Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Söyle birseyde var. Yeni nesil anneler kendini bilinçli sanip, bilinçli degiller. Bu isi paraya çeviren pedagoglari dinleyip, yarim yamalak bilgi alip, ona göre çoçuk yetistirmek istiyorlar. Bir çoçuk 3 yasina kadar anne baba odasinda yatmali diyen sözde pedagoglar ve bunu dinleyen milyonlarca insan var. Ki hiç öyle bir durum yok.

Buda geçmis nesiller çoçuklarini yanlis büyüttüler diye, simdiki annelerde diger ucuna gidiyor isin. 'helicopter parenting' olayin dibine vuruyorlar. Cocugu travma olacak diye hayir diyemeyen kadinlar var. Yada sesini yükseltmeyen, ceza vermeyen,..

Ortasi kesinlikle bulunmali. Bu sendromlar, travmalar kesinlikle var. Belirli yas esiklerine, gelisimlerine göre egitim stilini degistirmen gerek. Ancak isin ucunu kaçirtmamak gerek. Saplantili olmamak gerek. Ve bu ne yazik ki çok zor birsey. Klavuz diye birseyimiz yok anne baba olarak. Bende bazen önümü göremiyorum, acaba dogrumu yapiyorum, yanlismi yapiyorum bilmiyorum her zaman. Ancak asla cocuguma siddet uygulamam, babasi birsey derken ben farkli birsey demem.

İlgili baba böyle bir şey mi? Ev temizliğini de yapacak tabii ki. Benim atmış yaşında babam da annem ev hanımı ve sağlıklı olmasına rağmen evi temizler,sahurlari hazırlar.
Adam hem karantina yüzünden çalışmıyor hem iki çocuğun var hem de üçüncüsüne riskli bir şekilde hamilesin.
Böyle bir durumda bile adamın yaptığını 'lutuf' olarak görme. Evde iş birligi var, o da kendi gorevini yapıyor. Tutup da kendi yaşadığı evi temizledi diye ona minnet mi edeceksin? O evi dağıtan zaten o ve kendi kanından çocukları. Temizleyecek tabii ki
İyi bir koca olmadığı gibi iyi bir baba asla değil. Bir sıcak su bir soğuk su döküp zature edecek çocukları. Böyle saçma ebeveynlik mi olur? Önce sert ol yasakla, sonra ağlasın kıyama izin ver. Bu cocuklarla baş da edilmez ileride çünkü onlara ne kadar ağlayıp sorun cikartirsa o kadar merhamet gösterileceği ogretilmis daha bebekken. Enerjilerinin son damlasına kadar kullanacaklardır.
Ve son olarak hamile kadına tokat atmak...
Nasıl bir vicdan bunu yapabilir?
Kocan merhametsiz bir adam. Yazdıklarından anladım ki ayrilamayacaksin. Belki şartların uygun değil,belki hamilelik,3 çocuk...ama bu mecburiyetini ve ona muhtaç kaldığını bilmek kocanı daha zalim bir insan yapmaya itebilir. Neticede tokat attı ve tepkini gözlüyor. Eğer senin bir yere gidemeyecegine, 3 çocuğun ayağında pranga olduğuna ve onu asla terkedemeyecegine- haliyle yuvasının bozulmayacagina inanırsa kavgaları tokatla-dayakla bitirme huyu edinebilir. Nasılsa ağlayıp susuyorsun. Nasılsa bir yere gidemezsin. Bir kez elinin altında olduğunu anlayan zalim adam bundan sonra döver de aldatır da...çünkü elinin altındasın..
Çok üzücü ama durum bu. Acaba evden mi kovsaniz?

Çocuğu koltuğa firlatmissiniz, poposuna vurmussunuz ama çocuklara şiddet uygulamiyorsunuz asla öyle mi? Peki siz ogkunuzdan özür dilediniz mi?
Çocuklari fiziksel, duygusal istismar ettiğimizi ne zaman farkedecegiz acaba?
Ayrıca şunu da belirtmek isterim çocuklar niyetlerinin kölesidir. İçlerinden gelen dürtuye karşı koyamazlar. Onlar için tek önemli an "o an" , tek önemli şey "ben" dir.

Üstteki yorumumla cevap vereceğim. :)
Sıradan gelişim dönemlerini krize dönüştürüp sendrom yapan büyükler.

Bu iş kolay demiyorum, son derece zor.
Ama keşke sendrom deyip geçmek yerine herkes kendisini doğru değerlendirebilse sizin gibi.
Kusursuz değiliz hepimiz birer kuluz.
Ama yanlışlarımızı değerlendirip düzeltmezsek sendromların sonu bir ömür gelmez maalesef.

Aynen öyle her okumuş ve mesleğini elinde tutan, çocuk gelişimini iyi bilirim, söyle yap diyen anne en doğrusunu yapmıyor. Kendi anne babasının hatasını yapmasa bile başka hatalar yapıp bu sefer çocukerkil toplumun gelişmesine müsaade ediyor. Evde çocuk ne isterse o yapılıyor.

Ah bu çocuklar evin hem tadı hem tuzu. O yaş donemleri zordur. Ben hala cok kizarsam poposuna vururum acıtmadan.. Bu bence dovmek değil ki. Mesela ben çok terlik te atarım. .terliği kaldırınca bizim ki pııŕ kaçar. Zaten bilerek isabetli atmam az büyüsün belki ozaman sinirlenirsem isabetli de atabilirim . Yani size esinizin mudahele etmesi çok yanlış.
Yanlış dahi davransaniz o an birlikte hareket edip sonra bu konuyu aranızda halletmeniz lazım. Yoksa çok kavga edersiniz. Çünkü adı üstünde çocuk ve belli dönemler zor ayrıca bu durumlardan çok yüz bulabiliyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam sonradan da o kitabı vermezdim.zaten incelemesine bakmasınà izin vermiş hirpalayinca uyarmış akabinde almişsiniz. Ben olsam bende sonrasında alırdım .
Eşiniz çok çok çok ayıp etmiş öyle bi tavır alınki görsün gününü. Haklısınız birde üstune tokat yemek nedemek. Hamile ya da değil tepki çok yanlış.
Evde elbette size yardimci olucak zaten şu ara çalışmıyorlar . Üstüne zor geçen hamilelik ise zaten yapması lazım . Kavga çıkarmadan burnunu sürtmenizi tafsiye ederim..

Anlayıp anlamadığınızdan bile emin olmadan her yoruma
''Beğenmedim. '' ifadesi bırakmanızdan belli aslında kendinizi ifade sorununuzun olduğu. :)

Yine de bu yorumunuzda kendinizi gayet iyi ifade ettiğinizi düşünüyorum.
Her otorite figürünü mutlak doğru kabul etmenizi, çocukluğunuza ve annenize bağlamayın sadece bence.
Farklı etkenler olsa gerek.

Yaş ve statü benim için bir hiçtir.
Yanlışa yanlış demekten asla çekinmem.
Allah'tan başka kimseden korkmam.
Dediğiniz gibi büyüdüm, büyüdük.
Edebimizi de bildik ama..
Kardeşlerim de ben de haksızlık karşısında asla susmayız kimseye karşı.
Annemize, babamıza da yanlışsa yanlış, hayırsa hayır deriz.

Bu sendrom dönemleri genelde saygı çerçevesinden uzak yaşanıyor, bu yüzden
adına sendrom deniyor kulağa korkunç geliyor bir de bilginiz olsun.
Zira el kadar çocuğun annesini yumruklayıp tekmelediği, kendisini herkesin içinde
yerden yere attığı durumlar söz konusu..

Adam fırlattığı için nefes alamadı demiş ağladığı için değil. Ayrıca sabredemeyip şiddete başvurulacaksa anne olmamayı tercih etsin herkes. Normal gibi görmenize şaşırıyorum.
Yahu çocuğu alıp poposunun üstüne bırakmanın nesi şiddet. Dilerim 2 yaş sendromunu iliklerine kadar yaşayan bir evladınız olmaz. O zaman tükürdüğünüzü yalarsınız.

hepiniz haksızsınız.Çocuklar da hırçın olmuş anladığım kadarıyla.Fiziksel olmasa da süregelen bir didişmeniz var sanırım.Siz sakinleşin bakın çocuk da nasıl sakinleşecek.

Böyle devam etmeyin , ilişki ve aile terapisine gidin ikinizde yoksa eşiniz vurmaya alisirsa devamı gelir

Yahu çocuğu alıp poposunun üstüne bırakmanın nesi şiddet. Dilerim 2 yaş sendromunu iliklerine kadar yaşayan bir evladınız olmaz. O zaman tükürdüğünüzü yalarsınız.
Konu sahibi poposuna vurduğunu da söylüyor. O da şiddet değilse can yakmayan hiç birşey şiddet değildir diyebilir miyiz?

Tam da böyle diğer yorumunuza da katılıyorum alıntı yapmamışım

İşte klasik baba figürü.Bu ''kıyamam''cı babaların birçoğu anneyi çocuğun gözünde düşürüyor.Çocukta ''babam izin veriyor annem kızıyor'' kafası oluşuyor,halbuki anneye katılsa olay buralara gelmeyecek bile,çocuk babadan yüz bulmuş.Olay büyüyene kadar adamın umurunda değil,kadın hamile haliyle çocuğa laf anlatmaya çalışıyor.
Neyse,siz de haksızsınız bu arada.Bırakın parçalasın işte ya da hiç karışmayın otursun ağlasın.Ne uğraşıyorsunuz çocukla ? Herkes gücü yettiğine karışıyor sanırım.Siz çocuğunuzdan özür dileyin,eşiniz de sizden özür dilesin.

Konu sahibi poposuna vurduğunu da söylüyor. O da şiddet değilse can yakmayan hiç birşey şiddet değildir diyebilir miyiz?
Hayır can yakmayan şey şiddet değildir demiyorum. Çocuğun poposuna vurmak şiddet değildir diyorum. Her mevzunun suyunu çıkardığınız gibi bununda suyunu çıkardınız burada tebrikler...

Hayır can yakmayan şey şiddet değildir demiyorum. Çocuğun poposuna vurmak şiddet değildir diyorum. Her mevzunun suyunu çıkardığınız gibi bununda suyunu çıkardınız burada tebrikler...
Sizin düşünceniz saygı duyuyorum. Ama işimize gelen şeyi şiddet işimize gelmeyeni başka bir şey olarak adlandıramayız.

öncelikle cnm çocuğunla bu şekilde bi durum yaşamanı kimse yargılayamaz çocukları için ne kadar sevgi dolu ve fedakar bi anne olduğuna eminim Herkes ne yaşadığını kendi bilir ayrıca o yaş sendromları o kadar ağırki seni çok iyi anlıyorum o yollardan geçen bi anne olarak ama işte eşinin sana böyle bi durumda bu şekilde davranması çok haksızlık kesinlikle kendini haksıZ konuma düşürmüş tokat atarak böyle olmaz seninle düzgün bi şekilde konuşmalıydı Yaşanan durumla ilgili ayrıca benimde anlattığın bazı durumlara benzer bi eşim var o yüzden seni çok iyi anlıyorum bencillik yapıyorlar diye düşünüyorum kendilerinde herşeyi hak görüyorlar ama bize hiç bişe için anlayış hak göstermiyorlar bu tarz karakterde eş ile hayat çok zor oluyor gerçekten tabiki nasıl seni davranışınla ilgili yargılayıp böyle yaptıysa oda kendinide yargılayıp tokat attığının hata olduğunu anlayıp senden özür dilemeli kendini affettirmeli çok kırgın ve paramparça olduğuna eminim bide hamilesin bu dahada katlar kırgınlığını üzüldüm çok cnm zor böyle eşlerle hayat allah kolaylık versin inşallah

Ucuncu dogunca ne yapmayı dusunuyorsunuz?
Büyük zaten okula gidiyor. Yeni doğan da emzirilip uyutulduktan ve temizliği yapıldıktan sonra bir isteği kalmıyor. Bende bu süreçte küçük oğluma vakit ayırırım diye düşünüyorum. Etkinlik oyun vs.
Tabi ki zor olacak. Bu hayatta hiçbir şey kolay değil ki ... Çocuğum olmasaydı daha kolay bir hayatım olacağını sanmıyorum açıkçası. Bir insan yetiştiriyoruz ve zorlukları olacak. Her şeyi bir bir hesaplayarak yapmaya kalksak bir şey Sahibi olamayız diye düşünüyorum. Attığı her adımı ve sonunu hesaplamak fazla matematiksel geliyor ve faydalı olduğunu da düşünmüyorum. Gerektiğince hesabımı yaptığım kanaatindeyim. Tekrar söylüyorum hiçbir şey olmadığı gibi bu da kolay olmayacak ama iyi evlatlar yetiştirebilirsem tüm bu yaşanılan zorlukların karşılığını alacağımı düşünüyorum. Karşılık derken çocuklarımdan madden beklediğim bir şeyden bahsetmiyorum,taşa tutacaklar hazırda beklerken açıklayayım.
Onların devletine milletine hayırlı insan olmaları bir katkılarının olduğunu görmek,iyi yerlere geldiğini görmek yeterli ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…