Selam kızlar, bebekli yengem ve geleceğe dair düşüncelerim

Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Çok güzel ve doğru demiş, yengeni dinle 🤣

Daha evlenmeden ne saçma bir konuşma. Yenge hanım sizin çocuğunuz olunca, kendi çocuğu ikinci planda kalır diye korkuyor sanki. Ben hiç hoşlanmadim bu konuşmalardan. Bakıcı elinden gidecek gibi hissediyor sanırım.

10 yaş kız ve 6 yaş ikiz erkekle annelik çok zor. Ama isteyen herkese Rabbim anne olmayı nasip etsin.
Benim de aklıma ilk bu geldi. Yoksa neden daha ortada evliliğin bile e si yokken yenge hanım çocuk muhabbeti yapsın ki?

Evet sadece fikir almak istedim zaten. Eninde sonunda kendi kararımı verip hayatımı öyle yaşayacağım sonuç olarak
Ne seni ne yengeni ne de ilkşkinizi biliyorum. Sadece konusu gelmişken bir örnek vereyim; benim tanıdığım ailede de bir " yenge" var. Bu yengenin kocası zorlaya zorlaya karısını sınava hazırladı. Yenge mezun olduktan 8 yıl sonra atanmış oldu. Yenge, evinde rahat rahat ders çalışmak için küçük çocuğunu yan dairede kime bıraktı dersin? Görümcesine. Yenge ataninca görümcesine teşekkür bile etmemiş. Pekiyi bu hikayedeki görümce çalışıyor mu? Hayır. Başkası çocuğunu baktirarak iş güç sahibi oldu, kendisi aynı tas aynı hamam.

Bu da böyle bir hikaye.

Ne seni ne yengeni ne de ilkşkinizi biliyorum. Sadece konusu gelmişken bir örnek vereyim; benim tanıdığım ailede de bir " yenge" var. Bu yengenin kocası zorlaya zorlaya karısını sınava hazırladı. Yenge mezun olduktan 8 yıl sonra atanmış oldu. Yenge, evinde rahat rahat ders çalışmak için küçük çocuğunu yan dairede kime bıraktı dersin? Görümcesine. Yenge ataninca görümcesine teşekkür bile etmemiş. Pekiyi bu hikayedeki görümce çalışıyor mu? Hayır. Başkası çocuğunu baktirarak iş güç sahibi oldu, kendisi aynı tas aynı hamam.

Bu da böyle bir hikaye.
Bizde durum öyle değil. Biz abla kardeş gibiyiz ve her gün bebişle ilgilenmiyorum arada bir buraya geldiğinde ya da bazen ben yanına gittiğimde ilgileniyorum kendi isteğimle. Yani beni zorlayan kimse yok, zorlayamaz da zaten. İçimden gelerek yardımcı oluyorum.

Evet kesinlikle annelik ve yeğen bakmak aynı değil bunun farkındayım. Boşanmış abimin kızıyla 4 yıldan fazladır beraberiz aynı odadayiz. Kıyafeti, banyosu,okulu , ödevleri, uykusu, özel ihtiyaçları, öğretmen ve velilerle iletişim vb hep ben ilgileniyorum. İlkokul 1. Sınıfa başladığında ona okuma yazma öğretirken kendimi yırttım psikolojik olarak zorlandım. Bu yaşadıklarım anneliğin 4te 1iydi sadece farkındayım. Gerçekten çok sabır,emek , özen istiyor.
Yeğen çok seviliyor ama kendi çocuğun bambaşka. Tüm zorlukların içinde kocaman bir sevgi barındırıyor ve ben kendi adıma söylüyorum ki herşeye değer..Tüm zorluklarına rağmen o sevgi baktırıyor ki sen zaten yegenlerine bile bakıyormuşsun..

Biz abla kardeş gibiyiz ve her gün bebişle ilgilenmiyorum arada bir buraya geldiğinde ya da bazen ben yanına gittiğimde ilgileniyorum kendi isteğimle. Yani beni zorlayan kimse yok, zorlayamaz da zaten. İçimden gelerek yardımcı oluyorum.
Pöff, sana açık açık söylüyoruz kadın iyi niyetli değil diye. Kim yardımcı olmak için başka birine üstü kapalı olarak "sen üreme bence, ben arkandayım" der? Böyle düşününce ne kadar absürt oldu değil mi?
Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım
Ama söylediği şey tam olarak dediğim anlama geliyor. + Madem böyle düşünüyormuş kendi neden doğurmuş? aman bana ne ya, gidiyorum ben başlıktan sinirim bozuldu.

Pöff, sana açık açık söylüyoruz kadın iyi niyetli değil diye. Kim yardımcı olmak için başka birine üstü kapalı olarak "sen üreme bence, ben arkandayım" der? Böyle düşününce ne kadar absürt oldu değil mi?

Ama söylediği şey tam olarak dediğim anlama geliyor. + Madem böyle düşünüyormuş kendi neden doğurmuş? aman bana ne ya, gidiyorum ben başlıktan sinirim bozuldu.
Evet böyle düşününce absürt oldu haklısın. Ama ben zaten o benden küçük ve yeni anne olduğu için stresini biliyorum. Her ne olursa olsun evlenip çocuk sahibi olmayı çok istiyorum Allah nasip eder mi bilmiyorum. Bebek görünce içim kaynıyor resmen 🥰😍

En nefret ettiğim durumlardan biridir birinin anneliği üzerinden ahkam kesmek. Başıma geldiği için biliyorum gebelik kayıpları olan bana ay annelik çok zor anne olunca anlarsın cümlelerini duymak. Sana zor da belki bana zor gelmeyecek nerden biliyorsun. Zor gelse de razıyım belki sanane. Ben çok sinirleniyorum böyle cümlelere. Resmen enerji sömüren cümleler. Böyle insanlardan uzak durmaya çalışıyorum yakınımdalarsa da istemsiz bileniyorum. Bence siz yarı annesiniz böyle insanların şevkinizi kırmasına izin vermeyin.

Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Her şeyin bir zorluğu ve güzel tarafları var. 5 yaşında kızım var bazen kardeş istiyorum diyorum bazen istemiyorum diyorum. Bence annelik delilik mantıklı düşünme hali değil yani. İsteyen herkes tatmalı bence duyguyu zor ama çok güzel.

Her şeyin bir zorluğu ve güzel tarafları var. 5 yaşında kızım var bazen kardeş istiyorum diyorum bazen istemiyorum diyorum. Bence annelik delilik mantıklı düşünme hali değil yani. İsteyen herkes tatmalı bence duyguyu zor ama çok güzel.
Kardeş için bence 2-3 yaş ideal. Benimkiler arasında 5 yaş var çok zorlanmaya başladım küçük büyüdükçe. 2 yaş olsaydı aynı ilkokula ortaokula giderlerdi daha rahat olurdu. Yaş farkı arttıkça arada kardeşlik duygusu da azalıyor

Kardeşim yok olmak zorunda da değil ama olacaksa 2 yaş farki ideal bana kalirsa.
Hep derim kardeşim yok ama kardeş gibi büyüdüğüm kuzenim var aramizda 2 yaş vardi cocuklugumuz, ergenligimiz birlikte gecti onun kardeşi vardi ama aralarinda yas farki coktu o yuzden aralarinda oyle bir bag olmadi biz ergenken o daha cocuktu. Dolayisiyla biz hep birlikte gezdik, birlikte paylasim yaptik birlikte buyuduk.
Kardeşi oturup konusacagimiz yaşa geldiginde biz evlenmistik. 😃 yani yas farki cok olan kardeşler anca cok buyuk yaslardan sonra paylasim baslayabiliyor.

Ya ben okumaya başlayınca sizi 30’ların sonu 40’ların başında biri sandım desem. Artık o yaşlar da anne olmak için geç yaşlar değil ama bizim toplumumuzda geç kabul edildiği için mi böyle bir şey söyledi acaba dedim.
Siz gencecik 28 yaşında bir kadınsınız ve 24 yaşındaki biri size çocuk yapma ben arkandayım diyor. Ne münasebet?
Bana çocuk sahibi olmak hiçbir şey ifade etmezdi gebe kalmadan önce gebelikten sonra yıllarca deneyip tüp bebekle hamile kalan insanları görünce salya sümük ağlamaya başladım instagram videolarında falan.
Bunu tecrübe etmiş birinin bu şekilde konuşması bana da pek iyi niyetli gelmedi. Yaşının küçüklüğüne ve cehaletine veriyorum.
Umarım siz de vakti zamanı gelince hem kendiniz için çok iyi bir eş ile karşılaşırsınız hem de anne olursunuz🙏🏻
Yengeniz ikinci doğumu için de sizi çağırırsa lütfen neden fikir değiştirdiğini de sorun benim yerime😂

Ya ben okumaya başlayınca sizi 30’ların sonu 40’ların başında biri sandım desem. Artık o yaşlar da anne olmak için geç yaşlar değil ama bizim toplumumuzda geç kabul edildiği için mi böyle bir şey söyledi acaba dedim.
Siz gencecik 28 yaşında bir kadınsınız ve 24 yaşındaki biri size çocuk yapma ben arkandayım diyor. Ne münasebet?
Bana çocuk sahibi olmak hiçbir şey ifade etmezdi gebe kalmadan önce gebelikten sonra yıllarca deneyip tüp bebekle hamile kalan insanları görünce salya sümük ağlamaya başladım instagram videolarında falan.
Bunu tecrübe etmiş birinin bu şekilde konuşması bana da pek iyi niyetli gelmedi. Yaşının küçüklüğüne ve cehaletine veriyorum.
Umarım siz de vakti zamanı gelince hem kendiniz için çok iyi bir eş ile karşılaşırsınız hem de anne olursunuz🙏🏻
Yengeniz ikinci doğumu için de sizi çağırırsa lütfen neden fikir değiştirdiğini de sorun benim yerime😂
Hahaha evet mutlaka sorarım hani bir daha istemiyordun, madem öyle neden bana çocuk yapma abla arkandayım dedin diye sorarım 😂😂 bu arada duanız çok mutlu etti beni , Allah razı olsun güzel duanız için teşekkür ederim 🥰 sizin için de gönlünüzden ne geçiyorsa güzellikle, kolaylıkla olsunn 🤲🏻

X