• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 84 40,2%
  • erkek

OY: 109 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    209
Üstü de mi açık kız ben üstünü de örtüyorum ndkffk yardım edin kv'm olmuşum ben
Ay ben de senin gibi yapıyorum 3 cocukta da aynısını yapmıştım. Ama ben zaten üşüyen biriyim o da üşüyordur diye şeyediyorum. Tek kat pijama ince bence ya illa bi ayaklı pijama daha giydirmem lazım diye hissediyorum alttan bir de bazı tulumların cıt cıt araları acılıyor bacak cıkıyor ordan. Zaten gazlı bebik riske atamam 😂

Ay ben de senin gibi yapıyorum 3 cocukta da aynısını yapmıştım. Ama ben zaten üşüyen biriyim o da üşüyordur diye şeyediyorum. Tek kat pijama ince bence ya illa bi ayaklı pijama daha giydirmem lazım diye hissediyorum alttan bir de bazı tulumların cıt cıt araları acılıyor bacak cıkıyor ordan. Zaten gazlı bebik riske atamam 😂
Emzirirken dizlerini ovuşturuyorum hala soğuk gibi geliyor ndjf

Küçük kıyafet alma çok çabuk büyüyorlar diyen eşe dosta selam olsun, yine 1-2 ay kıyafet alışverişi yaptım az önce :))) muhtemelen küçük değil büyük aldıklarım elimde patlayacak.
Alma alma ben yenidoğanları kaldırdım 0-3 giydiriyorum. Bir anda büyüdü anlamadım 😅 Yıkayıp yıkayıp giydiriyorum peteğin üstünde hemen kuruyor zaten.

Gün geçmiyor ki sorunsuz bir gün yaşansın bebeğim çok çökelek gibi kusuyor sizlerde de böyle mi panik oluyorum sürekli ve doktora götüreceğim en kısa sürede bir de emerken memede huzursuz emiyor tepiniyor memeyi birden bırakıyor vs neden kaynaklanıyor olabilir üst gazını çıkarmıştım kakasını da yapmıştı şuanda uyuyor ve uykusunda da huzursuzlanıyor arada bir
Benimkisi fazla emerse ve dik tutmadan hemen yatarsa o şekilde kusuyor. 15-20 dk kucakta dik tutuyoruz önce sonra yatırıyoruz. Bazen altını açmam gerekiyor o zamanlar kusuyor hemen. Zaten emdikten hemen sonra çiş yapıyor. Üstten yiyip alttan boşaltıyor bir yandan :)

Benim bebe tüm gün emip uykuya daldıysa 4-5 saat emmiyor mesela, uyanmıyor. Dün inat ettim soydum dakikalarca uğraştım şekeri düşer diye korkuyorum çünkü, emdi ve kustu :))) o yazılan 3 saat kuralı bize uymadı mesela.
Biz 13.gün doktora gitmiştik 4 saati geçmesin demişti o doktor. Kendi doktorumuz 1.aya kadar 3 saat , 1.aydan sonra 4 saat dedi. Doğum kilosuna ulaşması , sarılık durumu, çişli bez sayısı vs bunlar iyiyse sorun yok diyen doktorlarda var.

Emzirirken dizlerini ovuşturuyorum hala soğuk gibi geliyor ndjf
Bizim ev 24 derece bende içine kısa kollu atlet üstüne de fermuarlı yada çıtçıtlı tulum giydiriyorum bir de içten çorap. Şapka ve eldiven takmıyorum. Zaten ya memede yada uyuyor. Çok sıcak olursa memede uyuyakalsın istemiyorum, uyurkende zaten kundakta üstü örtülü.. Göğsüne dokunuyorum sıcaksa iyidir diyorum. Gece ev serinliyor emzirirken üstüne ince müslin atıyorum.

Bizimkini hıçkırık tutuyor ya. Emzirdikten sonra hemen yatırmıyorum bi süre kucakta kafası yukarıda pozisyonda kalıyor sonra gaz çıkarıyorum falan bi 10-15 dk geçiyor neden olur sşzce

Bizim ev 24 derece bende içine kısa kollu atlet üstüne de fermuarlı yada çıtçıtlı tulum giydiriyorum bir de içten çorap. Şapka ve eldiven takmıyorum. Zaten ya memede yada uyuyor. Çok sıcak olursa memede uyuyakalsın istemiyorum, uyurkende zaten kundakta üstü örtülü.. Göğsüne dokunuyorum sıcaksa iyidir diyorum. Gece ev serinliyor emzirirken üstüne ince müslin atıyorum.
Pijama giydiren bi ben varmışım emaan 🥹 benimkinin ayağında tam 4 çorap olmuş oluyor 2 tane normal çorap 1 tane pijamanın çorabı 1 tane de tulumun çorabı oluyor. Soğuk geliyor ev bana bilmiyorum

Pijama giydiren bi ben varmışım emaan 🥹 benimkinin ayağında tam 4 çorap olmuş oluyor 2 tane normal çorap 1 tane pijamanın çorabı 1 tane de tulumun çorabı oluyor. Soğuk geliyor ev bana bilmiyorum
24.7’lere çıktığında ben kendim sıcaktan duramıyorum. Emzirirken soyunuyorum artık, aşırı terliyorum. Normalde çok üşüyen bir insandım ama şuan hamilelikte sonra yanıyorum. Eşim kombiyi açıyor ben kısıyorum. Bana göre ev 23.5 olsa çok daha bebek içinde iyi ama genelde 24.5’larda..

Bizimkini hıçkırık tutuyor ya. Emzirdikten sonra hemen yatırmıyorum bi süre kucakta kafası yukarıda pozisyonda kalıyor sonra gaz çıkarıyorum falan bi 10-15 dk geçiyor neden olur sşzce
Bizimkinindw gazını çıkardığım halde hıçkırık tutuyor ya devam gazı vardı yani içerde vardı ya da sonradan hava yuttu ağlarken bile hava yutabiliyorlar

Kız bu hm indirme girmicek mi ki. Ocak'ta indirime giriyorlar. Ben de alacağım ama indireme girerse diye kararsız kalıyorum. Anvelop iç bodyler 1-2 ay küçük gelmeye başladı benimkine.. 2-4 alacağım şimdi. Boydan kasıyor.
Bilmiyorum anam girer herhalde ama stok yok ki. Model olsa bedeni olmuyor. 1-2 ay zıbın aldım ben bakalım deneyeceğim olur gibi geliyor bana, evde 2-4 ay var onlar büyük, hm kalıp olarak büyük geldi bana.

Alma alma ben yenidoğanları kaldırdım 0-3 giydiriyorum. Bir anda büyüdü anlamadım 😅 Yıkayıp yıkayıp giydiriyorum peteğin üstünde hemen kuruyor zaten.
Çocuk doğduğundan beri 3-4 şeyi döndürüp giyiyor, bir hafta da giyse alacağım valla homeless gibi geziyor çocuk onca kıyafetin arasında 😂

Biz 13.gün doktora gitmiştik 4 saati geçmesin demişti o doktor. Kendi doktorumuz 1.aya kadar 3 saat , 1.aydan sonra 4 saat dedi. Doğum kilosuna ulaşması , sarılık durumu, çişli bez sayısı vs bunlar iyiyse sorun yok diyen doktorlarda var.
Kilo, sarılık ve çişte problem yok. Ben de rahatlayacağım artık yavaş yavaş.

Üstü de mi açık kız ben üstünü de örtüyorum ndkffk yardım edin kv'm olmuşum ben
Üstünü örtüyordum da 25 derece olunca açtım, veya çok ince penye battaniye örtüyorum ilays markasınınki güzel mesela. Ateşini ölçtüm 37.3 geldi çocuk, dikkatli olacağım bundan sonra çok sıcak geldi bana

Kızlar 9 günde 300 gram almış oğlum, doktor çok az buldu. Mamayı azaltmıştım emzirmeyi sıklaştırdığım için, tekrar arttırdı. Canım çok sıkıldı. Az mı gerçekten ya bana o kadar az gelmemişti. Ayda 1 kilo yapıyor nerdeyse

Kızlar 9 günde 300 gram almış oğlum, doktor çok az buldu. Mamayı azaltmıştım emzirmeyi sıklaştırdığım için, tekrar arttırdı. Canım çok sıkıldı. Az mı gerçekten ya bana o kadar az gelmemişti. Ayda 1 kilo yapıyor nerdeyse
Bana günde 30-40 Gr demişti ona göre seninki iyi duruyor, neden az gelmiş ki acaba kaç olmalıymış

Bana normal geldi ya, günde 25-30 gram diyorlar zaten. Kaldı ki senin bebo baya iriydi, daha da midesi genişlemez mi ki? Doktordan iyi bilemeyiz tabi de başka bir doktordan fikir al istersen için rahat eder

Back