Hayat mucadelesi..

Evet haklısın abla bence ilk olarak kendinle bir hesaplaşkendine veremediğin şeyleri doldur, kendine zaman ayır o esnada birikim yapmaya çalış zeki kadınsın mesleğin var elinde online işler bul kafanı dinç tutman meşgül olman lazım ondan
Özgüvenin yerine geldikten sonra adamı b

Dedenizden kalan evin tapusu miras yoluyla üstünüze geçmiştir umarım.

Miras her zaman sizindir kimsenin soz hakki olmaz, yasiniz kucuk KPSS'ye hazırlanıp mesleginizden atanmaya bakin, ataninca da hem maas hem kira geliriniz olur, kocaniza da tekmeyi basarsiniz (Basın yani boyle bir adamla cocuk buyutulmez.)

Sabir, 🤲 duzgun adim atarsaniz hem esinizden kurtulursunuz hem de cocugunuzla mutlu mesut yasarsiniz, yavrunuzu Allah bagislasin. Kucaginda cocuk varken karisini yere atan adam iyi biri değildir bunu da unutmayin, hoş cocuk olmasa da karisini yere atan adam iyi degildir ya neyse.
Evet oyle oldu benim ustume evim 🙏 hamileyken bile yapti daha once madde kullanmis denetimli serbestlik cezasi almis eve kagidi geldi oyle ogrendim hala kullaniyor mu emin degilim biraktim coktan diyor ama

Yapacak bisey yok insallah bir gun duzelir dua edin benim icin
Biz dua ederiz, onda bir problem yok. Ama sizin cocugunuz var, o cocuk icin zamaninda kendiniz icin attiginiz adimlari atmaya cesaret etmeniz gerekiyor. O cocugun sorumlulugu sizde, onu siz dunyaya getirdiniz, uyusturucudan cezasi olan adami baba diye siz sectiniz, artik yapacak birsey yok sozu bir annenin kurmamasi gereken bir soz, her zaman yapacak birsey bulur, bulmali bir anne.

Biz dua ederiz, onda bir problem yok. Ama sizin cocugunuz var, o cocuk icin zamaninda kendiniz icin attiginiz adimlari atmaya cesaret etmeniz gerekiyor. O cocugun sorumlulugu sizde, onu siz dunyaya getirdiniz, uyusturucudan cezasi olan adami baba diye siz sectiniz, artik yapacak birsey yok sozu bir annenin kurmamasi gereken bir soz, her zaman yapacak birsey bulur, bulmali bir anne.
Haklisiniz kendimi o kadar sucluyorum benim babam bana karsi ne kadar sucluysa bende cocuguma karsi o kadar sucluyum arkamda aile buyugu yokki konusayim derdimi yanayim kac kere doktora git dedim onada yok dedi napacagimi bilmiyorum ki

Anlıyorum kimseniz olmadığı için bu adamın sevgisine sığınmak istemişsiniz ancak kocanız normal biri değil şiddet, küfür, hastalık derecesinde kıskançlık, başınıza kalkma hepsi var. Elektrik elektronik mühendisliği mezunuymuşsunuz bu adamı çekmek zorunda değilsiniz bir şekilde mutlaka iş bulur kendinize ve çocuğunuza bakarsınız. Bence bu hayatı çekmeyin kendinize yeni bir yol çizin. Kaç yaşına gelmiş adam bu saatten sonra değişmez.

Anlıyorum kimseniz olmadığı için bu adamın sevgisine sığınmak istemişsiniz ancak kocanız normal biri değil şiddet, küfür, hastalık derecesinde kıskançlık, başınıza kalkma hepsi var. Elektrik elektronik mühendisliği mezunuymuşsunuz bu adamı çekmek zorunda değilsiniz bir şekilde mutlaka iş bulur kendinize ve çocuğunuza bakarsınız. Bence bu hayatı çekmeyin kendinize yeni bir yol çizin. Kaç yaşına gelmiş adam bu saatten sonra değişmez.
Haklisiniz biraz daha zaman istiyor hersey

Siz nasıl elektrik elektronik bölümü mezunusunuz ya
Hiç mi hesap kitap matematik yapamıyorsunuz

40 yaşında işsiz güçsüz geçmişinde madde bağımlısı olan biriyle evlenme sebebiniz neydi

Eviniz varmış kira geliri varmış yaşınız 28 gencecik yaşta bu adamla evlenip bir de çocuk yapmışsınız

Sırf pencereden baktı diye oğlunuzla beraber itilmişsiniz bir adım sonrasını düşünemiyorum

Sevgi görmemenin arkasına sığınıp oğlunuzu da sevgisiz bir adamın evinde büyütüyorsunuz
Şimdi küçük büyüdüğünde o da sevgi ve saygı duymayacak size

Kendini göstermek için parka gidiyorsun lafına diyecek hiç bişey bulamıyorum kişi kendinden bilir işi eşiniz gözleri fer fecir oynayıp parktaki kadınlara bakıyor herhalde

Şuan yapacağınız en güzel şey bu adamdan kurtulmak

Siz nasıl elektrik elektronik bölümü mezunusunuz ya
Hiç mi hesap kitap matematik yapamıyorsunuz

40 yaşında işsiz güçsüz geçmişinde madde bağımlısı olan biriyle evlenme sebebiniz neydi

Eviniz varmış kira geliri varmış yaşınız 28 gencecik yaşta bu adamla evlenip bir de çocuk yapmışsınız

Sırf pencereden baktı diye oğlunuzla beraber itilmişsiniz bir adım sonrasını düşünemiyorum

Sevgi görmemenin arkasına sığınıp oğlunuzu da sevgisiz bir adamın evinde büyütüyorsunuz
Şimdi küçük büyüdüğünde o da sevgi ve saygı duymayacak size

Kendini göstermek için parka gidiyorsun lafına diyecek hiç bişey bulamıyorum kişi kendinden bilir işi eşiniz gözleri fer fecir oynayıp parktaki kadınlara bakıyor herhalde

Şuan yapacağınız en güzel şey bu adamdan kurtulmak
Neyin ne oldugunu evlendikten sonra ögrendim sonra gormeye basladim ayni evin icine girmeden bilemiyorsun evlendikten sonra gosteriyorlar gercek yuzunu nisanliyken el ustunde tutar kiyafetime bile karismazdi cahillik ettim haklisiniz bi anda kapilip gittim bundan sonra cocugumun hayati gelecegi icin yapacagim herseyi

Benim o kadar zorlu bir hayatim oldu ki nerden baslasam elinde kalir dedikleri anlatacak paylasacak hic kimsem yok cok doldum icime kapandim iyice bari burdan paylasayim istedim

Annem babam kardesim bunlarin hic biri yok bende bir teyze dayi onlarinda kendine hayri yok uzun yillar yalniz kaldim tek basima hayat mucadelesi verdim zaman zaman calistim okulumu bitirdim biraz uzatarak ama zor da olsa elektrik elektronik muhendisligini bitirdim buarada beni buyuten dedemden cok sukur ki evim ve kira gelirim vardi bunlarla kendimi idare edebildim ne kadar sukur etsem az rahmetli dedeme

Sonra is gorusmelerinde bir arti olur diye ingilizce kursuna yazildim burada esimle tanistim 1 ay sonra nisanlandik nisandan 1.5 ay sonrada evlendik birbirimizi cokta tanimiyorduk ama seviyorduk kimselere icim isinmamisken guvenememisken hayatimda ilk defa birine hemde bu kadar cabuk guvenebilmistim benim akrabalarim teyzemle dayimlar karsiydi cunku esim okumamis ben 28 ken o 40 yasindaydi ve mezhep kultur farkimiz var diye istemediler ben onlarin dusuncesini umursamadim ayak diredim evlendik evlendikten tam 9 ay sonrada oglumuz dunyaya geldi suan 16 aylik pasam 🙏

Ama kaderim pesimi birakmadi bu seferde esime ve onun ailesine yaranamadim esim kotu biri degil dovme kendi basina gezme arkadas cevresi falan yok bi sigarasi var ama cabuk sinirleniyor ve sinirlenincede cok kufur ediyor ne kadar uyarsam ne desem faydasiz cok kiskanc eve hapis oldum daha dun aksam cocugum aglayinca camdan baktirdim diye kucagimda cocukla bizi yere atti Allahtan altimizda minder vardi aksamlari parka gidiyoruz evimizin yakininda duzgun park yok hava soguk cokta duramiyoruz haliyle kendim bi kac kere cocugumu alip markete falan gittim ondan bile esimin haberi yok olsa bana aksam soyleseydin ne isin var kendini gosterme pesindesin der arkada aile olmayinca boyle oluyormus demekki
Ben hamileyken araba aldik o da benim biraz birikimimle ve 2 tane bilezik koydum daha paramiz yetmiyordu duzgun birsey alamiyorduk esimin antalyadaki kuzeni ben size yardim ederim duzgun bisey alin dedi ama ben hic istemedim onun yardimini cunku duzgun biri degil esimlede onceden yakinlarmis ama sonradan konusmayi kesti gereksiz biri 50 yasina gelmis baltaya sap olamamis esim binbir laf etti senin akrabalarin yardim edeydi kufurler etti hamile halimle bana..
bari para gondersin biz burda alalim dedim onada bin turlu laf babanin mi oglu diye sonunda buna benim adima vekaletname gonderdik orda benim adima bir araba aldi ama araba hurda her yeri bozuk aldigimzdan beri tamirciden cikmiyor satilmiyor basimiza bela oldu birde herkesten bin turlu laf isittik yardim eden olmadi laf eden cok oldu malesefki hangi birini anlatayim bileziklerimi elimden zorla aldi borcumuza karsilik verdi vermeyelim bilezigin ne kadar ediyorsa parasini biriktirip verelim dedim dinlemedi benim altinim bile olmadi ki hic biri bana bisey takmadi taktiklarini da dugunden sonra elimden aldilar hersey gozumde kaldi

Hamileyken dustum yanimda kimse olmadi cocugumu Allah korudu dogum yaptim lohusayken yalnizdim bakimina kimse bana yardim etmedi cok yalnizlik cektim esimin ailesi sadece bize is cikardi kendi evlerindeki isler koydeki isler hic yakinlik samimiyet gormedim islerine yaradigimiz kadar iyi olduk hep cok doldum artk cocugum icin guclu olmaya calisiyorum ama hic birseye gucum yok ayni zamanda cocugumu hala emziriyorum emziren anne bu kadar mi uzulur cok gucume gidiyor hep bir ailem olsun istedim boyle mi olacakti esimin kendi babasi bile arabasini esime vermez tek oglu olmasina ragmen benim sayemde biseylere sahip oldu agzimi acip bir gun bile senin benim lafi etmedim hep bizim dedim annesinden bile cok ustune ben titredim cocugum gibi baktim aman birseyi eksik olmasin dedim karsiliginda itilip kakildim ölmüs anneme kufurler etti cocugum biraz aglasa bir yeri kizarsa sen bakamiyorsun nasil annesin dedi hic kiymet bilmedi yasadigimiz yerde hamileyken deprem oldu koye gittik kaynanam gilin esyalari copleriyle ugrastik biride bu kadin hamile diye dusunmedi soguk arabalarda yatirdilar bizi daha anlatmakla bitmez yasadiklarim kimseye derdimi yanamam kimsenin kapisina gidemem kafami dagitmaya bikac gunlugune gidecek yerim yakinim bile yok oglumdan baska kimsem yok bu hayatta cocugumda benim gibi olmasin mutlu bir anne olarak buyutmek istiyorum ama mumkun olur mu ki bu cok yoruldum doldum artk bari burdan icimi dokeyim dedim basinizi agrittim hakkinizi helal edin
Gidecek bir evin mükemmel bir mesleğin var bu antropozdaki adama ve zulmüne neden katlaniyorsun ? Senden büyük olduğu için cekemiyor ve seni kıskanıyorum adı altında v
Maasini komple elime verir market alisverislerinde falan benden alir ne istesem alir ne yapacagin demez ama insan herseyden cok kiymet gormek istiyor
Saçmalama bunlar göz boyama.

Neyin ne oldugunu evlendikten sonra ögrendim sonra gormeye basladim ayni evin icine girmeden bilemiyorsun evlendikten sonra gosteriyorlar gercek yuzunu nisanliyken el ustunde tutar kiyafetime bile karismazdi cahillik ettim haklisiniz bi anda kapilip gittim bundan sonra cocugumun hayati gelecegi icin yapacagim herseyi
Bakın bunları sizi üzmek için söylemiyorum

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama bir silkelenin
Eşiniz iyi biri değil
Ne iyi bir baba ne iyi bir eş tutulacak bir tarafı yok

Kimsenin sizi sevmesine ve değer vermesine de gerek yok
Siz kendinizi sevin değer verin güçlü olun adımlarınızı sağlam atın gerisi gelecektir

Gidecek bir evin mükemmel bir mesleğin var bu antropozdaki adama ve zulmüne neden katlaniyorsun ? Senden büyük olduğu için cekemiyor ve seni kıskanıyorum adı altında v

Saçmalama bunlar göz boyama.
Evim olsada arkamda duracak ailem yok bana zarar verirse o zaman oglumun hali nolur elim kolum baglaniyor onun icin

Bakın bunları sizi üzmek için söylemiyorum

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama bir silkelenin
Eşiniz iyi biri değil
Ne iyi bir baba ne iyi bir eş tutulacak bir tarafı yok

Kimsenin sizi sevmesine ve değer vermesine de gerek yok
Siz kendinizi sevin değer verin güçlü olun adımlarınızı sağlam atın gerisi gelecektir
Haklisiniz insallah oglumu mutlu bir anne olarak buyutebilirim tek istegim bu bunu basarabilirim umarim
Onun her aninda yaninda olup ona yetebilmek tek istegim..

Sıddet olan yerde çocuğu nasıl mutlu edeceksiniz kı?
Yerı geliyor az sesli tartışma bıle çocuğu nasıl kötü etkiliyor?.
Bır de itilip kakılma neler hıssettırır neler?

X