardeşine “Gel gel” diye sesleniyor. Küçükte tüm gün onun peşinden emekliyor Kendi aralarında bağırışa yakın bir dilde konuşuyorlar. Müzikli bir aletleri var. Saatlerce onla oynuyorlar beraber. Kesinlikle evin dengesi değişiyor.
Zor olan kısmı banaydı. İki sene üst üste hamilelik, doğum, lohusalık, yeni doğan büyütmek. Neyse Allah’a şükür en zor olan kısımları sıyırmadan atlattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…