Garip bir evlilik

Ben de üzüldüm senin için, cidden.
Ama madem sıfır noktasındasın, yeniden başlayabilirsin, hayat bitmedi ki devam ediyor.
Önce bir kafanı topla, sonra ne istediğine karar ver. İstemediğin hiçbir şeye artık devam etme bence de. 3 yıl boyunca yeteri kadar istemediğin şey vuku bulmuş. Artık dur diyebilirsin. Ama ne şekilde dur diyeceğine sen karar vereceksin.
Boşanırsan ailenin yanına mı dönersin? Onlar ne düşünür? Onlarla yaşamak evlilik hayatından daha mı konforlu olur, bunları sen bizden iyi bilirsin.
Boşanmadığın bir senaryoda ne yapacaksın? İçindeki öfke ne olursa diner mesela?

Giden 3 yıl değilde 30 yıl olsaydı ...
Giden 3 yıl için gelecek 3 yilida düşünerek ah vah diyerek heba etme.Bosanmayi düşünmüyorsan eğer artık daha akıllı ve cesur adimlar at.Kendine ve geleceğine yatırım yap.O istemiş sen vermişsin şimdi güçlü kadın herşeyimi kendim yaparım modelini kenara koy ve herşeyi sen ondan iste.Ona yatırım yapacak para bırakma evini diz ne bilim tatil yap altınlarını aldır kendi adına hesaba para atsın yani bir çok seçenek var sen seç.Gecen 3 yıl için değil kalan ömrün için ayık ol ...

Sizin eşiniz düzelir mi bilmiyorum ama böyle bir yakınımız var hem de çok yakın her şeyine şahit olduğum biri karısının değerini hiç bilmedi ona takılan altınlar kocasının elinde eridi ekmek parasına muhtaç olduğu dönemler oldu kadının bütün enerjisi sömürüldğ ve kadın stresten vefat etti 36 yaşında falan ve en kötüsü anksiyete yakalanmışsınız nasıl toparlarsınız onu düşünün bence çünkü siz evliliğin maddi manevi yükünü alarak evlenmişsiniz bu kolay kolay değişmez en az bu döngüyü kırmak 3 yılınızı alır bence kendinizi dinlemelisiniz çünkü enerjiniz devamlı düşecek bunu nasıl toparlayacaksınız bunun için bir orta yol bulun mesela terapi vs olabilir ya da eşinizle dışarda özel olarak bir buluşma belirleyin karı kocadan ziyade birbirinizden bahsedin kendi içinizi dökün bir arkadaş gibi ve empati yapmasını isteyin kendiniz yerine koydurun ( koyması imkansız tabiki çünkü çok benmerkezci bir vibe veriyor eşiniz) umarım toparlayabilirsiniz öncelikle kendinizi ve bence birikim yapmaya başlayın kendinize özel eşinizin bilmeyeceği

Sizin yapacaginiz 3 sene eve kurus katlida bulunmamak ve evdeki altinlarin geri odenmesi secenegini kullanmaniz.esinizin telafisi bu sekilde olabilir.
Yeterince fedakarlik etmissiniz.yeter bu kadar.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de ilk evlendiğim aylarda böyleydim. Eşimin az biraz borcu vardı ama o borcu öyle bir büyüttü ki onun borcu var diye tüm masrafları ben karşılar oldum kirayı bile ödüyordum yine de yaranamadım. Bir gün baktım ki aslında para borca falan gitmiyor. Paralarını kendi hesabında borsaya yatırıyor. Bilen bilir ben de bir ara borsaya girdim ancak getirisi çok boş. Hani bir yerden çok iyi denk gelmesi lazım. Bence bir sene sonrasına baktığında altın daha iyi getiriyor. Bunları da söyledim dinletemedim en son önce güzellikle söyledim olmadı. Sonra bağır çağır kabullendi çok şükür ama aylarca direndim harcamadım paramı. Yine de büyük harcamalarda mutlaka arada bir gerginlik oluyor.

Aileden, babadan sorumluluğun ne olduğunu görmesi çok önemli. Göremeyince öğrenmesi zaman alıyor. Siz çok kırılmışsınız ama para yerine konur kendinizi harap etmeyin. Öyle ya da böyle hala bir sevgi varsa ve eğer borçlarını kapatıp düzelecekse ilişkinizi toparlayabilirsiniz ama öteki türlü cidden insanın kanına dokunuyor.

Kaybetmekten korkan adam sizi layıkıyla yaşatmaya çalışırdı. "Sevdiğimin boynu bükülmesin, diğer kızlar neye sahipse onun da olsun." derdi. Ne adamlar var, karısı için Barbie koltuğu gibi koltuklar alıp oturuyor. Yabancı bir yorum okumuştum, karısının gözüne girmek için üst düzey hale gelen bir adam hakkında. Kadın "Kocam onu böyle kabul etmeyeceğimi biliyordu, daha yükseğe çıktı." gibisinden bir şeyler diyordu.
İsteyen erkek yapar. Kocanız kolay yoldan zengin olmak istiyor ama finansal bir eğitimi bile yok. Günahına girmek istemem ama daha alt durumlu olsanız evlenir miydi?
Haa belki bu adamın zengin olmaması da yine sizin hayrınıza, kolay yoldan zengin olmak için karısına acımayan adam, zengin olunca pek tabii karısını atar. Şimdi yine fakir ve elinde tek siz varsınız.
Bir avukatla görüşün, bakın ne yapabilirsiniz. Gözü zenginlikte olanın sizi bir daha batırmayacağı ne malum.

Evlenirken onu istemeyeyim bunu istemeyeyim diye yola çıkanların mutlu olduğunu görmedim.
Bazı şeylerin şartlar gereği olmamasıyla , erkeğin sorumsuzluğu, borçları nedeniyle o da olmasın bu da olmasın demek, ona göre hareket etmek farklı şeyler.
Ben sevgililik dönemi, düğün zamanı maddi olarak erkeğin daha fazla tarafta olması gerektiğini düşünüyorum. Kadın oluyorsa bu sonrası sizinle gibi bir evlilik oluyor.
Sizde de çok hata var. 3 koca yıl buna uyanmayıp en son düğün altınların vermeniz, kusura bakmayın ama biraz şeylikten. Borsada para olması kısmına da inanmadım, siz bu işlerden anlayıp gördünüz eşiniz neler yaptığını? Adam resmen sömürmüş sizi. Ben buradan normal bir evliliğe dönüş olacağını da hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
Ben şuan istabuldayım, buradaki görev sürem bitmedi. Boşanma durumunda burda kalmak zorundayım ve ne acı ki kenarda 1 liralık birikimim yok:) güya 8 senedir çalışan bir kadınım ben:) ailem destek olur keşke yanlarına dönebilsem.
Esasen eşimi her şeye rağmen seviyorum çok salakça ama. bir de korkuyorum sanırım 30larımı geçtim, boşansam bir daha çocuk sahibi olamam muhtemelen. Boşanmadığım senaryoda önceliği kendim olarak belirleyip eşime merhamet etmeden bencil bir eş olarak evliliğime devam etmem lazım. İstediğim ne varsa geç de olsa gerçekleştirmeliyim.. eşime mesajlar veriyorum tüm maddi yükü her şeye rağmen sana bırakmıyorum ki bahanen olmasın, bir sene sonra elinde ne var görmek istiyorum, doganın kanunu kadın güçlü erkek ister, lütfen bana gelecek kaygısı taşıttırma bu yaştan sonra. O kadar doluyum ki. En güzel yaşlarım hoyratça harcandı. Giden keşke sadece para olsaydı.

Sen beni olmaz siz haklısınız. Fakat eşiniz inanılmaz bencil. Siz de çalışıyorsunuz diye yüklendikce yüklenmiş size. Erkek evi geçindirmek zorunda. Siz maaşınızı biriktirin madem ben alırım ben yaparım diyor. Guvenceniz olsun ilerleyen yıllar için. Ben insanların değişeceğine inanmıyorum eski alışkanlıklarına geri dönecektir sadece uygun ortamı bekliyor.

Tamam, görev süren ne zaman bitiyor Papua? Ya da bitmeden boşansan çok mu zorlanırsın orada tek yaşarken? Zaten 3 yıl boyunca bir anlamda tek başa çıkmışsın, yani en azından ekonomik boyutta.
Yaş ve çocuk meselesi kısmet işi, ben de 30'umu geçtim ve bekarım. :) O yüzden oraya saplanıp kalmak doğru değil.
Eşinin şu anki davranışlarının geçici olmadığı da kesin değil. Eşinin borcu daha sürecekse nasıl gerçekleştireceksin ki o dediklerini? Ya da yine borsaya bulaşırsa ve bulaştığında da çocuğun olmuş olursa?
İyi düşünmen lazım bence.
Ha bu arada ben olsam eve 1 kuruş vermezdim. Maaşımla birikim yapar, kalanını da çatır çatır kendime harcardım.
Güzel şeyler alırdım kendime, makyaj malzemesi kıyafet vs. gözümün kaldığı ne varsa işte.

En başından hatalısınız kusura bakmayın. 18 yaşından beri çalışan bir kadınım, hem okudum hem çalıştım gebe kaldığımdan beri çalışmaya ara verdim. Bunları çok da geleneksel bir yapıda olmadığımı belirtmek için paylaşıyorum ama sizinki bambaşka bir boyut. Üzgünüm ama evin erkeği karısına, evine ve varsa çocuklarına bakmakla yükümlüdür. Bitti. Elindeki imkanlar dahilinde elbette. Gelinliğimi bile kendim alacaksam ne halt etmeye evleneyim? Neden standartlarımı düşüreyim? Yani bu beceriksiz işe yaramaz herife neden daha fazla katlanıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Adam sizi el üstünde tutacağına borç içinde yüzen, devamlı sizi aşağı çeken biri ve siz de katlanmaya devam ediyorsunuz. Kendi değerinizin farkına varırsınız umarım.

Neden bunu bencillik olarak görüyorsunuz? Bir erkek kadının eline bakmamalı. Dini olarak da erkek kadının bir kuruş parasını bile alamaz. Erkek eve bakmakla yükümlüdür. Kadın isterse çalışır ve parası kendine aittir. Ayrıca hala mesaj mı veriyorsunuz? Bir sürü şey yaşamışsınız erkekler mesajdan anlamıyor. Cidden anlamıyor. Çirkeflikten anlıyor. Tabii ağzınızı bozun aranızı açın demiyorum ama pat pat söyleyin. Kalbi kırılır veya kırılmaz onun sorunu. Ben öyle yapmak durumunda kaldım açıkçası ve anca biraz biraz anladı çoğu şeyi. Hiç de öyle beklediğim gibi küsme darılma olmadı. Elinizi korkak alıştırmayın derim.

Ne çok karısını yiyip tüketen koca konuları var. Üstelik çoğunun evlenmeden önce ki hali de aynı ve bu şekilde kabu edip evlenmek kendinize yapılacak en büyük haksızlık. Sorumluluk sahibi bir erkek borçla evlenmemeli zaten borcu olmaz. Size kendini yük etmez. Elbette birbirinize destek olursunuz ancak bu tek taraflı bir destek ve sizi resmen dolandırmış. Bi verdiniz iki verdiniz yok siz tüm kapıları açık bırakmışsınız. Borsa dediğiniz öyle ayrıntılı grafikten anlayan biri olmadığı müddetçe günlük aylık kazandırmaz zaten. Uzun vadeli girdiyse kazanç için en az 3-5 yılı var. Ben de hiç anlamadan girdim borsaya kuzenimin tavsiyesi ile ancak adam baştan söyledi '' sabırlı olacaksın parayı en az 5 yıl çekmeyeceksin o zaman katlanır para '' diye düşünerek girdim. Öyle ha diye kar olmuyor. Bunun için uzman olmalı, grafiği takip edip iyi anlayanlardan olmalı ki olsaydı zaten zengindi şuan demek ki borsadan da anlayan biri değil onun bunun fikriyle ilerliyor.
Ne olursa olsun sizi bu duruma düşürmemeli. Ama hatanın çoğu sizde üzgünüm ama izin veren sizsiniz.

İyice borca girip kendisine para kalması için o şekilde yapmış sanırım yoksa senin ilk dediğin gibi 200 bin eklemek daha mantıklıymış.

Zaten gerek çevremde gördüklerim de gerekse buradan okuduğum konularda hiç şaşmayan bir durum varsa o da tembel, karısına yük olan, vasıfsız, borcu bitmeyen adamların asla ama asla değişmediği sonunda kadını hayal kırıklığına uğratıp borca soktuğudur. Bunun aksini görmedim daha. Benim liseden görüştüğüm birkaç erkek arkadaşım var adamlar evlenmeden evini arabasını almış bunun için çabalamış ve '' evliliğe borçla girmek istemiyorum rahat olalım eşimle geçim sıkıntısı çekmeyelim '' diye planlar yapıyor. Sorumluluk sahibi olmak budur diğer şekil o adam ne borçtan ne borsada ki hayali milyonlarından ne de karısının ömrünü çürütmekten başka işe yaramaz huyu bu çünkü.

Hiçbir borcu ödemeyin kendisi ne yapıyorsa yapsın. Maaşınızı kendinize harcayın, kendinize elbise, çanta vb ihtiyaçlarınızı alın, kuaföre gidin keyfini çıkarın. Ayrıca borsa ile uğraştığından emin misiniz? Kumar falan oynamıyor eşiniz dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…