Çünkü bu meslek grupları genelde zamanında ödeyen insanlar. Sizin için söylemiyorum ama işi garanti olmayan, düzenli yatirmayan kiracılar da ev sahibi için can sıkıcı haliyle. Bundan dolayı seciliyodur diye dusunuyorum.Çok merakliysa kızı gelsin otursun. Bir keresinde daha evi tutmadan ev sahibi aynısını demişti bana. Kızımın kirası bu. Bu miktarın altına katiyen vermem diye. Bir de ev sahipleri artık meslek seçiyorlar. İllahi memur olsun. Kimisi asker veya polis istiyor başka memura da vermiyor. Kimisi de askere polise vermem illa öğretmen olsun istiyor. Anlayamadım..
Konuya gelecek olursak herkes haklı bence. Ama 8000 çok uçuk bir rakam siz zaten makul fiyat düşünmüşsünuz keşke tamam deseydi. Aşırı uçuk kira yükseltilmesi nasıl adil değilse %25 te adil değil bence. Emsal kiralara çekme hakkı var ev sahibininde ki bence çok normal. Çünkü aynı yerde başkası atıyorum 5 bine oturuyorsa neden 2-3 e versin ki?
Yakın zamanda kiracı ve ev sahibiydim şimdi çok şükür evimi aldım. Ben kiracima insaflı davranıyorum %25 i bile bir kez aldım hep altındaydı zamlar ama bu sene çıkacak mesela yeni kiracıya gel 2 ye otur demiycem tabiki. Emsal neyse onu söyleyeceğiz bu da ev sahibinin en doğal hakkı bence.
Yorumlara bakıyorum bazılari öyle bir yazmış ki şaşırıyorum yani ev almakta kolay değil ki emsalden azına oturtmak zorunda değil kimse.
Son düzenleme: