Ev sahibinin işgüzarlığı

Istanbulu hic bilmiyorum cok mu luks bir semttesinz?
1500 liraya 75mt2 ev saka gibi gercekten.
Havuzlu bilmem neli sitelerden falan mi ev?
Burda o paraya 4+1 ultra luks daireler kiralaniyor. Nasil bir kira o kadarcık eve aklim almadi.

Canım kontrat geçen sene bitti daha da yapmadık maalesef
Keşke yapsaydık diyorum şimdi öyle pişmanım ki..
Kontrat 1 kere yapıldıysa evden çıkmadığın sürece yeniler kendini diye biliyorum yani geçerliliği olur sanırım ayrıca şuan istediği fiyata evi satamayacağını düşünüp vazgeçmiş olabilir ve 450 tl zam hiç etik değil ama taşınmak zor olur kal istersen

Gercekten merak ettigim icin soruyorum. Evin ayni muhitte emsal kira degeri 1.500 lira mi?

Eger boyle ise veya atiyorum buna yakinsa, ev sahibi dolandirici falan olmuyor ki. Hatta konu sahibini bir suredir ederinden cok aza evinde oturtmus oluyor.

Eviniz kira bedeli olarak 1.500 etse 800 e kiraya verir misiniz? Diyelim bir sekilde verdiniz ve artik ederine yakin bir miktar almak istiyorsunuz.

Bu durumda neden dolandirici olasiniz?

Edit: Konu sahibi tasinmissiniz, yeni evinizde huzurla oturun.

Gercekten merak ettigim icin soruyorum. Evin ayni muhitte emsal kira degeri 1.500 lira mi?

Eger boyle ise veya atiyorum buna yakinsa, ev sahibi dolandirici falan olmuyor ki. Hatta konu sahibini bir suredir ederinden cok aza evinde oturtmus oluyor.

Eviniz kira bedeli olarak 1.500 etse 800 e kiraya verir misiniz? Diyelim bir sekilde verdiniz ve artik ederine yakin bir miktar almak istiyorsunuz.

Bu durumda neden dolandirici olasiniz?

Edit: Konu sahibi tasinmissiniz, yeni evinizde huzurla oturun.
Teşekkür ederim öncelikle
Evin değeri 1500 tl etmiyordu Hatta 1000 ila 1100 kadar ama ev sahibi ısrarla 1500 deyip sonrasında 1250 tl konusunda diretti bize.
Bize yok evi satacagım felan deyip sonra bize bu fiyatı verirseniz kalırsınız demesi sinirlendirdi bizi.
Yoksa zaten 1000 -1100 yapsaydı fiyatı ses etmeyecektik.
Kontratta artırım bedeli %10 olarak yazıyordu hep

X