Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
El haya Ve-l iman.
İnsanlar kirayı geçim kaynağı haline çevirdi.
4500 uygun olacaktır.
Kira geçime destek zaten hayrımıza vermiyoruz sonuçta...Geçen sene 10bin olan dersane fiyatları şuan 25 bin ... servisler 300den 650 ye çıktı marketi söylemiyorum bile...Her şey artarken kiranın artması da çok normal değil mi... kiramız çocukların eğitim masrafını en azndan karşılasın istiyoruz bunun hayayla imanla ne alakası var... şimdi böyle düşünüyorum diye ben hayasız mıyım...

Valla bakınca herkes haklı. Evimiz var kiraya verdiğimiz de gelen kiranın üstüne 500 lira ekleyip sigortami yatırıyordum. Sonra maaşlara zam gelince sigortam iki katına çıktı. Gelen kira o tutarın üçte birine denk gelmeye başladı. Ben de her türlü sıkıntıya girdim . Ona rağmen piyasadan çok daha ucuza verdiğimiz evi yine piyasadan çok daha ucuza verdik. Bu sefer sigortanın yarısını karşıladı en azından. Yani herşey bu kadar çok çok artarken kiranın %25 artması sıkıntı .

Siz zaten makul ölçüde arttirmissiniz. Yeriniz de olsam 8 bine çıkardığı için sizin teklifiniz olan 5 bini vermem de 4.500 derim. Hatasını anlasin.

Vallahi uykusuz kalıyoruz düşünmekten napacagiz nasil yapacağız nasil yetecek diye birde üstüne bu allahtan korkmaz ev sahipleri elimizdekinin maaşın hepsini bana ver kiraya diyor derdini anlattığında napim benim kızımda kirası boyle ustumu tamamlayacağım bahaneleri Rabbım bunların hakkında gelsin o görüyor bizim gücümüz yetmiyor

Her ev sahibi sizin gibi düşünmüyor işte keşke sizin gibi olsa

Ev sahibi de haklı kiracı da haklı bu tür olaylarda. Normal şartlarda %25 hukuken belirlenmiş bir oran olsa da ocak ayıyla mayıs ayı arasında bile her şey 2 katına çıkıyor ülkede. %25 koyulurken bu düşünülmemiştir eminim. Biz de 1900'e yeni bir binada kiraya girdik bizden sonra fırladı kiralar, üst katımızı 9binden kiraya koydular anında kiralandı. Şimdi 1900 ev sahibinin nesine yetecek, benim 15 günlük mutfak alışverişim bile 2 katı bunun.

Ha kiracı da haklı sonuçta asgari ya da bi tık üstü alıyor ülkenin büyük kısmı. 5 bini kiraya verse nasıl geçinecek, zor.

Bence 4 verin orta yol olsun, zaten seneye çıkacakmışsınız.

Çok merakliysa kızı gelsin otursun. Bir keresinde daha evi tutmadan ev sahibi aynısını demişti bana. Kızımın kirası bu. Bu miktarın altına katiyen vermem diye. Bir de ev sahipleri artık meslek seçiyorlar. İllahi memur olsun. Kimisi asker veya polis istiyor başka memura da vermiyor. Kimisi de askere polise vermem illa öğretmen olsun istiyor. Anlayamadım..

Peki eşşek gibi 30 gün boyunca çalışıp 8500tl maaş alan ve bu maaşın neredeyse yarısını kiraya veren insanların hakkı?
maalesef o insanların maaşlarının ülke şartlarının çok çok altında olmasıyla ilgili. yoksa bugünün şartlarında 4000-4500 TL kira fazla değil. ama tabi işçi ve memur maaşları düşük olduğu için bu rakamlar bile fazla geliyor.

aynen öyle. kiracılar da haklı, ev sahipleri de...

Hanımefendi kiranın artması normal, ama %100 zam bile yapmıyor insanlar %500 zam yapıyorlar. Bakın siz söylüyorsunuz marketi söylemiyorum diye. Ayrıca çocuğunuzu da dershaneye gönderiyorsunuz sanırım öyle bir şey söylemişsiniz buna bakarak durumunuzun çok da kötü olmadığı belli oluyor. Ama herkes sizinle synı maaşa çalışmıyor.

Ama bu maaaşlar da ülke şartları göz önüne alınarak belirleniyor. Buna rağmen kimseye yetmediği halde herkes sadece ev sahiplerinin mağduriyetni konuşuyor

Bizde ev sahibine bir iyilik yapalım dedik daha fena battık Nisan ayının 15inde eşimle sohbet ederken kira çok düşük kaldı bu şekilde olmaz onlarada kolaylık olsun hem gözlerine batmasın kiraya gel biz ara zam yapalım dedim 1300 ödüyorduk 2000 olsun Ekim ayına kadar sonra zammı yine konuşuruz dedik (en düşük kira oturduğum semtte 7000) eşimde aradı ev sahibini söyledi ev sahibide kirada oturuyor bizden alıp üzerine koyup kira ödüyor ama o çok daha iyi bir semtte 1500 oturuyordu sene başında ona tekrar zam vermişler mart gibi 3500 olmuş onunda oturduğu semtte 9000 civarı en düşük kiralar . Mayısın 20sinde ev sahibi kendi ev sahibiyle yaptığı sesli mesajları atmış onlara zam vermişler onlarda bize zam yaptı 5000 oldu bizim kira 7000 oldu onların kirası temmuza kadar 2000 temmuzdan ekime kadar 4000 ekimden 2024 ekime kadar 5000 olarak güncellendi . Zam ayım Ekim ayı normalde 3. senemiz bu evde oturduğum bu 3 yılda kiram hep düşüktü o yüzden sorun yapmadık ama kiralardaki bu artış ev sahibiyle bizide karşı karşıya getirecek diye kaygılıyız .

Allah ıslah etsin ne diyim.

Kira artar tabiki ama her şeyin bir sınırı var, sanki Denize karşı mükemmel evlerde oturuyoruz. Asgari ücretin üzerinde kirami olur? Mahalle arasında kıçı kırık evlere çok bile kira veriyoruz

1300den 7000e....Allah kolaylık versin hepimize

aynen öyle. kiracılar da haklı, ev sahipleri de...
Yani maaşlar düşük ama bunun sorumlusu ev sahibi değil. Ev sahibi de trilyon kazanmıyordur eminim, bizim ev sahibimiz polis mesela ailesi almış bu evi otursun diye adamın işine çok uzak diye kiraya vermişti kendisi başka bir yerde kiradaydı. Her ev sahibi (soru sahibinin ev sahibi daha varlıklıymış sanırım onun özelinde söylemiyorum) yatlarda katlarda keyif çatmıyor. Kiracıların hali zaten ortada. Bi düzenleme gelecekmiş ama herhangi bi düzenleme şu an iki tarafın da memnuniyetini sağlayabilecek gibi değil maalesef

kiranın yüzde 500 artması normal çünkü satılan herseyin fiyatı, okullar, dersane ucretleri yüzde 500 artıyor...enflasyon oranı yüzde 500 ise kiralar da yüzde 500 artmalı zaten..suçlu ev sahipleri değil...o enflasyon oranına sebebiyet verenler...

Kanun %25‘a kadar zam yapabilir diyor. Haksizlik falan degil bu
Elbetteki haksızlık. Kanunların her zaman adil olacağı anlamına gelmez. Sanırım bu güne kadar yapılmış en saçma kanunlardan biri. Devlet tefe tüfe oranında olan kirayı, yüzde yirmibeş yap diyor. Ama kendi aldığı emlak vergisini asla düşmüyor. Tefe tüfe devam etmeli. Yüzde yirmibes kadar saçma ve haksız bir kanun olamaz...

piyasadaki zamların durması ve hatta fiyatların düşmesi lazım. pazar ve market, eşya fiyatları düşerse ancak o zaman kiralar düşer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…