İkinci çocuk konusu

Asgariden biraz fazla olup tek maaşa kirada 3-4 çocuk yapanlar hele. Benim eski evimde alt katta oturan kişiler öyleydi. Çocuklardan biri 4 ya da 5 yaşında konuşamıyordu mesela, hiç cümle kuramıyor. Bir şey desen ailede mutlaka geç konuşan biri vardır. Ona çekmiştir. Gerçekten maddi manevi yetebilmek çok önemli. Bebek kokusu için, agusu gugusu için çocuk yapılmaz.

Bir derdim var' da kardeşler arasında olan konular okuyoruz. Elti, görümce sorunları kardeşlerin arasını bile açarken, sanki kardeş olanlar yıllarca omuz omuza böyle hiç ayrılmadan hayatlarını sürdürüyorlarmış gibi lanse ediliyor.

Kesinlikle aynı kafadayız. Öneren ve öven kişilerin kendileri bakacakmış gibi konuşması aşırı sinir bozucu geliyor bana.

Bazı insanlar çocuğun midesine ekmek giriyorsa yapıyor. İleriyi düşünmüyorlar. Bu çocuklar büyüyecek şehirdışı kazanacak belki ben iki üç çocuğu başka şehirde okutabilir miyim? Hemen iş bulamazlarsa bir b planı için harcayacağım param olacak mı bakmıyorlar.
Kardeş güzel tabii ki ama kardeşlerin iyi anlaşacağı destek olacağı meçhul.
Zaten evlenip yuva kurulunca herkes kendi hayat derdine yöneliyor.
mal mülk kalmasın kardeşi yeter diyenlere şaşırıyorum ondan.
O dediğim konuda da annenin evi yok bir arsa kalmış sadece. O arsayı peşinat yapıp kardeşinin hakkını iç etme stratejisi yapıyor iki kardeş de.
Yani bunlar da çok.
Zaman değişti bana göre.
Annemlerin zamanında iyi kötü herkes iş sahibi oluyordu. Bizim zamanımızda da yine iyi kötü iş sahibi olduk, atanmak da nispeten kolaydı.
Ama bizim çocuklar büyüyene kadar bu iş böyle gitmeyecek. Çok eskiye de gitmeye gerek yok, eskiden yeni evli çift altını peşinat yapar krediyle ev alırdı. Artık ev almak mümkün değil. Bir maaş kadar oldu kiralar.
E sen çocuğuna ev bırakmak yerine çok kardeş bırakırsan ilerde acaba iyiki diyecekler mi? Hayat şartları daha da zorlaşıyor

Bir kızım var. 13 yaşında.
Bu konuda kafam hiç karışmadı. Hep nettim. Bekarken de tek çocuk istiyordum, hala da pişman değilim.
Arada eşimin kafası karışıyor gibi oluyor ama hemen vazgeçiriyorum.

Bak işte ne güzel birlikte oynuyorlar. Maşallah Allah bağışlasın Benim oğlum parkta bile benle oynuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…