- 1 Mayıs 2023
- 877
- 1.235
- 35
-
- Konu Sahibi karamelcikolata
Benim iki çocuğum var bir kız bir erkek Allah bağışlarsa. Eşimin hayatta sadece bir kardeşi var. Onunda var 3 tane. Esim çok istiyor 3. Yü ama olmasın diye elimden geleni yapıyorum çünkü asla istemiyorum. On yıllık spirali çıkarttığım gün yenisini taktirdim. Esim de istiyor kalabalık ailesi olsun ama bende 5 kardeşim ve kalabalık ailede anne bitiyor resmen. Ben annemi hep mutfakta hatırlıyorum mesela o yüzden kalabalık aileyi hic sevmem. Keza iki ortaokul çocuğu bile yoruyor annem 5 çocuk nasıl dayanmış diyorum. Bir araştırma yazısını okumuştum kadınların her doğumda boyları kisalirmis çünkü emziriyorsun ve kalsiyum protein hep vücuttan Alınıyor. Dişler saçlar göğüsleri his söylemiyorum bile. Annemin eski resimlerine baktık gerçekten daha boylu posluymus simdi hem daha kisa hem çok yıpranmış bi halde. Tabii buna anlayışsız bir baba faktörü de eklenince annemin hastalıkları çok erken başladı. Şuan hem kendime vakit ayirabiliyorum hem yapmam gerekenleri daha rahat yapabiliyorum. 3. Olsa bütün hayatım alt üst olur ve maddi açıdan da etkiler bizi. Çevremde bana da çok söyleyen oluyor 3. Ye hamile olanlar ya da 3. Yü yapan da çok. Diyorum demek ki hazırlar istiyorlar. Siz şuan istemiyorsanız yapmayın. Kendiniz de gerçekten hazır olduğunuzda istediğinizde kendinizde bu gücü gördüğünüzde yaparsınız.Bir oğlum var 2 yaşını yeni geçti. Herkes 4 5 yaşına gelince yap bir tane daha diye söyleyip duruyor. Bu gün yine hastanede bir kaç teyze tek mi bu deyip arkasından yap bi tane daha dedi (heryerde aynı mevzu)içlerinden birisi iki tane var üçüncüyü yapmadığıma pişman oldum yanımda gelirdi şimdi dedi. Teyze dedim diğerleri nerde biri okuyo biri atandı vs dedi. Bende ikisi durmamış yanında üçüncüde gelmezdi seninle buraya gerek yok fazla çocuk stresine dedim doğru dedi nedir bu çocuk muhabbeti anlamıyorum. Sizlerdede mi durum aynı. Yani çocuklar bence sigorta gibi görüldüğü için isteniyor. Bence anne baba isterse çocuk yapılmalı. Kardeş olsun diye veya iki çocuk olsun diye değil. Ama bunu en yakından en uzağa kimseye anlatamıyorum. Eşimde doğal olarak bunlardan etkileniyor ve istiyorda. Bebek seviyorum ama hem maddi hem manevi ikinci bir çocuk çok zor. Oğlumu yalnız büyüttüm ve büyütüyorum çok zorlandım. Ama baskılar beni yoruyor. Daha şimdiden böyle herkes ilerisini düşünemiyorum. Birde acaba gerçekten 2. Çocuğu yapmazsam pişman mı olurum diye düşünmeden edemiyorum. Oğluma kardeş olsun diye yapmam istesede yapmam çünkü çocuk işi anne babanın bileceği iş. Ama işte eşime haksızlık olurmu onu düşünüyorum bazende. Tek verilecek bir karar değil neticede. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Tek çocuk büyütüpte ikinci olmadığı için pişman olan varmı? Birde instagramda çok doğuran çiftler var. Eşim görünce bende böyle kalabalık sofra seviyorum falan diyor ama işin zorluklarını görmüyor. Bende severim kalabalık ama işte çocuk işi zor değil mi sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Artık o devir de geçti. İyi meslek, garanti iş değil. İşsizlik de eğitim de bizim zamanımızdan çok daha farklı daha zor. Biraz birikim gayrimenkul kalmazsa ileride garantisi olmazsa ne olacak?Yıllarca kardeş istemiş ve sahip olmuş biri olarak söylüyorum ki insana günün sonunda kalan tek şey kardeşi... Haa kardeş evet harika şey ama bir de bunun yetişmesi yetiştirmesi var. ev araba arsanız olmasına gerek yok bu arada. herkesin anasından babasından mal mülk kalmıyor. Siz okutabilecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecek vakte kadar yetecek maddi güce sahipseniz yapın ama 18-20yi gösterecek gücünüz yoksa, kalkışmayın derim. hoşşş bugün gücün olur yarın olmaz. hayat bu, hiç belli de olmaz da önlem önlemdir manasında söylüyorum.
9 yasında bir oğlum var ikinciyi düşünmüyorum .Bir oğlum var 2 yaşını yeni geçti. Herkes 4 5 yaşına gelince yap bir tane daha diye söyleyip duruyor. Bu gün yine hastanede bir kaç teyze tek mi bu deyip arkasından yap bi tane daha dedi (heryerde aynı mevzu)içlerinden birisi iki tane var üçüncüyü yapmadığıma pişman oldum yanımda gelirdi şimdi dedi. Teyze dedim diğerleri nerde biri okuyo biri atandı vs dedi. Bende ikisi durmamış yanında üçüncüde gelmezdi seninle buraya gerek yok fazla çocuk stresine dedim doğru dedi nedir bu çocuk muhabbeti anlamıyorum. Sizlerdede mi durum aynı. Yani çocuklar bence sigorta gibi görüldüğü için isteniyor. Bence anne baba isterse çocuk yapılmalı. Kardeş olsun diye veya iki çocuk olsun diye değil. Ama bunu en yakından en uzağa kimseye anlatamıyorum. Eşimde doğal olarak bunlardan etkileniyor ve istiyorda. Bebek seviyorum ama hem maddi hem manevi ikinci bir çocuk çok zor. Oğlumu yalnız büyüttüm ve büyütüyorum çok zorlandım. Ama baskılar beni yoruyor. Daha şimdiden böyle herkes ilerisini düşünemiyorum. Birde acaba gerçekten 2. Çocuğu yapmazsam pişman mı olurum diye düşünmeden edemiyorum. Oğluma kardeş olsun diye yapmam istesede yapmam çünkü çocuk işi anne babanın bileceği iş. Ama işte eşime haksızlık olurmu onu düşünüyorum bazende. Tek verilecek bir karar değil neticede. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Tek çocuk büyütüpte ikinci olmadığı için pişman olan varmı? Birde instagramda çok doğuran çiftler var. Eşim görünce bende böyle kalabalık sofra seviyorum falan diyor ama işin zorluklarını görmüyor. Bende severim kalabalık ama işte çocuk işi zor değil mi sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim bu konudaki dusuncem su: hemen arka arkaya cocuk yapmak ilk cocuga cok buyuk haksizlik. Cevremde kim varsa 3-4 yas fark bile olsa turlu aorunlar yasamis ve kiskanclik yuzunden zor bi cocukluk gecirmis. Kizim bir yasinda simdi o daha cocuklugunu yasayamadan ona ayiracagim vakti bir bebege ayirsam kendimi cok suclu hissederim.’kizim dur simdi kardesin ac’, kizim kardesin uyuyunca oyun oynariz. Kizim bak kardesinin keyfi yok agliyor sen su tabletle oyna’ bunlari mi demeliyim? En guzel yas araligi bence minimum 6 yas. Cunku o yastan sonra artik buyuk olan bebegi daha bagrina basiyo onunla oyun kuruyo. Laftan anliyor vs. Cevremde hep buyuk cocuklu arkadaslarimin cocuklari kizimla inanilmaz ilgilenip oynar ve severken 2-3 yas grubunda olanlar elindeki oyuncaklari aliyor, kiskaniyor, anneleri kizima bikac guzel soz soylese kiskaniyor vs vs. Hep kendilerini bebeklestiriyorlar.Bir oğlum var 2 yaşını yeni geçti. Herkes 4 5 yaşına gelince yap bir tane daha diye söyleyip duruyor. Bu gün yine hastanede bir kaç teyze tek mi bu deyip arkasından yap bi tane daha dedi (heryerde aynı mevzu)içlerinden birisi iki tane var üçüncüyü yapmadığıma pişman oldum yanımda gelirdi şimdi dedi. Teyze dedim diğerleri nerde biri okuyo biri atandı vs dedi. Bende ikisi durmamış yanında üçüncüde gelmezdi seninle buraya gerek yok fazla çocuk stresine dedim doğru dedi nedir bu çocuk muhabbeti anlamıyorum. Sizlerdede mi durum aynı. Yani çocuklar bence sigorta gibi görüldüğü için isteniyor. Bence anne baba isterse çocuk yapılmalı. Kardeş olsun diye veya iki çocuk olsun diye değil. Ama bunu en yakından en uzağa kimseye anlatamıyorum. Eşimde doğal olarak bunlardan etkileniyor ve istiyorda. Bebek seviyorum ama hem maddi hem manevi ikinci bir çocuk çok zor. Oğlumu yalnız büyüttüm ve büyütüyorum çok zorlandım. Ama baskılar beni yoruyor. Daha şimdiden böyle herkes ilerisini düşünemiyorum. Birde acaba gerçekten 2. Çocuğu yapmazsam pişman mı olurum diye düşünmeden edemiyorum. Oğluma kardeş olsun diye yapmam istesede yapmam çünkü çocuk işi anne babanın bileceği iş. Ama işte eşime haksızlık olurmu onu düşünüyorum bazende. Tek verilecek bir karar değil neticede. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Tek çocuk büyütüpte ikinci olmadığı için pişman olan varmı? Birde instagramda çok doğuran çiftler var. Eşim görünce bende böyle kalabalık sofra seviyorum falan diyor ama işin zorluklarını görmüyor. Bende severim kalabalık ama işte çocuk işi zor değil mi sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Yeaa çocuk yap yeaaa diyenlerin hiçbiri cebinize para koymuyor :) sadece ağzını eğip eğip konuşuyorlar neden buna fırsat veriyosunuz ki. Biri bana akıl vermeye kalkınca(şuan evlen nisanlan diyolar) elimde para işareti yapıyorum daha cevap verebilene rastlamadımBir oğlum var 2 yaşını yeni geçti. Herkes 4 5 yaşına gelince yap bir tane daha diye söyleyip duruyor. Bu gün yine hastanede bir kaç teyze tek mi bu deyip arkasından yap bi tane daha dedi (heryerde aynı mevzu)içlerinden birisi iki tane var üçüncüyü yapmadığıma pişman oldum yanımda gelirdi şimdi dedi. Teyze dedim diğerleri nerde biri okuyo biri atandı vs dedi. Bende ikisi durmamış yanında üçüncüde gelmezdi seninle buraya gerek yok fazla çocuk stresine dedim doğru dedi nedir bu çocuk muhabbeti anlamıyorum. Sizlerdede mi durum aynı. Yani çocuklar bence sigorta gibi görüldüğü için isteniyor. Bence anne baba isterse çocuk yapılmalı. Kardeş olsun diye veya iki çocuk olsun diye değil. Ama bunu en yakından en uzağa kimseye anlatamıyorum. Eşimde doğal olarak bunlardan etkileniyor ve istiyorda. Bebek seviyorum ama hem maddi hem manevi ikinci bir çocuk çok zor. Oğlumu yalnız büyüttüm ve büyütüyorum çok zorlandım. Ama baskılar beni yoruyor. Daha şimdiden böyle herkes ilerisini düşünemiyorum. Birde acaba gerçekten 2. Çocuğu yapmazsam pişman mı olurum diye düşünmeden edemiyorum. Oğluma kardeş olsun diye yapmam istesede yapmam çünkü çocuk işi anne babanın bileceği iş. Ama işte eşime haksızlık olurmu onu düşünüyorum bazende. Tek verilecek bir karar değil neticede. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Tek çocuk büyütüpte ikinci olmadığı için pişman olan varmı? Birde instagramda çok doğuran çiftler var. Eşim görünce bende böyle kalabalık sofra seviyorum falan diyor ama işin zorluklarını görmüyor. Bende severim kalabalık ama işte çocuk işi zor değil mi sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Aa bende tam tersi doğumla birlikte boyları uzuyor diye okumuştum, benim iki doğumda iki cm uzadıBenim iki çocuğum var bir kız bir erkek Allah bağışlarsa. Eşimin hayatta sadece bir kardeşi var. Onunda var 3 tane. Esim çok istiyor 3. Yü ama olmasın diye elimden geleni yapıyorum çünkü asla istemiyorum. On yıllık spirali çıkarttığım gün yenisini taktirdim. Esim de istiyor kalabalık ailesi olsun ama bende 5 kardeşim ve kalabalık ailede anne bitiyor resmen. Ben annemi hep mutfakta hatırlıyorum mesela o yüzden kalabalık aileyi hic sevmem. Keza iki ortaokul çocuğu bile yoruyor annem 5 çocuk nasıl dayanmış diyorum. Bir araştırma yazısını okumuştum kadınların her doğumda boyları kisalirmis çünkü emziriyorsun ve kalsiyum protein hep vücuttan Alınıyor. Dişler saçlar göğüsleri his söylemiyorum bile. Annemin eski resimlerine baktık gerçekten daha boylu posluymus simdi hem daha kisa hem çok yıpranmış bi halde. Tabii buna anlayışsız bir baba faktörü de eklenince annemin hastalıkları çok erken başladı. Şuan hem kendime vakit ayirabiliyorum hem yapmam gerekenleri daha rahat yapabiliyorum. 3. Olsa bütün hayatım alt üst olur ve maddi açıdan da etkiler bizi. Çevremde bana da çok söyleyen oluyor 3. Ye hamile olanlar ya da 3. Yü yapan da çok. Diyorum demek ki hazırlar istiyorlar. Siz şuan istemiyorsanız yapmayın. Kendiniz de gerçekten hazır olduğunuzda istediğinizde kendinizde bu gücü gördüğünüzde yaparsınız.