- 26 Haziran 2024
- 459
- 551
- 35
- Konu Sahibi IstanbulluhatunCeyo
3-4 hafta sabret geçer inşallahOğlum 14 bitirecek 15 olacak hatta bende 8+3 deyim. Şu kusmalarım bir geçse rahatlayacağım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3-4 hafta sabret geçer inşallahOğlum 14 bitirecek 15 olacak hatta bende 8+3 deyim. Şu kusmalarım bir geçse rahatlayacağım.
Çok güzel ve doğru demiş, yengeni dinleYengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Benim de aklıma ilk bu geldi. Yoksa neden daha ortada evliliğin bile e si yokken yenge hanım çocuk muhabbeti yapsın ki?Daha evlenmeden ne saçma bir konuşma. Yenge hanım sizin çocuğunuz olunca, kendi çocuğu ikinci planda kalır diye korkuyor sanki. Ben hiç hoşlanmadim bu konuşmalardan. Bakıcı elinden gidecek gibi hissediyor sanırım.
10 yaş kız ve 6 yaş ikiz erkekle annelik çok zor. Ama isteyen herkese Rabbim anne olmayı nasip etsin.
Ne seni ne yengeni ne de ilkşkinizi biliyorum. Sadece konusu gelmişken bir örnek vereyim; benim tanıdığım ailede de bir " yenge" var. Bu yengenin kocası zorlaya zorlaya karısını sınava hazırladı. Yenge mezun olduktan 8 yıl sonra atanmış oldu. Yenge, evinde rahat rahat ders çalışmak için küçük çocuğunu yan dairede kime bıraktı dersin? Görümcesine. Yenge ataninca görümcesine teşekkür bile etmemiş. Pekiyi bu hikayedeki görümce çalışıyor mu? Hayır. Başkası çocuğunu baktirarak iş güç sahibi oldu, kendisi aynı tas aynı hamam.Evet sadece fikir almak istedim zaten. Eninde sonunda kendi kararımı verip hayatımı öyle yaşayacağım sonuç olarak
Bizde durum öyle değil. Biz abla kardeş gibiyiz ve her gün bebişle ilgilenmiyorum arada bir buraya geldiğinde ya da bazen ben yanına gittiğimde ilgileniyorum kendi isteğimle. Yani beni zorlayan kimse yok, zorlayamaz da zaten. İçimden gelerek yardımcı oluyorum.Ne seni ne yengeni ne de ilkşkinizi biliyorum. Sadece konusu gelmişken bir örnek vereyim; benim tanıdığım ailede de bir " yenge" var. Bu yengenin kocası zorlaya zorlaya karısını sınava hazırladı. Yenge mezun olduktan 8 yıl sonra atanmış oldu. Yenge, evinde rahat rahat ders çalışmak için küçük çocuğunu yan dairede kime bıraktı dersin? Görümcesine. Yenge ataninca görümcesine teşekkür bile etmemiş. Pekiyi bu hikayedeki görümce çalışıyor mu? Hayır. Başkası çocuğunu baktirarak iş güç sahibi oldu, kendisi aynı tas aynı hamam.
Bu da böyle bir hikaye.
Yeğen çok seviliyor ama kendi çocuğun bambaşka. Tüm zorlukların içinde kocaman bir sevgi barındırıyor ve ben kendi adıma söylüyorum ki herşeye değer..Tüm zorluklarına rağmen o sevgi baktırıyor ki sen zaten yegenlerine bile bakıyormuşsun..Evet kesinlikle annelik ve yeğen bakmak aynı değil bunun farkındayım. Boşanmış abimin kızıyla 4 yıldan fazladır beraberiz aynı odadayiz. Kıyafeti, banyosu,okulu , ödevleri, uykusu, özel ihtiyaçları, öğretmen ve velilerle iletişim vb hep ben ilgileniyorum. İlkokul 1. Sınıfa başladığında ona okuma yazma öğretirken kendimi yırttım psikolojik olarak zorlandım. Bu yaşadıklarım anneliğin 4te 1iydi sadece farkındayım. Gerçekten çok sabır,emek , özen istiyor.
Pöff, sana açık açık söylüyoruz kadın iyi niyetli değil diye. Kim yardımcı olmak için başka birine üstü kapalı olarak "sen üreme bence, ben arkandayım" der? Böyle düşününce ne kadar absürt oldu değil mi?Biz abla kardeş gibiyiz ve her gün bebişle ilgilenmiyorum arada bir buraya geldiğinde ya da bazen ben yanına gittiğimde ilgileniyorum kendi isteğimle. Yani beni zorlayan kimse yok, zorlayamaz da zaten. İçimden gelerek yardımcı oluyorum.
Ama söylediği şey tam olarak dediğim anlama geliyor. + Madem böyle düşünüyormuş kendi neden doğurmuş? aman bana ne ya, gidiyorum ben başlıktan sinirim bozuldu.Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım
Yok canım ben çocuk istiyorum Allah nasip ederse tabiama önce evlenmem lazım sjdkdkdkÇok güzel ve doğru demiş, yengeni dinle
Evet böyle düşününce absürt oldu haklısın. Ama ben zaten o benden küçük ve yeni anne olduğu için stresini biliyorum. Her ne olursa olsun evlenip çocuk sahibi olmayı çok istiyorum Allah nasip eder mi bilmiyorum. Bebek görünce içim kaynıyor resmenPöff, sana açık açık söylüyoruz kadın iyi niyetli değil diye. Kim yardımcı olmak için başka birine üstü kapalı olarak "sen üreme bence, ben arkandayım" der? Böyle düşününce ne kadar absürt oldu değil mi?
Ama söylediği şey tam olarak dediğim anlama geliyor. + Madem böyle düşünüyormuş kendi neden doğurmuş? aman bana ne ya, gidiyorum ben başlıktan sinirim bozuldu.
Her şeyin bir zorluğu ve güzel tarafları var. 5 yaşında kızım var bazen kardeş istiyorum diyorum bazen istemiyorum diyorum. Bence annelik delilik mantıklı düşünme hali değil yani. İsteyen herkes tatmalı bence duyguyu zor ama çok güzel.Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Kardeş için bence 2-3 yaş ideal. Benimkiler arasında 5 yaş var çok zorlanmaya başladım küçük büyüdükçe. 2 yaş olsaydı aynı ilkokula ortaokula giderlerdi daha rahat olurdu. Yaş farkı arttıkça arada kardeşlik duygusu da azalıyorHer şeyin bir zorluğu ve güzel tarafları var. 5 yaşında kızım var bazen kardeş istiyorum diyorum bazen istemiyorum diyorum. Bence annelik delilik mantıklı düşünme hali değil yani. İsteyen herkes tatmalı bence duyguyu zor ama çok güzel.
Ya ben okumaya başlayınca sizi 30’ların sonu 40’ların başında biri sandım desem. Artık o yaşlar da anne olmak için geç yaşlar değil ama bizim toplumumuzda geç kabul edildiği için mi böyle bir şey söyledi acaba dedim.Yengem (kardeşimin eşi) 2 yıllık evliler ve benden 4 yaş küçük. 6 aylık bebişi var. Yeğenimle ilgileniyorum yardım ediyorum. Bir yandan boşanmış olan abimin 8 yaşındaki kızıyla ilgileniyorum birlikte vakit geçiriyoruz. Yengem (ona öyle demiyorum da burda şuan öyle yazıyorum o bana abla der ,abla kardeş gibiyiz) Arada bir bana abla sen evlenirsen çocuk düşünüyor musun, benim bebeği de görüyorsun ne düşünüyorsun bu konuda diyor. Çocuk yapma bence, ben senin arkandayım çocuk yapmazsan hak veririm falan diyor. Ben de gülüp geçiyorum çocuk bakmak sabır işi ama eminimki annelik güzeldir. Şuan çocuk düşünmüyorum ama ileriye yönelik kararım değişebilir diyorum. O da diyor kızımı çok seviyorum ama uykusuz kalıyorum yoruluyorum. Doğuma hastaneye onunla gitmiştim o yüzden travmam oldu korkuyorum doğumdan. 28 yaşında bekarım , evlilik düşünüyorum. Çocuk konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Evli ve anne olanlar ?
Hahaha evet mutlaka sorarım hani bir daha istemiyordun, madem öyle neden bana çocuk yapma abla arkandayım dedin diye sorarım bu arada duanız çok mutlu etti beni , Allah razı olsun güzel duanız için teşekkür ederim sizin için de gönlünüzden ne geçiyorsa güzellikle, kolaylıkla olsunnYa ben okumaya başlayınca sizi 30’ların sonu 40’ların başında biri sandım desem. Artık o yaşlar da anne olmak için geç yaşlar değil ama bizim toplumumuzda geç kabul edildiği için mi böyle bir şey söyledi acaba dedim.
Siz gencecik 28 yaşında bir kadınsınız ve 24 yaşındaki biri size çocuk yapma ben arkandayım diyor. Ne münasebet?
Bana çocuk sahibi olmak hiçbir şey ifade etmezdi gebe kalmadan önce gebelikten sonra yıllarca deneyip tüp bebekle hamile kalan insanları görünce salya sümük ağlamaya başladım instagram videolarında falan.
Bunu tecrübe etmiş birinin bu şekilde konuşması bana da pek iyi niyetli gelmedi. Yaşının küçüklüğüne ve cehaletine veriyorum.
Umarım siz de vakti zamanı gelince hem kendiniz için çok iyi bir eş ile karşılaşırsınız hem de anne olursunuz
Yengeniz ikinci doğumu için de sizi çağırırsa lütfen neden fikir değiştirdiğini de sorun benim yerime