- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
canm kanin cok geleceyi icin yani ilk basda paket akitir yani cokda kalkp sk sk degissdiremicen ben baya bez al yanina derim tecjubeli biri olarak ....
olmuyormusmu ben normal dogum yapdm...Kulot sekli olandan alicam. Bana da sezeryandan sonra pek kanama olmadigi soylendi kafam karisti simdi :)
Bebeği emzirdikren sonra göğüs ucunuza koyuyorsunuz, göğüs ucu sütyen ve pedle temas etmeyince tahriş olmuyor, Yen'i doğum yapan annelerden duymuşsunuzdur, ilk emzirdikleri zamanlarda göğüsleri çatlıyor, yara oluyor, kalkan bunun olmasını neredeyse engelliyor,sütte akarsa Kalkan'ın içinde birikiyor, ben de acemiyim daha ilk gebelik ama samimi arkadaşım ve yeni Doğum yapan ablam var bayağı inceledim onları :)Pijamayi ikileyeyim haklisiniz aslinda aklima geldi.
Kulot dekli Depend bez alicam listeye ekledim.
Gogus kalkani ne oluyor? Malum ilk bebek tecrubesizlik :)
olmuyormusmu ben normal dogum yapdm...
Bebeği emzirdikren sonra göğüs ucunuza koyuyorsunuz, göğüs ucu sütyen ve pedle temas etmeyince tahriş olmuyor, Yen'i doğum yapan annelerden duymuşsunuzdur, ilk emzirdikleri zamanlarda göğüsleri çatlıyor, yara oluyor, kalkan bunun olmasını neredeyse engelliyor,sütte akarsa Kalkan'ın içinde birikiyor, ben de acemiyim daha ilk gebelik ama samimi arkadaşım ve yeni Doğum yapan ablam var bayağı inceledim onları :)
Bi 40 gün zaten kimse görmeyecek :) Dikkat etmedim o kısma ama oval olanları var onlar belli olmaz bence.Aaa cok enteresanmis. Isim olarak duymustum ama ne oldugunu bilmiyordum.
Netten baktim ama bu kullanilirken disaridan belli olmaz mi ki :)
benim yanımda 2 gecelik 1 pijama takımı vardı.. gecelikle çok rahat ettim.. kanama çok olduğunu bildiğimden ikinciyi koydum.. ama nasıl bir yerde doğum yapacağına göre de değişiyor ihtiyaçlar sanırım.. yani benim bez bakımımı hemşireler yaptı etti.. ihtiyaç oldukça da istedim kanama azalınca da orkid yeterli oldu.. ayrıca hastane anne sütü destekleyici olduğundan çantamda emzik ve biberon kesinlikle görmek istemediklerini söylediler doğumdan önce..O zaman 1 pijama takimi bir de gecelik mi alsam duruma gore birini tercih ederim. Cubku gecelik hic kullanmadigim rahat edemedigim bir sey.
Sorduklarim arasinda sonda takilmayanlar da var o yuzden sordum zorunlu mu diye. Belki takmazlar.
ben 15 günlük olana kadar kullandım sonra sığmadığından sıkıldı minnak tospam.. kusma konusunda etkili tavsiye ederim.. evet herkes bir şey söylüyor çünkü herkesin ihtiyaçları farklı oluyor.. benim tavsiyem elinize kağıdı kalemi alın kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz yazıp liste çıkartın çok faydalı.. ben öyle yaptım kafam da karışmadı.. gieeceğiniz hastaneye göre de değişiyor, göğüs pompası zart zurt hastanelerde en iyileri var mesela.. ben göğüs kalkanı kullanmadım mesela.. yani gibi gibi.. kağıt kalem ve kendinize özel listenizi yapın.. zaten hastanede kalıcı değilsiniz allahın izniyle.. sezaryende 3 gece diyodu hastane ben hemen 2 gecede çıktım.. Kendinizi oraya çok aitmiş gibi hissetmeyin.. Hemen evinize kendi ortamınıza dönün.. Ben hastaneyi bile süslemedim sırf bu yüzden.. Hastane yani adı üstünde :)Konuyu takip edeyim çünkü herkes bir şey söylüyor benim de kafam karışıyor
Peki sizce bebek için yan yatış yastığına gerek var mı ?
Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.ben 15 günlük olana kadar kullandım sonra sığmadığından sıkıldı minnak tospam.. kusma konusunda etkili tavsiye ederim.. evet herkes bir şey söylüyor çünkü herkesin ihtiyaçları farklı oluyor.. benim tavsiyem elinize kağıdı kalemi alın kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz yazıp liste çıkartın çok faydalı.. ben öyle yaptım kafam da karışmadı.. gieeceğiniz hastaneye göre de değişiyor, göğüs pompası zart zurt hastanelerde en iyileri var mesela.. ben göğüs kalkanı kullanmadım mesela.. yani gibi gibi.. kağıt kalem ve kendinize özel listenizi yapın.. zaten hastanede kalıcı değilsiniz allahın izniyle.. sezaryende 3 gece diyodu hastane ben hemen 2 gecede çıktım.. Kendinizi oraya çok aitmiş gibi hissetmeyin.. Hemen evinize kendi ortamınıza dönün.. Ben hastaneyi bile süslemedim sırf bu yüzden.. Hastane yani adı üstünde :)
Hastaneye kendinize hasta bezi götürmenize fazla gerek olmaz zaten kirlendikçe veriyorlar ped işe yaramaz :)
Emzirme sütyeni ve aspiratör gereksiz gibi geldi bana bebeğe kıyafet gerekir fazla fazla olsun.
Manuel pompa , emzik bide çok işe yarıyor
benim yanımda 2 gecelik 1 pijama takımı vardı.. gecelikle çok rahat ettim.. kanama çok olduğunu bildiğimden ikinciyi koydum.. ama nasıl bir yerde doğum yapacağına göre de değişiyor ihtiyaçlar sanırım.. yani benim bez bakımımı hemşireler yaptı etti.. ihtiyaç oldukça da istedim kanama azalınca da orkid yeterli oldu.. ayrıca hastane anne sütü destekleyici olduğundan çantamda emzik ve biberon kesinlikle görmek istemediklerini söylediler doğumdan önce..
Konuyu takip edeyim çünkü herkes bir şey söylüyor benim de kafam karışıyor
Peki sizce bebek için yan yatış yastığına gerek var mı ?
Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor
1 yeter değil mi ben de 1 tane daha almadım zıbınlar ve alt aldım üst bile almadım sıcak olur diye gerekirse alırım diye düşündüm annem de bir sürü yelek falan ördü.Ben 10'lu hastane seti 1 tane aldım.
2 al diyenler oldu ama gerek yok bence.
Onun dışında bol bol alt üst pijama takımı ve zıbın koyarız yeter bence.
Mama ve göğüs pompası ben almıycam mesela.
Merhaba kizlar.
18 mayis civarinda sezeryanla ogluma kavusucam hayirlisiyla.
Artik son hazirliklari yapiyorum
Hastane cantasi konusunda takildim. Ben hazirladiklarimi yazicam eksigim veya gereksiz koydugum bir seyler varsa tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum
Bebege;
- 1 adet 10 parcali hastane cikis seti (Icindekiler: 1 penye battaniye, 1 uzun kollu zibin, 1 kolsuz zibin, 1 ic zibin, 1 patikli pijama, 1 ust pijama, eldiven, corap, onluk, baslik)
- 2li pijama takimi ( 2 3 cift)
- Ekstra corap, onluk ve eldiven
- Kadife iple ordugum battaniye
- Agiz mendili
- Gobek bagi oyuntulu bez
- Emzik
- Pisik kremi
- Islak mendil
Bana;
- Lohusa pijamasi
- Terlik
- 2 emzirme sutyeni
- 1 emzirme atleti
- Birkac camasir
- Havlu
- Ped
- Gogus pedi
- Gogus ucu kremi
Sizce eksigim var mi hanimlar. Ya da gereksiz olarak koydugum bir sey.
Bir de ayri bir sorum var. Burun aspiratoru almak konusunda kararsizim. Sizce olmazsa olmaz bir ihtiyac midir yoksa gerek yok mudur? Simdiden yorum yapan herkese tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?