Evlilikte sorunlar,abartiyo muyum

Dayak kismi disinda bir cok seyi ayni yasamisiz , eve gelip izinsiz esya almalar ,her seye burun sokmalar, evi kurcalamalar , hem gorumce hem kayinvalide tarafindan, annesinin agzina bakan koca. 6 aydir kayinvalideyi bir defa gordum telefonla ise hic aramam o da aramaz. En buyuk sansim evimin seninki kadar yakin olmamasi belki de. Pasif kalma sen esinin gözüne sokmazsan anlamaz. Benim eş annem yapmaz ablam yapmaz der dururdu . Yapmaz dedigi her seyi yaptiklarini kendi gözüyle gösterdim ona. Katlaniyorsun madem hakli oldugunu da göstermek icin cabala.

Git boşan direk yani nie çekiyorsun ki kocan zaten düzgün Bi insan değilmiş hala annesinin babasının agzının içine bakıyor sende hala affetmekten vazgeç ne anneler var çocuğunu babası olmadan büyüten sen başta kendine güveniceksin ben kendimde çocuğumada bakarım diyiceksin onlar hep aile içinden birbiriyle evlenmişler sen onlara göre dışarıdan cok uzaksın yani sen onlara kocanda annesi babası ölmeden benim Bi ailem var diyecek Bi insan durmuyor yani aklın varsa git boşan

Sonuna bakmaya geldim meraktan konu sahibi yok .. umarim bosanmistir..

yapici cebap yazmaya calisirdim ama malesef oyle seyler goremedim. Cocugunuzun da siddet gormesini veya sizin siddet gordugunuzu gorerek buyumesini istemem. Allah yardimciniz olsun..

Boşan kurtar kendini bu kocadan ne köy olur ne kasaba kendini düşünmüyorsan çocuğunu düşün o ailenin içinde nekadar sağlıklı bir çocuk büyür ki ? Sana hamileyken bile şiddet uygulayabilen adam çocuğuna da uygular ilerde kurtar kendini bu çukurdan! Ailen arkanda silkelen kendine gel :)

Yazıyı da okudum gelen yanıtları da okudum. Yazıya sasirdim ama yanıtlara daha da sasirdim. Arkadaslar herkesin hayatı, durumu, yaşayış şekli, görüşü bir olamaz lutfen eleştirmeden incitmeden olan olmuş şimdi ne yapılmalı onun hakkında birbirimize destek verelim. Ben 31 yaşındayım 3 yıldır evliyim çocuğum yok. Ayaklarımın üzerine duran bir kadınım. Yan evimde birlikte büyüdüğüm kuzenim bende 2 yaş büyük o da benimle aynı zamanda evlendi o yazık cekiyor kaynana ekti görümce ama ben cekmiyorum. Şartlar değişebilir. Basınıza gelmeden yargılamayın sadece destek ve akıl istemiş bu konuda varsa fikir verin

Arkadaşım ben kendi babamdan biliyorum insanlar değişmez söz verir bir ay kendini toplar 2. Ay patlar. Aile durumunu bilemiyorum baba ana evine dönsen halin ne olur destek olurlar mi senin maddi durumun nedir bilmiyorum. Ama bana sorarsan koca kayınvalide kayınpeder elti görümce derdi çekeceğine kendi kanından insanları Çek daha iyi. Allahim o kadar üzülüyorum ku bunlari yazarken kadın olacağımıza kapıdaki kopek olsaymisiz derdi benim büyüklerim, duacinim

İyi düşün taşın eğer olmuyor bu iş eninde sonunda bitecek diyorsan hic uzatıp şimdiden kendini yorma. Gençlikte daha kolay ayrılmak yeni hayata adapte olmak. Rabbim yardımcın olsun zihin ferahlığı versin güzel yollar açsın. Yuvanı ve seni mutsuz eden herkesi sizden uzak etsin

Bana bunu bunu yaptılar evde kaldım. Şöyle yapacaksın dediler yaptım. Evimi karıştırdılar ses etmedim. Kocam bana şiddet uyguladı ayrılmadım. Üstüne hemen hamile kaldım. Sonra yine şiddet uyguladı. Sonra anneme gittim. Bebek için geri döndüm ve devamını okumadım. Böyle yazınca ne kadar enfes hatalar yaptığını görüyor musun? 2 seçenek var ya boşanıp çalışacaksın, annen bakacak bebeğe, kafan rahat olacak. Yada hizmetçiliğe devam edip susacaksın çünkü kendi kendine yaptın sen bunu.

Baştan sona okudum ve durum aslında eşinizin aile kültürü çok farklı onlara normal geliyor bu durumlar ve siz karşı çıkıncada siz kötü oluyorsunuz,böyle içli dışlı olmaları banyoya kadar girilmesi camasır sepeti kurcalama vs cook rahatsız edici detaylar sinir bozucu bir aile cidden Allah sabır versin size.. Bir bebeğiniz olacak şuan o yüzden stresten uzak durun pozitif düşünmeye çalışın. Eşinizle ciddi sakin güzel dille konuşmanız şart o kadar yakın oturmaya devam edilmemeli,onun ailesi sizin aileniz değil ikiniz ve bebeğinizin aile olduğunu unutmamalı,şiddet konusunda yorum yapmama gerek yok sanırım. Boşanma konusunda şunu söyleyebilirim bu tarz aileyle adamla ömür geçmez ve bebeğinize bakıp çalışmanız zor ama nafaka alacaksınız bunuda düşünün avukata sorun detayları ona göre mantıklı bir yol çizin derim

Canım gerçekten ailesi haksızken haklı gören erkekle evlilik çok zor olur. Üstelik sen kendini savununca hamile halinle sana şidddet uygulaması affedilecek birşey değil. Benim annem de böyle şeyler yaşamış kayınvalidesi ile yaşamış. Sonunda beni alıp anneanneme gitmiş bana anneannem bakmış annem de tekstil fabrikasında çalışıp bana bakmış. Annem baba görevi görüp para getirmiş anneannem de bana bakmış. Bence bu kadar kötüyse hayatını mahvetmesine izin verme annen ve baban da yanındaysa kendine daha rahat bi hayat kur ömür öyle kötü eş ve ailesiyle geçmez hasta olursun kendini yıpratırsın çok zor Allah yanında olsun inşallah

Bak güzel kardeşim şunu bil ki evlilik çok güzel bir şey. Ama aklınla mantığınla ve sevdiğin adamla olunca.
İlk başta yazmışsın ki dilimiz bağlandı tam istediğim kişiydi demişsin.
Ne kadar tanıdın adamı, nesi istedigin gibiydi, ailesini tanıdın mi
Onlarla uzun vakit geçirdin mi. Bunların hepsi koskoca bir HAYIR değil mi
Şimdi böyle dovunup ağlarsın. Üzüldüm ve çok kızdım sana
Kendin etmiş kendin bulmuşsun gibi olmuş.
Yol yakınken vazgeç Rabbim ne yazdıysa güzel yazmıştır. Bu zarardan bir an evvel dön
İlk boşanan sen değilsin son da olmayacaksın.
Allah gecinden versin esin vefat etse baba evine çocuğunla gitmeyecek misin
Aynı şey bence Rabbim gönlüne ferahlık ve herşeye rağmen evine huzur versin tez zamanda inşallah

Canim Hepsini okudum. Sorun sende degil. Sakin kendini Suclama!
esin sana ve kurdugunuz aileye adapte olmamis. Bence Sen gercekten sadece ailene git. Onlar seni destekliyor gördügüm kadariyla. Sonrada o gelicek senin ayagina.
Geldigi gibi Ben Sen bana uzakta ev tutana kadar gelmiyorum de.
gercektende gitme. Altinlarini da iste.
sonrada onlar bu iki sarti yerine getirirseler esini kabul et. Sidet var evet Ama bunlar o bunaldigibdan geliyor ailesi onuda delirtmis. Uzaklasmak en iyisi olucak

Esinizden bosanin. Ben adamda adamlik , ailede edep haya goremedim. Bu aile , muge anliya cikan korkunc bir aile vardi ya , onlarin bir alt kademesi sanirim. Bunlar cocugunuzu da rahat birakmazlar. Gelecege ruh sahligi bozuk cocuk yetistirmeyin onlarin arasinda. Acikcasi benm aklima taciz hatta cinayet bile geliyorm anlatttiginiz aileden herseyi bekliyorum. Ailenizde cok kabahat var. Yasiniz kac bilmiuorjm ama o evde kalirsaniz hayat sizin icin cehennem olacak. Kendinizi cehenneme suruklemeyin.
Ailenizle O muhitten tasinin. İse girin. Cocuha anneniz baksin. Calisin cocugunuzj buyutun. Bu adamdan uzak durun. Nolur uzak durun. Lutfen kendine baska yol ciz. Calisirken aciktan oku. Sertifakali egitimlere katil. Unutmak icin cok cok kitap oku. Sen ayaga kalkarsin ama once su adami basindan def et. Varsin cocuk babasiz buyusun.
Sen ayaga kalkarsin ama o evde cocuguna da cehennem yasatma. Lutfen terket orayi.

Bu arada diger butun arkadaslara saygim sonsuz ama , esin gelecek sana ayri ev accak demisler. Yapsa dahi kabul etme. O anasinin sozunden cikamaz,. Edepsiz aile yasantilarina normal bakiyor ustelik hakaret ve. Siddet uyguluyor. Bu adamdan bi cacik olmaz. Keske karsimda olsan seninle uzun uzun konusabilsem. Sana cok uzuldum. Bu adamdan bi cacik olmaz canim. Bu adamdan ne kadar erken kacarsan o kadar iyi. Canini ehemniyete alabildikten sonra dediklerimi yap.
Sonra ozgurlugun ve guzel dunyanin da tadina varicaksin.

Abartıyorsunuz tabiki böyle bir tımarhane bulmuşsunuz bide şikayet mi ediyorsunuz

Lütfen sekerim sizide evinizide diyip çıkın o tımarhaneden artık. Okurken afakanlar bastı. Kendi canınızı düşünmüyorsunuz hadi ya çocuğunuz

Yarabbim sen akıl fikir sabır ver. Böyle insanları yanımıza yöremize yanaştırma. Çok üzüldüm

Hepsini okuyamadım ama eşinizin anahtarı vermesi, eltinizin banyoya girip kese istermisin diye sorması, kirli sepetinizin karıştırılması, evinizin cam altından dinlenmesi... Yetti de arttı bile. Her şey tek tarafın iyi niyetli başlarken diğer tarafın şeytani düşüncelerle yaklaşması. Maalesef denk gelebilen çok yok gibi. Ama eşiniz size destek olmadıkça daha çok patinaj çekip durursunuz.

Keşke kısa yazsaydın da herkes okusaydı. Ama biraz iç dökme gibi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…