• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
eviniz var tuzunuz kuru kira veremeyenler icin ciddi bir sayi
Anlamazlar halden aynı duruma gelmeden herkes düşmüş bir para peşine iddia onun evi bu kadar sanada yapacağım insanlık berde evin içinde oturan hakkı nerde evin içindekine %500 zam yapılırmı küçük bebek var ev bul çık kolaymı askeri ücret 8 bin 7 sini sana verirse neyle geçincek ne yiyip içecek hicmi borç yok

Çok fazla bence kendi istediği rakam benim de başımda aynı durum var bu direk çık diyor hatta artirmami da istemiyor daha fazla kiraya versin diye yani sizin seçtiğiniz rakam 5000 iyi bence de suan piyasada asla ama asla 5000 e ev yok

Kira geliriyle ev geçindiren insanlarda var bu ekonomik şartlar ev sahiplerini de zorluyor sonuçta
Kira geliriyle ev gecindiren yok onlar ek gelir kendimizi kandirmayalim degerinin cok ustunde kira istiyorlar elbet bu gunler gecer ama firaatci ev sahiplerinin aldiklari bu kiralarin acisi bir bir cikar cikacak da

Anlamazlar halden aynı duruma gelmeden herkes düşmüş bir para peşine iddia onun evi bu kadar sanada yapacağım insanlık berde evin içinde oturan hakkı nerde evin içindekine %500 zam yapılırmı küçük bebek var ev bul çık kolaymı askeri ücret 8 bin 7 sini sana verirse neyle geçincek ne yiyip içecek hicmi borç yok
asgari ucretli calisanlar kiralarini rahat odeyip temel ihtiyaclarini rahat karsilabilmeli mutfak temizlik giyim buna gezme disarda yemek yeme eve misafir cagirmayi bile eklemiyorum ki bunlar da bir ihtiyac ve insanlar ne ihtiyaclardan vazgectiler bu ekonomide

asgari ucretli calisanlar kiralarini rahat odeyip temel ihtiyaclarini rahat karsilabilmeli mutfak temizlik giyim buna gezme disarda yemek yeme eve misafir cagirmayi bile eklemiyorum ki bunlar da bir ihtiyac ve insanlar ne ihtiyaclardan vazgectiler bu ekonomide
Bunlari hayatımızdan çıkarsak bile yetmiyor yetmiyor bir bebek bezi olmuş 30 tanesi 200 lira ölsünmü insanlar yaa tutturmuşlar zam zam elimizdeki hepsini versek allahtan korkmazlar biraz vicdan biraz Allah korkusu bırak kim ne yapmış etmiş sen kendinden sorumlusun yok Allah hepsine Allah korkusu nasip etsin başka nirsey gelmiyor

Kira geliriyle ev gecindiren yok onlar ek gelir kendimizi kandirmayalim degerinin cok ustunde kira istiyorlar elbet bu gunler gecer ama firaatci ev sahiplerinin aldiklari bu kiralarin acisi bir bir cikar cikacak da
Bal gibi de kira geliriyle ev geçindiren var evet fahiş zamlara bende karşıyım ama yüzde 25 de çok az

2021 de 1280di kiramiz 2022 de 1600 yaptık bu sene çıkın dedi kızınin kirası 7500 olmuş kızım o fiyata otururken sizi bu şekilde oturtamam yada 5 bin dedi benim düşük tehlikem vardı eşim konuştu hanımın düşük tehlikesi var çıkamayız dedi 4500 e anlaştılar kiramizı günü gününe ödediz 10 küsur senedir oturdukları ev bu 3. Ev sahibi 450 tlyle girmişler zam çok gibi geliyor ama ev sahibine de birşey diyemiyoruz seneye ne olacak bakalım gerçekten piyasa öyle bir durumda ki şuan bizim kira bile düşük kaldı duyduğum kiracılar hep 10 bin yapmışlar herkes rica minnet 5 falan vermeye çalışıyor seneye çok daha fena olacak

Kirayı 1750 liradan 8500 liraya çıkarması yanlış, sonuçta %25’ten yukarı kira artışı yapılamıyor, eskisi gibi 12 aylık tüfeye göre artış yapsa kiranız en fazla 1750 liradan 2600 lira civarına çıkabilir, %100 zam olsa 3,500 TL 😬

Hayat şartları vb ev sahibi de kendisini korumak istiyor ama herkesi etkileyen maddi şartları da düşünürsek, yasal olarak yapabileceği artış oranı da hesaba katıldığında istediği kira artışı çok fazla, o ne kadar sarsılıyorsa siz de o kadar sarsılıyorsunuz.

Ev sahibinizin durumunu bilmiyoruz emekli maaşıyla geçinen, kirada da tek bir evi olan biriyse ne o mağdur olsun ne siz mağdur olun, ilk teklifiniz olan 5000 sizi üzmeyecek bir ödemeyse 5000 lira olarak ödeyin ama yok kirada başka mülkleri de varsa ödemeyi 3,500 olarak yapın.

Nolacadı ya her sene kiracı değiştirip güncel fiyattan mi kiralicakti. Kuduruklar

Cikmicaz dedik cemosum, satacaksa satsın yeni ev sahibiyle görüşürüz

Amin sagolasin
Peki satacağım değilde kızım oğlum gelecek dediği zaman haklarımız nedir bilen arkadaşlar varmi be kadar müddet süre tanıması gerekiyor bildiğim eyer kızım gelecek diyip yalan söyleyip bunu ispat edersek başkasına verince bizde ev sahibine dava açıp geriye dönük kira talep edebiliyormusuz

Konu ile ilgili yakın zamanda sorun yaşamış biri olarak detaylıca araştırmıştım vaktiyle. Sizinle de paylaşayım özet niteliginde olsun.
Öncelikle aynı evde 5 yıldan fazla süre zarfında oturuyorsanız. Sizi kolay kolay dışarı cikartamazlar veya kafasına göre zam yapamazlar. Devletin belirlediği %25 lik zammı uygulamakla mükelleftir. Dava ederim vs. Olayları tamamen boş tehditler boyun etmeyin derim. Ama bununda istisnası var. Size kira tespit davası açabilir. Civarinizda sizin oturdugunuzla aynı niteliklerdeki evlerin kirasını gösterip benimko çok düşük haksızlık oluyor diye dava acabiliyorlar. Emsalleri var mı bilmiyorum ama imkansız degil. Dava açma koşulları da bir senelik kira bedelini en baştan yatirmaniz isteniyor. Eğer kiracı aleyhine sonuclanirsa dava süreci boyunca o eksik kalan kısmı sizden geri aliyor ev sahibi. Sizi çıkartacağı diğer bir yol eve kendisinin yada alt-üst soydan birinin geçecek olması. Bu da eğer mal sahibinin aynı bolgede başka bir evi yoksa..
Gel gelelim yeni kiraciysaniz ne olacak? 5 senin altında kiraciysaniz işiniz daha kolay. %25 zammı yapmakla mükellef yine. Evden çıkarması için yine kendi veya alt-üst soy gerekli. Bu durumda ev sahibi size kira uyarlama davası açabiliyor eğer kirası emsallerine gore çok düşükse. Bu durumda ben bir kaç tane emsal karar gördüm ama hepsi kiracı lehineydi.
Örneğin bir eczane pandemiden önce yer kiralamış ama pandemi nedeniyle kirasını ödeyemez hale gelmiş. Mahkemeye gidip atıyorum ben 5 bin odeyemiyorum 4 bin ödeyebilirim ancak deyip kirasını dusurtebiliyor.

Bu dava süreçlerinde mahkemeler genelde kiracıdan yana. Çünkü ev sahipleri için emsal karar olsun pek istemiyorlar.

Peki satacağım değilde kızım oğlum gelecek dediği zaman haklarımız nedir bilen arkadaşlar varmi be kadar müddet süre tanıması gerekiyor bildiğim eyer kızım gelecek diyip yalan söyleyip bunu ispat edersek başkasına verince bizde ev sahibine dava açıp geriye dönük kira talep edebiliyormusuz

Kirayı 1750 liradan 8500 liraya çıkarması yanlış, sonuçta %25’ten yukarı kira artışı yapılamıyor, eskisi gibi 12 aylık tüfeye göre artış yapsa kiranız en fazla 1750 liradan 2600 lira civarına çıkabilir, %100 zam olsa 3,500 TL 😬

Hayat şartları vb ev sahibi de kendisini korumak istiyor ama herkesi etkileyen maddi şartları da düşünürsek, yasal olarak yapabileceği artış oranı da hesaba katıldığında istediği kira artışı çok fazla, o ne kadar sarsılıyorsa siz de o kadar sarsılıyorsunuz.

Ev sahibinizin durumunu bilmiyoruz emekli maaşıyla geçinen, kirada da tek bir evi olan biriyse ne o mağdur olsun ne siz mağdur olun, ilk teklifiniz olan 5000 sizi üzmeyecek bir ödemeyse 5000 lira olarak ödeyin ama yok kirada başka mülkleri de varsa ödemeyi 3,500 olarak yapın.
Abla benim ev sahibinin 20 kiracısı var bizimle birlikte, ayrıca bilmem kaç daireli aparti var kiraya veriyor. Ama yinede doymuyor gozu çok ilginç. Başka bir seviyeye çıktı artık bu kira olayi

1 senelik kirayı vermek zorunda kaliyor eğer dediği gibi yapmazsa

Evet ama bana kızım gelecek 2 ay içinde çık diyor 2 ayda çıkmam imkansız kira depozito nakliye parası yok biriktirmek zaman alır bunda çıkarma süresi nedir acaba
6ay mühlet var, size kağıt yolladımi peki? Eğer resmi evrak yoksa gelene kadar çıkmayın. Kağıt gelincede 6 ayınız olur çıkmak için

1 sene çıkaramayacagini anlayınca biz hiç birsey demeden 1 sene daha oturun , kirayı sen belirle dedi sinirli bir şekil de. Kendi kendine küsmüş 😄
1750ydi 8500 istedi biz 5000 teklif etmiştik .
4000 düşünüyoruz tavrından dolayı. siz olsanız kac verirdiniz?

4000 tl falan diyenler kesinlikle ev sahibi alclsğwşflvlgl Arkadaşlar gerçekten ev sahibine haksızlık falan diyenleri de anlayamıyorum bu ülkede çoğu insan asgari ücretle geçiniyor farkında mısınız ya da tek bir emekli maaşıyla 4000 tl kira verdiklerni düşünün bunun alışverişi var ki bundan kastım da sadece temel ihtiyaçlar her şey ateş pahası olmuş en kötü yağ tuvalet kağıdı salça şeker alsan 500tlden fazla kıyma et hayal oldu meyveyi katmıyorum bile. E sadece marketke bitmyor pazar alışverişi faturalar falan derken insanların kendilerine giyecek alması bile lüks. İnsanların kira geliryle geçindiğini söyleyenler var bu olmamalı ama? Gerçekten insanlar sadece kendi maaşına bakarak konuşuyor.

Back