- 28 Şubat 2019
- 4.670
- 11.163
-
- Konu Sahibi Amazing family
Yav çocuğun her simarikligina sendrom deyip duruyorlar sinir oluyorumBen uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu konunuz vasıtasıyla sormuş olacağım izninizle.
Arkadaş 2 yaş sendromu 3 yaş sendromu 4 yaş sendromu.
Mübarek her yaşın bir sendromu var.
Hiç rahatlık yok o zaman öyle mi?
Biz çocukken de var mıydı bu sendromlar, yoksa bizi totosuna takan olmadı mı?
Annemin 6 çocukla sendrom mendrom uğraşacağını sanmıyorum da :)
Size sinirlendiğinde kendini odaya kilitliyor ama siz çocuğa sinirlendiğinizde dayak iyidir diyor
Ben bu insanları anlamadan öleceğim
Yav çocuğun her simarikligina sendrom deyip duruyorlar sinir oluyorum
Ben gayet de usluymusum hiç sendromluk bir bebek oldugumu duymadım insan değil miyim ben. Tüh keşke bende azıcık şımarık travma filan olsaymisim hep boşa gitti fırsatlar degerlendiremedim
Benim pek bir fikrim yok ama düşüncemi paylaşacağım.Ben uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu konunuz vasıtasıyla sormuş olacağım izninizle.
Benim pek bir fikrim yok ama düşüncemi paylaşacağım.
Sendrom,atak ergenlik vb dönemleri sadece imkanı olanlar yaşıyor.
Ben mesela annemin ergenlik yaşadığını filan duymadım hiç.
Ben de 2 yaş sendromu yaşamamıstim. Annem döverdi bizi. O ne derse oydu.
Kendimi yere atıp ağlamam ya da dediğim dedik tavirlarim olamazdı. Çünkü sonu bana pahaliya patlayacakti .bunu biliyordum.
Benim Üniversitede bir arakdasim vardi. Babasi çok sıkı tutucu bir adamdi. Kızın sevgilisi olmasini bile kabul etmiyordu.
Kız da sanırım tam da bu sebeple okula gelince bağını koparmıştı.
Sevgilisinin olduğu şehirlere gidiyordu sürekli.
Kürtajla çocuk aldırmaya bile sevgilisinin şehrine gitmisti.
Bugün kavga etmis sevgilisi ile . Yurtta sinjr krizleri. Bağırmak cagirmak. Aglamak. Sokaklarda caddelerde yankılanıyor sesi.
Yan apartmandaki hem hocamız hem komşu olan adamcagiz don gömlek geldi yurda ne oluyor diye.
Kizı kaptığı gibi hasteneye götürdü.
Sonrasında tatilde memleketteyken yine ayrılmışlar...yani evinde babasının yanında.
Var mı sinir krizi yok.
Var mi cirlamak yok.
Var mı bağırmak... yok.
Neden .. Çünkü sıkar biraz.
Şimdi artık cocuklar eskisi gibi değil. Korkmuyorlar.
Biz onlardan korkuyoruz. Açıkçası ben çocuklardan cok korkuyorum. Bakin bende sendrom yok. Çünkü ortamim yok
O zamanlarda büyükler küçüklere bakıyor, geniş aile olarak yaşanıyordu. Bahçelerde, sokaklarda yuvarlana yuvarlana büyüyordu çocuklar. Şimdi apartman dairelerine tıkıldık. Anne baba çocuk baş başa kaldı. Babalar da nanay olunca iş anneye düştü. Anneler de kafayı yiyor işte. Hele 3 er 4 er çocuk yapınca annenin ruh sağlığını koruması zorlaşıyor.Ben uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu konunuz vasıtasıyla sormuş olacağım izninizle.
Kesinlikle öyle. Buradaki bircok kişi iyi bir çocukluk geçirmemiş aslında hepimizde problemler vardı. Ama şuan buradakilere bakıyorum ve eline mesleğini almış güçlü olgun duyarlı kadınlar görüyorum. Demek ki sadece buyudugumuz ortamla ya da koşullarla alakalı değil.Valla yeni nesil uydurması geliyor bana da bu sendromlar neden bilmem.
Her zorluk, darlık bizdeydi.
Ablalarımızın, komşularımızın eskisiyle büyüdük.
Analarımızın başında büyükler, bin bir dert, maddi kaygılar.
Naz, kapris, şımarıklık çekeceklerdi öyle mi?
İnadına kendimi hep olgun bir çocuk olarak hatırlıyorum.
Minik yaramazlıklarımız olmuştur elbet. Abuk sabuk sebeplerle kendini yerden yere atmalar falan günümüz
çocuklarında gördüğüm şeyler..
Bizimki psikoloji değil miydi diye sorarken buluyorum kendimi elimde değil.
O zamanlarda büyükler küçüklere bakıyor, geniş aile olarak yaşanıyordu. Bahçelerde, sokaklarda yuvarlana yuvarlana büyüyordu çocuklar. Şimdi apartman dairelerine tıkıldık. Anne baba çocuk baş başa kaldı. Babalar da nanay olunca iş anneye düştü. Anneler de kafayı yiyor işte. Hele 3 er 4 er çocuk yapınca annenin ruh sağlığını koruması zorlaşıyor.
Demekki bnmki antikaBunu okuyunca ben de eşime sordum.
Cocuk asiri simarik olsa kendini yerden yere atip aglarken cocugu dövsemm????
"Döversen döv dayak bazen iyidir" dedi.
Bu travma olayında da bir anım vardır benimKonuya yeterince yorum yapılmış ben ne diyecegimi bilemedim de şu çocuklarda travmaya yer arıyor galiba. Bı onu anladım. Annesi bagirsa travma, kızsa travma, her istediğini yapmaz travma yapar oooo daha büyük travma
Bu annelerin de canı var yav. Sabır taşı olsa çatlar
Ki yumuşak huylu annelerin çocukları aşırı şımarık olabiliyor yeri gelince otoriteyi göstermek gerek. Ha otoriteyi gostercez diye alıp çamaşır ipine de asılmaz tabi
Çocuk isteyesim varsa da soğuyorum.
Konu sahibi çok ciddi bir tepki ve mesafe eşinize bunu tekrarlatmayabilir belki. Kendisini şuan haklı görüyorsa Allah korusun devamı gelebilir bunun.
Ben çantamın ağırlığından minicik halimle arkaya duserdim arkadaşım düştüğü yerden kalkamazmis. Biz güçlüklerle büyüdük ondan böyle olduk galibaBu travma olayında da bir anım vardır benim
Travma yaşayan! çocuklardan birinin annesi beni nasıl bir travmaya soktuysa halen daha unutmuyorum.
Anne çalışıyor. Çocuğa anneanne bakıyor.
Günlerden birgün anne sanırım işten erken çıkıyor ve anasınıfindan çocuğunu almaya gidiyor. haliyle anneanne de orda çocuğu bekliyor.
Cocuk cikiyor. Birkikte yürürken anneanne tum saf niyetiyle torununa diyor ki
"Çantan çok ağırmış ver ben taşıyayım. Sen yorulursun"
Anne bu sözler üzerine şok. Öfke ile çıkışıyor annesine çocuğumda travma yarattin diye.
Travma nerde diye uzun uzun aramama gerek kalmadı. Açıklamış çünkü
Ağır ve yorucu olan çantayı normalde de annesi tasiyormus ama cocuga yorucu ve ağır oldugunu söylemiyormuş.
Cocuk annesini yorduğu icin travma geçirebilirmiş. Ve geçirmiş de zaten.
Çocuğa çantasının annesini yoracagini nasil söylermiş.
Evet. Lütfen gülmeyin. Ben travma geçirdim bunu duyunca. Kendi imkanlarimla atlatmaya çalışıyorum.
Aslında bu daha çok beklentiyle alakalı bence. Büyüyor çocuklar, istekleri oluyor, kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar onun adı da sendrom oluyor.Ben uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu konunuz vasıtasıyla sormuş olacağım izninizle.
Bu travma olayında da bir anım vardır benim
Travma yaşayan! çocuklardan birinin annesi beni nasıl bir travmaya soktuysa halen daha unutmuyorum.
Anne çalışıyor. Çocuğa anneanne bakıyor.
Günlerden birgün anne sanırım işten erken çıkıyor ve anasınıfindan çocuğunu almaya gidiyor. haliyle anneanne de orda çocuğu bekliyor.
Cocuk cikiyor. Birkikte yürürken anneanne tum saf niyetiyle torununa diyor ki
"Çantan çok ağırmış ver ben taşıyayım. Sen yorulursun"
Anne bu sözler üzerine şok. Öfke ile çıkışıyor annesine çocuğumda travma yarattin diye.
Travma nerde diye uzun uzun aramama gerek kalmadı. Açıklamış çünkü
Ağır ve yorucu olan çantayı normalde de annesi tasiyormus ama cocuga yorucu ve ağır oldugunu söylemiyormuş.
Cocuk annesini yorduğu icin travma geçirebilirmiş. Ve geçirmiş de zaten.
Çocuğa çantasının annesini yoracagini nasil söylermiş.
Evet. Lütfen gülmeyin. Ben travma geçirdim bunu duyunca. Kendi imkanlarimla atlatmaya çalışıyorum.
Aslında bu daha çok beklentiyle alakalı bence. Büyüyor çocuklar, istekleri oluyor, kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar onun adı da sendrom oluyor.
Eski nesil travma, sendrom yaşamıyordu belki ama onların da başka sorunları var. Onların sıkıntısı da büyüyünce ortaya çıkıyor. Eşiyle, kaynanasıyla, akrabasıyla, çocuğuyla doğru ilişki kurmayı bilmiyor. Kendini ifade edemiyor. Dediğim dedik çaldığım düdük geziyor. Kendini geliştirmiyor, yeniliklere kapalı.İyi ama şimdi de büyüklerin baktığı çocuklardaki davranış sorunlarına sebep olarak
''Anneannesi, dedesi şımartıyor. '' deniyor.
Mantıken bakıldığında eskisinden çok daha iyi şartlar, çok daha bozuk davranışlar var.
İsmi de sendrom, ahaaa bak sakin ol yoksa geliyor travma!
Babalar neden nanay onu da anlamıyorum.
Eskiler kahveden evin yolunu bulamazdı.
Şimdikiler arada parka marka çıkarıyor hiç değilse..
Bir yerde ciddi anormallik var hiç ikna etmiyor beni bu açıklamalar..